Sağlık

Aspirin İle Egzama Tedavisi

Egzamanın günümüzde kesin bir tedavisi olmadığı için egzamanın etkisini azaltmak için aspirin de kullanabilirsiniz. Egzama nedir, egzama türleri nelerdir, aspirin ile yapılan maskeler, aspirin ile egzama tedavisi gibi soruların cevapları yazımızda okuyabilirsiniz.

Reklamlar

Aspirin ile egzama tedavisi herkesin sıkça merak ettiği bir konudur. Oldukça değişik bir tedavi yöntemi olan aspirin ile egzama tedavisi nasıl yapılır, egzama nedir, belirtileri nelerdir ve nasıl tedavi edilir merak ediyorsanız yazımızı okumaya devam edin.

Uyarı
İlaç Satışı İnternet Sitelerinden Yapılamaz. İlaçlar Sadece Eczanede Satılır. Bu yazı sadece bilgilendirme amacıyla yazılmıştır.

Egzama son zamanlarda çok duyulan ve stresle bağlantılı olarak artan bir cilt sorunudur. Kaşıntı ve kaşıntı sonrasında meydana gelen kızarıklık, yara ve su toplaması gibi çeşitli hasarlar oluşur.

Egzama

Egzama Nedir?

Egzama ciltte meydana gelen kaşıntı ile başlayan ve kaşıntı sonrası kızarıklık ve kaşıntı oluşumuna sebep olan bir deri hastalığıdır.

Reklamlar

Egzama eskiden çok olmamakla birlikte son 20 yılda daha fazla sık ortaya çıkmaktadır. Alerjik, strese bağlı ya da beslenme şeklinden olabilmektedir. Çoğunlukla stresli işlerde çalışan insanlarda daha sık karşılaşılır. Modern tıp ile leşin bir tedavi yöntemi yoktur ve nedenle egzama tedavisinde alternatif tıp önemli bir yer almaktadır.

Saç derinizde kızarıklık ve pullanma olarak da egzama meydana gelebilir. Saç diplerinize kimyasal kullanmadan tedavi yöntemlerini kullanırsanız daha sağlıklı sonuçlar elde edebilirsiniz.

Egzama genetik olarak meydana gelebildiği gibi, stres ve alerjiye de egzamayı tetikleyebilir. Aynı zamanda ilaç kullanımı da egzamanızın artmasına sebep olabilir. Egzamanın asıl sebebi ise bağışıklık sisteminin zayıf olmasıdır. Ve herhangi kesin bir tedavisi olmayan bir rahatsızlıktır.

Cildiniz zaman zaman kaşınır ve kızarık hale gelirse egzamanız olabilir. Bu cilt hastalığı çocuklarda çok yaygındır ancak yetişkinler de alabilir.

Reklamlar

Egzama bazen en yaygın form olan atopik dermatit olarak adlandırılır. “Atopik” bir alerjiyi ifade eder. Egzama olan kişilerde kaşıntı ve kızarıklık ile birlikte genellikle alerji veya astım vardır.

Egzama birkaç şekilde daha oluşabilir. Her egzama tipinin kendi semptomları ve tetikleyicileri vardır.

Belirli bir sağlık durumundan ziyade, egzama cildin bir dizi hastalıkta ürettiği bir reaksiyon paternidir. Kırmızı, kabarık plakların üstünde berrak bir sıvı içeren kırmızı, kabarık minik kabarcıklar olarak başlar. Kabarcıklar kırıldığında, etkilenen ciltte iltihap sızması oluşur. Eski egzama, kronik egzamada, kabarcıklar daha az belirgindir ve cilt kalınlaşır, yükselir ve pul pul olur. Egzama neredeyse her zaman çok kaşıntılıdır.

Ayrıca tüm egzama türleri için bazı yaygın semptomlar vardır. Bu belirtiler arasında kuru, pullu cilt, kırmızılık veya kızarıklık ile yoğun kaşıntı hissi vardır.

Egzama
Egzama

Egzama Neden Olur?

Sağlıklı cilt, nemi korumak ve vücudu çevresel zorluklardan korumak için bir bariyer görevi görür. Cildin etkili bir bariyer görevi görme yeteneğini bozan herhangi bir faktör, nem kaybına yol açabilir, kuruluğa ve alerjenlerin, tahriş edici maddelerin ve bakterilerin girişine neden olabilir. Bu da iltihaplanma ve enfeksiyona neden olabilir.

