Cilt Bakımı

Buğday Sabunu Nedir? Buğday Sabunu Nasıl Kullanılır?

Buğday Sabunu Ne İşe Yarar?

Reklamlar

Buğday sabunu, cilt için pek çok besleyici vitamin, sağlıklı asit ve zengin mineraller içerir. Bu yazımızda buğday sabunu fiyatı nedir, buğday sabunu faydaları nelerdir, buğday sabununun cilde faydaları nelerdir, buğday sabunu nasıl kullanılır ve evde buğday sabunu nasıl yapılır gibi soruların cevaplarını bulacağız.

Buğday Sabunu Fiyatı

Bu sabunun fiyatı 35 lira ile 90 lira arasında değişir.

Buğday Sabunu Faydaları Nelerdir?

Buğday yağı sabunu, buğday tanesinin tohumundan yani ruşeym (bir tohumun üreme kısmı) çıkarılır. Buğday tohumu, protein, B vitaminleri, omega-3 yağ asitleri, demir ve kalsiyum dahil olmak üzere yirmi üç farklı besin içeren buğday çekirdeğinin en besleyici bileşenidir ve diyetinize sağlıklı bir katkı sağlar. Yemeklik yağ olarak kullanılan Buğday tohumu yağı, güçlü aromalı ve pahalıdır. Bununla birlikte, sabun ve diğer tuvalet ürünlerinde kullanıldığında cilt için birçok sağlık yararı vardır. Buğday yağı sabunu, A vitamini, B vitamini, D vitamini ve E vitamini bakımından zengindir ve aynı zamanda antioksidanlar bakımından da zengindir ve cilde birçok fayda sağlar.

Reklamlar

Buğday yağı sabunu, kolajen üretimini destekleyen ve yaşlanmanın acımasız belirtileriyle savaşan en iyi yağlardan biridir, çünkü antioksidanlara sahiptir ve bu da birçok hastalığı önlemeye yardımcı olabilir.

Özellikle kuru ciltte ayaklar, dirsekler, eller veya yüz gibi yerlerde kullanıldığında cildi yumuşatır ve nemlendirir. Cildiniz uygulandığında ve gece boyunca bırakıldığında tüm besinleri emecektir. Sedef hastalığı ve egzama gibi cilt sorunlarına da yardımcı olabilir.

Buğday tohumu sabunu, doku büyümesine yardımcı olan B vitamini içerdiği için cilt rahatsızlıklarını onarır ve iyileştirir ve yara izlerini önler. Buğday veya gluten alerjiniz varsa, buğday yağı sabunu kullanmanız tavsiye edilmez.

Buğday Sabununun Cilde Faydaları Nedir?

Buğday tohumu yağı sabunu, topikal olarak kullanılabilir. Bu özel güzellik sabunu, cilt sorunlarının iyileştirilmesi ve önlenmesi gibi çeşitli cilt faydaları ile ilişkilidir. Bununla birlikte, glutene duyarlı kişiler tarafından kullanılması tavsiye edilmez.

Reklamlar

Buğday tohumu sabunu, diğer tahıl veya sebzelere kıyasla yüksek besin değeri içerir. Buğday tahılının tüm besin maddelerinin yaklaşık yüzde 25’ini oluşturur ve bu nedenle birçok sağlık yararı ile yüklüdür.

Folik asit ve B6 vitamini, potasyum, magnezyum, fosfor ve çok sayıda temel besin maddesi bakımından zengin olan buğday tohumu yağı sabunu, cilt bakımı rejiminize ve diyetinize önerilen bir katkıdır.

Buğday tohumu sabunu, çatlakları ve yara izlerini yok etmek ve iyileştirmek için kullanılabilir. Yüksek E vitamini ve protein içeriği seviyeleri, gergin veya yaralı cildin görünümünü en aza indirmeye yardımcı olur. Ayrıca bu yağdaki E vitamini özellikleri kuru, pul pul ve çatlamış cildi nemlendirir. Tüm bunların yanı sıra buğday yağı sabunu, cildinizin görünümünü iyileştirmeye yardımcı olan ve yeni hücrelerin büyümesini teşvik eden yaşlanma karşıtı özellikler sergiler.

