Sağlık

Fitoterapi ile Sedef Tedavisi

Reklamlar

Cildimizin can sıkıcı düşmanı sedefin tedavisinde fitoterapi ile sedef tedavisi yöntemini kullanarak etkili sonuçlar alabilirsiniz. Bu yazımızda sizlere fitoterapinin ne olduğu, uygulanma süresini, fitoterapi güvenli mi değil mi, fitoterapi hangi hastalıkların tedavisinde kullanılır gibi soruların cevaplarının yanı sıra sedef hastalığının ne olduğu, kimlerde görüldüğü ve sebeplerini sizlere aktarcağız.

Fitoterapi Nedir?

Fitoterapi hastaların rahatsızlıklarına göre uygulanabilecek özel bir uygulamadır. Kontrol dahilinde yapılan bu tedavide hastanın ihtiyaçlarına uygun belirlenmiş tedavi yöntemidir. Bitkisel ilaçların doğru oranlarda kullanımı ile istenilen etkinin yapılmasıdır. Çay, ot, kapsül, krem, losyon gibi kombin reçeteler kullanılır ve hastalara sunulur. Pek çok hastalığın tedavisinde kullanılmaktadır.

Fitoterapi Güvenli Midir?

Bir uzman ve doğru reçetelerin tedavide uygulanması ile oldukça güvenli bir yöntem olabilir. Dolayısı ile tedavi sırasında mutlaka bir uzman yardımı alınması gerekir. Uzman desteği olmadan ezbere ve uygulanan tedaviler sakıncalı olabilir. Uzman kontrolünde yapılmayan tedavilerde ciddi yan etkiler görülebilir.

Reklamlar

Fitoterapi Çocuklara Uygun mu?

Fitoterapi bebeklerde ve çocuklarda uygulanması oldukça uygun ve etkisi görülmüş bir tedavi yöntemidir. Çeşitli otların, semptomları hafifletmesi ve bağışıklığın geliştirilmesi gibi etkiler gösterir. Bu yöntem ile çocuklarınızı ileriki yaşlarında bağışıklığı artmış ve olumlu etkileri görmüş olarak büyürler. Dolayısı ile fitoterapinin çocuk ve bebeklerde uzman kontrolünde uygulanmasında hiçbir sakında yoktur.

Fitoterapi Tedavisi Ne Kadar Sürer

Fitoterapi tedavisi uygulama süresi açısından hastanın koşullarına bağlıdır. Tedaviye uyum sağlayan hastanın soğuk algınlığı gibi akut semptomlara yaklaşık 1 buçuk ayda iyileşme görülmektedir. Ancak cilt hastalıklarında bu süre bira daha uzun zaman alabilir. Bu hastalıkların geçmesinin uzun sürmesinin sebebi kronik olmalarından ileri gelir.

Fitoterapi Tedavisi Ne Kadar Sürer
Fitoterapi Tedavisi Ne Kadar Sürer

Fitoterapi Hangi Hastalıklara Karşı Kullanılmalıdır?

  • Migren ve baş ağrıları
  • Aşırı kilolu olma veya kilo verememe
  • Kadın hastalıkları
  • Mide ve bağırsak hastalıkları
  • Troit bezi hastalıkları
  • Kemoterapi sonrası tedavi
  • Şeker hastalığı
  • Böbrek ve idrar yolları hastalıkları
  • Depresyon, Panik atakları, sinir hastalıkları
  • Uykusuzluk, değişik kriz dönemi problemleri
  • Alerji, Cilt hastalıkları
  • Solunum yolları hastalıkları, Astım
  • Romatizma, Osteoporoz

Fitoterapi İçin Bitki Çayları

Fitoterapi hastaların bitkisel ilaç ve reçetelerle tedavi edilmesine dayanan bir yöntem olduğu için fitoterapi yöntemi kullanılması gereken durumlarda mutlaka bir uzman tarafından uygun reçetelerin hazırlanması gerekir. Bu reçeteler hastanın durumu, hastalığı ve tedavinin uygulanma sürelerine göre değişkenlik göstereceği için mutlaka uzmanlar tarafından hazırlanması gerekir.

Hastanın uygulanacak reçeteye uyum sağlaması, tedaviye hızlı cevap vermesi ve iyileşme sürecinin hızlanmasına direk etki edecektir. Bitkisel çayların hazırlanmasında en kritik nokta kullanılan suyun kalitesidir. Bu tedavi uzak doğu kaynaklı bir tedavidir. Çin ve Japonya gibi ülkelerde bu tedavi için kullanılacak olan bitkiler öncelikle mini bir tören ile kutsanıyor.