Egzamanın potansiyel nedenlerinden birisi cildin kurumasına neden olan faktörlerdir. Bu da cildin bariyer işlevini etkiler. Cildin bariyer fonksiyonunu etkileyen genetik mutasyonlar ve deride istenmeyen bir enflamatuar yanıta neden olan bağışıklık sistemi disfonksiyonu egzamanın diğer nedenleridir.

Tetikleyici faktörler olarak adlandırılan bazı maddeler veya durumlar egzamanın alevlenmesine neden olabilir yani daha da kötüleşebilir. Bu tetikleyici faktörler arasında sabun ve deterjanlar, yün, cilt enfeksiyonları, kuru cilt, düşük nem, ısı, terleme veya duygusal stres gibi tahriş edici maddeler, toz akarları, polen, küf veya yiyecekler gibi alerjenler bulunur. Tetikleyicilerin tanımlanmasında doktorunuza danışmak yardımcı olabilir.

Aspirin ile Egzama Tedavisi
Aspirin ile Egzama Tedavisi

Egzama Tedavi Edilmezse Ne Olur?

Egzama olan hemen hemen tüm hastalar kaşıntıdan şikayetçidir. Çoğu egzama tipinin görünümü benzer olduğundan, kızarık, kabarık ciltte kalın plakları olduğundan, püskürmenin dağılımı bir tipi diğerinden ayırmada çok yardımcı olabilir. Örneğin, staz dermatiti en sık alt bacakta görülürken, atopik dermatit dirseğin önünde ve diz arkasında görülür.

Eğer egzama tedavi edilmezse alerjik astım ve alerjik nezle gibi durumlar meydana gelebilir. Vücudun bağışıklık sistemi düşer ve hastalıklara açık hale gelir. Bu yüzden mutlaka bir doktora başvurulmalı ve tedavi edilmelidir.

Egzama
Egzama

Egzama Çeşitleri Nelerdir?

Egzamanın belirtilerine, ciltteki yayılma biçimlerine ve görünümlerine göre çeşitleri farklılık gösterir. Atopik egzama, seboreik egzama, kontakt dermatit yani tahriş egzama, dishidrotik egzama ve nümerik egzama gibi çeşitleri vardır.

Seboreik Egzama Nedir?

Seboreik dermatit, saç derisi, yüz ve gövdenin yağ, bez açısından zengin bölgelerini etkileyen yaygın, kronik veya tekrarlayan bir egzama/dermatit şeklidir.
Seboreik dermatitin çocuk ve yetişkin formları vardır. Bazen sedef hastalığı (sebopsoriasis) ile ilişkilidir. Seboreik dermatit seboreik egzama olarak da bilinir.

Seboreik Dermatit egzama en bilinen en sık rastlanan türüdür. Çok fazla kişi bu egzama türü sebebi ile cildiye bölümlerine başvurmaktadır. Seboreik Dermatit egzama 30 yaş ile 50 aralığındaki erkek ve kadınlarda yaygındır. Seboreik egzamanın görüldüğü kişiler yoğun stres altında olanlar, alkol kullanan kişiler veya bağışıklık sistemi düşük olan bireylerde yoğun olarak görülmektedir.

Seboreik Egzama, yoğun olarak kafa derisinde saç diplerinde, kulak içi ve kulak arkasında, burun soluk kıvrımlarında, kaş diplerinde, çenede, göğüste meydana gelmektedir. Kaşıntı ile başlayıp kızarıklık bırakan ve sonrasında Seboreik Egzama iltihaplanarak kurur pul pul deri döküntüsüne neden olur. Bir süre iyileşse de sonra tekrar egzama görülebilir. Bu tür bir egzamanız varsa bahar aylarında ve kış aylarında şiddetinin arttığını gözlemleyebilirsiniz.

Kepek (‘pityriasis capitis’ olarak da bilinir), iltihaplanmamış bir seboreik dermatit şeklidir. Kepek, saç derisinin saç taşıyan bölgelerine dağılmış kepek benzeri pullu yaralar olarak ortaya çıkar.

Seboreik Egzama olan bireylerin kafa derilerinde ve yüzlerinde sarıya yakın renkte, yağlı veya pullu bir görünüm meydana gelir. Bunun diğer ismi de yağlı egzamadır. Sivilceden sonra en sık görülen cilt hastalıklarından birisidir.

