Cilt Bakımı

Kalıp Ağda Nedir? Kalıp Ağda Kullanımı

Reklamlar
Kalıp Ağda Nasıl Kullanılır ? / Nasıl Eritilir ?

Sir ağda, jilet, kartuş ağda, çam sakızı ağda, kalıp ağda… İstenmeyen kıllarımız bazen başımıza gerçekten dert olabiliyor. Bununla birlikte ağda çeşitleri de giderecek artık gösteriyor. Hiç bitmeyen bir serüven gibi hissettiğimiz oluyor. Bu durum da, bizi farklı şeyler denemeye itiyor. Bu yazımızda ağda çeşitlerinden olan kalıp ağdayı inceleyeceğiz. Yapısı ve kullanım şekli olarak diğer ağdalardan biraz daha farklı olduğunu söyleyebiliriz.

Kalıp Ağda Nedir?
Kalıp Ağda Nedir?

Bu ağda türü, diğer ağdalardan farklı olarak, çam reçinesinin işlenmesiyle oluşur ve tablet ağda olarak da geçer. Yapısal olarak bal mumunu anımsatır. Diğer ağdalar gibi ısıtılıp kullanılır ancak, yüzeye sürülen ağda, bant ihtiyacı duymaz. Kokusu, yapısının yoğunluğu sebebiyle diğer ağdalara göre biraz daha keskindir.

Kalıp Ağda Nasıl Kullanılır?

Kalıp ağda, ısıtma makinesiyle belli bir kıvama gelene kadar ısıtılır. Tüm ağdanın ısıtılmaması için kırılarak parçalar halinde de ısıtılabilir. Kullandığımız cezve yardımıyla eritme işlemini gerçekleştirebiliriz.

Reklamlar

Eritmiş olduğumuz ağdayı istenilen bölgeye tahta bir spatula ile kalın bir şekilde sürüyoruz. Özellikle hassas bölgeler için tercih edilen ağdayı, çekme işlemini elimizle yapıyoruz. Sürmek için kullandığımız spatulayı, ağdanın ucuna dokundurarak kaldırabileceğimiz bir alan oluşturuyoruz ve elimizle kıl köklerinin tersine kaldırıyoruz. Yüzeye sürüldükten sonra donan bir yapısı olduğundan, yapışkanlığı bir süre sonra ortadan kalkar.

Kalıp Ağda Nerede Kullanılır?

Hassas ciltler için birebirdir. Genital bölge, koltukaltı ve yüz gibi en ince ve hassas bölgelerde kullanabilirsiniz. Kalıp ağda, yapısından dolayı donuklaşır ve derinin kalkmasını engeller. Sadece kılları çektiğinden deri üzerinde herhangi bir aşınma gerçekleşmez.

Sürülen yere tekrardan sürülmesi cilde zarar vermez. Kullanacağımız bölgenin kremlenmemiş, temiz ve kuru olması gerekir. Ağda kullanıldıktan 6 saat sonraya kadar vücudun suya temas etmemesi önerilir. Bu yüzden duş sonrası cildin rahatlamasıyla beraber iyice kurulandıktan sonra rahatça kullanılabilir.

Temizlenmesi için masaj yağı ya da özel olarak aldığımız ağda temizleyici yağlarla, ağdanın temizlenmesini sağlayabiliriz. Bu şekilde hem pürüzsüz cildimizin keyfini çıkarabilir hem de beslenmiş ve nemli bir cilde sahip oluruz. Sonuçta cilt bakımı önemli! Erkekler için yanak, kulak, ense ve sırt kısımlarında kullanılır.

Reklamlar

Kalıp Ağda Nasıl Eritilir?

Genellikle kuaförlerin kullandığı bir yöntem olsa da, evimizde de rahatlıkla kullanabiliriz. Kalıp ağda eritmesi için özel makineler bulunur. İçine attığımız ağdayı ısıtır ve eritir. İşlem boyunca sıcaklığı ayarlanır ve uzun bir süre akışkan halini korur. Ancak biz evdeyiz, makinemiz henüz yok derseniz, bir cezvenin içine ya da küçük bir tencerenin içerisine ağdayı kırıp atabilir ve ısınmasını sağlayabiliriz.

Ancak dikkat etmemiz gereken bir nokta var ki, ısıya uzun süre maruz kalmamalıdır. Çok ısınmasına ihtiyaç duymadığımız ağda türünü yakmamaya çalışalım. Tahta bir spatula ile karıştırıp akışkanlığını kontrol edebiliriz. Sürülebilir duruma gelen ağdayı ocaktan çekelim. Vücudumuza temas ettiğinde yakmaması gereken bir sıcaklıkta olmalıdır.

