Dikiş Kursu ve Dikiş Teknikleri Eğitiminde Neler Öğrenilir?
Dikiş kursu genelde terzicilik mesleğini almak isteyen kişilere verilen kurstur. Dikiş kursuna çoğu kişi katılmaktadır. Genelde dikiş kursu kadınlar tarafından daha çok tercih edilir. Çünkü ev ortamı kadınları bunaltmaktadır. Bu tür kurslar sayesinde kadınlar hem bir meslek sahibi olmakta hem de güzel vakit geçirmektedir. Aynı zamanda sosyal çevre de edinebilmektedir. Dikiş kursuna gelen kişilere katılım gösteren kişilere iki çeşit makina öğrenimi sunmaktadır. Konfeksiyonlarda ve atölyelerde kullanılan makinaların kullanımı öğretilmektedir. Katılımcıların tercihine göre ister konfeksiyon ister atölye makina öğrenimi oluşturulmaktadır.
Kimler Tercih Eder?
Dikiş kursu katılımcıları genelde boş zamanı olan ya da bir hobi sahibi olmak isteyen herkesin katıldığı kurstur. Kimi katılımcı da öğrenimini paraya dökmek için katılmaktadır. Bu ve bu tür sebepler çoğu kişiyi bu tür kurslara çekmektedir. Kimi katılımcılar dikiş yapmaktan zevk aldıkları için ve bu yönde yetenekli olduklarını düşündüklerinden yeteneğini geliştirmek için dikiş kursu eğitimi almayı uygun görmektedir.
Ayrıca Bakınız: https://www.yeniumitmodelistlik.com/bicki-dikis-kursu/
Dikiş Kursunda Neler Öğrenilir?
Dikiş kursu katılımcılara ilk olarak makinalar tanıtılır. Nasıl kullanılacağını uygulamalı olarak gösterilir. Daha sonra temel dikim kuralları öğretilir. Bu temel dikim kuralları; giysi kesimi, fermuar dikimi, yaka dikimi gibi teknik olan bütün dikiş bilgileri verilmektedir. Dikilecek elbisenin hangi kumaştan olduğu nasıl dikileceği de önemli bir konu olduğu için kumaş bilgisi de verilmektedir. Bu kumaşların nasıl kesilip dikilmesi gerektiği uygulamalı olarak anlatılmaktadır. Daha sonra kişiler üzerinde nasıl prova yapılacağı gösterilmektedir.
- İlginizi Çekebilir: En İyi Dikiş Makinesi Markaları
Birçok dikiş teknikleri vardır düz dikiş, zikzak dikiş gibi. Bu tür dikişler tek tek katılımcılara anlatılmaktadır. Gerekirse uygulamalı gösterilmektedir. Cinsiyete göre nasıl ölçü alınması gerektiği anlatılmaktadır. Erkek kadın giysilerinin nasıl tasarlanacağı da gösterilmektedir. Kursun sonunda kursiyerler kursu tamamlamak için kendi tasarladıkları kıyafetleri dikip sunarlar ve sınav olduktan sonra başarılı olurlarsa kursu tamamlarlar.
- Dikiş Kursunda Öğretilen Bilgiler;
- Örme ve dokuma kumaş türleri,
- Çima,
- Gaze dikişi
- Birleştirme,
- Esnetme,
- Yedirme çalışması.
- Teknik parça;
- Köşeli Dikiş, İngiliz dikişi,
- Kavisli dikiş,
- Pens çalışmaları.
- Gizli fermuar dikimi,
- Etek Dikimi
- erkek yakalı elbise dikilmesi,
- Hakim yakalı elbise dikilmesi
- Gömlek kesimi ve dikimi
Avantajları Nelerdir?
Dikiş kursu çoğu kişiye ekmek kapısı görevi görmektedir. Dikişe eli yatkın kişiler dikişi ilerleterek kendi imkânlarıyla küçük bir yer açıp para kazanabilmektedir. Aynı zamanda kimi katılımcılar atölye açıp iş istihdamı sağlayabilmektedir. Bu da başka bireylere iş imkânı sağlayarak geçimini sürdürmelerini sağlamaktadır. Bazen de psikolojik olarak bunalımda olan bireyler bu tur kurslarda kendine zaman ayırmakta ve ruhen kendini iyi hissedebilmektedir. Sosyal çevreye katılarak kendine yeni ortam yaratmaktadır.
Bu hem ev ortamından hem de psikolojik men kendini iyi hissetmesi açısından oldukça önemlidir. Günümüz insanları maalesef artık çok çabuk bunalmaktadır. Bu tarz kurslar kişiyi bunalımdan çekip almaktadır. Kimileri için de hobi olarak bu tür kurslara katılım olmaktadır. Bazı katılımcıların yeteneğini bu kurslar sayesinde ortaya çıkmaktadır. Bu yeteneğin ortaya çıkması ve başkalarına fayda vermesi her iki taraf içinde oldukça güzel bir durum olmaktadır.
Dikiş Kursu Ücretleri
Dikiş kursu için genelde çoğu katılımcı halk eğitim merkezlerini tercih etmektedir. Bunun en büyük etkeni ücretsiz olmasıdır. Tabi ki daha çok özen, ilgi isteyen bazı katılımcılar uygun ücretlerde verilen kursları tercih etmektedir. Ya da halk eğitim merkezlerinin vereceği eğitimi yeterli bulmayan kişiler de ücretli kursları tercih etmektedir. Bazı ücretli kurslar indirim yapmaktadır. Uygun fiyata eğitim almak isteyen katılımcılar bu indirimleri takip ederek dikiş kursuna kayıt yaptırmaktadır.
- İlginizi Çekebilir: Düğme Nasıl Dikilir?
Kimisi de hobi amaçlı bakınca olaya belirli bir miktar da olsa vermeyi uygun görmemektedir. Bu yüzden halk eğitim merkezlerini tercih etmektedir. Dikkat edilmesi gereken kişinin nerde nasıl bir verim alacağıdır. En iyi verimi nerede alacaksa oraya başvurmalıdır. Sonuçta belirli bir zaman dilimini bu kursa harcamak için ayıracaktır. Kendini tartıp kurslar ile görüşüp kendisine uygunu seçip o kursa devam etmelidir. Bu durum iki taraf içinde uygun olmaktadır. Çünkü hem kişi zamanını boşa harcamamış olur hem de kurs için kişi kaybı olmaz.