Seboreik dermatitin nedeni tam olarak anlaşılamamıştır. Deri malassezia’nın çeşitli türlerinin maya (patojenik olmayan) formunda çoğalması ile ilişkilidir. Metabolitleri inflamatuar reaksiyona neden olabilir. Cilt bariyeri lipit içeriği ve fonksiyonundaki farklılıklar bireysel hastalıkları açıklayabilir.

Atopik Egzama Nedir?

Genetik olarak meydana gelen ciltte kızarıklık ve pullanma şeklinde oluşan bir deri sorunudur. Bebeklerde, ergenlik döneminde ve genç yetişkinlerde yüz, dirsek gibi bölgelerde görülür.

Bebekler doğduktan sonra ilk altı içinde bu egzama türü meydana gelebilir. Belli bir süre geçtikten sonra Atopik Egzama yok olsa da bir süre geçtikten sonra mutlaka tekrar ortaya çıkabilir. Kesin bir tedavisi yoktur. Atopik Egzama sorunu olanlarda astım sorunları da olabilir.

Atopik egzama cilt iltihabı nedeniyle çok yaygın bir cilt durumudur. Her yaşta başlayabilir ancak başlangıç ​​genellikle çocukluktadır. Çocukken atopik egzama bulunmayan insanlarda da daha sonra yaşamda başlayabilir.

“Atopik” terimi, astım, egzama ve saman nezlesi ve gıda alerjisini içeren bir grup hastalığı tanımlamak için kullanılır. Bu hastalığı tümü, vücudun bağışıklık sisteminin alerji tarafının artan aktivitesi ile bağlantılıdır. “Egzama”, Yunanca “kaynama” kelimesinden gelen ve bazen ıslak, kabarmış, kabuklu ve kalınlaşmış olabilen kırmızı, kuru, kaşıntılı cildi tanımlamak için kullanılan bir terimdir.

Atopik egzama karmaşık bir durumdur ve gelişimi için hasta duyarlılığı ve çevresel faktörler de dahil olmak üzere bir dizi faktör önemlidir. Hastalar tipik olarak cilt bariyerlerinde değişikliklere ve aşırı reaktif inflamatuar ve alerji tepkilerine sahiptir. 
Çevresel faktörler arasında sabunlar, deterjanlar ve cilde uygulanan diğer kimyasallarla temas, alerjenlere maruz kalma ve bazı bakteri ve virüslerle enfeksiyon bulunur.

Atopik koşullara eğilim genellikle ailelerde görülür ve genlerinizin bir parçasıdır. Sağlıklı bir cilt bariyerini korumada önemli olan bir gendeki değişiklik, egzama gelişimiyle yakından ilişkilidir. Bu, egzama hastalarının cildini enfeksiyona karşı daha hassas hale getirir ve tahriş edici maddelerin ve partiküllerin cilde girmesine izin vererek kaşıntı ve iltihaplanmaya neden olur. Atopik egzama başka birinden bulaşmaz.

Tahriş Egzama Nedir?

Bu hastalık, cilt tekrar tekrar aşırı yıkama veya toksik maddelere maruz kaldığında ortaya çıkar. Aynı maddeye, bir alerjene tekrar tekrar maruz kaldıktan sonra, vücudun bağışıklık tanıma sistemi bir sonraki maruz kalma bölgesinde aktive olur ve bir dermatit üretir. Buna bir örnek zehirli sarmaşık alerjisi olabilir.

Kimyasal ürünlerin cilde teması sonucunda meydana gelen egzama türüdür. Bazı temizlik maddeleri, sabun ve deterjanlar tahriş egzamayı tetiklemektedir. Kimyasal ürünlerin cildimiz ile teması sonrasında ciltte kızarıklık ve kaşıntı görülür. Bu tür egzamaya sahip olanlar kimyasal ürünlere temas edince kaşıntı ve kızarıklık oluyorsa bu ürünlere temas etmemeli veya eldiven kullanmalısınız. Sabun tercihinizi de bitkisel içerikli olanlarla değiştirmelisiniz.

Dishidrotik Egzama Nedir?

Dishidrotik Egzama, daha çok el ve ayaklarda görülür. Kaşıntı sonrasında kaşınan bölgelerde berrak sıvı ile içi dolu kabarcıklar meydana geliyorsa dishidrotik egzama türüne sahipsinizdir.

Nümerik Egzama Nedir?

Nümerik egzamaya sahipseniz vücudunuzda kabarcık ve döküntüler olabilir. Oluşan döküntüler beyaz renklidir ve köpüğe benzer.

