Sağlık

Söğüt Yaprağı ile Siğil Tedavisi Nasıl Yapılır?

Reklamlar

Siğil virüslerin neden olduğu ve bulaşıcı bir cilt hastalığıdır. Söğüt yaprağı ile siğil tedavisi nasıl yapılır, siğil neden olur, siğilin bitkilerle tedavisi ve siğilin tedavi yöntemleri gibi soruların cevaplarını yazımızda bulabilirsiniz.

Siğil Nedir? Siğil Neden Olur?

Siğil çoğunlukla eller ve ayaklarda meydana gelen kaba bir dokusu olan içi su dolu kabarcıklardır. Siğiller, human papilloma virüsü (HPV) ailesindeki virüslerden kaynaklanır. Siğiller bulaşıcıdır.

Siğil Çeşitleri

Yaygın siğiller

Yaygın siğiller daha çok ellerin içinde parmakların arasında ve tırnağın kenarında görülebilir. Derinin yapısının bozulduğu yerlerde siğiller meydana gelir. Bu tür siğiller tırnak yiyen kişilerde daha çok görülmektedir. Ve çocuklarda da görülür.

Reklamlar

Ayak tabanı siğilleri

Ayak tabanında tek başına çıkabileceği gibi grup olarak birden fazla da çıkabilir. Nasıra benzer şekilde derinin içinde gizlidir. Ayak tabanındaki siğiller bütün vücudun ağırlığını taşıdığı için kabarık olmayabilir ama ağırlık sebebi ile ağrıya sebep olabilir.

Düz siğiller

Küçük, yumuşak ve düz yapıya sahip olan ve vücudun herhangi bir yerinde görülebilen siğillerdir. En çok saç ve yüz çevresinde görülmektedir.

Genital siğiller

Bu siğiller sıklıkla yetişkinlerde görülür. Ve kadınlarda genital bölge çevresinde meydana gelebilir. Ve çok önemlidir ihmal edilirse kötü hastalıklara yol açabileceğinden mutlaka tedavi edilmelidir. Ve bu siğillerin cinsel ilişki ile bulaşma ihtimali yüksektir.

Siğil Neden Olur?

Siğil oluşumuna bir çeşit virüsler sebep olmaktadır. Virüs hpv virüsüdür. Ve yüzden fazla çeşidi vardır. Siğil virüsü cildin en üst katmanını etkilemektedir. Böylece hücrelerin çoğalmasına ve keratinlerin üremesine sebep olmaktadır. Siğiller çoğunlukla insanın ten rengine göre meydana gelmektedirler.

Reklamlar

Siğil Belirtileri

Cildinizde oluşan bir kabartı varsa siğil olabilir. Kabartıların rengi deri renginde ve kahverengi tonlarında, farklı renkte ve boyutta olabilir. Ve siğiller ayak tabanında ise ağırlıktan dolayı kabarık olmayabilir. Ve daha çok nasır ve ağrılı sertlik eklinde kendini gösterebilir.

Siğilde Risk Faktörleri

  • Siğil daha çok bağışıklık sisteminin zayıf olan kişilerde bağışıklık sistemini düşüren hastalıklara sahip olan ve ilaçlar kullanan kişilerde görülmektedir.
  • Alerjik bir bünyeye sahip olan kişilerde daha çok görülür.
  • Virüs nedeni ile olduğu için bulaşıcıdır ve cinsel ilişki ile bulaşabilmektedir.
  • Bulaşıcı olduğu için ciltteki kesik ve yaralardan virüsün yerleşmesi çok kolaydır.
  • Siğil virüsü ortak kullanılan ve nemli kalan havlular; hamam, kaplıca, havuz ve tuvalet gibi ortak kullanım alanlarından bulaşması çok yüksek ihtimaldir.
  • Siğil temizliğe dikkat etmeyen kuaför ve güzellik merkezlerinden bulaşabilir.
  • Siğilin değdiği ayakkabı, terlik, havlu gibi eşyalardan bulaşabilir.
  • Tırnak yeme alışkanlığı olan kişilerde siğil görülebilir.
  • Siğile doğrudan dokunan kişiye bulaşabilir.
Siğil Tedavileri
Siğil Tedavileri

