Cilt Bakımı

Çam Sakızı Ağdası Nasıl Yapılır? En Kolay Tarif!

Çam Sakızı Ağdası Nasıl Kullanılır?

Reklamlar

Çam sakızı ağdası, kadınların istenmeyen tüylerinden kurtulmalarını sağlar. Çam sakızı ağda ayrıca cilde faydaları ile bilinir. Fakat çam sakızı ağdayı evde hazırlamanın ve uygulamanın çeşitli incelikleri vardır. Çam sakızı ağdası ile ilgili bilmek istediğiniz her şey burada…

Neler Okuyacaksınız? →

Çam Sakızı Ağda Faydaları

Ev yapımı ağda basit bir limon, su ve şeker karışımı ile yapılır. Bileşenler şeker benzeri bir kıvam oluşturmak için birlikte ısıtılır ve bu formda cilde uygulanır. Balmumu karışımları biraz farklıdır. Cilde uygulanan ve soğuduktan sonra çıkarılan sert mumlar genellikle balmumu, reçine ve yağ karışımından yapılır. Çıkarılması için bez veya şeritler gerektiren yumuşak balmumu reçine, yağlar ve diğer katkı maddeleriyle yapılır.

Bazı insanlar daha az ve daha şeffaf malzemelerle yapıldığı için ev yapımı ağdayı tercih ederken, balmumu daha hassas cilt tiplerini rahatsız eden katkı maddeleri içerebilir.

Reklamlar

Süreç, ev yapımı ağda ve çam sakızı ağda yapma arasında büyük ölçüde farklılık gösterir. Ev yapımı ağda ciltte tüylerin çıkış yönünün ters yönünde sürülür. Daha sonra hızlı, küçük çekişlerle tüylerin uzama yönünde çıkarılır. Şeker cilt yüzeyini sadece pul pul döktüğünden, aynı cilt bölgesine birden çok kez tekrar uygulanabilir.

Ağda yapmak çok daha metodiktir. Hem sert hem de yumuşak balmumu karışımları tüylerin çıkma yönü ile aynı yönde uygulanır. Madde soğuduğunda ve hafifçe sertleştiğinde, tüylerin uzamasının tersi yönde uzaklaştırılır.

Nasıl çıkarıldığına bağlı olarak, bazı maddeler cilde zarar verebilir ve daha kısa tüyleri kökünden çıkarmak yerine kırabilir. Bunu önlemeye yardımcı olmak için, ağda aynı bölgeye yalnızca bir veya iki kez uygulanmalıdır. Pürüzsüz, tüysüz cildin dışında, hem ev yapımı ağda hem de çam sakızı ağda için birçok uzun vadeli faydalar vardır.

Yeni başlayanlar için, hem ev yapımı ağda hem de çam sakızı ağdası bir pul pul dökülme ve peeling şeklidir. İşlem, cildi yumuşatırken ölü cilt hücrelerini yüzeyden uzaklaştırır. Hem ağda hem de çam sakızı ağdası, kılları kökünden alır ve bakımın sürdürülmesiyle tüy daha ince ve yumuşak bir şekilde uzar. 

Reklamlar

Son olarak, epilatörlerden veya kimyasal epilasyondan farklı olarak, ağda ve sert ağda, en hassas cilt tipleri için bile minimum düzeyde tahriş edicidir.

Çam Sakızı Ağdası
Çam Sakızı Ağdası

Çam Sakızı Ağdası ile İlgili Bilinmesi Gerekenler

Cildinizde ağda işleminden sonra hassasiyet olabilir. Bazen hafif kızarıklık ve yumrular olabilir. Bu genellikle birkaç gün içinde geçer. Ağda ile uzamış tüyler için daha fazla potansiyel vardır çünkü ağda karışımı tüylerin kırılmasına neden olabilir.

Regl döneminde ağda yaptırılır mı?

Teknik olarak, regl döneminde ağda yapabilirsiniz. Ancak seansınızı yeniden gözden geçirmek veya ertelemek isteyebilirsiniz. Adet gördüğünüzde, kasık kemiğinizin etrafındaki cilt daha hassas hale gelir ve kramplara yatkın hale gelir. Hem ev yapımı ağda hem de ağda bölgeyi kötüleştirebilir bu nedenle mümkünse yeniden planlamak en iyisidir. Randevunuzu yeniden planlayamıyorsanız, balmumu veya ağda salonlarının çoğu, ped veya  bir tampon takmanızı ister.

