Balmumu maskesi, doğanın mucizesi olan bir maddeden yapılır. Pek çok ilaçta, kremde ve cilt bakım maskelerinde kullanılan balmumu maskesinin faydaları, balmumu ile yapılan maske tarifleri ve balmumu maskesi ile yapılan bitkisel tedavilerini bu yazıda sizler için anlattık.
Balmumu Faydaları Nelerdir?
Balmumu, arı kovanının yapı taşıdır. Yaklaşık üç veya dört haftalık işçi arının karnının altındaki balmumu bezlerinden salgıladığı bir maddedir. Balmumu üretimini teşvik etmek için arılar kendilerini balla doldururlar ve sıcaklığı yükseltmek için sık sık bir ip kümesinde bir araya toplanırlar. Bu pozisyonda yirmi dört saate kadar kalabilirler. Arılar, yaklaşık yarım kilo balmumu üretmek için yaklaşık beş kilo bal tüketirler.
Hava ile temas ettiğinde balmumu sertleşir ve küçük pullar oluşturur. Arı, arka ayaklarını kullanarak balmumunun pullarını çıkarır ve bal peteğine yerleştirilmeden önce çiğnedikleri çenelerine iletir.
380 derecelik normal kovan sıcaklığında balmumu hatırı sayılır bir ağırlığı taşıyabilir ve yine de arının çeneleri tarafından şekillendirilebilir. Balmumu 640 derecede erir.
Balmumu çoğunlukla düz veya renkli preslenmiş balmumu tabakalarından mum yapmak için veya balmumu eritip kalıplara dökerek kullanılır. Balmumu, cilt bakım ürünlerinde, tatlılar ve haplar üzerine kaplama olarak, masaj balsamlarında, birçok cilt bakım balsamında, mobilya cilalarında, batik sanatında, çekmece raylarında daha düzgün kaymalarını sağlamak için kullanılır. Ayrıca kapitone ve ağır dikişte kullanılan iplik, malzemelerin içinden geçmesine yardımcı olur.
Genç işçi arılar tarafından dikkatlice altı kenarlı bal peteği hücrelerine dönüştürülen balmumu, arıcı altın sıvıyı çekene kadar bal için küçük saklama birimleri sağlar. Hasattan sonra arıcı balmumunu eritip arındırır ve bir kısmı losyonlara, sabunlara ve diğer cilt bakım ürünlerine dönüşür. Balmumunun cilt üzerinde faydalı etkileri olabilir ancak herhangi bir tıbbi durumu tedavi etmek için balmumu kullanmadan önce doktorunuza danışın.
Koruyucu özellikleri vardır
Bir yüzey aktif madde olarak hareket eden balmumu, soğuk kremler ve diğer cilt losyonları ile karıştırıldığında cilt yüzeyinde koruyucu bir bariyer oluşturur. Balmumu cilde uygulandığında onu sert ortamdan korumaya yardımcı olurken aynı zamanda nemi tutarak ve kuruluğu azaltarak koruyucu bir bariyer oluşturur. Bu balmumunun genellikle dudak balsamlarında kullanılmasının nedenlerinden biridir. Ancak petrolden yapılan bileşenlerin aksine balmumu cilde ağırlık vermez ve gözenekleri tıkamaz.
Antibakteriyel özellikleri vardır
Bal gibi balmumu da antibakteriyel özelliklere sahiptir, cildin temiz kalmasına yardımcı olur ve formülün kendisinde kirlenme riskini azaltır. Aslında, 2005 yılında yapılan bir araştırma, bal ve balmumu karışımının bakteri ve mantar gelişimini engellediğini, bu da onu bebek bezi döküntüsü, pişik ve diğer bakteriyel cilt rahatsızlıkları için potansiyel bir tedavi haline getirdiğini buldu.
Nemlendirici özellikleri vardır
Bazı bileşenler suyu çeker ve balmumu bunlardan biridir. Balmumu cilt maskelerinde kullanıldığında, cilde su moleküllerini çekerek cildin zamanla nemli kalmasına yardımcı olursunuz.
A Vitamini bakımından zengindir
Bu vitaminin iyi bir kaynağı olan balmumu, hücre yenilenmesini ve yeniden yapılanmayı desteklemeye yardımcı olur.
Güzel koku sağlar
Ürünlerin güzel kokmasını sağlamak için sert kimyasallar kullanmanın yerine balmumu kullanabilirsiniz. Doğal içerikler çok daha iyi çalışıyor! Balmumu, doğal bir bal kokusuna sahiptir ve hoş, hafif aroması nedeniyle sabun ve parfümlerin favorisidir.