Egzama Bulaşıcı Mıdır?

Egzama bulaşıcı bir hastalık kesinlikle değildir. Yetişkinler ya da çocuklar, egzaması olan biriyle temasa geçse bile egzamanın size bulaşma olasılığı yoktur. Egzama rahatsızlığı olanlar kaşıntı ve rahatsız edici bir görüntüye sebebiyet verdiği için çevresindekilere bulaştırmamak için tedirgin olur. Fakat egzama bulaşıcı değildir.

Egzama Tedavisi – İbrahim Saraçoğlu

Egzama Tedavileri Nelerdir?

Önemli belirtileri nemlenme ve sızıntı olan akut egzama tedavisi için genellikle bir kompres şeklinde seyreltilmiş sirke veya musluk suyu çözeltilerinin tekrar tekrar uygulanmasını ve ardından buharlaşma gibi yöntemler kullanılabilir. Bu, çoğunlukla, etkilenen bölgeyi tedaviden sonra bir fanın önüne yerleştirerek yapılır. Akut sızıntı azaldığında, topikal steroid içeren krem uygulamaları etkili bir tedavi olabilir. Yaygın hastalıkta, sistemik steroidlerin ağızdan veya enjeksiyon kullanılması gerekebilir.

Aspirin ile Egzama Tedavisi

Egzamanın etkilerini azaltmak için aspirinden faydalanabilirsiniz. Egzama çoğu türünde iltihaplanma şeklinde belirti göstermektedir. Aspirin içeriğinde söğüt bulunduğu için aspirin hem ağrı kesici hm de iltihap sökücü özelliğe sahiptir. Aspirin kullanılarak saç bakımı yapılabilir. Eğer egzamanız saç diplerinizde ise aspirin kullandığınızda egzamanın etkilerinin azaldığını ve kafa derinizin rahatladığını fark edersiniz.

Aspirinin akne oluşumunu önleyici etkisi vardır. Aynı zamanda saçlarınızda meydana gelebilecek olan kepeklenmeyi de önleyebilir. Yani kısaca aspirin ile egzama tedavisinde aspirin iltihap sorununa kepeklenmeye saç bakımı ve temizliğine iyi gelmektedir. Düzenli olarak aspirin kullanırsanız egzamanızın rahatladığını göreceksiniz. Cildiniz için bundan daha iyi bir sağlık önerisi olamaz.

Bakınız: Aspirin ile Saç Bakımı Nasıl Yapılır?

Aspirin Egzama İçin Nasıl Kullanılır?

  • Su dolu bir çay bardağının içine 9-10 tane aspirin atmalısınız. Aspirinlerin iyice erimesini beklemelisiniz. Eridikten sonra karıştırarak pamuk yardımı ile bu karışımı egzamalı bölgeye sürmelisiniz. Aspirinin iltihabı azaltma etkisi olduğu için egzamanıza iyi gelerek sizi rahatlatacaktır.
  • 45 gr vazelinin içine 5 gram dövülmüş aspirini karıştırıp cildinizde egzama olan bölgeye bu karışımı uygulayabilirsiniz.

Aspirin ile Yapılan Egzama Tedavileri Nelerdir?

Aspirinin egzama tedavisinde kullanıldığını biliyoruz. Egzamayı tamamen geçirmiyor olsa da egzamalı bölgenin hızlıca iyileşmesini sağladığı da bir gerçek. Aşağıdaki yöntemler aspirin ile egzama tedavi edilebilen sağlık sorunlarını içerir.

Aspirin ile Kepek Sorunundan Kurtulun

Kepek sorunlarından tamamen kurtulmak istiyorsanız aspirin kullanmalısınız. 2 – 3 adet aspirini ezin elinizde aldığını şampuana ilave edin. Bu karışımı kullanarak saçınızı yıkayınca ve saç diplerinize de uygulayınca farkı göreceksiniz. Aspirin maskesini 5 -10 dakika kadar saçınızda kalmasını sağladıktan sonra aspirinsiz şampuanla tekrar yıkamalısınız. Haftada 1 ve ya 2 kere bunu tekrar etmelisiniz.