Kalıp Ağda Çeşitleri

Bu ağdaların kullanım alanları ve özelliklerine göre çeşitleri vardır. Renklerle ayrılır. Teker teker renklere ve özelliklerine bakalım

Yeşil Azulen Ağda

Hassas ciltler içindir ve her bölge için kullanılır. Genellikle kullanım alanlarıyla alakalı olarak bu ağda çeşidi çok tercih edilir. Ciltte tahriş olmasını engeller. Ciltte yaşanacak acı seviyesini minimuma indirir.

Pembe Pudralı Ağda

Her bölge için uygundur ancak özellikle özel bölgeler için kullanılır. Pudralı yapısı derinin acı riskini daha aza indirir ve sıcak havalarda içerisindeki pudra sayesinde daha az terleme yaşanır. Azulen kadar gözdedir. Tercihen yüz için de kullanılabilir.

Sarı Naturel Ağda

Sert kılların alınması için tercih edilir. Erkeklerin kıl yapısı gereği daha fazla kullandığı ağda türüdür. Ama bu demek değil ki, kadınlar kullanamaz. Her cinsiyet için de uygundur. Hassas ciltler için kullanılabilir ancak kullanım yeri için sert kıllar idealdir.

Siyah Ağda

Kimin yok ki siyah noktaları, batıkları… Siyah kalıp ağda, kıllarla beraber vücuttaki ölü derileri, siyah noktaları ve batıkları da giderir. Peeling yapısıyla ölü derileri arındırıp, temizleme sağlar. Yüz bölgesi için tercih edilir.

Kalıp Ağda Avantajları

Kalıp ağda kullanım açısından kolaylık sağlasa da genel itibariyle avantajlarına bir bakalım.

  • Her cilt için uygundur ve özellikle hassas bölgeler için tercih edilir.
  • Acı riskinin en düşük olduğu ağda türü denebilir.
  • Yapışkanlık ve rahatsız edici durumlar konusunda minimumdur.
  • Ağda yoğun yapısı nedeniyle kıl köklerini çok rahat bir şekilde çeker.
  • Yapışkan olan yapısı, cilt yüzeyinde sürüldüğü takdirde donar ve kıl içinde donmuş olarak çekilir. Bu nedenle derimizde herhangi bir tahriş meydana gelmez.
  • Ekonomik açıdan çok uygundur. Uzun süreli kullanılabilir.
  • Tek kullanımlı tablet ağda şeklinde de bulunur.
  • Makinesi yoksa ısıtma konusunda dikkat gerekir.
  • Bant masrafını ortadan kaldırır.
  • Cildimiz aşırı ısıya maruz kalmaz.
  • Sir ağda içeriği nedeniyle, şeker içermez ve kıl köklerini beslemez.
  • Düzenli kullanım sonrasında kıllar azalmaya başlar.
  • Güçsüzleşen kıl kökleri, ağda sonrasında kılların daha ince çıkmasını sağlar.

Kalıp Ağda Yorumlar

Kırması biraz zor olsa da vazgeçilmez olduğunu düşünen kullanıcılar çok. Kullananlar yaşattığı acının azlığı sebebiyle fazlaca tercih ettiklerini söylüyor. Kararma ve iz sorunu yaşatmadığını, gönül rahatlığıyla kulladıklarını belirtiyorlar.

Kalıp Ağda Fiyatları

Kalıp ağda kullanım açısından ve yapısından dolayı uzun süre gidebilen ağda çeşididir. Fiyatları da oldukça uygundur. Tüm kozmetik marketlerde kolayca bulunur.

Ortalama olarak fiyatları 30 TL’den başlayıp 50 TL arasında değişiklik gösterir. Marka ve yapısından dolayı fiyatlarda değişim olur. Kalıp ağda tekli olarak satılmakla beraber çoklu setler halinde de bulunur. Aynı zamanda makinesi, tahta spatulası ve mendiliyle beraber de satılmaktadır. Ekonomik olarak çok yüksek fiyatlarda olmaması, ulaşılabilirlik açısından birebirdir.

Kalıp Ağda Nedir? Kalıp Ağda Kullanımı 2024 kalıp ağda
Banu Horoz

Hem alaylı hem okullu, edebiyat fakültesinden kelam aşığı olarak mezun olmuş kadın yazar. Dünya üzerindeki her şey kelimelerle resmedilebilir .

Reklamlar
Abone ol
Bildir

0 Yorum
Eski
Yeni Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
Yorumları Görüntüle

İlgini çekti mi? Bunlara da bakabilirsin

Reklamlar
Başa dön tuşu
0
Düşüncelerinizi yazabilirsinizx