E vitamini içermesinin yanı sıra buğday tohumu yağı, egzama ve sedef hastalığını iyileştirmek için sıklıkla kullanılan linoleik ve linolenik asitten oluşur. Bu yağ asitleri, cildinizin bağışıklık sistemi işlevlerini yerine getiren ve aynı zamanda koruyucu bir bariyer görevi gören anti-enflamatuar özelliklere sahiptir. Buğday tohumu ile zenginleştirilmiş sabunun faydaları…

Buğday Sabununun Cilde Faydaları
Buğday Sabununun Cilde Faydaları Nedir?

Bu nazik, el yapımı buğday sabunu, hassas cildi olan veya sedef hastalığı veya egzama ile mücadele eden herkes için ideal günlük temizleyicidir. Bu nazik temizleyici, kuru ve yaralı cildi iyileştirmeye, yatıştırmaya, onarmaya ve yenilemeye yardımcı olur. Kesiklerde, sıyrıklarda, böcek ısırıklarında ve hafif yanıklarda kullanmak da güvenlidir.

Cilt sağlığını destekler

Günlük kullanıldığında, buğday tohumu yağı sabunu, cildinizi besleyici E vitamini ve shea yağı ile aşılayacaktır. İkisi birlikte cildinizi nemlendirmeye yardımcı olacaktır. Cildinizi yaşlanan serbest radikallerden arındırır.

Vücudunuzu yıkamak, makyajınızı çıkarmak ve hatta ailenizdeki gençlerin üzerinde kullanmak için yeterince nazik lüks bir günlük temizleyici arıyorsanız, Shea yağıyla zenginleştirilmiş buğday sabunundan başka bir şey aramayın.

Buğday tohumu yağı sabunu, güçlü bir antioksidan olduğu söylenen harika bir E vitamini kaynağıdır. Serbest radikal hasarına karşı savaşmaya yardımcı olur. Buğday çekirdeğinin merkezinden gelen buğday tohumu, A, B, D ve E Vitaminleri de dahil olmak üzere en az yirmi üç tuhaf besinle tanınır. Bu vitaminlerin tümü vücudun çeşitli işlevlerine, özellikle de cilt sağlığına katkıda bulunur. E vitamini, hücre zarları ve beyin hücreleri gibi yağ içeren yapılara zarar verebilecek serbest radikalleri nötralize ederek vücutta dolaşır. Ayrıca oksidatif stresi önlemeye yardımcı olur.

Harika bir yüz temizleyicidir

Buğday tohumu yağı sabunu, yüzün etkili bir şekilde temizlenmesine yardımcı olan doğal bir yağdır. Nemi geri kazanmaya yardımcı olur ve ayrıca sivilce, akne gibi diğer cilt sorunlarına yol açabilecek fazla sebumu giderir. Komedojenik olmadığı için gözenekleri tıkamaz. Bu sabunu biraz suyla köpürterek yüzünüze nazikçe masaj yapabilirsiniz ve biraz bekletebilirsiniz. Yağlı cilt rahatsızlığı olanlar, buğday sabunu uygulamadan önce bir cilt bakım uzmanı ile temasa geçmelidir.

Cilt i̇zlerini tedavi eder

Yüksek E vitamini içeriğinden dolayı buğday tohumu sabunu, vücutta cilde kuvvet ve yapısını sağlayan en bol bulunan protein olan kolajen oluşumuna yardımcı olur. Buğday sabunu, yara izlerini onarır, iyileştirir ve önler. Aslında yara izlerine düzenli uygulama onları tamamen ortadan kaldırabilir. Bu sabunun organik olduğundan ve soğuk preslendiğinden emin olun, aksi takdirde besinlerinin çoğunu kaybedecektir. A vitamini, D vitamini ve buğday tohumu sabununda bulunan yağ asitleri çatlamış, yaralı cilde yardımcı olur ve cilde eşit bir ton verir. Aynı zamanda cilde doğal nemlendirme sağlar.

Buğday Sabunu Nasıl Kullanılır?
Buğday Sabunu Nasıl Kullanılır?

Buğday Sabunu Nasıl Kullanılır?

Buğday sabunu, güçlü aroması nedeniyle bir karışımın parçası olarak en iyi şekilde kullanılır. Diğer birçok cildi destekleyen uçucu yağlar ve baz yağlarla birlikte kullanılabilir. Bir sabun kalıbında baz yağların bir parçası olarak kullanıldığında, yumuşatıcı ve köpüren hoş bir yumuşak sabun kalıbı oluşturur. Krem ve losyon yaparken yağ fazına katılarak cilt ürünlerinin nemlendirme faydalarına katkı sağlar.