Aspirin ile Akne ve Sivilcelerden Kurtulun

Akne ve sivilcelerin sorununuz varsa birçok yöntem denemiş olabilirsiniz. Çünkü sivilce yüzünüzün güzelliğini engeller ve kendinizi kötü hissetmenize sebep olabilir. Bu durumda aspirinden faydalanabilirsiniz. Gerekli olan malzemeler 2 – 3 tane aspirin ve limon suyudur. Aspirini ezerek limon suyu ile karıştırmalı sivilce olan alanlara uygulamalısınız. Maskeyi bir iki dakika yüzünüzde tutun ve yüzünüzü sonra yıkayın. Bu maskeyi her gün uygulayabilirsiniz.

Aspirin ile Ayağınızdaki Nasırlardan Kurtulun

Ayağınızda nasır varsa Aspirin kullanarak nasırdan kurtulabilirsiniz çünkü Aspirin ölü deri hücrelerin ciltten atılmasına yardımcı olur. 3 tane ezilmiş toz aspirini, 1 kaşık limon suyunu ve 2 kaşık suyu karıştırmalısınız. Bir parça bezi ısıttıktan sonra elde ettiğiniz karşımı bez ile nasırlı bölgeye sürmelisiniz. 10 dakika bekletmelisiniz sonrasında sünger taşı ya da topuk taşı ile cildinizi temizlemelisiniz. Cildiniz istediğiniz yumuşaklığa kavuşuncaya kadar bu uygulamaya devam edebilirsiniz.

Aspirin ile Arı Sokmaları Tedavisi

Arı sokması durumlarında Aspirinin acıyı ve şişi azaltma özelliğinden yararlanılabilir. 2 – 3 adet aspirini biraz suda eritmeli ve ısırılan bölgeye sürmelisiniz. Kuruyunca cildinizi ılık su ile yıkamalısınız. İhtiyaç duyulursa bu uygulamayı tekrar edebilirsiniz.

Aspirin ile Böcek Sokmaları Tedavisi

Sadece arı sokmaları değil böcek sokmalarında da Aspirinin cildinizde olan kızarık ya da yanmaları yok etme etkisinden yararlanabilirsiniz. 1-2 adet aspirini toz haline getirmelisiniz. Toz haline gelen aspirini birkaç damla su ile karıştırmalısınız. Isırılan bölgeye sürerek bir kaç saat bekletmelisiniz. Sonrasında cildinizi ılık su ile yıkamalısınız.

Aspirin ile Keloidleri azaltın

Aspirin keloid boyutlarının küçülmesini sağlar. Keloid ciltte oluşan yaraların iyileşme aşamasında sürekli olarak büyümesidir. Bu sorunun önüne geçmek için 4 adet aspirini limon suyu ile karıştırmalısınız. Keloid bulunan yere sürün ve en az 20 dakika bekletin. Kuruduktan sonra yıkamalı ve zeytinyağı ile yumuşatmalısınız.

Aspirin ile Kıl dönmesi Tedavisi

Kıl dönmesi birçok rahatsızlığa sebep olabilir, aspirin kullanarak kıl dönmesini sorununuzu tedavi edebilirsiniz. 2 -3 tane aspirini 1 çay kaşığı ılık suda erimeli ve 1 çay kaşığı bal eklemelisiniz. Kıl dönmesi olan bölgeye sürmeli ve 10 dakika boyunca beklemelisiniz. Süre sonunda cildinizi ılık su ile yıkamalı ve cildinizi kurutmalısınız. Haftada 1 – 2 kere uygulayabilirsiniz.

Aspirin İle Egzama Tedavisi 2024 Aspirin İle Egzama Tedavisi
Aspirin

Aspirin ile Egzama Tedavisi Nasıl Uygulanır?

Aspirin ile egzama tedavi edilebilir. Egzamanın tüm tiplerinde genel olarak iltihap oluşur. Aspirinin içindeki söğüt ağacı özü bir ağrı kesici ve anti-enflamatuardır. Aspirin ile egzama tedavisi hem ciltteki egzama hem de saç derisindeki egzama için kullanılabilir. Bu yöntem saç köklerindeki egzamadan oluşan kırmızılığı, kaşıntıları ve ağrıları rahatlatır.

Ayrıca aspirin ile egzama tedavisi ciltteki ve saçlardaki sivilceleri de yok eder. Saçlardaki kepeği giderir. 

Aspirin ile egzama tedavisi için bir su bardağı içine on adet aspirin alın ve aspirinlerin erimesini sağlayın. Ardından aspirinleri karıştırın ve bir pamuk ile etkilenen bölgeye sürün. Ciltte kurumasını bekleyin.