Kaşıntı giderici özellikleri vardır
Kuru cilt kaşıntısı, dermatit, egzama veya bir cilt rahatsızlığına bağlı herhangi bir kaşıntı türünden şikayetçiyseniz balmumu tam size göre. Yapılan bir araştırma, ciddi yanıklara maruz kalan ve daha sonra yanıklar iyileşirken yanık sonrası kaşıntı yaşayan hastaların, bitkisel yağ kremi ve balmumu kombinasyonu ile rahatlama yaşadıklarını, öyle ki ağrının tamamen yok olduğunu buldu. Kaşıntı için doğal ilaç kullanımına geri dönmek gerekir. Balmumu anti-alerjik olduğu için, reaktif cilde sahip olanlar tarafından bile kolayca tolere edilir.
Çatlak cildi yumuşatır
Balmumu cilt için doğal bir bariyer oluşturur. Özellikle balmumu, hassas cildinizin ve dudaklarınızın korunmasına yardımcı olabilir.
Cilde şifa verir
Doğal haliyle balmumu sağlam ancak esnektir. Eritilmiş ve diğer bileşenlerle kombine edilmiş balmumu, cilt bakım ürünlerine vücut katarak kremleri daha kalın hale getirir. Delicious Living dergisine göre, bal ve arı sütü gibi diğer arı kovanı ürünleri gibi balmumu da anti-enflamatuar, antibakteriyel ve antiviral faydalar sunarak onu küçük cilt tahrişlerini tedavi etmek için potansiyel olarak faydalı hale getiriyor.
Cildi yumuşatır
Kuru, pürüzlü cilt, balmumu içeren kremler, losyonlar veya sabunlardan yararlanabilir. Cilt bakım ürünlerine eklendiğinde balmumu yumuşatıcı ve nemlendirici olarak işlev görür, cilde nem çeker ve cilde nemi kapatır. Balmumu ayrıca kuru cildi yumuşatmak ve nemlendirmek ve hücre yeniden yapılandırmasında faydalı olabilecek A vitamini içerir.
Mantarı iyileştirir
Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki Dubai Özel Tıp Merkezi’nde 2005 yılında yapılan bir araştırmaya göre balmumunun hafif antibakteriyel özellikleri vardır. Araştırmacılar bal, zeytinyağı ve balmumunu birleştirdikten sonra karışımı, staphylococcus aureus bakterisi ve candida albicans mantarının büyüdüğü laboratuar plakalarına uyguladılar. Bal ve balmumu karışımı, bakteri ve mantarın büyümesini engelleyerek bal ile birlikte balmumunu çocuk bezi döküntüsü, pişik ve diğer bakteriyel cilt rahatsızlıklarının tedavisinde potansiyel olarak faydalı hale getirdi.
Balmumu Maskesi Tarifleri
Balmumu, ev yapımı güzelliği ve doğal ev ürünleri için inanılmaz derecede çok yönlü bir doğal bileşendir. Balmumu kullanımı neredeyse sonsuz olsa da, onu evde kullanmamın birkaç kolay yolu var. Henüz yapmadıysanız, şu ev yapımı tariflerde balmumu deneyin.
Balmumunu eritirken her zaman balmumu küçük bir tencereye koyun, ardından küçük tencereyi daha büyük bir tencereye koyun. Asla bir ocağın üzerine asla doğrudan bir balmumu kabı koymayın! Balmumu kaynamaz, tutuşana kadar sadece ısınır ve alev alır. Balmumu, aşırı ısındığında son derece yanıcı olabilir bu nedenle sıcaklıkları izlemek için dikkatli olmak önemlidir. Erime noktasının üzerinde ısıtmayın.
Ev Yapımı Deodorant Tarifi
Yıllardır kendi deodorantımı yapıyorum çünkü mağazadan satın aldığımdan çok daha iyi çalışıyor. Kullandığım bileşenlerden biri balmumu çünkü doğal bir koruyucu nem bariyeri oluşturmaya yardımcı oluyor. Bu, zararlı ve gereksiz kimyasallara ihtiyaç duymadan giysilerdeki ter lekelerinin önlenmesine yardımcı olduğu anlamına gelir.
Deodorant pek çok zararlı kimyasal içerebilir. Hindistan cevizi yağı, kabartma tozu ve yağlarla bu doğal ev yapımı deodorantı yaparak zamandan ve paradan tasarruf edebilirsiniz.