Kaz ayakları, ince çizgiler, düzensiz cilt tonu veya çatlamış cildi iyileştirmek için cildinizi biraz ıslatın ardından buğday sabunuyla cilde masaj yapın. Cildi temizledikten ve kuruladıktan sonra doğrudan yüzünüze uygulayın.

Evde Buğday Sabunu Nasıl Yapılır?

Güzel bir cilt bakım kalıbı olan buğday sabunu, iyi tornalanan orta sertlikte bir kalıptır. Bu sabunda kullanılan yağlar arasında hurma yağı, hindistan cevizi yağı, ayçiçek yağı ve shea yağı bulunur. Bu cilt terapi sabununun katkı maddeleri arasında buğday tohumu ve pastörize edilmemiş bal bulunur. Bu tariften tam dört kilo sabun çıkar. 

Bu tarif için 210 gram sodyum hidroksit (kül suyu), 500 gram yumuşak su veya damıtılmış su, 365 gram palm yağı, 440 gram hindistan cevizi yağı, 585 gram ayçiçek yağı, 80 gram shea yağı, 25 ml bal, yarım çay bardağı buğday tohumu ve 30 ml acı badem yağı kullanılır.

Bu adım adım sabun yapım talimatlarını, özel sabun tarifinizle birlikte temel bir kılavuz olarak kullanın. Çalışma alanını hazırlayın. Başlamadan önce, ihtiyaç duyacağınız tüm ekipman, malzeme ve kalıplarla çalışma alanınızı kurun. Silikon sabun kalıplarınızı hazırlayın.

Temel sabun bileşenlerini karıştırın. Kullanacağınız yağları ölçüp bir kenara koyun. Koruyucu gözlük ve lastik veya lateks eldivenler giyin, kül suyunu tartın ve bir kenara koyun.

Ölçü kabını teraziye yerleştirin ve gereken yumuşak su veya damıtılmış su miktarını tartın. Bir kit kullanıyorsanız, su ağırlığının ve hacminin aynı olduğuna dikkat edin. Yani, 500 gram su, ölçü kabında da 500 ml’dir, bu nedenle ölçek gerekmez.

Küçük bir çırpma teli veya çatalla karıştırırken kül suyunu suya yavaşça ekleyin. On saniye sonra dumanlar oldukça kuvvetli olabilir, bu yüzden nefesinizi tutun. Bir veya iki dakika alandan uzaklaşın ve sonra geri dönüp tekrar karıştırın. Kül suyu çözeltisi yaklaşık 90 derecede ısınır, bu nedenle bardağı sabun yapma sıcaklığına kadar soğumaya bırakın.

Kül suyunuz soğurken, yağları hazırlayın. Önceden ölçülmüş kit şişeleri kullanıyorsanız, şişeleri üstleri çıkarılmış şekilde mikrodalgaya koyun. Yağlar sıvılaşana ve sabun yapımına gelene kadar ısıtın. 

Kül suyu solüsyonu ve yağ karışımı sabun yapma sıcaklığına gelince sabun yapmaya hazırsınız. Eldeğinizi giyerek, kül suyu solüsyonunu yavaşça yağların içine dökün, hızlı ve dikkatli bir şekilde blendır ile karıştırın. Yağlar, herhangi bir sıçramayı önlemek için blenderi karışıma batırdığınızdan emin olarak çubuk blendırı kullanabilir ve bir seferde sadece on beş ila yirmi saniye çalışabilirsiniz.

Evde Buğday Sabunu Nasıl Yapılır?
Evde Buğday Sabunu Nasıl Yapılır?

Sabunun iyice ve eşit bir şekilde karışmasını sağlamak için eşit miktarda tahta kaşıkla çırpma ve çubuk blendır arasında geçiş yapın. Silikon sabunu kalıbınıza koymadan hemen önce her zaman tahta kaşıkla karıştırın. Sadece el blendırı kullanmak ve eşit miktarda el karıştırmayla değiştirmemek, sabunun düzensiz bir şekilde karışmasına ve sabunun dökülmesine ve çatlamasına neden olabilir.

