Jelatin cilt bakımında son yıllar etkin olarak kullanılıyor. Jelatin saf protein ve doğal bir gıda maddesidir. Tümü veterinerler tarafından insan tüketimi için onaylanmış olan sığır ve inek derilerinden veya demineralize hayvan kemiklerinden yapılır. Jelatin üretmek için kullandığımız kollajen proteinini içerirler.
Kollajen, insan ve hayvanların vücutlarındaki en önemli skleroproteindir. Temel birim yaklaşık 1050 amino asitlik bir protein zinciri içerir. Bunlar üçlü gruplar halinde iç içe geçerek üçlü sarmal yapılar oluştururlar. Bu üçlü helislerin çoğu arasında çapraz bağlanma, üç boyutlu bir ağ yapısına sahip olan kollajen fibrilleri üretir. Ciltte ve kemikte bağ dokusunu oluşturan bu yapılar dışarıdan kolajen desteği almanızı sağlar.
Jelatin, benzersiz özellikleri ve işlevleri nedeniyle değerlidir. Jelatin vücut sıcaklığında erir ve harika bir ağız hissi verir. Bu da jelatin sakızlar, lokumlar, çiğneme şekerleri ve diğer birçok süt, et ve tatlı ürünleri gibi şekerlemeler için ideal hale getirir.
Doğa tarafından tasarlanan, düşük alerjenite ile insan vücuduyla tamamen uyumludur ve bu nedenle farmasötik ve tıbbi uygulamalar için mükemmel bir eksipiyan ve biyomateryaldir. Güvenli kabul edilen ve temiz etiketli ürünler için mükemmel olan doğal bir proteindir.
Jelatin termo-tersinirliğe sahiptir yani sıvı hale getirilene kadar ısıtılabilir, bir jel kıvamına getirilene kadar soğutulabilir, daha sonra ısıtılabilir ve hasar görmeden tekrar soğutulabilir. Şeffaf ve tatsızdır bu nedenle birçok renk ve lezzet kombinasyonunda kullanılabilir.
Jelatinin ne olduğunu, nereden geldiğini ve nasıl yapıldığını, cilde faydalarını ve jelatin cilt bakımında nasıl kullanıldığını öğrenmek için okumaya devam edin…
Jelatin ile Cilt Bakimi Nedir?
Basitçe söylemek gerekirse, jelatin, et endüstrisinin güvenli bir yan ürünü olan ham kolajenden türetilen doğal bir proteindir. Bazıları sağlıklı beslenmenin önemli bir parçası olan on sekiz amino asit içerir.
Eşsiz jelleşme ve yoğunlaştırma işlevleri nedeniyle, gıda üreticileri ve profesyonel şefler tarafından bir bileşen olarak yaygın olarak kullanılmaktadır. Ayrıca dünya çapında birçok kişi tarafından ev yemeklerinde kullanılır.
Bir gıda bileşeni olmasının yanı sıra, ilaç endüstrisi tarafından Aktif İlaç Bileşenlerinin güvenli bir şekilde verilmesi için sert ve yumuşak kapsüllerin üretiminde kullanılmaktadır.
Jelatin, su jölesi veya tatlı jölenin önemli bir bileşeni olduğu için ünlüdür. Popüler yemeğe jöle kıvamını veren şey budur. Bununla birlikte, bir et yiyen iseniz, jelatinin farkında olmadan diyetiniz için oldukça ayrılmaz olma olasılığı vardır. Kemik veya deri olarak et pişirdiğiniz zaman aslında kolajeni jelatine işlersiniz.
Bir daha bütün tavuğu kavurduğunuzda, soğuduktan sonra kavurma tepsisine bakın. Tavuk suyunda bir jöle oluştuğunu fark edebilirsiniz. Bu madde jelatindir. Jelatin, damağınızda bir lezzet patlaması yaratır. Bunun nedeni, jelatinin lezzetleri arttırmak ve ağızda lezzetli bir şekilde eritmek için harika olmasıdır. Bu, gıda endüstrisinde bu kadar popüler bir bileşen olmasının nedenlerinden biridir.
Bu doğal olarak oluşan jelatin pişirme işleminin bir sonucu olarak oluşur. Isıtıldığında, ham kollajen parçalanır ve soğuduktan sonra jelleşen sıvı jelatine dönüşür. Endüstride, bu süreç “kısmi hidroliz” olarak bilinir.
Doğal olarak yediğiniz jelatin, gıda ürünlerinde kullanılan jelatin ile aynıdır. Tek fark, seri üretilen jelatinin rafine edilmesine ve saflaştırılmasına yardımcı olan karmaşık ve güvenli bir ekstraksiyon işleminden geçmesidir böylece gıda üreticileri, şefler ve aşçılar tarafından kullanılan pratik bir bileşen olabilir.
Genellikle, üretilen jelatin, mağazalarda toz jelatin ve yaprak jelatin olarak iki formda bulunur.
Jelatin hangi maddeden yapılır?
Jelatin genellikle sığır derisi, sığır eti, dana eti, inek eti ve inek kemiklerinden yapılır. Bunun nedeni, yüksek bir ham kollajen konsantrasyonuna sahip olmalarıdır. Bu hammaddeler et endüstrisinin yan ürünleridir. Bu malzemeler faydalı olmasaydı çöpe atılırdı. Böylece jelatin üretimi israfı önlemeye yardımcı olur ve bu nedenle sürdürülebilir ekonominin bir parçası olarak kabul edilir.
Jelatin üretimi, hammaddelerin ve tedarikçilerinin dikkatli bir şekilde seçilmesini sağlayan katı kurallara tabidir. Jelatin üretiminde kullanılan tüm hammaddeler, maksimum kalite, güvenlik ve izlenebilirliği garanti etmek için sıkı test ve kontrole tabi tutulur. Doğal bir kaynaktan geldiği için, jelatin bir katkı maddesi değil, ortak bir gıda maddesi olarak kabul edilir.