Ağda yapmadan veya ağda yaptırmadan önce, hamileyseniz, özellikle en hassas olabileceğiniz son üç aylık dönemde her zaman en iyisi doktorunuza danışmaktır. Ama doktorunuz bunu kabul ederse, istediğinizi yapmakta özgürsünüz. Bu durumda, ev yapımı en iyi seçeneğiniz olabilir çünkü bazı insanlar daha az invaziv olduğunu ve ağda kadar acı verici olmadığını bildirirler.

Dövme veya piercing olan bölgelere ağda yaptırılır mı?

Dövmeniz varsa, hem ev yapımı ağda hem de çam sakızı ağda, ölü deri hücrelerini cildinizin üst tabakasından hafifçe pul pul dökmeye yardımcı olabilir. Öte yandan, genital piercinginiz varsa, ev yapımı ağda veya çam sakızı ağda yapan kişi randevunuzdan önce takılarınızı çıkarmanızı isteyebilir. Mücevheri çıkaramazsanız, piercing’e en yakın tüyleri alamayabilirler.

Kullanılan ilaçlar ağda seansını etkiler mi?

Belirli antibiyotikler, hormon takviyeler, hormonal doğum kontrolü, Roaccutane, Retin-A veya diğer topikal kremler kullanıyorsanız cildiniz ağdaya karşı daha duyarlı olabilir. Ne tavsiye ettiklerini görmek için doktorunuza danışmak her zaman iyi bir fikirdir. Bazı durumlarda, macun cilt yerine tüylere yapıştığı için ev yapımı ağdayı önerebilirler. Radyasyon ve kemoterapi gibi tedaviler de cildi daha hassas ve kuruluğa yatkın hale getirebilir bu nedenle ağda ve çam sakızı ağdası tüy almanın en rahat biçimleri olmayabilir.

Kaliteli bir güzellik merkezini nasıl bulursunuz?

Ev yapımı ağda, sir ağda ve çam sakızı ağda genellikle her teknikte uzmanlaşmış güzellik merkezlerinde yapılır. Saygın bir güzellik merkezi bulmak için, temizlik ve profesyonellikle ilgili raporlara yakından göz atarak son kullanıcı yorumlarına bakın. Eldivenler ve temiz aplikatörler gibi sıhhi uygulamaları atlamayan bir güzellik merkezi bulmak önemlidir. Çoğu saygın güzellik merkezi, içeri girmeden önce isteklerinizi ve ihtiyaçlarınızı anlamak için size sorular sorarlar.

Ağda seansından önce ne yapmalısınız?

Ağda seansından önce tüylerinizi uzatın. Bu süreç genellikle yaklaşık on ila on dört gün sürer. Tüyleriniz bir santimden daha uzunsa, randevudan önce kısaltmanız gerekebilir. Bazı teknisyenler ek ücret karşılığında bu işlemi yapabilir. Randevunuzdan birkaç gün önce, ölü deri hücrelerini temizlemek ve batık tüyleri önlemek için ağda yaptıracağınız bölgelere peeling yapın. Randevunuzdan önceki gün cildinizi kuru veya hassas hale getirebileceğinden peeling, bronzlaşma veya sıcak banyodan kaçının.

Seansınız olduğu gün temiz ve kuru bir cilde sahip olun. Losyon veya krem ​​sürmekten kaçının. Daha fazla hassasiyetten kaçınmak için kafein veya alkol almayın ve otuz dakika önce reçetesiz satılan bir ağrı kesici alın.

Ağda seansı sırasında ne olur?

Ne kadar tüy aldığına bağlı olarak, randevunuz muhtemelen yaklaşık otuz dakika ila bir saat sürecektir. Randevuda, güzellik uzmanınız sizi özel bir odaya götürecek, sizden soyunmanızı ve masaya uzanmanızı isteyecektir.

Ev yapımı ağda yaptırırken, siz yattıktan sonra, güzellik uzmanı bölgeyi temizleyecek ve tüylerin öne çıkması için talk pudrası uygulayacaktır. Daha sonra, tüylerin uzama yönünün tersinden bir top macunu yayacak ve ardından tüylerin uzama yönünde hafifçe çekeceklerdir. Çam sakızı ağdası doğası gereği, daha hassas bir şekilde uzaklaştırılması için aynı bölgeye birkaç kez tekrar uygulanabilir.

