Genel

Yolluk Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Reklamlar

Evlerdeki oda tasarımlarında halılar ne kadar önemliyse koridorlarda kullanılan yolluk modelleri en az o kadar önem taşır. Bir tek koridorlarda değil geniş antrelerde de evin tüm tarzını değiştirebilir yolluklar. Hem evin soğumasını önleyecek hem de tasarımına büyük dokunuşlar yapacak yolluklar alınırken ise birkaç noktaya dikkat etmek gerekir. Aksi takdirde antre ve koridorlarınızda en öne çıkan parça olan yolluklarınız evinizden farklı bir ortam yaratabilir.

Dekorasyona Göre Yolluk Seçimi Nasıl Yapılır?

Her evin kendine has bir dekorasyonla yuva haline gelir. Bunu sağlayan dekoratif ürünlerin en önemlilerinden birisi de yolluklardır. Çünkü evin mobilya olan odalarında dekorasyon stilini sürdürmek ve diğer aksesuarlarla desteklemek daha kolaydır. Ancak koridor ve antre gibi geçitlerde evin dekorasyon stilini devam ettirme görevi duvarlara asılacak süsler ve yerde kullanılacak yolluklara düşüyor. Bu nedenle evin dekorasyon stili doğru belirlenerek kullanılacak yolluklar da ona göre seçilmelidir. 

Modern Dekorasyon Tarzına Uygun Yolluk Seçimi

Son yıllarda neredeyse her evde kullanılan modern dekorasyon stili klasik ve şık bir görünümü sıcaklıkla birleştiriyor. Genellikle belirli renklerin ve sade tasarımların kullanıldığı mobilyalar öne çıkıyor modern stilde. Bu nedenle mdern evlerde ise antre ve koridorlarda daha sade görünümler tercih edilebilir. Kullanılabilecek modern yolluklar tek renge sahip olabilir. Ya da mermer desenli tercih edilebilirler. Böylelikle modern stilin gereği olan yenilikçi, ancak şık bir tarzla evinize farklı bir hava katacaktır. 

Reklamlar

Vintage Dekorasyon Tarzına Uygun Yolluk Seçimi

Vintage dekorasyon stili her dönemde tercih edilebilen süresiz bir tarzdır. Kullanılan dekorasyon ürünleri keyifli olabildiği gibi herhangi bir kısıtlamaya da yol açmazlar. Vintage tarzda dekore edilmiş evlerde yolluk olarak neredeyse her model kullanılabilir. Geleneksel motiflerden geometrik şekillere her türlü desene sahip halı tercih edilebilir. Ancak modern stilde tasarlanmış yolluklar bu stile pek uymayacaktır. 

İskandinav Dekorasyon Tarzına Uygun Yolluk Seçimi

İskandinav dekorasyon tarzı minimal görünümle desenlerin uyumlandığı halılarda ortaya çıkar. Bu nedenle İskandinav stiline sahip evlerde yolluk seçimi yapılırken karmaşık ve koyu renklerden, kalabalık desenlerden ve klasik görünümlerden kaçınılmalıdır. Bu evlerde, bej ve açık kahve tonlarında sade desenlerin işlendiği yolluklar tercih edilmelidir. Hasır yolluklar da kusursuz bir seçenek olabilir. 

Kolay Yıkanabilir Yolluklar Tercih Edin

Koridorlar ve antrelerde kullanılan halı biçimi olan yolluklar çokça kir tutabilmektedir. Evdeki odaların aksine sürekli evdeki kişilerle temas ettiği için ve eve girip çıkan hava akımına sıkça maruz kaldığı için daha çabuk kirlenirler. Bu nedenle evin hijyeni açısından sıkça temizlenmesi gereken bir parçadır. Ancak, yollukları her seferinde elle temizlemek çok zor olacak ve halının yıpranmasına yol açacaktır. Bunun yerine yıkanabilir yolluk modelleri tercih edilerek hem yolluklar hijyenik tutulabilir hem de su israfından kaçınılabilir. Hızlı bir şekilde çamaşır makinesine atılabilecek yolluklar kısa bir süre içinde koridordaki yerine geri dönebilir. 

Gümüşsuyu Yolluklar ile Koridor, Antre Dekorasyonu

Yolluk halı modelleri birçok farklı tasarıma ve şekle sahiptir. Bunun yanında halının yapımında kullanılan malzemeler de farklılık gösterir. Gümüşsuyu Halı’da ise her ev dekorasyonuna uyum sağlayacak, modern ve şık antre halıları yer alıyor. Örneğin, Deco Fashion Trend halı modeli üzerindeki sembollerle vintage ev stiline tamamlayıcı bir antre parçası olarak seçilebilir. Ya da Risus halı birçok rengi ve tasarım modeliyle hem vintage hem de klasik stildeki evlere uyum sağlayabilir. İskandinav tarzdaki evlerde ise Deco Geo halı mükemmel bir antre halısı olacaktır. 

Reklamlar
Yolluk Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? 2024
Recep Bayoğlu

Reklamlar
Abone ol
Bildir

0 Yorum
Eski
Yeni Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
Yorumları Görüntüle

İlgini çekti mi? Bunlara da bakabilirsin

Reklamlar
Başa dön tuşu
0
Düşüncelerinizi yazabilirsinizx