Mersin Gezi Rehberi
Akdeniz’in en eski doğal liman şehri Mersin, antik kentleri, doğal güzellikleri ve tropik iklimi ile Türkiye’de, özellikle ilkbahardan itibaren gezilmesi görülmesi gereken nadir şehirlerden bir tanesidir. Tarihi çok eskilere dayanan eski ismi ile İçel, verimli toprakları ve tabiatın bir armağanı olan oluşumu ile ticaretin gelişmesine, insanlığın ilerleyip medeniyet halini almasına olanak sağlayan, bu eşsiz şehri daha yakından tanıyalım…
Açık Hava Müzesi Mersin
Mersin tarihi, taş devrine değin uzanıyor. Öyle ki yapılan kazı çalışmaları halen devam etmekle birlikte şimdiye değin ortaya çıkarılan yerleşim tabakaları otuzun üzerindedir.
Saymakla bitmeyecek kültür varlığına sahip olan Mersin yıllarca Akdeniz’de ticaretin kalbi olması olması ile bilinir. Günümüzde aynı şekilde en büyük ve gelişmiş liman kentlerinden bir tanesidir. Verimli toprakları elverişli iklimi ile tarımda gelişmiş, bu gelişimini ticarete de yansıtmıştır. Mersin uzun yıllar boyunca çok kültürlü bir yaşama ev sahipliği yapan, gelişimini ve gücünü bu yapısından alan nadide bir yerleşim merkezidir. Mutlak suretle gezilmesi gereken kültür varlıklarının başında antik şehirler gelir. Bunların başında Anamurium antik kenti, Soli Pompeipolis, Pityussa, Yumuktepe ören yeri, Nagidos ören yeri, Emirler ören yeri, Kanlıdivane ören yeri, Emirler ören yeri gelir. Ayrıca Kızkalesi, Mamure kalesi, Silifke kalesi, Kleopatra kapısı da görülmeye değerdir. Daha nice tarihi yapı ve müzeye sahip olan Mersin adeta bir açık hava müzesidir; desek hiç de abartmış sayılmayız.
Mersin’de Gastronomi Yolculuğu
Genel kültür turumuza biraz da Mersine özgü gastronomi kültürüyle devam edelim.
Tatlı yiyelim, tatlı konuşalım; yolculuğumuza Kerebiç tatlısı ile başlayalım…. Yapımı biraz meşakkatli ve yöreye bir otun kökünün kullanımı çok önemli, ağzımız tatlandığına göre turumuza devam edelim. Tantuni tabii ki olmazsa olmaz, sebze dolmaları, susamlı köftesi, humus, içli köfte, fındık lahmacun da cabası, çorbalarından topalak çorbası, yüzük çorbası, tatar çorbası, ayrıca bulgur ile yapılan yemekleri en meşhurları dır. Analıkızlı, batırık, lepe yahut lapa köftesi, bizim de ilk defa duyduğumuz bu köfte çeşidinde yumurta kullanılmaktadır. Selleme, gölevez de yöreye ait özel tatlardan denemenizi öneririz.
Yıllar yılı yapılan çeşitli festivaller, şenlikler ile Mersin ilinin birçok lezzeti, kültür güzellikleri de dünyaca tanınmaya başlanmış; farklı ülke ve şehirlerden gelen turistlerle etkinlikler yapılıyor. Geçmişten günümüze varlığını korumuş gelenekler, bağ bozumları, el sanatları, sinema tiyatro, müzik festivallerinin yanı sıra, hıdırellez şenlikleri uzun yıllardır sadece yurt içinde yapılan tüm etkinliklerin ünü artık dünyaya yayılmış durumda…
Mersin’e Ulaşım
Mersin ulaşımı kolay olmasına karşın havayolu ulaşımına pek elverişli bir ilimiz değil. Havayolu içim Adana’dan aktarma yapmanız gerekiyor. Hal böyle olunca Mersin’e ulaşım için en elverişli ulaşım karayolu ile oluyor. Özel aracınız yok ise muhtemelen otobüs yolculuğu yapacaksınız ki Mersin otobüs bileti bulmak oldukça kolay. Bu aşamada dikkat etmeniz güvenilir bir kaynaktan alışveriş yapmak. Türkiye’nin her yerinden neredeyse saat başı Mersin otobüs bileti bulabilirsiniz.
Sektöründe 22 yıldır hizmet veren, deneyimli müşteri ilişkileri, mobil destek hattı ile alanında sürekli kendini yenileyen bir firma olan Neredennereye.com, her yıl bünyesine yerel firmaları da alarak büyüyor. Hizmet özenine dikkat eden, maksimum müşteri memnuniyetini ilke edinerek uzun yıllardır en tercih edilen online bilet satış platformlarının başında geliyor. Neredennereye.com ile otobüs biletinizi güvenle satın alabilir, dilerseniz 12 aya varan taksit seçeneklerinden faydalanabilirsiniz.
Mersin Gezi Rehberi yazımız hakkında aşağıda yorum yapın, yayınlayalım.