Arabadan Zift Nasıl Çıkar?
Arabası olan herkesin mutlaka sorduğu soruların başında arabadan zift nasıl çıkar? Sorusudur. Zift, çeşitli organik maddelerin işlenmesiyle elde edilen ve yapışkan, siyah bir dokuya sahip olan konsantre bir katran şeklidir. Yazın hava sıcakken eriyip lekelere neden olabilir, kışın ise tamamen sertleşip soğukken kırılgan bir şekil alır. Bitüm, kimyasal çözücülere, ultraviyole ışınlarına ve petrol bileşenlerinden üretilen yağlara karşı dayanıklıdır. Aynı şekilde, zift içeren tüm malzemeler aynı mukavemete sahiptir.
Arabadan Zift Nasıl Çıkar? Katran Lekeleri Nasıl Çıkartılır?
Asfalt, yazın sıcak hava ile asfaltta erir ve arabanızın tekerleklerinde lekeler oluşmasına neden olur. Bazı yöntemlerle saçkırandan çok pratik bir şekilde kurtulmanız mümkündür
Dizel veya Gazyağı
Arabaya yapışan zift zamanla kuruyarak çıkması zor bir hal alır. Kumaş veya dokulu bir yüzey olmadığı için lekeyi hareket ettirmek yeterlidir. Bunun için dizel veya gazyağı kullanmak araba katranını temizlemenin en iyi yollarından biridir. Yumuşak, temiz bir bezin üzerine gazyağı veya mazot dökerek nazik hareketlerle arabanızdan temizleyebilirsiniz. Aracınızın boyasına zarar vermemek için üzerine bastırmamaya özen göstermeniz önemlidir. Leke temizliği için herhangi bir petrol ürünü kullanıyorsanız uygulama sırasında kesinlikle ateşe yaklaşmayın. Ayrıca uygulama sırasında mümkünse eldiven kullanın.
Margarin Kullanımı
Kimyasallardan kaçınmak istiyorsanız diğer bir seçenek de margarin kullanmaktır. Kulağa ilginç gelse de margarin, kaplamanın kurumasını ve böylece lekelerin düşmesini sağlıyor. Daha fazla zaman alsa da kalıcı çözüm sağlayan bir yöntemdir. Sararmış bölgeye margarin sürün. Zamanla, saçkıran kendi kendine düşecek. Lekeler dökülüp kaybolduktan sonra elbette deterjanla temizlemelisiniz. Böylece herhangi bir kalıntıyı da kaldırabilirsiniz.
Arabadaki Ziftli Paspaslar Nasıl Temizlenir?
Ziftli paspasların temizlenmesi halılardan daha kolaydır. Önce paspası çıkarın ve sallayın. Ardından sabun veya halı temizliği için yapılmış bir çamaşır makinesi ile fırçalayarak paspası temizleyin, işlem sonunda kurumasını bekleyin. Paspası çıkarıp salladıktan sonra el süpürgesi ile süpürün. Bu şekilde katranı paspastan çıkarabilirsiniz. Bundan sonra yıkama spreyi kullanabilir veya sabunla yıkayıp fırçalayabilirsiniz. Baz katın kurumasının zaman alacağını unutmayın. Paspasın ıslanmasını ve küflenmesini önlemek için halıyı tamamen kuruyana kadar yere sermeyin.
Zift temizliği için herhangi bir petrol ürünü kullanıyorsanız uygulama sırasında kesinlikle ateşe yaklaşmayın. Ayrıca uygulama sırasında mümkünse eldiven kullanın.
Araba İç Mekanı Nasıl Temizlenir?
Araba içini yıkamaya halıları yıkayarak başlayın. Halıları çıkarın ve çok kirliyse sallayın veya yıkayın. Ardından, elektrikli süpürge veya kablosuz el süpürgesi kullanarak aracın içini, zemini ve koltukların arasını süpürün. Koltukları temizleyin; Deri veya kumaş koltuğunuza göre seçeceğiniz özel döşeme temizleyicisini kullanma talimatlarını takip ederek koltuğunuzu temizleyin. Ardından ön panel ve direksiyon simidi gibi parçaları özel bir sprey kullanarak parlatabilirsiniz. Detaylı otomatik temizliği tamamlamak için camları özel bir cam temizleyici ve mikro fiber bez ile silmeyi unutmayınız.
Yağ Çözücü Araba Temizliğinde Kullanılır Mı?
Motordaki kir ve yağ, kayma tehlikelerine, aşırı ısınmaya, temas alanlarında direncin artmasına ve daha fazlasına neden olabilir. Aracınızdan daha iyi performans almak için yağ çözücü kullanabilir. Benzin kanıtlanmış bir yöntemdir ancak alternatif olarak seyreltici önerilir. Aracın plastik parçalarına kalıcı olarak zarar verdikleri için asla sentetik tiner ve selüloz tiner veya amonyak içeren ürünler kullanmayın.
Asfalt eridiği ve arabaları, giysileri ve diğer malzemeleri kirlettiği için özellikle yaz aylarında pürüz giderme bir endişe kaynağıdır. Katran lekeleri bilinen tüm lekelerin en zorudur ve çıkarılması çok zordur. Plastik çizgiler, yaz aylarında hava sıcaklığındaki artış veya yaz aylarında yapılan asfaltlama çalışmaları nedeniyle erimiş zift arabaya yapışabilir. Yapışkan benzeri zift terimi, çok güçlü yapıştırıcılar için genel bir terim olarak kullanılır. Birçok farklı kimyasalın bir araya gelmesiyle oluşur. Saha soğuk havalarda sertleşir ve yazın erir. Yazımızın bir sonraki bölümünde saçkıran temizleme işlemi ile ilgili tüm bilgileri bulacaksınız.
- İlginizi çekebilir: Telefonla Uzun Süre Konuşmak Zararlı mıdır?
Ziftli Jant Nasıl Temizlenir?
Zaman içinde arabanın jantına zift parçaları yapışabilir. Jantlar kaldırıma sürtündüğü için zamanla aşınır. Ziftli jantlar, görüntü kirliliği oluşturur. Jantları temizlemeden üzerindeki zifti çıkarmak zordur. Bu nedenle lastikler ve jantlar periyodik olarak temizlenmesi gerekir. Piyasadan çeşitli kimyasallar ve leke çıkarıcılar alınıp temizlik için kullanılabilir. Parlak ve şık tekerlekler sayesinde otomobilin görünümünün belirgin şekilde değiştiğini fark edebilirsiniz.
Instagram hesabımızdan bizi takip edebilirsiniz: https://www.instagram.com/begonyakadin/