Dentinox jel, bebekler için kullanılan bir diş bakım ürünüdür. Peki değerli bebeklerimiz için kullandığımız Dentinox jel nedir, nasıl kullanılır, yan etkileri nelerdir, ne işe yarar, muadili nedir, fiyatları nedir, özellikleri nelerdir, cilt üzerinde hangi etkileri vardır gibi soruların cevaplarını sizler için yazdık.
UYARI! İlaç Satışı İnternet Sitelerinden Yapılamaz. İlaçlar Sadece Eczanede Satılır.
Dentinox Jel Nedir?
Bu jel, diş çıkarma nedeniyle bebeklerin ağzındaki ağrıyı ve tahrişi azaltmaya yardımcı olan bir tedavi şeklidir. Bu jel lidokain ve setilpiridinyum olmak üzere iki aktif bileşen içerir. Lidokain, ağrıyı uyuşturmaya yardımcı olan lokal bir anesteziktir ve setilpiridinyum, ağızdaki küçük yaraları ve enfeksiyonları tedavi eden bir antiseptiktir.
Bir diş, diş etini ittiğinde, ağrı gibi semptomlara neden olur. Semptomlar dişin çıkmasına yaklaşık dört gün kala başlar ve daha sonra 3 güne kadar devam eder. İlk diş üç ay ile on beş ay arasında herhangi bir zamanda ortaya çıkabilir.
Bu jel, şu anda diş çıkarma etkilerinden muzdarip olan beş aylık ve daha büyük çocuklarda kullanılmaya uygundur. Bu diş çıkarma jelinde bulunan bileşenlerden herhangi birine bebeğinizin alerjisi varsa kesinlikle kullanılmamalıdır. Şu anda lidokain içeren başka bir tedavi kullanılıyorsa bu jeli kullanmayın. Başka bir tedavi yöntemi kullanılıyorsa, bu jeli kullanmadan önce bir doktorla konuşun.
Dentinox Jel İçerik
Bu ürünün aktif maddeleri arasında lidokain hidroklorür, gidroksipolietoksidodekan ve kamomil tentürü vardır. Yardımcı maddeleri arasında ise ksilitol, sorbitol solüsyonu, propilen glikol, karbomer 934 p, sodyum hidroksit solüsyonu, polisorbat 20, sodyum sakkarin, mentol ve distile su vardır.
Dentinox Jel Muadili
Andorex Gargara, Andorex Sprey, Batiodin Gargara, Betakon Gargara, Calgel Jel, Clioro Gargara, Clioro Oral Sprey, Cloder Plus Oral Sprey, Cloder Plus Gargara, Disinol Çözelti, Dencol Jel Sprey, Disinol Solüsyon, Duoheks Oral Sprey, Duoheks Gargara, Enmiks Gargara, Fardoben Gargara, Fardoben Oral Sprey, Farhex Forte Sprey, Farhex Gargara, Farhex Sprey, Geraks Oral Sprey, Geraks Gargara, Geral Gargara, Geral Oral Sprey, Klodamin Gargara, Isosol Gargara, Hexinat Oral Sprey, Hexadamin Oral Sprey, Hexadamin Gargara, Heksoben Oral Sprey, Heksoben Gargara, Klodamin Oral Sprey, Kloremin Gargara, Kloremin Oral Sprey, Kloroben Sprey, Kloroben Fort Gargara ve Oroheks Plus Gargara bu jel kremin muadili olan ürünlerdir.
Dentinox Jel Fiyatı
Bu ürünün şimdiki eczane satış fiyatı 112.09 liradır.
Dentinox Jel Neye Yarar?
Bebeklerin bazı dişleri sorunsuz çıkar. Diğer durumlarda diş eti, dişin itildiği yerde olduğu için ağrılı ve kızarık olabilir. Diş çıkarma belirtileri arasında salya, kemirme ve çok çiğneme bulunur. Tabii ki, bebek de huzursuz ve beslenmeye isteksiz ise, diş çıkarma rahatsızlık vericidir. Bebeğe çiğnemesi için oldukça sağlam bir şey vermek yardımcı olabilir. Buzdolabında soğutulabilen diş çıkarma halkaları yatıştırıcı olabilir.
Bebeklerin yeni dişler çıkarırken, birçoğu biraz rahatsızlık hissedecektir. Bazen, bebek için oldukça üzücü olabilir ve bu da aileler için, özellikle uykusuz gecelere ve zahmetli beslenme zamanlarına yol açtığında üzücüdür. Doğal olarak, bebeğin sefil olduğu zaman, tek yapmanız gereken bu ağrıyı dindirmektir. Bu yüzden bu jel güven vericidir. Rahatsızlığı hafifletmek için yapmanız gereken tek şey, hoş bir tatlandırıcı jelin bir kısmını temiz bir parmak ucu veya pamuk topu ile bebeğin diş etlerine sürmektir. Hem sizin hem de bebeğinizin rahatlaması için çok kolay ve uygun bir yoldur.
- İlginizi Çekebilir: Kamfolin Merhem Ne İşe Yarar?
Dentinox Jel Kullanmadan Önce Bilinmesi Gerekenler
- Bu diş çıkarma jeli, beş aylık ve daha büyük çocuklar ve bebekler için uygundur.
- Çocuğunuzun, bu jelin herhangi bir bileşenine alerjisi varsa bu jeli kesinlikle kullanmayın.
- Bu jel sorbitol içerir ve nadir kalıtımsal fruktoz intoleransı problemleri olan çocuklar için uygun değildir.
- Bu jel kremi kullandıktan sonra çocuğunuzun yüz, dudak, ağız, dil ve boğaz gibi bölgelerinde şişlik, ciltte döküntü, kaşıntı, kızarıklık ve kurdeşen gibi alerjik reaksiyonlar fark ederseniz hemen bu jeli kullanmayı bırakın ve acil olarak doktora başvurun.
- Bu jel kremi kullanmadan önce doktorunuza danışın ve çocuğunuzun kullandığı tüm reçeteli ve reçetesiz ilaçlar hakkında doktora bilgi verin.
- İlginizi Çekebilir: jelgo jel ne işe yarar?
Dentinox Jel Kullanımı
Bu jeli uygulamadan önce ve sonra ellerinizi yıkayın. Temiz bir parmak ucu ile bezelye büyüklüğünde bir jeli, bebeğinizin diş etlerine ve ağzındaki yaralı bölgelere uygulayın. Gerekirse bunu üç saat sonra tekrarlayabilirsiniz. Yirmi dört saat içinde bu jeli altı kereden fazla uygulamayın.
Bu diş çıkarma jelini yedi günden fazla kullanmayın. Diş bölgesi hala ağrıyorsa, eczacınızdan, doktorunuzdan veya diş hekiminizden tavsiye alın.
- İlginizi Çekebilir: Elidel Krem Ne İşe Yarar?
Dentinox Diş Jeli Zararları
Bu ürünle ilgili herhangi bir zarar gözlemlenmemiştir.
Dentinox Jel Yan Etkileri
Bu jeli kullanırken herhangi bir yan etki bildirilmemiştir. Çocuğunuzun kaşıntılı bir döküntü veya nefes almada zorluk gibi alerjik bir reaksiyon gösterdiğini düşünüyorsanız bu jeli kullanmayı hemen bırakın ve tıbbi yardım alın.
Bu diş çıkarma jelinin olası yan etkileri hakkında daha fazla bilgi edinmek için ilaçla birlikte verilen broşürü okuyun veya eczacınızla konuşun.
YouTube Adresimiz: https://www.youtube.com/c/begonyakadin