Reklamlar

Bu tedavide kullanılacak olan çaylar, hastalığın çeşidine göre değişkenlik göstermektedir. Hastalık ve hasta ile ilgili yapılacak tüm kontrol ve tetkiklerden sonra tedavi için kullanılacak olan çaylar ve bitkiler belirlenir. Tüm bu bitkiler ve çay yapılacak otlar taze olarak temin edilmeli ve tüketilmelidir. Ancak bu şekilde istenilen etki alınabilir. Çayın demlenmesinin yöntemi, suyun kalitesi gibi faktörler özenerek ve dikkatli bir şekilde yapılmalıdır. Ancak doğru şekilde hazırlanmış reçete sizi iyileştirebilir.

Sedef Hastalığı Nedir?

Sedef hastalığı deri hücrelerinin normalden 4-5 kat hızlı çoğalması sonucu deride beliren, kötü görünüm oluşmasına sebep olan sert ve kabuksu yapının adıdır. Diğer adı psoriasis olan bu hastalık genetik ya da sosyal yaşamınız ile alakalı sebeplerden ötürü vücutta baş gösterebilir. Dolayısı ile önce hastalığı tanımamız sonra tedavisi için yol izlememiz gerekir. Cilt hücrelerinin dökülmesi ve cildin normal hale gelmesi yaklaşık 1 ayı bulabiliyor. Ancak sedef tedavi edilmeyen ve tekrar eden sedef hastalıklarında dökülme sonrası düzelmeler kısa süreli olmaktadır. Döngülü sedef hastalığında pullanma ve ciltte kabuklaşmalar da görülebilir.

Sedef Hastalığı Nedir?
Sedef Hastalığı Nedir?

Sedef Hastalığı Neden Olur?

Herşeyden önce sedef hastalığı kroniktir ve nedeni kesin olarak bilenemez. Dışarıdan gelen bir bakteri de sedefe sebep olabilirken sadece stres yüzünden de görülebilir. Sedef hastalığı bulaşıcı değildir. Ancak sosyal hayatı doğrudan görüntüsü ile etkilemektedir. Sedef hastalığının genetik olup olmadığı konusu sıklıkla merak edilmektedir. Sedef hastalığı kalıtsal olma potansiyeline sahip bir hastalıktır. Anne ya da babadan kalıtsal olarak çocuklara geçme ihtimali vardır. Anne ve babanızda olmasa bile önceki nesillerde bu hastalığın olması sizde de olabilme ihtimalini artırmaktadır.

Stres, üzüntü, depresyon, bağışıklık sisteminin düşük olması gibi sağlık mekanizmanızı etkileyen konular sedef hastalığının görülme olasılığını artıran etmenlerdendir. Sigara kullanımı, alkolün aşırı tüketimi, fazla kilolar da bu hastalığı tetiklemektedir. Bunlarla beraber yüksek tansiyon hastalarında da sedef görülme ihtimali vardır. Beslenme bozuklukları ve buna bağlı bağırsak sorunları da son dönemlerde sedef hastalığını doğrudan etkileyen faktörlerden birisi olarak kayıtlara geçmiştir.

Sedef Hastalığı Belirtileri

  • Diz ve dirsekte pullanma ve kabuklanma ve bu lezyonların genital bölgede, tırnak ve saç derisinde görülmesi. Kol, avuç içi, bacak ve ayak tabanlarında kırmızı lekeler, beyazımsı deri dökülmeleri
  • Tırnak ve parmak uçlarında çukurlanmalar, sertleşmeler, sarımsı renkli tabakaların oluşması, tırnaklarda şişlik ve kızarmalar
  • Kuru cilt, ciltte yanma hissi, kaşıntı ve buna bağlı kanamalar
  • Eklem ağrıları, eklemlerde şiş ve kızarıklık

Fitoterapi ile Sedef Tedavisi

Fitoterapi hastalıkların tedavisinde, bitkiler ve çayların bir reçete ile doğru oran ve tekraralar ile kullanılmasını hedefleyen doğal bir tedavi yöntemidir. Dolayısı ile aslında doğadan gelen tedavi yöntemidir, doğal tedavidir. Fitoterapi de diğer tüm alternatif tedavilerde olduğu gibi doktor gözetiminde yapılması gereken bir tedavidir. Fitoterapide sedef hastalarının beslenme alışkanlıkları, bağışıklık sisteminin durumu gibi faktörler ön plana alınarak tedavi yöntemleri izlenir. Buna göre beslenme düzeninin değiştirilmesi ya da geliştirilmesi gibi reçetelerin uygulanması önerilir. Amaç bağırsak bakterileri uzaklaştırmaktır. Genel olarak uygulanan adımları aşağıda bulabilirsiniz.