İki yemek kaşığı shea yağı, üç yemek kaşığı hindistan cevizi yağı ve iki yemek kaşığı balmumunu ısıya dayanıklı bir kaseye alın. Bir tencerenin içine su doldurun ve kaseyi tencerenin içine alın. Suyu iyice kaynatın ve tüm malzemeleri eritin. Kaseyi, tencereden aldıktan sonra içine üç yemek kaşığı kabartma tozu, iki yemek kaşığı ararot tozu ve on damla lavanta esansiyel yağı ekleyin ve tüm malzemeleri iyice karıştırın. Bu doğal deodorantı temiz bir cam kavanoza alın. Buzdolabında saklayın ve gerektikçe kullanın.
En İyi Erkek Deodorantı Tarifi
Doğal deodorant gözenekleri tıkamadan, çok terleyen erkekler için ideal bir üründür. Bu erkek deodorantı, uçucu yağlar ve diğer doğal maddelerle ter kokusunu durdurabilir. Sadece doğal bir deodoranta geçiş yapanlar için koltuk altı detoksu, koltuk altı için detoks sürecini hızlandıracaktır.
Kabartma tozu yaklaşık 9 yani çok yüksek bir pH’a sahipken, cildimizin koruyucu asit mantosu 4,5 pH civarındadır. Bu, bazı insanların deodorantta cilt tahrişine ve kızarıklığa neden olduğunu bulmasının nedenlerinden biridir. Erkek deodorant tarifi, koku önleyici özellikleri nedeniyle biraz karbonat içeriyor. Ancak aynı amaca hizmet eden ancak cilde zarar vermeyen başka bileşenler de bu deodorantta bulunuyor.
Ararot tozu veya mısır nişastası koltuk altı nemini nazikçe emmeye ve ürünü yoğunlaştırmaya yardımcı olur. Diyatomlu toprak, eklenen antimikrobiyal özelliklerle aynı şeyi yapar. Ter, derideki bakterilere çarptığında kokuya neden olur. Antimikrobiyal bileşenler eklemek bu sorunu çözmeye yardımcı olur.
Alüminyum toksisitesinin arkasındaki bilim net değil, ancak cilde zarar verdiği konusunda yeterince kanıt var. Teri azaltmak için alüminyum blok gözenekli antiperspirant deodorantlar. Doğal deodorantlar, vücudun doğal detoksifikasyon süreçlerinin çalışmasını sağlar ve bu vücut için iyidir.
Güzel koku sağlayan ve cildinizi tahriş etmeyen uçucu yağlar harika kokar ve önemli sağlık ve ruh hali faydaları sunar. Erkeklerin cilt bakımı için misk veya odunsu kokular kullanabilirsiniz.
Bazı uçucu yağlar diğerlerinden daha büyük miktarlarda güvenle kullanılabilir ve bazıları belirli bir yüzdenin üzerinde kullanıldığında ışığa duyarlılığa neden olur.
Selvi yağı, gözenekleri sıkılaştırmak ve terlemeyi en aza indirgemek ancak engellememek için bir büzücüdür çünkü sağlıklıdır!. Aynı zamanda stresi azaltmaya yardımcı olur ve antiseptik görevi görür.
Portakal yağı, mantar önleyici, antibakteriyel özelliklere sahiptir ve ışığa duyarlılığa neden olmaz.
Buhur yağı, stres ve anksiyete ile savaşır. Böylece stresten dolayı oluşan terleme önlenir ve genel ruh halinize yardımcı olabilir. Ayrıca birlikte harika kokuyorlar. Bu doğal deodorantı temiz ve kuru cildinize uygulayabilirsiniz.
Altı yemek kaşığı hindistan cevizi yağı ve bir buçuk yemek kaşığı balmumunu ısıya dayanıklı bir kaseye alın. Bir tencerenin içine su doldurun ve kaseyi tencerenin içine alın. Suyu iyice kaynatın ve tüm malzemeleri eritin. Kaseyi, tencereden aldıktan sonra içine yarım çay bardağı ararot tozu, üç yemek kaşığı kabartma tozu, sekiz damla portakal yağı, on sekiz damla selvi esansiyel yağı ve sekiz damla buhur yağını ekleyin. Tüm malzemeleri iyice karıştırın. Bu karışım hemen katılaşacağı için temiz bir cam kavanoza alın.
Bu tarifi denedikten sonra diğer koku kombinasyonlarını da deneyebilirsiniz. İyi eşleşen bazı uçucu yağlar arasında karanfil esansiyel yağı, tarçın esansiyel yağı ve portakal esansiyel yağıdır.