Çam sakızı ağdadan farklı olarak, ev yapımı ağda cilde yapışmaz bu nedenle temizleme oldukça basittir. Deriden herhangi bir kalıntı su ile çıkacaktır.

Çam sakızı ağdasında ise güzellik uzmanı, bölgeyi temizleyecek ve cildi tahrişten korumak için genellikle bir yağ veya pudra gibi bir ön ağda işlemi uygulayacaktır. Daha sonra, güzellik uzmanı kıl büyümesiyle aynı yönde ince bir ağda tabakası yayacaktır. Çıkarmak için kağıt veya bez kullanırlar veya tüylerin çıkma yönünün tersi yönünde tüm ağda şeridini çıkarırlar. Bu yöntemde tüyler kırılmaya daha meyillidir. Çam sakızı ağdası cilde yapıştığından, daha fazla tahrişi önlemek için bölgeye yalnızca bir veya iki kez uygulanır. Tüm tüyler alındıktan sonra, bölgeyi bir serum veya losyonla rahatlatır. Bu aynı zamanda iç içe geçmiş tüyleri de önler. Kalan ağda kalıntısı varsa, bunu yağ bazlı bir temizleyici ile temizlerler.

Seanstan hemen sonra nelere dikkat etmelisiniz?

Ağdadan yirmi dört saat sonra cildinizin daha hassas olabileceğini unutmayın. Bronzlaşma yatakları, solaryum ve güneşle doğrudan temastan kaçının. Sıcak banyodan, daha fazla pul pul dökülmekten ve egzersiz yapmaktan kaçının. Bunların hepsi cildi ağırlaştırabilir.

Kıl dönmeleri ve batıkları en aza indirmek için ne yapabilirsiniz?

Seansınızdan yaklaşık kırk sekiz saat sonra peeling yapabilirsiniz. Seanslar arasında kıl dönmesini önlemeye yardımcı olmak için haftada iki ila üç kez peeling yapmayı hedefleyin. Bazı insanlar ev yapımı ağdayı tercih ediyor çünkü bu yöntem tüy köklerini temizliyor, ölü deri hücrelerini ve kılların batmasına neden olabilecek kirleri yok ediyor.

Sonuçlar ne kadar sürer?

Ortalama olarak, hem şekerlemeden hem de ağdadan elde edilen sonuçlar yaklaşık aynı süre boyunca sürer. Sonuçta, tüylerinizin ne kadar hızlı uzadığına ve ne kadar koyu olduğuna bağlıdır ancak genellikle her seans yaklaşık üç ila dört hafta sürer.

Düzenli bir tüy alma programını sürdürürseniz, ağda işlemi daha az ağrılı ve fazla mesai daha kolay hale gelmelidir. Hatta bazı insanlar fazla mesai olarak daha az tüy uzadığını bildirse de bu herkes için geçerli değildir.

Kalıcı sonuçlar istiyorsanız, hem ev yapımı ağda hem de çam sakızı ağdası harika tüy alma yöntemleri olabilir. İkisi arasında net bir seçim yok çünkü sonuçta tercihe bağlı. Hassas cilt tiplerine sahip olanlar, daha yumuşak yapısı ve daha doğal formülasyonu nedeniyle ev yapımı ağda tercih edebilir.

Hangisini deneyeceğinizden emin değilseniz, yorumları okuyun ve görüşlerini almak için her iki işlemi de deneyen arkadaşlarınızla sohbet edin. Ayrıca, düşündüğünüz güzellik merkezi ile bir görüşme planlayabilirsiniz.

Çam sakızı ağda, ev yapımı ağdadan yapmaktan gerçekten daha mı iyi? Ağda kadar ev yapımı ağda da işe yarar mı?

Ev yapımı ağda, hassas ciltler için ağda yapmaktan daha iyidir çünkü daha az ağrılı bir tüy alma yöntemidir. Cildinizin kondisyonuna yardımcı olur ve doğal katkı maddelerine sahiptir. İstediğiniz zaman ev yapımı ağda da yapabilirsiniz çünkü tüm malzemeler (şeker, limon, su) zaten mutfağınızda…

Sedef hastalığı, egzama veya hassas cilde neden olan diğer hastalıklardan muzdaripseniz, ev yapımı ağda sizin için daha yumuşak bir ağda alternatifi olabilir. Geleneksel çam sakızı ağdada bulunan bazı stabilizatörlere veya kimyasallara alerjiniz varsa, ev yapımı ağda da güvenle kullanabilirsiniz.