  • Mide asidinin düzenlenmesi ve buna göre beslenme listelerinin oluşturulması
  • Sedefe sebebiyet verebilecek bağırsak bakterilerinin kontrol altına alınması için uygun karışımların hazırlanması
  • Bağırsak duvarındaki geçirgenliğin düzeltilmesi için bu duvarın tamir edilmesine yönelik takviyeler.
  • Bağışıklık sisteminin onarılması ve güçlendirilmesi

Tüm bu işlemlerin yanı sıra doğru takviye gıdaların da alınması elzemdir. Hücre içi enerji üretimine bağlı olarak oluşan durumlar ve stresi azaltıcı takviyeler kullanılmaktadır. D vitamini ve esanslı yağların tedavide kullanılması olukça önemli aşamalar kat edilmesine yardımcı oluyor. Bunu dışında alınması gereken tüm takviyeler hasta üzerinde yapılan tetkiklere bağlı olarak belirlenir.

Fitoterapi ile Sedef Tedavisi sürecinde aslında uygulanması gereken en önemli yöntemlerden biriside ağır metal detoksudur. Vücudumuza yerleşen ve günlük hayatın getirdiği alışkanlıklar yüzünden vücudumuza yerleşen bu ağır metallerden kurtulmak için bazı merkezler olsa da fitoterapi ile bunlardan kurtulmak mümkün. Sedef hastalarının vücuduna ağır metallerin ne derece etki ettiğine göre uygulanacak tedavi ve çıkarılacak reçeteler de değişkenlik gösterecektir.

Fitoterapi ile Sedef Tedavisi
Fitoterapi ile Sedef Tedavisi

Fitoterapi Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Fitoterapi normal alışkanlıklarınızın dışında vücudu bir detoksa sokma, düzenleme ve zararlılardan arındırma yöntemidir. Alternatif bir tedavi yöntemi olması sebebiyle mutlaka uzman bir doktorun gözetiminde ve bilgisi dahlinde tedavi sürecinin uygulanması gerekir. Ayrıca fitoterapi ile sedef tedavisi sürecinde sizlere verilen reçetelerin dikkatli ve ölücülerine uygun bir şekilde kullanımı, kaliteli su tüketimi, doğal ve taze bitkilerin temin edilmesi oldukça elzemdir. Tüm bu kritik noktalara dikkat edildiğinde sedef tedavisinde olumlu gelişmeler yaşamanız mümkün ve olasıdır.

Bu yazımızda sizlere fitoterapi ile sedef tedavisi hakkında bilmeniz gerekenleri anlattık. Temel olarak bitkisel ve takviye edici bir beslenme planı, vücudu, bağışıklığı düzenleyici bir yol olması sebebi ile sadece sedefe değil ileri dönemlerde karşılaşabileceğiniz tüm hastalıklara karşı vücudunuzu koruma altına da almış oluyorsunuz. Ayrıca günümüzde oldukça önemli bir konu olan bağışıklık sisteminin geliştirilmesi konusunda da vücudunuza yatırım yapmanız covid19 gibi bağışıklık sistemi odaklı hastalıklardan daha az korkmanız konusunda sizlere yardımcı olacaktır.

Tüm alternatif tedavilerde de olduğu gibi fitoterapi ile sedef tedavisi de bu alanda uzmanlar tarafından listeleri hazırlanarak uygulanmalı ve mutlaka doktor bilgisinde, gözetiminde devam ettirilmelidir. Bilinçsiz uygulanan her türlü tedavi ilerleyen aşamalarda size daha farklı ve zararlı dönüşlerle gelebilir.

Fitoterapi ile Sedef Tedavisi 2024 Fitoterapi ile Sedef Tedavisi
İlknur Gülhan

Reklamlar
Abone ol
Bildir

0 Yorum
Eski
Yeni Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
Yorumları Görüntüle

İlgini çekti mi? Bunlara da bakabilirsin

Reklamlar
Başa dön tuşu
0
Düşüncelerinizi yazabilirsinizx