Selvi esansiyel yağı ve ardıç esansiyel yağını, sandal ağacı esansiyel yağı ve paçuli esansiyel yağını, limon esansiyel yağı ve köknar esansiyel yağını birlikte kullanabilirsiniz. Bergamot esansiyel yağı ve sedir ağacı esansiyel yağını, portakal esansiyel yağı ve paçuli esansiyel yağını birlikte kullanabilirsiniz.
Losyonlu Sabun Tarifi
Losyonlu sabunlar dünyadaki en iyi nemlendiricilerdir. Yağlar, shea yağı ve balmumunun mükemmel bir kombinasyonu, kuru ciltte kullanılan katı sabun benzeri bir kalıp oluşturur. Cildi yatıştırmaya yardımcı olur, nemi hapseder ve hatta doğal kırışıklık önleyici özelliklere sahiptir.
Oda sıcaklığında katı olan ve bir kalıp sabuna benzeyen bu harika varyasyona rastlamaktan harika. Ayrıca losyonlu sabun yapmak losyondan bile daha kolaydır çünkü zorlu adım olan suyla emülsiyonlaştırmaya ihtiyaç duymaz. Bunlar oda sıcaklığında bir kalıp sabun gibi katıdır ancak cilde sürüldüğünde çok az bir miktar erir ve cilde aktarılır, son derece nemlendirici ve çok ince bir tabaka bırakır. Bu losyonlu sabun tarifini de uyarlamanın sonsuz yolu vardır. Çeşitli kokular veya cilt yararları için uçucu yağları karıştırın ve eşleştirin örneğin lavanta ve limonu tavsiye ederiz.
Doğal bir pişik sabunu yapmak için çinko oksit ekleyin. Ağrıyı hafifleten ağrılı kas veya yara tedavisi için mentol ve arnika yağı ekleyin. Ev yapımı bir deodorant için koku ile savaşan probiyotikler ekleyin. Çatlaklar için argan yağı ekleyin. Bronzlaştırıcı bir losyonlu sabun için biraz kakao tozu ve doğal mineralli pudra ekleyin.
Bu losyonlu sabunlar, sevdiklerinizi memnun edecek eğlenceli ve kolay hediyelerdir. Basit dekoratif bir cam kavanoz ve etiketlerle süsleyerek çiçekli uçucu yağlar ekleyin. Bunları baby shower, doğum günleri, yılbaşı, anneler günü, sevgililer günü veya özel günlerde hediye edin.
Ev yapımı doğal losyonlu sabunları yapmak için bir su bardağı hindistan cevizi yağı, bir su bardağı shea yağı (veya kakao yağı veya mango yağı) ve bir su bardağı balmumu ısıya dayanıklı bir kaseye ekleyin. Bir tencerenin içine su doldurun ve kaseyi tencerenin içine alın. Suyu iyice kaynatın ve tüm malzemeleri eritin. Kaseyi, tencereden aldıktan sonra biraz soğumasını bekleyin. Ardından bir tatlı kaşığı E vitamini yağı ve yirmi damla lavanta yağını içine ekleyin ve tüm malzemeleri iyice karıştırın. Daha sonra bu karışımı silikon sabun kalıplarına dökün ve yirmi dört saat bekletin. Ardından kalıplardan çıkarın ve kullanın.
Ev Yapımı Dudak Balsamı Tarifi
Aynı basit malzemelerle düzinelerce ev yapımı güzellik ürünü yapabilirsiniz. Bu dudak kremi tarifi, losyonlu sabunla aynı malzemeleri kullanır ancak koku veya renk için birkaç ilave bileşen içerir. Bu temel malzemeleri elinize aldıktan sonra, bir tüp için dudak kremi yapabilirsiniz.
Bu dudak balsamı, evde yapmak için çok basit bir üründür ve mağazada organik markalar satın almaktan çok daha fazla tasarruf ettirir. Bunlar aynı zamanda harika bir hediyedir. Hastane havası cildi ve dudakları gerçekten kurutabildiğinden, doğum yapan annelere vermek için iyi bir hediyedir.
Ev yapımı dudak balsamı, düzinelerce başka doğal cilt ve vücut bakımı tarifleri yapmak için de kullanılabilen tüm doğal bileşenleri kullanır.
Dudak ürünleri ağzın ve burnun hemen yanında uygulandığı için, özellikle çocuklar da kullanıyorsa, tüm doğal bileşenleri içermesini sağlamalısınız. Bu dudak balsamı, tercihlerinize göre özelleştirilebilen inanılmaz derecede kolay bir reçetedir. Bunları kolay uygulama için ucuz dudak balsamı kaplarına dökebilirsiniz ancak küçük kavanozları veya tenekeleri yeniden de kullanabilirsiniz.