Ev yapımı ağda yapmak, çam sakızı ağda yapmaktan daha az ağrılıdır çünkü tüylerinize cildinizden daha fazla yapışır ve bu nedenle sadece tüylerinizi çeker. Ev yapımı ağda, geleneksel ağdaya göre daha az ağrılı bir tüy alma yöntemi olmakla kalmaz aynı zamanda ev yapımı ağdanın temelini oluşturan şeker ve su karışımı, tüyleri almak için kullandığınızda cildinizi de düzenler.

Uzamış tüyler için ev yapımı ağda daha mı iyi? Ev yapımı ağda kılların daha az büyümesine neden olur mu? Ev yapımı ağda iç içe geçmiş tüyleri alır mı?

Geleneksel ağda işleminden sonra düzenli olarak kıl dönmesi sorunu yaşıyorsanız, şeker ağdanın batık kıllar için daha iyi olduğunu görebilirsiniz. Şeker ağdası kılların daha az uzamasına neden olur çünkü uyguladıktan sonra, kılları çekmek için şeker ağdasını kılların uzamasıyla aynı yönde çıkarırsınız (çam sakızı ağdada olduğu gibi ters yönde değil). Bu, tüyleri sadece cilt seviyesinde koparmak yerine folikül kökünden çıkarmaya yardımcı olur. Bu da kopan kıl kökünden düz bir şekilde çıkmak yerine yeniden uzayıp içe doğru kıvrıldığında iç içe geçmiş tüylerle sonuçlanır.

Şeker ağda ayrıca iç içe geçmiş tüylerin alınmasına da yardımcı olur çünkü şeker ağda bir eksfoliye edici görevi görür. Şeker ağda cildinizden uygulayıp çıkardığınızda, dökülen ölü derinin üst katmanlarını da çıkarmış olursunuz. Bu aynı zamanda geleneksel bir çam sakızı ağdasında kullandığınızda da meydana gelir ancak şeker ağda daha yumuşak bir işlemdir. Geleneksel ağda işleminden sonra kızarıklık veya morarma eğilimliyseniz, şeker ağdadan sonra bu semptomları yaşamadığınızı fark edebilirsiniz.

Şiddetli iç içe geçmiş kıllardan muzdaripseniz, batıkların yüzeye çıkmasını ve dökülmesini teşvik edebilecek kimyasal bir peeling takviyesi yapmanız gerekebilir.

Ev yapımı ağda tüyleri kalıcı olarak alabilir mi?
Ev yapımı ağda tüyleri kalıcı olarak alabilir mi?

Ev yapımı ağda tüyleri kalıcı olarak alabilir mi? Ev yapımı ağda tüyleri inceltir mi?

Şeker ağda, tüyleri kalıcı olarak çıkarmaz. Geleneksel çam sakızı ağda gibi, şeker ağda da tüyü kökünden alır ancak kökünden öldürmez. Yani tüylerinizin ne kadar hızlı uzadığına bağlı olarak şekerleme iki ila dört hafta sürebilir.

Özellikle şeker ağdadan önce sadece tıraş ediyorsanız, ev yapımı ağdanın tüylerinizi incelttiğini fark edebilirsiniz. Tıraş, tüyleri cilt yüzeyinde keser ve zamanla tüyler biraz daha kalınlaşabilir veya zamanla tıraş olmaya devam ettikçe daha sert hissettirebilir. Şeker ağda, tüyü kökünden alır ve tüy her seferinde yeniden uzamalıdır. Bu, daha ince ve daha da ince tüylerle sonuçlanır.

Ev yapımı ağda, çam sakızı ağda yapmaktan gerçekten daha mı iyi?

Ağda için düşük bir toleransınız varsa, geleneksel çam sakızı ağdası yaptıktan sonra kızarıklık ve morarmaya karşı hassas bir cildiniz varsa veya geleneksel ağdalarda bulunan bileşenlere alerjiniz varsa, şeker ağda, çam sakızı ağdadan daha iyidir.

Bununla birlikte, hangi yöntemi kullanırsanız kullanın, sonuç aynıdır. Hem şeker ağda, hem de çam sakızı ağda, kılları folikül kökünden alır ve  etkisi iki ila dört hafta arasında sürer.

Ağdaya nasıl hazırlanmalısınız? Çam sakızı ağdasından önce ne yapmalısınız?

