Cilt Bakımı

Defne Yağı Cilde Faydaları

Defne Yağı Cilt Bakımında Nasıl Kullanılır?

Reklamlar

Defne yağı, cilde onlarca farklı faydası vardır. Defne yağı ise defne yapraklarından yapılır. Defne yaprakları, Lauraceae adlı bitki ailesine ait bir grup yaprak dökmeyen bitki üzerinde büyür. Bu bitkiler, yemek pişirmede ve başka amaçlarla kullanılan aromatik yapraklar üretir. Bütün / taze, kurutulmuş veya toz haline getirilmiş olarak temin edilebilirler. Türk defne yaprakları en çok kullanılan çeşittir. Akdeniz bölgesinin yerlisi olan Laurus nobilis adlı eski ağaçta büyürler.

En çok, pişirirken tüm yaprağın kurutulmuş halini kullanmaktır, ancak çoğu zaman yaprak, servis edilmeden önce yemeklerden çıkarılır. Yapraklar boğulma tehlikesi oluşturabileceği için tadı tabakta kalmasına rağmen servis yapmadan önce soslar, pirinç yemekleri ve çorbalar gibi tariflerden çıkarılırlar.

Bebek yaprağı, bitkisel ve çiçeksi bir aroma ve biraz acı bir tada sahip, zarif bir şekilde kokuludur. Koku ve tat, bitkinin ağırlıkça yaklaşık yüzde 2’si olan uçucu yağdan gelir.

Reklamlar

Defne yaprağının tattan daha güçlü bir aroması olduğu söylenir, bu yüzden her zaman alınmaz, aynı zamanda çay yapmak veya sosları tatlandırmak için yavaş yavaş demlenir, kokusu için yakılır ve başka şekillerde kullanılır.

Bu yazımızda defne yağı fiyatı, defne yağı ne i̇şe yarar, defne yağı faydaları, defne yağı saça faydaları, defne yağı nasıl kullanılır ve defne yağı nasıl yapılır gibi soruların cevaplarını bulacaksınız.

Defne Yağı Fiyatı
Defne Yağı Fiyatı

Defne Yağı Fiyatı

Bu esansiyel yağın fiyatı 40 lira ile 160 lira arasında değişir.

Defne Yağı Ne İşe Yarar?

Defne yaprağı ne işe yarar? İşte araştırmanın bize defne yapraklarının faydaları hakkında söyledikleri…

Reklamlar
Saç Dökülmesine Çare Defne Yağı

Antimikrobiyal ve antioksidan özelliklere sahiptir

Defne yaprağı esansiyel yağı da dahil olmak üzere defne yaprağı, bitkide bulunan antioksidanlar ve diğer koruyucu bileşikler sayesinde anti-enflamatuar, antimikrobiyal ve antioksidan faydalar sunar. Bu bitki, polifenoller, okaliptol, sineol, sabinen ve linalol dahil olmak üzere 80’den fazla tanımlanmış bileşik içerir.

Bir araştırma, beyaz pelin, gül kokulu sardunya ve defne ağacından elde edilen belirli uçucu yağların, Salmonella ve E. coli gibi tehlikeli bakterilere karşı taze ürünler üzerindeki antimikrobiyal ve antioksidan aktivitelerine odaklandı. Her üç uçucu yağ da antioksidan özellikler gösterdi ve en yüksek aktivite defne defne esansiyel yağında meydana geldi.

Laurus nobilis’in fitokimyasallar, uçucu ve uçucu olmayan yağlar, flavonoidler, tanenler, seskiterpenik alkoller ve alkaloidler nedeniyle bir dizi sağlık sorununa karşı savunma yapabileceğini gösteren diğer çalışmalar da benzer sonuçlara varmıştır. Ayrıca, kronik koşullara katkıda bulunabilen proinflamatuar sitokinlerin ekspresyonunu azalttığı da ekstrakt formunda gösterilmiştir.

Candida’yı önleyebilir ve yara i̇yileştirici faydalar i̇çerebilir

Araştırmalara göre defne yaprağının antifungal özellikler sağladığı gösterilmiştir. Bir araştırmaya göre, defne uçucu yağının candida yani mantara karşı vücudu savunduğunu ortaya koydu. Çalışmada defne yağı, kandidanın hücre duvarlarına yapışmasını bozdu, bu nedenle zara nüfuz etme kabiliyetini azalttı ve bu mantar durumuyla mücadele etmek için kandida diyetine harika bir katkı yaptı.