Daha önce kendi güzellik ürünlerinizi yapmadıysanız, denemenizi tavsiye ederim! Pek çok aynı bileşenle doğal bir dudak merhemi, renkli dudak kremi ve hatta ev yapımı ruj yapabilirsiniz.
Bu dudak balsamı tarifi aşağıdadır, ancak sevdiğiniz koku ve tadı elde etmek için yağlarla ve tatlarla deneyler yaparak eğlenin.
Bir su bardağı balmumu, iki su bardağı kakao yağı ya da shea yağı ve iki su bardağı hindistan cevizi yağını bir ısıya dayanıklı kaseye alın. Bir tencerenin içine su doldurun ve kaseyi tencerenin içine alın. Suyu iyice kaynatın ve tüm malzemeleri eritin. Kaseyi, tencereden aldıktan sonra içine yirmi damla çilek esansiyel yağı ekleyin. Tüm malzemeleri iyice karıştırın. Ardından boş bir dudak balsamı kutusuna ya da bir cam kavanoza balsamı ekleyin. Serin ve kuru bir yerde saklayın.
Bebek Ürünleri Tarifleri
Çoğu bebeğin bir noktada pişiği olacaktır. Yalnızca doğal cilt bakım ürünlerini kullanmanız gerekir ancak bir bebeğin yeni hassas cildiyle tüm bileşenlerin doğal ve güvenli olmasını sağlamak için ekstra özen göstermelisiniz. Balmumu kızarıklık kreminde yoğunlaştırıcı olarak kullanın ve cilt için koruyucu bir bariyer sağlarken diğer yararlı bileşenlerin ciltte kalmasına yardımcı olarak kızarıklığın giderilmesinde daha büyük bir etkiye sahip olabilmeleri için önemlidir.
Bu tarifte kullanılan shea yağı, bebek bezi kreminin temel bileşenlerinden biri olarak kullanıyorum çünkü yağda çözünen A ve E vitaminlerini içerir. Cildi yatıştırır ve yaklaşık altı doğal SPF’ye sahiptir. Ayrıca cildin kurumasını önlemeye yardımcı olur. Çünkü beş temel yağ asidi içerir.
Hindistan cevizi yağı, her şey için hindistan cevizi yağı kullanıyorum ancak doğal olarak antibakteriyel ve anti-fungal olduğu için özellikle bebek bezi kreminde faydalıdır. Aslında tek başına kullanıldığında birçok pişik türü üzerinde oldukça etkilidir ancak bu diğer bileşenlerle birleştirildiğinde çok daha etkilidir.
Balmumu, cilt için koruyucu bir bariyer sağlar ve etkili olabilmeleri için diğer bileşenlerin cilde tutunmasına yardımcı olur.
Fermente morina karaciğer yağı, bebeğin altını iyileştirmeye yardımcı olan gizli bir bileşendir. Balık yağı genellikle geleneksel bebek bezi kremlerinde kullanılır fermente edilmiş morina karaciğeri yağı en iyisidir ve iyi bir yağda çözünen vitamin kaynağı olduğu için bebeğin alt kısmında kullanılmasını önerir ve bebek yalnızca ihtiyaç duyulanları emer. cilt. Bu içerik isteğe bağlıdır ancak faydalıdır. Kremi yaklaşık üç ay içinde kullanmayacaksanız bu malzemeyi kullanmayın çünkü bozulabilir.
Çinko oksit, suda çözünmez ve cildi kaplar. Diğer bileşenlerle karıştırıldığında cildi su geçirmez hale getirir ve kurumasını önler. Bu kremin az bir miktarını kolunuza sürerseniz, cildinizin üzerine su damlacıklarını ve emilmeyeceğini fark edeceksiniz.
Bentonit kili, nemi kontrol etmeye yardımcı olur ve ciltte kızarıklığı daha da kötüleştirebilecek bakterilerle savaşır.
Yarım çay bardağı shea yağı, yarım çay bardağı hindistan cevizi yağı ve bir yemek kaşığı balmumunu ısıya dayanıklı bir cam kaseye alın. Bir tencerenin içine su doldurun ve kaseyi tencerenin içine alın. Suyu iyice kaynatın ve tüm malzemeleri eritin. Kaseyi, tencereden aldıktan sonra iki yemek kaşığı çinko oksit tozu, bir yemek kaşığı fermente morina karaciğer yağı, beş damla papatya esansiyel yağı ve bir yemek kaşığı bentonit kilini ekleyin. Tüm malzemeleri iyice karıştırın. Hava geçirmez bir kapta serin ve kuru bir yerde üç aya kadar saklayın. Bebek bezi döküntüleri ve pişik için gerektiği kadar kullanın.