İster şeker ağdası, ister sadece çam sakızı ağdası yapıyor olun, ağdadan önce yapmanız gerekenler için bir kontrol listesi…

Ağda yapmadan önce tüylerinizin en az bir santim olması gerekir. Daha kısaysa, ağda, tüylerinize onları çıkarmak için yeterince yapışmayabilir. Çok uzunlarsa, ağda işlemi onları kökünden çıkarmak yerine deri yüzeyinde kırabilir. Ayrıca çam sakızı ağdayı uygulamadan önce çok uzun tüyleri biraz kısaltmanız gerekir. 

Ağda uygulamasını engelleyecek kalıntı olmadığından emin olmak için cildinizi losyon veya kremlerden temizleyin. Temizledikten sonra cildinizi kurulayın. Çam sakızı ağda ıslak cilde yapışmaz.

Ağda işleminden sonra yapılmaması gerekenler nelerdir?

Çam sakızı ağda, şeker ağdadan çok daha az kısıtlayıcıdır ancak yine de tüyleri şeker ağdasıyla temizledikten sonra bir ya da iki saat dikkatli olmalısınız. Çam sakızı ağdasından hemen sonra yapmamanız gerekenler vardır.

Güneşten kaçının veya koruyucu kıyafet ve şapka giyin. Cildinizi güneşin zararlarından koruyun.

Herhangi bir peeling ya da sert lif kullanmayın. Ağda sırasında cildinize sert maddeler temas ettirmeyin.

Yüzmekten, saunalardan, jakuziden, solaryumdan, sıcak yoga ve banyodan kaçının.

Herhangi bir kimyasal eksfoliye edici peeling veya cilt bakım asidi kullanmayın. Cildiniz bunlar için hala çok duyarlı ve cilt bakım asitlerini çok erken uygularsanız batma ve ağrı hissedeceksiniz.

Çam sakızı ağda, batıkları önler mi?

Çam sakızı ağda, pul pul dökülme yoluyla bacaklarınızdaki ve kollarınızdaki batıkları azaltmaya yardımcı olabilir. Bacaklardaki batıkları daha da azaltmaya yardımcı olmak için ağda seansınızdan sonra cildinize biraz nem katmaya yardımcı olmak için nemlendirici losyon, nazik, komodojenik olmayan bir losyonu sürmeniz gerekir.

Çam sakızı ağdası seansı ilk kez ne kadar sürer? Çam sakızı ağdası ikinci seferde daha az acıyor mu?

Çam sakızı ağda ilk seferinde iki ila dört hafta arasında sürecek. Hız, tüylerinizin genel olarak ne kadar hızlı uzadığına bağlıdır. Yalnızca tüy almak için tıraş olduysanız ve bunun yerine ağdaya geçmeye karar verdiyseniz,  ilk seferinde ağda yaptırmak ortalamanın üzerinde acı verebilir. Bunun nedeni, bir dönem düzenli olarak tıraş olmanın sonucu olan daha kalın tüyleri alıyor olmanızdır. Ancak, ilk ağda seansınızda tüyleriniz kökünden çekildikten sonra, tüyler kökünden yeniden çıkacak ve biraz daha ince çıkacaktır. Sonraki ağda seansları çok daha az acı verir.

Ağda için tüyler uzun olmalı mı? Ağda için kasık tüylerinin ne kadar olması gerekir?

Ağda için tüyler çok uzun olabilir. İster kasık tüyü, ister bıyığınız olsun, şekerleme ile çıkarmak istediğiniz tüyler yaklaşık yarım santim ila bir santim uzunluğunda olmalıdır. Tüyler çok kısaysa, ağda tüyleri kavrayarak dışarı çekemez. Çok uzunlarsa, ağdayı çıkardığınızda cilt yüzeyindeki tüylerin kırılma riskiyle karşı karşıya kalırsınız, bu da kılların büyümesine neden olur. Tüyleriniz çok uzunsa, bir trimmer kullanarak küçültebilirsiniz ve ardından ağdayı kullanarak tüyleri çıkarabilirsiniz.

Ağdadan sonra duş alınır mı?

Bu cildinize bağlıdır. Hassas cildiniz varsa duştan önce birkaç saat beklemelisiniz ve bunu yaptığınızda, sıcak duş yerine ılık su kullanmayı deneyin. Cildiniz hassas değilse şağda yaptıktan sonra duş alırsanız sorun yaşamazsınız.

Ağda kırışıklıklara neden olur mu?