Siğil Tedavileri

Siğilin tedavisi için A vitamini içeren isotretinoin maddesi düz siğillerde kullanılabilir. Ve ayrıca bağışıklığı arttıran omega-3, beta glucan, çinko gibi besin destekleri tedavileri güçlendirmek için içilebilir. Siğillerde cilde sürülen ilaçlar siğili eritir ve cildinizin bağışıklığını arttırmaya yardımcı olurlar. Bundan dolayı kullanılan ilaçların faydalı olup olmadığını görmek için en az 6-8 hafta kullanıldıktan sonra karar verilmelidir.

Kullanılan ilaçlar şu şekildedir;

  • Soyucu asidik losyonlar ve kremler
  • Cantharidin
  • Podophyllin
  • 5-Flourouracil krem
  • Imiquimod

Eğer siğile tedavi yöntemleri olumlu sonuç vermezse bu durumda kısa süre içinde sonuç almak için bu yöntemler kullanılmaktadır;

  • Elektrocerrahi (koter, yakma)
  • Kryoterapi (Buz Tedavisi)
  • Lazer

Siğiller Neden Tekrarlar?

  • Siğillerin tekrarlamaması için hastanın tedaviyi sürekli ve düzenli olarak tekrarlaması gerekir. Tedaviye ara verir ya da düzensiz devam ederse siğil tekrarlar.
  • Hastanın vücut direncinin azalması durumunda kansızlık, parazit, kronik infeksiyonlar ve böbrek yetmezliği, atopik bünye,immünyetmezlik,beslenme bozukluğu vb. hastalık durumlarında siğiller tekrarlayabilir.
  • Hastanın yoğun ve stresli hayatı hastanın vücudunun tekrar siğil meydana getirmesine sebep olur.
  • Siğiller yüksek risk grubuna dahildir çünkü HPV tipinde virüs siğile sebep olmaktadır.
  • Siğiller bulaşıcı olduğu için toplu kullanılan yerlerden kolay bir şekilde bulaşabilmektedir.

Söğüt Yaprağı ile Siğil Tedavisi Nasıl Yapılır?

Siğillerin çeşitli tedavi yöntemi vardır fakat siğil tedavisi için söğüt yaprağı kürünü de kullanabilirsiniz. Bu kürü İbrahim Saraçoğlu da tavsiye etmektedir. Söğüt yaprağı ile siğil tedavisi için akarsu kenarında yetişen söğüt yaprakları kullanılmalıdır.

Söğüt Yaprağı ile Siğil Tedavisi Nasıl Yapılır
Söğüt Yaprağı ile Siğil Tedavisi Nasıl Yapılır

Söğüt yaprağı ile siğil tedavisi uygulamak için bir tane dalından taze koparılmış söğüt yaprağını kırıp ezin ve sonrasında siğil olan yere yavaşça bastırınız. Bu şekilde 10 dakika bekletiniz. Bu uygulamayı 21 gün boyuncu tekrarlayınız. 21 günde geçmezse bir hafta ara verip tekrar 21 gün daha uygulamalısınız.

Söğüt yaprağı ile siğil tedavisi için bir diğer yöntem de bir avuç söğüt yaprağını yakmak ve külüne 2 çorba kaşığı sirke karıştırdıktan sonra siğillerin üzerine sürmektir. Bir süre bekledikten sonra cildinizi yıkayabilirsiniz.

Siğilin Bitkiler ile Tedavisi

Siğilin yok olması için bazı bitkilerden yardım alınabilmektedir.

Bir parça asma veya söğüt yaprağını ikiye ayırıp ve onun içinden akan sıvıyı her gün siğil olan yere sürmelisiniz.