Çatlak Topuklar İçin Krem Tarifi
Balmumu, hindistan cevizi yağı ve magnezyumdan oluşan basit bir merhem, çatlamış topuklar için harika bir çare olur.
Görünümün ötesinde, çatlak topuklar gerçekten rahatsız edici olabilir ve küçük rahatsızlıktan ağrı ve kanamaya kadar her şeyi ifade edebilir. Özellikle yaz aylarında çatlak topuklar kötü bir görüntüye yol açar. Bir insanın yürüyüş şekli, zayıf dolaşım, egzama veya sedef hastalığı gibi bir cilt problemi, mantar enfeksiyonu, beslenme eksiklikleri, özellikle omega-3 veya çinko eksikliği yüzünden çatlak topuklar olabilir. Bu her gün düşündüğümüz bir şey değil, ama ayakların tıpkı vücudumuzun diğer bölümleri gibi özel bir bakıma ihtiyacı var çünkü daha çok çalışıyorlar!
Çatlak topuklar için kremi yapmak için iki yemek kaşığı kaynar su ve yarım çay bardağı toz magnezyumu bir kasede iyice karıştırın. Yarım çay bardağı shea yağı, yarım çay bardağı hindistan cevizi yağı ve üç yemek kaşığı balmumunu ısıya dayanıklı bir kaseye alın. Bir tencerenin içine su doldurun ve kaseyi tencerenin içine alın. Suyu iyice kaynatın ve tüm malzemeleri eritin. Kaseyi, tencereden aldıktan sonra içine magnezyum karışımı, on damla kekik esansiyel yağı ve on damla nane uçucu yağı ekleyin ve tüm malzemeleri iyice karıştırın. Buzdolabına on beş dakika koyun ve vücut losyonu kıvamını elde etmek için tekrar karıştırın. En iyi kıvam için buzdolabında veya iki aya kadar oda sıcaklığında saklayın.
Bu merhemi kullanmadan önce duştayken ponza taşıyla topuklarınızdaki ölü derileri temizleyin. Ardından geceleri bu çatlak kreminden kalın bir tabaka halinde ayaklarınıza ve topuklarınıza sürün. Daha sonra pamuklu bir çorap giyin. Hamile kadınlar ve çocuklar için bu kremi kesinlikle kullanmayın.
Çatlak Eller İçin Doğal Merhem Tarifi
Küçük rahatsızlıkları gidermek için ihtiyacımız olan hemen hemen her şeyin doğada bulunabileceğine gerçekten inanıyorum. Balmumu, bahçe işleri veya dış mekan çalışmaları nedeniyle çatlamış eller için harika bir çare. Ayrıca gelecekteki hasarları önlemeye yardımcı olmak için koruyucu bir bariyer oluşturur.
Rahatlamayı daha da hızlandırmak için bahçeden faydalı bitkiler ekleyebilirsiniz. Muz, çoğu yerde vardır ve ısırıklar, sokmalar ve hatta güneş yanığı için doğal bir şifadır.
Merhem, iyileşmeyi hızlandırmak için genellikle yararlı bitkiler ve bitkilerle aşılanan besleyici, yağ bazlı bir kremdir. Bu özel merhem, kuru cildi beslemeye ve bahçecilikten kaynaklanan küçük kesikleri hızla iyileştirmeye yardımcı olan birçok yatıştırıcı bitki içerir. Bahçıvan olmasanız bile ellerinizi ipeksi ve yumuşak bırakır. Bu merhem koyu yeşil rengi, yağlarla demlenen birçok bitkiden gelir ve lezzetli bir topraksı ve tıbbi kokusu vardır.
Bir tatlı kaşığı kurutulmuş karakafes yaprağı, iki yemek kaşığı kurutulmuş muz yaprağı, bir yemek kaşığı kurutulmuş aynı sefa çiçeği, bir tatlı kaşığı kuru civanperçemi çiçeği ve bir tatlı kaşığı kurutulmuş biberiye yaprağını ve bir su bardağı zeytinyağını ısıya dayanıklı bir kaseye alın. Geniş bir tencerenin içine su doldurun ve kaseyi tencerenin içine alın. Üç saat boyunca tüm malzemeleri demleyin. Kaseyi, tencereden alın. Demlediğiniz otları bir ince tülbetten geçirin ve süzün. Otları atın ve zeytinyağını kenara bırakın. Başka bir ısıya dayanıklı kasenin içine bir çay bardağı karışımı, bir yemek kaşığı balmumu ve iki yemek kaşığı shea yağını alın. Tekrar kaynayan suyun olduğu tencerenin içine kaseyi ekleyin. Tüm malzemeler eriyince kaseyi, tencereden alın. Soğuduğu zaman içine yirmi damla lavanta esansiyel yağı ekleyin ve tekrar karıştırın. Bu merhemi temiz bir cam kavanoza alın. Serin ve kuru bir yerde saklayın.