Bitkisel Egzama Tedavileri Nelerdir?

Aspirin ile egzama tedavisinin yanı sıra bitkisel tedavi yöntemleri de vardır. Bitkisel egzama tedavi yöntemlerini sizler için yazdık.

Sirke ile Egzama Tedavisi Nasıl Yapılır?

Elma sirkesinin egzama için faydaları çoktur. Egzama belirli aşamalarda kendine özgü bir kuruluğa sahiptir. Cildi nemli ve esnek tutmak egzamanın kalış gücünü kaybetmesine yardımcı olur.

pH seviyelerinin, kısmen hafif asiditesi nedeniyle cildin bütünlüğünün düzgün bir şekilde korunmasında önemli bir rol oynadığına inanılmaktadır. Elma sirkesi, antimikrobiyal faydaları nedeniyle cildin optimal pH seviyelerini kısmen düzeltmeye yardımcı olabilir. Elma sirkesi hoş bir aromatik fayda sunmasa da, sağlık yararları, aslında pH seviyelerini istenmeyen seviyelere çıkarabilen mağazadan satın alınan sabun ve şampuanlardan çok daha ağır basmaktadır. Cildin pH seviyelerini 5’in altında tutmak egzama semptomlarını azaltmaya yardımcı olacaktır.

İyileştiren asetik, laktik ve malik asitlere sahip elma sirkesinin yanı sıra, cildin sevdiği bol miktarda zengin bileşik içerir. Elma sirkesi, egzamanın gazabının alerjik koşullarını engelleyen mineral, potasyum içerir. Vitaminler, mineral tuzları ve enzimler, elma sirkesinin iyileştirici özelliklerinden sadece birkaçıdır.

Egzama sadece bir cilt sorunu değil aynı zamanda bir iç sağlık sorunu olduğundan, elma sirkesi, alevlenmeleri artıran toksinleri temizlemek için mükemmel bir çözümdür. İki yemek kaşığı sirkeyi bir su bardağı suya alın ve karıştırın. Bu çözeltiyle egzamalı bölgeyi yıkayın. 

Elma sirkesi, ciltteki kirleri giderirken, sağlıklı cildi ve restorasyonu teşvik etmek için nemlendirir.

Cilde elma sirkesi uygulamadan önce, asidik özelliklerin cildi tahriş edebileceğini hatırlamak önemlidir. Herhangi bir cilt sorununu tedavi etmeden önce elma sirkesini suyla seyrelterek ve cildin küçük bir bölgesine uygulayarak bir test yapın.

Elma sirkesini banyoda kullanmak cildin daha sağlıklı olmasına yardımcı olabilir. Uygun sıcaklıkta suyu banyo küvetine doldurun. Banyo suyuna az miktarda elma sirkesi dökün. Herhangi bir tür sabun kullanmayın. Cildi nemlendirmek için banyoda bekletin. Bu aynı zamanda elma sirkesinin iyileştirici asitliğinin, istenmeyen egzama hücresel bileşenlerine işini yapmasına izin verir.

Cildi iyileştirmek için elma sirkesini kullanmanın bir başka yolu, topikal bir nemlendirici krem ​​yapmaktır. Yarım çay bardağı organik, sızma hindistan cevizi yağı ile bir yemek kaşığı elma sirkesi birleştirin ve karıştırın. Hindistan cevizi yağı, enfekte olmuş cilde yatıştırıcı güneş koruması ve mantar önleyici özellikler sağlarken iltihabı azaltmaya yardımcı olur.

Çoğu zaman, egzama saç yapma tedavisinde de kullanılır. Malassezia mantarı ve egzamadan kaynaklanan kepek de birlikte bulunabilir. Bu karışım saçlardaki egzama ve kepeklerin giderilmesine yardımcı olacaktır.

Elma sirkesi mantar karşıtıdır. Ayçiçek yağı cildin koruyucu bariyerini canlandırır ve nem seviyelerini geri kazanmaya yardımcı olur. Yarım çay bardağı ayçiçek yağına,bir yemek kaşığı elma sirkesi karıştırın. Bu yatıştırıcı karışımı saç derisine uygulayın ve hafifçe masaj yapın. Çok agresif bir şekilde masaj yapmamaya ve daha hassas egzama lekeleri açma riskine dikkat edin. Birkaç dakika sonra, karışımı ılık su kullanarak hemen saçtan yıkayın.