Ağda yapmak kırışıklıklara neden olmaz. Tüyleri,  ciltten uzaklaştırırken cildinizi çektiğiniz için işlemin kırışıklıklara neden olduğu fikri var. Ancak bu bir yanlış anlaşılmadır. Ağda yaptıktan sonra daha fazla kırışıklık fark ederseniz, ağda işlemi sırasında kaybedilen nemi geri almaya yardımcı olmak için şekerlemeden hemen sonra komedojenik olmayan bir losyon kullanmanızı öneririz. Kırışıklıklar hidrasyon eksikliğinin bir işaretidir. Bu yüzden düzenli nemlendirici krem ya da losyon kullanmalısınız.

Ağda, ciltte kırmızı yumrular bırakır mı?

Çam sakızına alerjiniz yoksa, ağda kırmızı yumrular bırakmaz veya sivilcelere de neden olmaz. Çam sakızı ağda, ev yapımı ağda işleminin daha yumuşak bir şeklidir ve cildi ağda ile aynı şekilde tutmaz. Sadece tüyleri yakalar ve ardından cildi çok fazla çekmeden alır. Kırmızı yumrular fark ederseniz, ağdadan önce cildinizi temizlediğinizden ve kurulamanız gerekir.

Çam Sakızı Ağda Fiyatı

Çam sakızı ağda fiyatları 3 lira ile 20 lira arasında değişir.

Çam Sakızı Ağdası
Çam Sakızı Ağdası

Çam Sakızı Ağda Kullanımı ve Yapılışı

Ağda, ilk olarak İran’da yapılmaya başlandı. Günümüzün Orta Doğu’sunda bulunduğu bir dönemde, bin yıldan uzun bir süre önce kullanıldı. Hem tüylere hem de cilde yapışan ağdadan farklı olarak, bu eski epilasyon yöntemi cildi yumuşatırken tüylere yapışır.

Çam sakızı ağdası ise, esas olarak, kıvamda esnek bir şekere benzeyene kadar ısıtılan su, şeker ve çam sakızı karışımıdır. Bu daha sonra tıpkı tüyleri almak için ağda uyguladığınız gibi uygulanır. Çam sakızının yanı sıra, aromaterapötik faydalara sahip olanlar da dahil olmak üzere ağdada bulunabilen birçok başka katkı maddesi vardır. Diğer bazı yaygın bileşenler, koyulaştırmak için mısır nişastası, ek cilt bakımı için bal veya pekmez, koyulaştırmak için guar zamkı ve aromaterapi ve koku için herhangi bir uçucu yağ kullanılabilir.

Önceden hazırlanmış çam sakızı ağdası satın alabilir ya da eski Persler gibi evde kendiniz yapabilirsiniz. Bunu yapmak için süreç çok basittir ancak tutarlılığı doğru bir şekilde elde etmek biraz pratik gerektirir. Kendi ağdanızı yapmak istemiyorsanız, piyasada satın alabileceğiniz basit malzemelerle birlikte birkaç harika kullanıma hazır seçenek de vardır.

Çam sakıcı ağdası normal ağdaya benzer, ancak aslında cilt üzerinde çok daha naziktir. En nazik ağda bile hem cildi hem de tüyleri tutar. Bu, çam sakızının tek seferde tüm tüyleri tek seferde tutmasını sağlar. Ev yapımı ağda ise yalnızca tüyleri tutar ve bu, ağda yapmaktan daha az ağrılı hale getirir. Ev yapımı ağda normal ağda kadar çekici olmadığından, tüm tüyleri tamamen temizlemek için bazen birden fazla uygulanması gerekir. Ancak ağrı minimum düzeyde olduğu için bunu yapmak kolaydır.

Ev yapımı ağda ayrıca genellikle su, şeker ve limon gibi doğal malzemelerden yapılır. Asitliğin şeker moleküllerini parçalaması için limon eklenir. Macunun içindeki su, sürülürken cildinizin nemlenmesine ve bakımına yardımcı olur. Çam sakızı ağdası ise çam ağaçlarından damlayan reçinelerden yapılır.

Tek seferde geniş tüylü alanları da ağda yapabilirsiniz. Normal ağda ile, ağda kuruması ve çıkarılmasını daha zor hale getirme riski vardır böylece cildin bir bölümündeki tüyleri ağda temizler ve ardından bir sonraki bölüme geçersiniz. Şekerli ağdayı kuruma veya sertleşme riski olmadan geniş bir alana uygulayabilirsiniz. Daha sonra ağdayı, daha küçük bölümlere ayırmaya zaman ayırabilirsiniz.