Sabun iz aşamasına gelene kadar karıştırmaya devam edilmelidir. Karışımın biraz koyulaşmasıyla veya karışımın bir kısmını kaldırıp tekrar kasede karıştırdığınızda sabun karışımında iz belirlenir ve yüzeyde bir iz veya iz yüzeyde kalırsa sabunu fazla karıştırmış olabilirsiniz ve koku eklemek ve kalıplara dökmek için daha az zamanınız olacaktır.

Uçucu yağlar, koku yağları, renk veya pul pullar gibi son katkı maddelerini ekledikten ve bu eklenen maddeleri tamamen birleştirmek için karıştırdıktan sonra, sabun kalıplara dökülmeye hazır hale gelir. Karışım topaksız veya karışmamış sulu sıvılar içermemeli, pürüzsüz olmalıdır.

Doldurulan kalıbı veya kalıpları bir parça karton veya dondurucu kağıtla örtün ve ardından ısıyı sabun karışımında tutmak için bir havlu veya battaniye ile örtün. Yirmi dört ila kırk sekiz saat rahatsız edilmeden bırakın.Bu süre zarfında sabunlaşma (sabun olma işlemi) tamamlandı.

Sabunlaşma süresinden sonra kalıplardan sabunu çıkarın, daha büyük astarlı bir kalıp kullanıyorsanız, bir parça kahverengi kağıt veya karton üzerine çevirin. Daha küçük plastik kalıplar kullanıyorsanız, sabun kalıplarını on beş ila otuz dakika dondurucuya yerleştirmeye yardımcı olur, çıkarın ve daha sonra sabunu kalıptan çıkarmadan önce beş dakika bekletin. Bu, kenarların ufalanmasını vb. önler.

Kurutmaya (kürlenmeye) başlamak için sabunu iki ila üç gün depolama rafına koyun. İki ila üç gün sonra, sabun kalıplarınızı, silikon kalıplardan çıkarabilirsiniz.

Sabun kalıplarını üç ila altı hafta (sabunun türüne bağlı olarak) kürlemeye devam etmek için saklama rafına geri koyun ve tüm taraflarını havaya maruz bırakmak için sabunları haftada bir çevirin. Keyfini çıkarın!

Buğday sabununu yaparken, kül suyu solüsyonunu eşit sıcaklıklarda yağ karışımına karıştırın. Malzemeleri tamamen dahil etmek için partiyi çırpma teli ve elektrikli blender ile karıştırın. Uçucu yağ, renk veya diğer katkı maddelerini eklemeden önce karışımı hafif ila orta bir ize getirin.

Esansiyel yağları kullanıyorsanız, lütfen bazı yağların sabunu yakalayıp sabun karışımının erken kurulmasına neden olabileceğini unutmayın. Yeni ve denenmemiş bir esansiyel yağı kullanırken bu sorunu önlemek veya en aza indirmek için sabun yapma sıcaklığınızı 37 dereceye düşürün ve karıştırma işleminin son yarısında esansiyel yağı, sabun karışımınıza yavaşça ekleyin.

Bu yazımızda sizlere Buğday Sabunu ve Buğday yağı sabunu hakkında bilgiler verdik. Cild bakımınız için kullanabileceğiniz bu sabun hakkında bilgileri edindikten sonra isterseniz bir başka faydalı yazımız olan Selvi Yağının Cilde Faydaları konulu yazımızdan da faydalanabilirsiniz. Hepinize sağlıklı günler dileriz.

Buğday Sabunu Nedir? Buğday Sabunu Nasıl Kullanılır? 2025 Buğday Sabunu
Selma Ulusoy

9 yıldır metin yazarlığı yapıyorum ve hikaye anlatmayı çok seviyorum. Her kadın gibi cilt bakım ve kozmetik ürünlerine bayılıyorum. Herkesin içinde var olan ışığın ve güzelliğin ortaya çıkmasına katkı sağlamak için bu yazıları keyifle yazıyorum. Umarım siz de keyifle okursunuz. İç güzelliğinizi dışınıza yansıtabilmeniz dileğiyle...

Reklamlar
Abone ol
Bildir

0 Yorum
Eski
Yeni Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
Yorumları Görüntüle

İlgini çekti mi? Bunlara da bakabilirsin

Reklamlar
Başa dön tuşu
0
Düşüncelerinizi yazabilirsinizx