Doğum Yapınca Günahlar Silinir mi? (Diyanet Ne Diyor )
Doğum çok mucizevi bir olaydır. Peki doğum yapınca günahlar silinir mi (Diyanet ne diyor) ? En çok merak edilen sorulardan birisi de budur. Bu sorunun cevabını birlikte inceleyeceğiz.
Gebelik süresi boyunca 9 ayda yaşanan değişimler kadının vücudunda birçok değişime neden olur. Bu değişimler bazı kadınları daha çok etkilenir. Anne adayları hem fiziksel hem duygusal anlamda değişim yaşarlar. Kilo alımı, göğüslerin büyümesi vücudun yapısının değişmesi fiziksel, fazla hassas olma, duygusallık da duygusal değişimlerdendir. Bu dünyada ayağımıza bir diken batsa bile günahlarımıza kefaret olacakken hamilelikte yaşanan zorluklarının müjdesini ise Allah (cc) bizlere bildirmiştir.
“Kadın, hamile olduğunda, gündüz sâim (oruçlu), gece kâim (namaz kılıp, Kur-an okuyarak) ve Allah korkusu kendisinde galib olan bir mücahid sevabı hak eder. Onu ağrı tuttuğunda kendisine verilecek sevabı mahlukattan kimse bilemez. Bebeğin her emişinde ve soğurmasında bir can ihya etmiş gibi sevab alır. Ve sütten kestiğinde ise bir melek sırtını okşar ve: “Ha bir daha” der.” ( Ramuz el e-hadi
Bir bebek doğmadan birçok güzelliğe vesile oluyorken doğunca kat kat fazla sevaba vesile olur. Hamilelikte kadına sevap kapıları eklenir. Doğum yapınca da buna af kapıları eklenir. Her kadının doğum süreci farklıdır ama her kadının kendine göre ağrısı olur.
Allah bu zamanlar kadınlar için arınma zamanlarına dönüştürür. Bir kadın hamileyken, doğumda yada emzirirken son nefesini verirse şehit mertebesinde yer alır şehit olarak yazılır. Kadın hamileliğinde, doğum yapıncaya ve çocuğun emmekten kesileceği güne kadar, Allah yolunda nöbet bekleyen mücahit gibidir. Bu zaman ölürse de şehit ecri vardır. (Taberani)
İlginizi Çekebilir: Isırgan Otu ile Böbrek Taşı Düşürmek
Hamilelikle Şehitlik Arasında ki İlişki Nedir?
Şehit, Allah (cc) yolunda savaşan ve bu uğurda can veren kimseler olarak adlandırılır. Bu mertebe o kadar yüksektir ki şehit olarak can veren kimsenin kul hakları ve farz borçları hariç bütün günahları affolunur. HADİS-İ ŞERİF: ”Hamileyken, doğum yaparken veya lohusayken ölen kadın şehittir.” (Ebu Davud)
Doğum Yapınca Günahlar Silinir mi? ( Diyanet Ne Diyor )
Doğum süreci zor ve zahmetli bir süreçtir. Sıkıntılara ve günahlara keffaret olur. Mümin için en küçük sıkıntılar bile büyük sıkıntıların affına sebep olur. Doğum zahmetli bir süreç olduğu için günahların affına vesile olması umulur. Ama kesin olarak kadınların günahları silinir de denilemez.
Doğum yapmanın faziletleri hakkında hadis-i şerifler bulunmaktadır:
“Allah yolunda ölmenin dışında şehidlik yedi nevidir: Alllah yolunda ölen şehiddir. Taundan ölen şehiddir. Denizde boğulan şehiddir. Zatül cenb sahibi şehiddir. İç illetinden ölen şehiddir. Yangında ölen şehiddir. Yıkıntı altında kalan da şehiddir. Doğum esnasında ölen kadın da gene şehiddir.”(Savaş dışındaki şehîdler hakkında hadisler için bakınız: Buhârî, Ezan, 32, Cihâd, 30; Müslim, İmâre, 164; Tirmizî, Cenâiz, 65, Fedâilu’l-Cihâd, 14; Ahmed b. Hanbel, I, 22, 23, II, 323, 325)
“Kadın hamileliğinde, doğum yapıncaya ve çocuğu memeden keseceği güne kadar, Allah yolunda nöbet bekliyen kimse gibidir. Ve bunlar arasında ölürse ona şehid ecri vardır.” (bk. Ahmed GÜMÜŞHANEVİ; Ramuzu’l-Ehadis)
“Kadın, hamile olduğunda, gündüz sâim, gece kâim ve Allah korkusu kendisinde galib olan bir mücahid sevabı hak eder. Onu ağrı tuttuğunda kendisine verilecek sevabı mahlukattan kimse bilemez. Bebeğin her emişinde ve soğurmasında bir can ihya etmiş gibi sevab alır. Ve sütten kestiğinde ise bir melek sırtını okşar ve: “Ha bir daha” der.” (bk. Ahmed GÜMÜŞHANEVİ; Ramuzu’l-Ehadis)
Begonya Kadın YouTube kanalımızı inceleyerek daha fazla video içerikli bilgiler edinebilirsiniz.