Dağ nohutlarını, misvak ağacı ile bir karışım elde edebilirsiniz. Yapmanız gereken bu iki bitkiyi birlikte döverek ezmektir. Elde ettiğiniz karışımı 30 dakika kadar suda kaynatınız ve sonra sıkarak süzünüz. Sonrasında süzülen posaya, merhem kıvamına gelinceye kadar dövülmüş patlıcan ekleyip limon suyu ile yoğurmalısınız. Siğil olan yere yapılan ılık su kompresinden sonra bu karışımı sürmelisiniz. Siğil geçinceye kadar her gün sürmeye devam etmelisiniz.

Limon kabukları ve kurutulmuş maydanoz ile karışım elde edebilirsiniz. Yapmanız gereken limon kabuklarını rendelemek ve kurtulmuş maydanoz ile birlikte 20 dakika kaynatmaktır. Elde ettiğiniz karışımı limon suyu karıştırınız. Ve bir kapta bekletmelisiniz. Dinlendirilen bu karışımla, siğil olan yeri bir gün arayla yıkamalısınız.

İncir dalından çıkan sütü siğillerin üzerine sürerek ve bunu sabah akşam tekrarlayarak siğillerden kurtulabilirsiniz.

Patlıcan ve limon ile bir kür elde edebilirsiniz. Yapmanız gereken kurutulmuş patlıcanları yakıp elemek ve elde ettiğiniz küllerine dövülmüş limon kabuklarını eklemektir. Karışım merhem kıvamına gelinceye kadar yoğurmalısınız. Elde ettiğiniz pomadı, meneviş yağı ile yumuşattıktan sonra siğil olan bölgeye bir gün ara ile uygulamalısınız.

Sarımsağın antibakteriyal özelliği olduğu için siğil tedavisinde önemli bir yere sahiptir. Her gün en az 2-3 diş sarımsak yemek vücudunuz ve siğillerinizin tedavisi için çok önemlidir. Siğiller elinizde ya da vücudunuzun herhangi bir yerinde meydana geldiyse yapmanız gereken siğil meydana gelen yere diş sarımsağı siğilin üzerini kapatacak şekilde koymaktır. Ve sarımsağının üzerini yara bandı veya temiz bir bez parçası ile sarmalısınız. Aynı sarımsağı birkaç gün uygulayabilirsiniz. Ve bu işlemi en az 10 gün boyunca tekrarlarsanız siğillerinizin yok olduğunu fark edeceksiniz.

Siğil tedavisi için keçiboynuzunun çekirdeklerini öğütüp kaynatmalısınız. Ve sirke ile karıştırıp siğile sürdüğünüzde faydasını göreceksiniz.

Zayıf Bağışıklık Sistemi Siğile Neden Olmaktadır

Siğiller çoğunlukla bağışıklık sistemi güçsüz olan kişilerde görülmektedir Ve bu yüzden siğil sorunu yaşayan kişilerin bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi çok önemlidir. Siğiller hayati bir sorun değildir fakat bulaşıcı olduğu için biraz can sıkıcıdır. Fakat genital siğillerde kanser bulunmaktadır. Bu yüzden vakit kaybetmeden tedavi edilmelidir. Siğillerin şekli, siğilin olduğu yere ve tipine göre değişmektedir. Bunun yanında siğiller çoğunlukla deriyle aynı renkte, kabarık, nasırımsı sert bir görünümdedirler.

Söğüt Yaprağı ile Siğil Tedavisi Nasıl Yapılır? 2024 Söğüt yaprağı ile siğil tedavisi nasıl yapılır
İlknur Gülhan

Reklamlar
Abone ol
Bildir

0 Yorum
Eski
Yeni Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
Yorumları Görüntüle

İlgini çekti mi? Bunlara da bakabilirsin

Reklamlar
Başa dön tuşu
0
Düşüncelerinizi yazabilirsinizx