Zeytin Yaprağı ile Egzama Tedavisi Nasıl Yapılır?

Kronik egzamadan muzdaripseniz ve etkili ve uygun fiyatlı bir ev tedavisi arıyorsanız iyi bir haberimiz var! Zeytin yaprağı ekstraktının sedef hastalığını ve cilt problemlerini ve ayrıca hoş olmayan akneyi ve egzamayı iyileştirmeye yardımcı olabileceği gösterilmiştir. 

Bu hormonları dengeleme ve kanı temizleme sorumluluğu karaciğere aittir. Zayıflamış veya çok çalışmış bir karaciğer, hormonlarınızı dengede tutamaz, en pahalı akne kremlerinin ve tedavilerinin bile önlenmesi için güçsüz olduğu potansiyel akne salgınlarına yol açar çünkü bu durumlarda eylem içeriden daha derinden yapılmalıdır.

Mikotoksinler olarak bilinen toksinler küf veya maya ile üretilir ve kan dolaşımınızdan ve ana organlarınızdan yayılır. Bu toksinler karaciğeri zayıflatır ve akne ile egzamaya yol açan hormonal dengesizliklerden büyük ölçüde sorumlu kabul edilir. Zeytin yaprağı ekstresi güçlü mantar önleyici özelliklere sahiptir ve karaciğeri zayıflatan toksinleri yok edebilir.

Karaciğeri temizlemenin yanı sıra, zeytin yaprağı ekstresi de akne semptomlarını ağırlaştıran bakterilere karşı etkili bir silahtır. Bu etki kombinasyonu, zeytin yaprağı ekstraktını tek başına kullanıldığında veya geleneksel tedavilerinizle birlikte etkili bir egzama tedavisi yapar.

Egzamaya yardımcı olabileceği gibi, zeytin yaprağı ekstraktının antioksidan, antimikrobiyal ve antienflamatuar etkileri aknelerden muzdarip olanların tedavisine yardımcı olabilir.

Adaçayı ile Egzama Tedavisi Nasıl Yapılır?

Topikal olarak, adaçayı (salvia officinalis) etkili bir antipruritiktir yani kaşıntıyı hafifletir ve sıklıkla tahriş olmuş ve kaşıntılı cildi rahatlatmaya yardımcı olan hatmi gibi yatıştırıcı otlar ile birleştirilir. İyi bir topikal bitkisel preparat, egzama semptomlarını hafifletmek için toplam cilt preparatının bir parçası olarak antiseptik ve antienflamatuar bitkilere de sahip olacaktır. Bu yüzden adaçayı demleyerek ve soğutarak egzamayı tedavi edebilirsiniz.

Kekik ile Egzama Tedavisi Nasıl Yapılır?

Kekiği, bir bardak suyla kaynatın ve demleyin. Bu çay soğuduktan sonra çayı bir pamukla alın ve egzamalı bölgelere uygulayın. Kekik, kalsiyum bakımından zengindir. Antiseptik özellikleri olan kekik çayı cilde uygulandığında mikropları ve iltihabı yok eder.

Kuzu Kulağı Otu ile Egzama Tedavisi Nasıl Yapılır?

Kuzu kulağı otu özellikle Anadolu’da çok iyi bilinen şifalı bir ottur. Ülkemizde hemen hemen her yerde yetişen kuzu kulağı egzama için oldukça iyidir. Bir cam kasenin içine elma sirkesi ve kuzu kulağı otunu alın. Bu karışımı bir gün bekletin. Ertesi gün karışımı bir pamukla egzamalı bölgelere uygulayın.

Aspirin ile Kıyafetlerinizdeki İnatçı Lekelerden Kurtulun

Kıyafetlerinizdeki inatçı lekeleri Aspirin kullanarak yok edebilirsiniz. İlk olarak 2 – 3 adet aspirini toz hale getirmelisiniz. Yarım bardak ılık su ile ezdiğiniz aspirinleri karıştırmalısınız. Aspirini 2 – 3 saat lekenin üstünde bekletmeli kıyafetinizi sonrasında yıkamalısınız.

Çiçeklerinizin tazeliğini koruması ve açmasını için aspirinden faydalanabilirsiniz. Aspirin kullanarak çiçeklerinizin tazeliğini ile koruyabilirsiniz. Çiçeklerinizin vazosundaki suya 1-2 tane dövülmüş toz aspirin eklemelisiniz. Bu tarif özellikle güllere çok iyi gelecektir.