Doğal Cilt Losyonu Tarifi
Bu losyon genel olarak sıyrıkları, iğneleri, zehirli sarmaşıklar alerjilerini, tahrişler, böcek ısırıkları, pişikler, çürükleri ve diğer hafif yaralanmaları tedavi etmek için kullanabilirsiniz. Küçük sıyrıkların ve yaralanmaların giderilmesi için işe yarar. Bu merhem doğal olarak antibiyotik, iltihap önleyici, mantar önleyici ve büzücüdür.
Bu doğal şifalı merhem, antibiyotik merhemlere kimyasal içermeyen bir alternatiftir ve enfeksiyonu önlemeye yardımcı olan bitkilere sahiptir.
Bir tatlı kaşığı ekinezya kökü, iki yemek kaşığı karakafes yaprağı, iki yemek kaşığı kurutulmuş muz yaprağı bir yemek kaşığı aynı sefa çiçeği, bir tatlı kaşığı civanperçemi çiçeği ve bir tatlı kaşığı biberiye ve iki su bardağı zeytinyağını ısıya dayanıklı bir kaseye alın. Geniş bir tencerenin içine su doldurun ve kaseyi tencerenin içine alın. Üç saat boyunca tüm malzemeleri demleyin. Kaseyi, tencereden alın. Demlediğiniz otları bir ince tülbetten geçirin ve süzün. Otları atın ve zeytinyağını kenara bırakın. Başka bir ısıya dayanıklı kasenin içine zeytinyağını ve yarım çay bardağı balmumunu alın. Tekrar kaynayan suyun olduğu tencerenin içine kaseyi ekleyin. Tüm malzemeler eriyince kaseyi, tencereden alın. Soğuduğu zaman içine yirmi damla lavanta esansiyel yağı ekleyin ve tekrar karıştırın. Bu kremi temiz bir cam kavanoza alın. Serin ve kuru bir yerde saklayın.
Balmumu Kırışıklık Maskesi
Balmumu, nemlendirici kremler yapmak için harika bir temel ve dengeleyicidir. İki yüz seksen dördün üzerinde farklı bileşik, çeşitli asitler, alkanlar, esterler, polyesterler içerir ve pul pul dökülmeye yardımcı olan, cilt nemlenmesini iyileştiren ve cilt hücrelerinin yeniden yapılandırılmasını ve yenilenmesini sağlayan A vitamini bakımından zengindir. Cildinizin gençleşmesini ve iyi bakılmasını sağlar. Arının karnının altındaki sekiz balmumu bezinden salgılanan balmumu, aromatik, dermatolojik ve tedavi edici özelliklere ve cilt bakımı için mükemmel hale getiren antiviral, anti-bakteriyel ve antiinflamatuvar özelliklere sahiptir. Balmumu aynı zamanda nemlendiricidir ve su moleküllerini cilde çekebilir ve nemi tutabilir, cildi nemli ve sağlıklı tutabilir.
İşte size kendinizi iyi hissettirecek sağlıklı, tamamen doğal bir balmumu kremi yapmak için basit bir ev yapımı kırışıklık maskesi tarifi… Bu balmumu maskesi genel olarak nemlendirici ve besleyicidir, sağlıklı ve ışıltılı görünen cildi desteklemek ve kuru ve çatlamış cildi tedavi etmek için harikadır.
Balmumu kırışıklık maskesini yapmak için iki yemek kaşığı balmumunu ısıya dayanıklı bir kaseye alın. Bir tencerenin içine su doldurun ve kaseyi tencerenin içine alın. Suyu iyice kaynatın ve tüm malzemeleri eritin. Kaseyi, tencereden aldıktan sonra içine yarım çay bardağı aloe vera jeli, yarım çay bardağı damıtılmış su, bir tatlı kaşığı bal, bir çay kaşığı lanolin, üç tatlı kaşığı badem yağını alın. Karışımı bir blender ile yaklaşık yarım dakika orta hızda pürüzsüz bir kıvama getirin.