Normal ağdalar, özellikle yumuşak ağdalar sıcak uygulanmalıdır aksi takdirde katılaşır. Bu, ağda şeridinin tüylere değil ağdaya tutunmasına neden olabilir. Normal sert ağda ile bile, tüylerinize uygularken esnek kalması için çok sıcak olması gerekir.

Ev yapımı ağdanın erime noktası, pek çok normal ağdadan çok daha düşüktür. Böylece ev yapımı ağdanın sıcaklığını çok daha düşük tutabilir ve yine de uygulayabilir ve tekrar uygulayabilirsiniz.

Geleneksel çam sakızı ağda veya ev yapımı ağda hiçbir kalıntı bırakmaz. Önceden hazırlanmış bazı ev yapımı ağdalarda az miktarda kalıntı fark edebilirsiniz ancak bu kalıntılar yıkanabilir. Normal ağdadan farklı olarak, ev yapımı ağda, yapışkan kalıntıya yardımcı olmak için ön işlem veya işlem sonrası yağ gerektirmez. Bir bölgeye çok fazla ev yapımı ağda uygularsanız veya hepsini çıkarmakta güçlük çekerseniz, suyla yıkayıp yeniden başlayabilirsiniz.

Aslında, ev yapımı ağdayı çıkarmak için pamuklu müslin şeritleri kullanırsanız, şeritleri çamaşır makinesine atabilir ve bir sonraki ağda seansınızda tekrar kullanabilirsiniz. Çok çevre dostu bir epilasyon yöntemidir!

Normal ağda ile, tüyleri kaçırırsanız, ev yapımı ağda ile ikinci bir geçişin cildinizi kırmızı, tahriş olmuş ve kızarmış benzeyen bir şekilde bıraktığını görürsünüz. Bunun nedeni, normal ağda hem cildi hem de tüyleri tutmasıdır. Ev yapımı ağda ile, ağdayı çok az tahrişle ihtiyaç duyduğunuz kadar uygulayabilir ve çıkarabilirsiniz. Ev yapımı ağda, tüyleri almak için iki geçişten fazla sürmemelidir ancak kıvrımlı bölgelerdeki veya eklem bölgesindeki tüyleri almak için birkaç uygulamaya ihtiyacınız varsa, ev yapımı ağda harika bir nazik seçenektir.

Uzamasına izin verdiğiniz veya tıraş ettiğiniz kalın, kaba tüyleriniz varsa, ağdadan önce çam sakızı ağdası ile ağda yapmanızı tavsiye ederiz. Ev yapımı ağda, daha yumuşak tüyler için harikadır ve çok kalın tüyler de işe yaramaz. Uzun süreli tıraş etmek kıl köklerini kalınlaştırabilir ve ev yapımı ağda tüm kılları alamayabilir. Bununla birlikte, ağda yapıyorsanız, tüy uzamasının daha yumuşak ve daha ince olduğunu fark etmiş olabilirsiniz. Ev yapımı ağda, uzun süreli bakım için geleneksel ağda için harika bir takiptir.

Başlamak için daha yumuşak, daha ince tüyleriniz varsa, bu ekolojik ve ev dostu epilasyon yöntemi için zaten harika bir aday olmuşsunuzdur.

Çam Sakızı Ağdası
Çam Sakızı Ağdası

Çam Sakızı Ağdası Nasıl Yapılır?

Çam sakızı ağdasını çıkarmak için şerit kullanmayı tercih ederseniz, çam sakızının yumuşak versiyonunu daha az ısıtarak yaparsınız. Bu yöntemde pamuklu muslin şeritleri veya normal yumuşak bir ağda gibi başka bir yumuşak tek kullanımlık ağda şeridi kullanılır.

Yumuşak çam sakızı ağdası yaparken, kıl çıkış yönünün tersi yönünde uygulama yapmalısınız. Ardından ağda şeridini aşağı doğru bastırır ve çıkarmak için tüylerin çıkış yönünde hızlıca çekilir. 

Ayrıca tüyleri almak için pamuklu müslin şeritler kullanırsanız, şeritleri yıkamak için hepsini çamaşır makinesine atabilir ve şeritleri yeniden kullanabilirsiniz. Bu çok büyük bir fayda olabilir. Çam sakızı ağdasında yalnızca kendi ağdınızı yapmakla kalmaz aynı zamanda temizleme şeritlerini yeniden satın almanız gerekmez. En üst düzeyde para tasarrufu sağlar ve profesyonel güzellik merkezi ziyaretleri ve evde ağda malzemelerini yeniden stoklamak gerekmez.