Kandida ile savaşmaya ek olarak, defne yaprağı, hayvan çalışmalarında, yaraları iyileştirmeye yardımcı olmak için bir özüt olarak ve bir kümes hayvanında kullanılmıştır. Defne yağı, kontrol grubuna kıyasla daha iyi yara iyileşmesi gösterdi.

Kanserle savaşmaya yardımcı olabilir

Defne yaprağı ekstresinin kullanımının değerlendirilmesi, defne bitkisinin hem yapraklarının hem de meyvelerinin ve yağının göğüs kanseriyle savaşabildiğini göstermiştir. Bir bilimsel çalışma, defne yaprağının, ekstraktlarla indüklenen hücreleri ve olmayanları karşılaştırarak meme kanseri tedavisi için potansiyel bir doğal madde olduğunu açıkladı.

Hücre ölümü, indüklenenlerde meydana geldi ve potansiyel olarak defne yaprağını olası bir doğal kanser tedavi seçeneği haline getirdi. Araştırmalar, bu özütün kolorektal kanserle savaşmaya da yardımcı olabileceğini öne sürüyor.

Kolon kanseri hücre büyümesine karşı defne yaprağı ekstraktları kullanılarak in vitro çalışmalar yapılmıştır. Defne yaprağı gibi bileşenleri gıdaya dahil etme sürecini kullanarak, sonuçlar, tespitin erken aşamalarında kolorektal kansere karşı korumayla ilgili olduğunu gösteren, kolon kanserini düzenleyen özellikler için potansiyel sergiledi.

Şeker hastaları i̇çin faydalı olabilir

Defne yaprağının kan şekeri seviyelerinin düşürülmesine yardımcı olması mümkündür. Bir çalışmada yapılan araştırma, günde iki kez öğütülmüş defne yaprağı tüketerek, katılımcılarda kan şekeri ve LDL kolesterol seviyelerinin düştüğünü ortaya koydu.

Bu çalışmaya katılan katılımcıların diyabet için normal ilaçlarını almaya devam ettiklerini belirtmek önemlidir. Bununla birlikte, defne yaprağı eklemenin faydaları olumluydu. Örneğin, aynı zamanda iyi kolesterol (HDL) seviyelerinin yükselmesine de yardımcı oldu.

Birçok bilimsel araştırma, defne yapraklarının insülin fonksiyonunu iyileştirebileceğini ortaya koymaktadır. Çalışma, defne yapraklarının tip 2 diyabetin yönetilmesine yardımcı olup olmayacağını belirlemek için yapıldı.

Kırk kişiye, otuz günlük bir süre boyunca her gün çeşitli miktarlarda bir kapsül şeklinde defne yaprağı verildi. Tüm miktarlar serum glikozunu ve toplam kolesterolü düşürdü, ancak plasebo grubunda önemli bir değişiklik olmadı.

Genel sonuç, düzenli defne yaprağı tüketiminin diyabet ve hatta kardiyovasküler hastalıklar için risk faktörlerini azaltmaya yardımcı olabileceğini göstermektedir.

Sindirime yardımcı olur

Defne yaprakları, mide hasarını önleyerek ve vücuttaki toksinlerin salınmasına yardımcı olan ve böbreklerin sağlıklı olmasını sağlar. Ayrıca idrara çıkmayı teşvik eder bu şekilde gastrointestinal sistem üzerinde faydalı olabilir.

Defne yaprakları içinde, mide rahatsızlığını yatıştırmaya, böbrek taşlarına karşı korumaya ve şişkinlik ve gaz gibi rahatsız bağırsak sendromu belirtilerini azaltmaya yardımcı olan enzimler içeren bazı organik bileşikler bulunur.

Bazı durumlarda, defne yaprağı ve defne yağının mide ülseri semptomlarını azalttığı da gösterilmiştir. Genel olarak, bitki, sindirim sürecini geliştirerek, ülserlere (Helicobacter pyloriis dahil) katkıda bulunabilecek bazı bakterilerle savaşarak ve besin emilimini artırmaya yardımcı olarak sindirimi rahatlatıyor gibi görünüyor.