Kuşburnu esansiyel yağı, yasemin esansiyel yağı, lavanta esansiyel yağı, limon esansiyel yağı, greyfurt esansiyel yağı, okaliptüs esansiyel yağı, buhur esansiyel yağı veya nane esansiyel yağı gibi en sevdiğiniz esansiyel yağdan birkaç damla ekleyin ve iyice karıştırın. Kremi iyi kapatılmış bir cam kavanozda serin ve kuru bir yerde saklayın.
Balmumu ile Göz Çevresi Kremi
Bu tarifte, cilt sıkılığını artırmak ve göz çevresindeki kırışıklıkların görünümünü iyileştirmek için kolajen üretimini uyaran shea yağı bulunur. Daha da iyisi, şişkinlikle savaşmak için iltihabı azaltmaya yardımcı olur. Daha sağlıklı bir cilt için besleyici dozda A, E ve F vitamini almış olacaksınız.
Hindistan cevizi yağı, laurik asit ve temel yağlar açısından zengin olduğu için cilt için de harikadır. Sadece göz altı çevrelerini temizlemek için dolaşımı artırmakla kalmaz aynı zamanda bağ dokusunu güçlü ve esnek tutar. Bu, daha az ince çizgiler ve kırışıklıklar anlamına gelir.
Bu tarifte yer alan balmumu, kırışıklıklara neden olabilecek nem kaybını önler. Kuşburnu tohumu yağı yaşlanan cilt için çok besleyicidir ancak kuru bir yağ olduğu için bu göz kreminin genel yağlılık hissini azaltmaya yardımcı olur ve bitirmek için, kırışıklıkları ve iltihapları azaltmaya ve koyu halkaları temizlemeye yardımcı olma yeteneği için sardunya esansiyel yağı kullanıyoruz.
Bu göz kremini yapmak için iki yemek kaşığı shea yağı, bir yemek kaşığı hindistan cevizi yağı, bir tatlı kaşığı balmumunu ısıya dayanıklı bir kaseye alın. Bir tencerenin içine su doldurun ve kaseyi tencerenin içine alın. Suyu iyice kaynatın ve tüm malzemeleri eritin. Kaseyi, tencereden aldıktan sonra beş dakika kadar bekleyin. Ardından içine bir tatlı kaşığı kuşburnu yağı ve dört damla sardunya yağı ekleyin. Tüm malzemeleri iyice karıştırın.
Karışımı bir cam kavanoza alın ve geceleri çok az miktarda kaş altı ve göz altı bölgesinde kullanın. Bu kremi kesinlikle gözünüzle temas ettirmeyin. Bu tarif aynı zamanda besleyici ve nemlendirici bir göz makyajı temizleyici olarak harika çalışır.
Balmumu ve Zeytinyağı Kremi (Firavun Kremi)
Meşhur firavun kremi cildi güzelleştirir. Cilt yanıklarını, küçük yaraları ve cilt çatlaklarını tedavi eder. Cildi derinlemesine onaran bu krem yaşlanma karşıtı özelliklere sahiptir. Cildi sıkılaştırır ve kırışıklıkları iyileştirir.
Bu kremi hazırlamak için yirmi beş gram balmumu ile yirmi beş gram saf zeytinyağını ısıya dayanıklı bir cam kaseye alın. Bir tencerenin içine su doldurun ve kaseyi tencerenin içine alın. Suyu iyice kaynatın ve tüm malzemeleri iyice karıştırın. Ardından kaseyi, tencereden alın ve soğumaya bırakın. Daha sonra bu kremi temiz bir cam kavanozda serin ve kuru bir yerde saklayın.
Şems Aslan Balmumu Hindistan Cevizi Yağı Kremi
Şems Aslan balmumu maskesi, ciltteki kolajen miktarını arttırır. Böylece ciltteki yaşlılık belirtilerini giderir. Cildi sıkı, gergin ve parlak hale getiren bu kremi kolay bir şekilde hazırlayabilirsiniz.
İki yemek kaşığı hindistan cevizi yağı ve bir çay kaşığı balmumunu ısıya dayanıklı bir kaseye alın. Bir tencerenin içine su doldurun ve kaseyi tencerenin içine alın. Suyu iyice kaynatın ve tüm malzemeleri iyice karıştırın. Kaseyi tencerenin içinden aldıktan sonra bir tatlı kaşığı ezilmiş muz ve bir çay kaşığı buğday nişastası ile karıştırın. Bu karışımı temiz bir cam kavanoza koyun ve kapağını sıkıca kapatın. Bu kremi sabah yüzünüzü ılık suyla yıkadıktan ve kuruladıktan sonra uygulayabilirsiniz. Fakat bu kremi akne ve sivilce eğilimli ciltlere sahip olan kişiler kullanmamalıdır.