Jelgo jel krem değişik cilt sorunlarını iyileştiren bir ilaçtır. Peki Jelgo jel nedir, nasıl kullanılır, yan etkileri nelerdir, ne işe yarar, muadili nedir, özellikleri nelerdir, cilt üzerinde hangi etkileri vardır gibi soruların cevaplarını sizler için yazdık.
UYARI! İlaç Satışı İnternet Sitelerinden Yapılamaz. İlaçlar Sadece Eczanede Satılır.
Jelgo Jel Nedir?
Metil salisilat içeren bu jel krem topikal yani cilt için kullanılır. Bu jel krem incinmeler, çürükler, burkulmalar, artrit, morarma veya sırt ağrılarının neden olduğu kas veya eklem ağrısının geçici olarak hafifletilmesi için kullanılır. Bu topikal jel krem, bu ilaç kılavuzunda listelenmemiş amaçlar için de kullanılabilir.
Jelgo Jel Eşdeğeri
Algesal pomad, Algesal Suractive pomad, BEN-GAY pomad, Casigel pomad, Kamfolin pomad, Prepagel jel, Reparil jel ve Rumasin pomad bu jel kremin eşdeğeri ürünlerdir.
Jelgo Jel Etken Maddesi
Bu jel kremin aktif maddeleri essin ve dietilamin salisilat adlı maddelerdir. Yardımcı maddeleri ise lavanta yağı, portakal çiçeği yağı (neroli yağı), karbomer (karbopol 980), makrogol-6-gliserol kaprilokaprat (softigen 767), EDTA disodyum, trometamol, izopropil alkol ve saf sudur.
Jelgo Jel Muadili
Algesal pomad, Algesal Suractive pomad, BEN-GAY pomad, Casigel pomad, Kamfolin pomad, Prepagel jel, Reparil jel ve Rumasin pomad bu jel kremin muadilleridir.
Jelgo Jel Neye İyi Gelir?
Bu jel krem kas yorgunluğu ve ağrı, kas gerginliği, kas sertleşmesi, omuz tutulması, basit sırt ağrısı, çürükler, burkulmalar, incinmeler ve artrit ile ilişkili ağrı ve sancıların giderilmesi için kullanılır.
Jelgo Jel Krem Ne İşe Yarar?
Bu ilaç, kasların ve eklemlerin küçük sancılarını ve ağrılarını, artrit, sırt ağrısı, burkulma, incinme ve çürükleri tedavi etmek için kullanılır. Kapsaisin, vücudunuzdaki beyni ağrı sinyallerinin geçmesine yardımcı olan belirli bir doğal maddeyi azaltarak çalışır. Mentol cildin serin ve sonra sıcak hissetmesine neden olarak çalışır. Derideki bu duygular sizi kaslarınızda ve eklemlerinizdeki ağrıları ve sancıları hissetmekten alıkoyar.
Bu ilacı, yalnızca doktor tarafından bu şekilde reçete edilmişse, bu bölümde listelenen bir hastalık için kullanın. Bu ilaç sinir ağrısını tedavi etmek için de kullanılabilir.
Eczanelerde reçeteyle satılan JELGO 50 G jel 2024 yılı fiyatı 92.01 TL.dir.
Jelgo Jel Faydaları Nelerdir?
Konusyon vakalarında, ezilme yaralanmaları, burkulmalar, çürükler, hematom ve tendinit tedavisinde bu jel krem kullanılır. Hatta vertebral kolonun ağrılı sorunları, disk lezyonları, boyun ağrısı, lumbago, siyatik gibi hastalıkların tedavisinde uygulanır.
Jelgo Jel Kullanmadan Önce Dikkat Etmeniz Gerekenler
- Bu jel krem uygulandığı yerde soğukluk veya yanma hissine neden olabilir. Bu his genellikle hafiftir ve zamanla yavaş yavaş azalmalıdır.
- Yanma hissi ağrılıysa veya ciddi rahatsızlığa neden oluyorsa, tedavi edilen cilt bölgesini sabun ve soğuk su ile yıkayın. Ciddi yanma, ağrı, şişlik veya kabarmalar varsa hemen tıbbi yardım alın ve doktorunuza danışın.