Egzama Tedavisi
Egzama Tedavisi

Aspirin ile Yapılan Maskeler

Aspirin ile yapılan maskeleri sizler için hazırladık. Sivilce sorunu olanlar, yüz sarkması sorunu yaşayanlar, siyah nokta sorunu olanlar bu maskeleri uygulayabilir.

Sivilce İçin Aspirin Maskesi

Sivilce sorununuz varsa, 4 tatlı kaşığı su, iki üç damla taze limon suyu, 4 tane aspirin kullanarak bir maske elde edebilirsiniz. Gerekli olan malzemeleri cam bir kaseye koyup az su eklemelisiniz. Cam kasenin içine son aşamada limon suyu eklemeli ve iyice karıştırmalısınız.

Maskenin macunumsu bir kıvama geldiğini görünce yüzünüze sürebilirsiniz. Maskeyi 15-20 dakika yüzünüzde beklettikten sonra ılık suyla durulamalısınız.

Yüz Sarkmasına Karşı Aspirin Maskesi

Yaşlılık belirtileri cildimizde de görünmemesi için bazı kimyasallara başvurulabilir. Ama kolaylıkla erişebileceğiniz aspirin ile de maske uygulayabilirsiniz.

Maske için gerekli malzemeler esmer buğday ekmeği, 1 yemek kaşığı ev yoğurdu, 1 tane aspirindir. Aspirini dövüp ekmeği kırıklayın ve elde ettiğiniz karışımı göz çevreniz dışında tüm yüzünüze sürmelisiniz. Maskeyi cildinizde yarım saat kadar bekletmeli ve cildinizi ılık suyla durulamalısınız. Kürü haftada iki kere uygulayabilirsiniz.

Sivilceli ve Yağlı Ciltlere Aspirin Maskesi

Sivilce sorununu aspirin kullanarak çözebilirsiniz. Maske için gerekli malzemeler 1 tane yumurtanın akı, 4 çay kaşığı taze domates, 1 tane dövülmüş aspirin, 4 damla limon suyu, 1 çorba kaşığı yulaf unudur. Malzemeleri kremsi bir kıvama gelene kadar iyice karıştırmalısınız.

Oluşturduğunuz kürü göz çevreniz dışında kalan yüzünüzün tamamına sürebilirsiniz. Maskeyi cildinizde 15-20 dakika bekletiniz. Sonrasında cildinizi suyla iyice yıkamalısınız. Kürü 10 günde bir cildinize uygularsanız farkı göreceksiniz.

Siyah Noktalar İçin Aspirin Kürü

Siyah noktalar için Aspirin kürü uygulayabilirsiniz. Gerekli olan malzemeler 1 tane aspirin, 2 çay kaşığı su, az miktarda badem yağı ve limon suyudur. Gerekli olan malzemeleri bir cam bir kapta güzelce karıştırmalısınız.

Oluşturduğunuz kürü cildinizdeki siyah noktaların üzerine sürüp 10-15 dakika kadar kurumasını beklemelisiniz. Sonrasında cildinizi ılık suyla yıkayıp durulamalısınız. Aspirin kürünü siyah noktalar için cildinize haftada bir kez uygulayabilirsiniz.

Ancak bu maske herkesin kullanımına uygun değildir. Hassas bir cilde sahipseniz cildinizde alerji meydana gelebilir. Bu yüzden yüzünüze uygulamadan önce elinizin üzerine sürüp 10 dakika kadar bekleyip kızarıklık olup olmadığına bakmalısınız. Kızarıklık varsa uygulamamalısınız.

Aspirin İle Egzama Tedavisi 2024 Aspirin İle Egzama Tedavisi
Selma Ulusoy

9 yıldır metin yazarlığı yapıyorum ve hikaye anlatmayı çok seviyorum. Her kadın gibi cilt bakım ve kozmetik ürünlerine bayılıyorum. Herkesin içinde var olan ışığın ve güzelliğin ortaya çıkmasına katkı sağlamak için bu yazıları keyifle yazıyorum. Umarım siz de keyifle okursunuz. İç güzelliğinizi dışınıza yansıtabilmeniz dileğiyle...

Reklamlar
Abone ol
Bildir

0 Yorum
Eski
Yeni Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
Yorumları Görüntüle

İlgini çekti mi? Bunlara da bakabilirsin

Reklamlar
Başa dön tuşu
0
Düşüncelerinizi yazabilirsinizx