Defne Yağı Faydaları
Defne Yağı Faydaları

Defne Yağı Faydaları

Defne yağının faydalarını bu bölümde bulabilirsiniz. 

Yaraların hızla iyileşmesine yardımcı olur. Defne yaprağı, yaraları ve cilt enfeksiyonlarını rahatlıkla iyileştirmek için doğanın keyifli bir hediyesidir. Mantar önleyici, antibakteriyel ve antiseptik özellikleri ile taze ve kurutulmuş yapraklar, uçucu yağ ile birlikte yaraların, yara izlerinin, çürüklerin, kesiklerin, böcek ısırıklarının ve küçük cilt alerjilerinin iyileştirilmesinde kullanılmaktadır. Defne yaprakları, folklor tıbbında zehirli yılan ısırıklarına, zehirli sokmalara ve ısırıklara çare olarak kullanılmıştır.

Açık yaralar, bakteriler, virüsler ve mantarları yakalamak için her zaman uygundur, bu da yaraların septisi ve ciddi enfeksiyonlarla sonuçlanarak keskin ağrıya, kasılmalara, kramplara ve hidrofobiye yol açar. Defne yaprakları kullanılarak yapılan kümes hayvanları, çeşitli şifalı bitkiler tarafından yaraları dezenfekte etmek ve iyileştirmek için kullanıldı.

Bir araştırma, defne yapraklarının bakteri ve Aspergillus fumigatus, Staphylococcus aureus, Candida albicans ve Streptococcus pyogenes gibi genel patojenlerin büyümesiyle mücadele eden antimikrobiyal aktivite içerdiğini kanıtladı. Bunlar arasında Staphylococcus aureus, yaraların septik hale gelmesinden sorumlu en zararlı bakteri olarak kabul edilir.

Defne yaprağı, sağlıklı ciltler için son derece iyi olan zengin A vitamini ve C vitaminidir. Cildin doğal güzelliğini korumasına yardımcı olarak içeriden sağlıklılığı artırır. Cildinize iki damla petitgrain yağı, iki damla lavanta yağı ve üç ml jojoba yağı ile iki damla defne yaprağı yağı ile nazikçe masaj yapmak, kırışıklıkları azaltarak, gözenekleri derinlemesine temizleyerek, sivilceleri tedavi ederek, gererek cildinize karizma verebilir. Ayrıca ciltte izler, yara izleri, egzama ve diğer cilt salgınları iyileştirir.

İki damla biberiye yağı ve iki ml hindistan cevizi yağı içeren iki damla defne yaprağı yağı, daha hızlı iyileşmeyi teşvik etmek ve tehlikeli mikrobiyal enfeksiyonların büyümesini durdurmak için yaralara ve diğer cilt enfeksiyonlarına uygulanabilir.

Bu yağ cildinize iyi gelir. Sağlıklı cilt sadece birkaç defne yaprağı uzakta! Bu harika yağ, cilt bakımı için son derece uygun olan vitaminler, mineraller ve antioksidanlar bakımından zengindir. Bu çalışmaya göre cilt enfeksiyonlarından ve diğer ilgili sorunlardan kurtulmaya yardımcı olabilecek anti-inflamatuar ve antimikrobiyal faydalarını unutamayız.

Defne Yağı Saça Faydaları
Defne Yağı Saça Faydaları

Defne Yağı Saça Faydaları

Defne yağı, sağlıklı saç ve saç derisini destekler. Defne yaprağı yağının en ilginç iyileştirici özelliği, saç dökülmesini kontrol etmeye yardımcı olması ve saç büyümesini desteklemesidir. Geleneksel Ayurveda tıbbında kepek ve kuru saç derisinin tedavisinde defne yapraklarının infüze edilerek hazırlanan bitkisel bir durulama yöntemi kullanılmıştır.