Kalıntıları temizlemek için ılık suyla yıkayın ve ardından nemlendirin. Ağdadan sonra kalıntı olmaması, bunu evde kullanım için normal ağdaya göre daha ideal hale getirir.

Ev yapımı ağda epilasyon, küçük ama önemli bir farkla geleneksel ağdaya benzer. Birincisi, ağdayı evde yaparsanız, şekerle hem geleneksel sert hem de yumuşak ağda yapabileceğinizi göreceksiniz. Evde yapmasanız ve kullanıma hazır seçenekler satın alsanız bile, bazılarının sert ağda kıvamına, bazılarının ise yumuşak ağda viskozitesine sahip olduğunu fark edeceksiniz.

Bu, ağdayı biraz daha uzun süre pişirerek biraz daha yoğun hale getirebileceğiniz ve bunu normal bir sert ağda yaptığınız gibi pamuklu şeritler olmadan kullanabileceğiniz anlamına gelir. Sert ağdayı tüylerin uzama yönünde uygularsınız ve sonra çıkarırsınız. Kalın bir şekilde sürdükten sonra kenarlarını parmaklarınızla kaldırıp balmumunu kavrayarak tüy uzamasının tersi yönde çekerek çıkarın. Bu, normal bir sert ağda için normalde kullanacağınız tekniktir.

Çam Sakızı Ağda Acıtır Mı?

Evet, uyguladığınız bölgeye göre biraz acı hissi oluşabilir. Ev yapımı ağda cildin en üst katmanına yapışmaz. Bunun yerine tüylere ve ölü deri hücrelerine yapışarak tüy kırılması ve ciltte tahriş riski azalır. Bu nedenle, ev yapımı ağdanın acısı daha azdır. Çam sakızı ağdası ise cildin üst tabakasına tam olarak yapışır. Tipik olarak, sert balmumları yumuşak mumlara göre daha az zarar verir. Hem ev yapımı ağda hem de çam sakızı ağdasında ilk seans genellikle en çok acı verir. Tüylerinizin tekrar uzama şekli nedeniyle ikinci randevunuz çok daha az ağrılı olabilir.

Çam Sakızı Ağda Nasıl Yapılır?

Çam sakızı ağdasını yapmak için bir cezvede biraz su kaynatın. Su kaynayınca, çam sakızı kutusunu cezveye yerleştirin. Yaklaşık on ila on beş dakika sonra ocaktan alın ve çam sakızı ağdayı çıkarın. Çam sakızının kıvamı akışkan değil sakız gibi olmalıdır. 

Ağda yapacağınız bölgelerin temiz ve kuru olması gerekir. Ağda yapmak için, çam sakızı ağdasını bir mermerin üzerine dökün. Bir spatula ya da parmaklarınızla tüylerin olduğu bölgeye elinizle uzatarak yapıştırın. Daha sonra üzerine bir kumaş şerit yapıştırın ve kumaş şeridin üzerini bastırın. Sonra kumaş şeridi bir defada güçlü ve hızlı bir şekilde cildinizden çekin. Ardından cildinizi ılık suyla ve sabunla yıkayın ve kurulayın. En son olarak cildinize mutlaka yumuşatıcı bir nemlendirici krem ya da nemlendirici vücut losyonu uygulayın ve nazik bir şekilde masaj yapın.

Çam Sakızı Ağdası Nasıl Yapılır? En Kolay Tarif! 2025 Çam Sakızı Ağdası
Selma Ulusoy

9 yıldır metin yazarlığı yapıyorum ve hikaye anlatmayı çok seviyorum. Her kadın gibi cilt bakım ve kozmetik ürünlerine bayılıyorum. Herkesin içinde var olan ışığın ve güzelliğin ortaya çıkmasına katkı sağlamak için bu yazıları keyifle yazıyorum. Umarım siz de keyifle okursunuz. İç güzelliğinizi dışınıza yansıtabilmeniz dileğiyle...

Reklamlar
Abone ol
Bildir

0 Yorum
Eski
Yeni Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
Yorumları Görüntüle

İlgini çekti mi? Bunlara da bakabilirsin

Reklamlar
Başa dön tuşu
0
Düşüncelerinizi yazabilirsinizx