- Tedavi edilen ciltte yanma hissini artırabilecek bir bandaj veya sargı ile kapatmayın. Bu jel kremi sürdüğünüz yerde kıyafetlerinizi kullanabilirsiniz.
- Bu ilacı gözünüz ile temas ettirmekten kaçının. Yanlışlıkla gözünüzle temas ederse hemen su ile durulayın.
- Ayrıca bu ilacı kontakt lenslerde, protezlerde ve vücudunuzun hassas bölgelerine temas eden diğer nesnelerde kullanmaktan kaçının.
- Banyodan veya tıraştan hemen sonra bu jel kremi uygulamaktan kaçının. Bu ilacı yeni tıraş edilmiş cilt bölgelerinde kullanmak ciddi cilt tahrişine neden olabilir.
- Bu ilacı yedi gün boyunca kullandıktan sonra ağrınız düzelmezse veya belirtileriniz kötüleşir veya iyileşmezse ve birkaç gün içinde tekrar ederse doktorunuzu arayın.
- Bu jel kremi oda sıcaklığında, nem ve ısıdan uzakta, çocukların ve evcil hayvanların ulaşamayacağı bir yerde saklayın.
Jelgo jel hamilelikte kullanılır mı?
Hamilelikte bu ilacı kullanmak için kadın doğum uzmanı tarafından kar ve zararı hesaplanarak bu ilacı verebilir. Ancak gebelikte çocuğa zarar verme ihtimali göz önünde bulundurmayı unutmayınız.
Jelgo Jel Kullanımı Nasıldır?
Bu jel kremi tam olarak etikette belirtildiği gibi veya doktorunuz tarafından reçete edildiği şekilde kullanın. Bu jel kremi daha çok veya daha az miktarlarda veya önerilenden daha uzun süre kullanmayın.
Bu jel kremi uygulamadan önce cildinizin temiz ve kuru olduğundan emin olun. Açık yaralara veya güneş yanığı, rüzgar yanığı, kuru, çatlamış veya başka şekilde tahriş olmuş cilde bu jel kremi uygulamayın.
Bu topikal krem, jel, losyon, yağ, merhem veya sprey formunda olabilir. Bu jel kremi etkilenen bölgeye ince bir tabaka uygulayın ve tamamen emilene kadar hafifçe ovun. Bu jel kremi günde dört defaya kadar veya ilaç etiketine yönelik olarak kullanılabilir.
Jelgo Jel Yan Etkileri
Bu jel krem uygulama bölgesinde kızarıklık, hafif kaşıntı veya pul pul dökülme olabilir. Bu etkilerden herhangi biri sürerse veya kötüleşirse, derhal doktorunuza veya eczacınıza bildirin.
Doktorunuzun bu ilacı reçete ettiğini unutmayın çünkü size olan yararın yan etki riskinden daha fazla olduğuna karar vermiştir. Bu jel kremi kullanan birçok insanın ciddi yan etkileri yoktur.
Bu ilacı kullanmayı bırakın ve uygulama bölgesinde kabarcıklanma, şişme, uygulama yerinde artan veya olağandışı ağrı da dahil olmak üzere ciddi yan etkileriniz varsa hemen doktorunuza bildirin.
Bu ilaca çok ciddi bir alerjik reaksiyon nadirdir. Bununla birlikte, döküntü, kaşıntı, yüz, dil, dudak ve boğaz bölgesinde şişlik, şiddetli baş dönmesi ve solunum zorluğu gibi ciddi bir alerjik reaksiyon belirtisi fark ederseniz hemen doktora danışın.
Bu olası yan etkilerin tam bir listesi değildir. Yukarıda listelenmeyen diğer etkileri fark ederseniz, doktorunuza veya eczacınıza başvurun. Jelgo Jel Ne İşe Yarar yazımız hakkında aşağıya yorum bırakabilirsiniz.
YouTube Kanalımız: https://www.youtube.com/c/begonyakadin