Eylem İsminin Anlamı ve Özellikleri
Eylem ismi; son yıllarda daha fazla kullanılmaya başlanan isimlerden biridir. Özellikle bebek bekleyen ailelerin en çok araştırdığı ve düşündüğü konuların başında; doğacak çocukları için anlamlı ve uygun bir isim bulma telaşı gelir. Hem sesleniş itibariyle hem manası bakımından hem de çocuğun içinde bulunduğu döneme uyun bir ad bulma çabasına girişilir. Pek çok insan öneride bulunur; bundan sonra kalan seçenekler içinden seçme süreci başlar. Şimdi sizlere; isim olarak Eylem’i düşünenler için veya kendi isminin ayrıntılarını merak edenler için; Eylem isminin anlamı nedir, bunu açıklayacağız:
Eylem İsminin Anlamı
Eylem; kelime anlamı olarak iş, oluş manası taşıyor. İsim bakımından da; hareket halinde olan, faal, güçlü ve dolu dolu yaşayan anlamları taşıyor. Aktif, hareketli kız bebekleri tanımlamak için de Eylem sıkça kullanılıyor.
Eylem İsminin Kuran’daki Anlamı
Eylem; son senelerde kız çocukları için en çok tercih edilen isimlerden biri olmakla beraber; Kuran’ı Kerim’de adı geçmiyor. Kuran’da geçmeyen isimlerden biri olsa da; Eylem adı, anlamı itibariyle düzgün bir isimdir ve kullanımına dair bir uygunsuzluk yoktur.
Eylem İsminin Özellikleri
İnsan adını yaşatır, derler. Bu inanış nedeniyle yeni doğan bebeklere ‘adıyla yaşasın’ diye dua ederler. İsim, bir insanın ömür boyu taşıyacağı belki de en önemli kavramdır. Bu yüzden özellikleri de mühimdir. Eylem adının da; cıvıl cıvıl ve hayat enerjisi olan insanları tarif ettiği düşünülüyor. Bu özellikleri bakımından ve bu temenniyle isim olarak konuyor.
Eylem İsminin Ebced Değeri
Eylem adının ebced değeri 81’dir ve bu adın ebcedine göre Esması ‘Ya Bedi’ olmaktadır. İsmin ebcedine göre değerli taşı ise; Necef taşıdır.
Eylem İsminin Harf Analizi
E: Empati kurma yeteneğine sahip, düşünceli
Y: Aktif ve spora yatkın
L: Gizemli bir yapıya sahip
E: İnsanları düşünme inceliği ve kabiliyeti olan
M: Hayal dünyasında yaşayan
Eylem İle Akrostiş
Akrostiş; ismin baş harflerinden şiir oluşturma sanatıdır. Şimdi Eylem adının akrostişine bakalım;
Elbette kavuşur gün varacağı yere Yalın bir suskunluk kaplar o vakit geceyi Lakin çare değil susmak kadere Eyleme geçmenin tam vaktidir şimdi Maksat inanmak ve buluşmak sevdiklerimizle.
Eylem İle Uyumlu İsimler
Eylem ile söyleniş olarak uyumlu pek çok isim var. Bunlardan bazıları şöyle:
- Gizem
- Cem
- Adem
- Çiğdem
- İrem
- Kerem
- Şebnem
- Ekrem
Eylem İsmi Hakkında Merak Edilenler
Eylem ülkemizde sık kullanılan bir ad olduğu için; hakkında merek edilen pek çok ayrıntı mevcut. Bu ismin açılımı, ne anlama geldiği, Kuran’da geçip geçmediği ve caiz mi, kökeni nedir ve tek başına isim olarak konulmaya uygun mudur? Şimdi tüm bu soruların yanıtını verelim.
Eylem İsmi Ne Anlama Gelir?
Eylem; ‘eylemek’ten gelen bir sözcüktür. Durağanlığın tam aksini ifade eder, iş ve hareket bildirir. İsim olarak Eylem; daima hareketli ve yaşamın içinde aktif olarak var olan anlamında kullanılır.
Eylem İsmi Kuran’da Geçer mi?
Hayır, Eylem adı Kuran’da geçen bir sözcük değil.
Eylem İsmi Tek Başına Konulur mu?
Bir ismin tek başına konulabilmesinin ana kriteri; onun tek başına bir anlam ifade edebiliyor olmasıdır. Bu nedenle Eylem yanında bir başka isim olmadan rahatlıkla kullanılabilir.
Eylem İsmi Caiz mi?
Eylem; her ne kadar Kuran’da geçmese de, anlamı itibariyle doğru düzgün bir kavrama karşılık geldiği için kullanılmasında bir sakınca yoktur. Çünkü bir adın kullanılabilmesinin asıl sebebi, taşıdığı mana değeridir. Bu nedenle Eylem de elbette kullanılabilir.
Eylem İsminin Kökeni Nedir?
Eylem; kökeni itibariyle Türkçe’dir. Türkiye’de anlamı ve söylenişinin estetiği itibariyle çok sık kullanılan isimlerden biridir. Kız ve erkek çocuklarında ortak kullanılabilen isimlerden biri olan Eylem; daha çok kız ismi olarak kullanılmaktadır. Renk sembolü de; pembe ve mavi olmak üzere iki renk olarak tanımlanabilir. İçinde 5 adet harf barındıran isim; ülkemizde en çok kullanılan 254. isim olarak geçmektedir.
Her yıl 1000’den fazla yeni doğan çocuk Eylem adını almaktadır. Eylem ne demek diye soran pek çok kişi vardır. Kısaca Eylem, yapısı itibariyle; yeniliklere açık ve mükemmeliyetçi yapıya sahip bir insanı tarif etmektedir.
Ayrıca yazımızı beğendiyseniz Erdinç İsminin Anlamı ve Özellikleri Nelerdir? adlı yazımızı da okumak isteyebilirsiniz.
Yeni yayınlanan videolarımızdan haberdar olmak için YouTube kanalımızı da ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.