En iyi ayurvedik defne yağı kullanımı saç için sıcak yağ tedavisine eklemektir. 200 gram jojoba yağına dört damla defne yağı, üç damla lavanta yağı, üç damla limon yağı, üç damla biberiye yağı, üç damla gülağacı yağı ve bir çorba kaşığı susam yağı ekleyin. Tüm malzemeleri karıştırın. Karışımı ısıtın ve sıcakken saça uygulayın, başınızı bir havluya sarın ve on beş dakika ile yarım saat arasında oturun. Şampuanı temizleyin. Defne yağı ayrıca kuru saç derisi ve saç için çok etkilidir; şampuan ve krem ​​durulamalarına ekleyebilirsiniz. 

İki damla bhringraj yağı, iki damla damla yağı ve beş ml tatlı badem yağı, iki damla neem yağı ve iki damla defne yağını iyice karıştırın. Bu karışım ile parlak, siyah, sağlıklı saçlar ve hızlı saç uzamasını büyümeyi teşvik etmek için saç köklerine masaj yapılabilir. Güçlü saçlar ve kepek ve saç bitlerinden kurtulmak için bu karışım idealdir.

Defne Yağı Nasıl Kullanılır?
Defne Yağı Nasıl Kullanılır?

Defne Yağı Nasıl Kullanılır?

Yukarıda açıklanan defne yaprağı faydalarının yanı sıra, bu bitkinin başka ilginç kullanımları da vardır. Tarih boyunca, örneğin Antik Roma ve Yunanistan’da olduğu gibi, aşağıdakileri yapmak için kullanılmıştır.

Sağlıklı sindirimi destekleyen bitki çayı, kümesler nöbet ve baş ağrısı çekenlere yardım etmek için – defne yaprakları bu amaçla tarçın, hindistan cevizi ve zeytinyağı ile birleştirildi. Arı ve eşek arısı sokmaları için cilt tedavileri, öksürük ve soğuk algınlığı, bronşit ve göğüs enfeksiyonları için buhar tedavileri, ağrıları ve ağrıları azaltmak için masaj yağı, şişliği ve artritik ağrıyı azaltmak için kullanılan topikal masaj maddesi olarak kullanılır. 

Ayrıca ateş düşürücü, böcek savar, ev yapımı kokular ve oda spreyleri (mentol benzeri kokusu nedeniyle, erken Avrupalı ​​yerleşimciler defne ağacına “biber ağacı” adını verdiler) olarak da kullanılır.

Defne Yağı Nasıl Yapılır?

Bu tarif iki veya üç katına çıkarılabilir. İnfüzyon işlemi sırasında küf oluşmaması için defne yapraklarınızın temiz ve kuru olduğundan emin olun. Defne yapraklarını, yağını bırakana kadar bir havanda dövün. Bir fincan yüksek kaliteli yağ, örneğin soğuk preslenmiş, şişelenmiş, sızma zeytinyağı veya badem yağını bir cam kavanoza alın. İçine iki yemek kaşığı doğranmış taze defne yaprağı ekleyin. İki hafta boyunca serin ve kuru bir yerde demlenmesini sağlayın. Yaprakları süzün ve dövülmüş veya öğütülmüş iki yemek kaşığı daha doğranmış taze defne yaprağını ekleyin. İki hafta daha serin ve kuru bir yerde demlenmesini sağlayın. Altı aya kadar serin ve kuru bir yerde süzün ve saklayın.

Kavanozun dibinde sulu bir madde oluşursa süzme sırasında atın, aksi takdirde küf oluşturabilir.

Ayrıca aşağıdaki yazıları da inceleyebilirsiniz.

Defne Yaprağı ile Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

Defne Yaprağı ile Saç Bakımı

Defne Yağı Cilde Faydaları 2024 Defne Yağı
Selma Ulusoy

9 yıldır metin yazarlığı yapıyorum ve hikaye anlatmayı çok seviyorum. Her kadın gibi cilt bakım ve kozmetik ürünlerine bayılıyorum. Herkesin içinde var olan ışığın ve güzelliğin ortaya çıkmasına katkı sağlamak için bu yazıları keyifle yazıyorum. Umarım siz de keyifle okursunuz. İç güzelliğinizi dışınıza yansıtabilmeniz dileğiyle...

Reklamlar
Abone ol
Bildir

0 Yorum
Eski
Yeni Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
Yorumları Görüntüle

İlgini çekti mi? Bunlara da bakabilirsin

Reklamlar
Başa dön tuşu
0
Düşüncelerinizi yazabilirsinizx