Jelatin ayrıca GDO’suz, kolesterol içermez ve alerjik değildir yani temiz etiket standartlarına uygundur.
Jelatin temel işlevleri
Jelatinin en temel işlevleri arasında jelleşme, köpürme, yoğunlaşma, su bağlama, emülsifiye etme, stabilize etme, yapıştırma ve berraklaştırma bulunur. Jelatin, cildin sağlığını artırır. Saç ve tırnak uzamasını destekler. Eklemler için iyi olan jelatin, eklem iyileşmesine yardımcı olabilir. Gevşek cildi sıkılaştırmaya yardımcı olur.
Doğal olarak suya bağlandığı ve sindirim sistemi ile gıdaların daha kolay hareket etmesine yardımcı olduğu için sindirimi iyileştirebilir.
Jelatin Cilde Faydaları
Jelatin cilt bakımında kilit bir rol oynar. Jelatin cilt bakımı için çok değerlidir. Peki jelatinin cilde faydaları nelerdir? Gelin hep birlikte öğrenelim…
Genç cildin sırrı jelatindir
Jelatinin en iyi güzellik yararı, genç ciltler için büyük bir sırdır! Jelatin, cildimizi, kemiklerimizi, dokumamızı ve tutkal gibi her şeyi bir arada tutan bir protein olan kolajenden oluşur. Yaşlandıkça, vücudun kollajen seviyeleri doğal yaşlanma sürecinin bir parçası olarak azalır. Bu ince çizgileri, kırışıklıkları ve sarkan cildi eşitler!
Bununla birlikte, jelatin veya kollajen açısından zengin yiyecekler yiyerek, erken yaşlanmayı geciktirerek daha uzun görünmenizi sağlayan kollajen üretimini artırabilirsiniz! Cildinizi gençleştirmek için mutlaka yemeklerinize kemik suyu ekleyin.
Jelatin çatlakları önler
Jelatin tüketmek, bu çirkin hamilelik çatlaklarını önlemeye yardımcı olan cilt elastikiyetini ve sıkılığını artırmaya yardımcı olur. Sadece streç izlerini uzak tutmakla kalmayacak aynı zamanda bebeğinizi ve sizi besleyecek bazı besin açısından zengin kemik suyu yapın.
Jelatin selüliti azaltır
Vücudunuzdaki düşük kollajen üretimi nedeniyle uyluklarınız, kalçalarınız, basenleriniz veya kollarınız üzerinde selülit olabilir. Bu yüzden cildinizi sağlam, gergin ve pürüzsüz tutmak için kolajen tedarikinizi yenilemek ve arttırmak için diyet kollajeni tüketmeniz gerekir. İçten dışa selülit büstü için kemik suyu veya yüksek kaliteli kolajen takviyeleri tüketin!
Jelatin cildi yumuşak tutar ve pürüzsüzleştirir
Jelatin açısından zengin gıdaların alımını artırarak ve ayrıca yüzünüze jelatin uygulayarak cildinizi yumuşak ve pürüzsüz hale getirebilirsiniz! Harika sonuçlar görmek için jelatin ve bal yüz maskesini deneyin.
Bu maskeyi bir cam kaseye bir çay kaşığı jelatin tozu, bir tatlı kaşığı bal ve 1 tatlı kaşığı bitkisel gliserini alın. İyi kombine bir karışım oluşturmak için hepsini karıştırın. Kozmetik bir fırça ile gözlerden kaçınarak yüzünüze uygulayın. Bu maskeyi cildinizde on beş dakika bekletin. Önce ılık suyla sonra soğuk suyla yavaşça durulayın. Organik gül suyu ile cildi tonikleyin ardından nemlendirmek için dört damla argan yağı kullanın. Cildinizi yumuşak ve pürüzsüz tutmak için bunu her gün deneyebilirsiniz!
Jelatin cildi temizler
İşinizi etkili bir şekilde yapan doğal bir cilt temizleyici mi arıyorsunuz? Jelatin tozunu deneyin! Kolloidal yulaf ezmesi, gram unu veya mısır unu gibi temizleme etkisi ve granüllü malzemelerle karıştırın. Bir cam kasede bir tatlı kaşığı mısır unu ve bir çay kaşığı jelatin tozu ekleyin. Şimdi bir macun oluşturmak için biraz su ekleyin ve bir dakika boyunca gözlerden kaçınarak yüzünüze sürün. Ilık suyla durulayın ve nemlendirmek için en sevdiğiniz cilt bakım yağında (jojoba yağı gibi) dört damla kullanın.
Jelatin cildi sıkılaştırır ve gergin hale getirir
Sarkmış cildi jelatin ve su kullanarak dışarıdan sıkılaştırın. Birlikte birleştirildiğinde, bu ikisi cilt sıkılaştırma özelliklerine sahip bir jel oluşturur! Cilt sıkılaştırma ayrıca cilde aşırı sebum salgılayan büyük gözeneklerin küçülmesine yardımcı olur. Cilt sıkılaştırıcı bir yüz maskesi yapmak için aşağıdaki talimatları uygulayın.
Bir kaseye yarım su bardağı sıcak su ve iki tatlı kaşığı jelatin tozu ekleyin. Bir jel oluşturmak için kuvvetlice karıştırın ve iki tatlı kaşığı taze limon suyu eklemeden önce tamamen soğumasını bekleyin. Gözlerden kaçınarak cildinizin her yerine uygun miktarda jel uygulayın. Maskeyi on beş dakika bekletin daha sonra soğuk suyla durulayın. Daha sonra bezelye büyüklüğünde bir miktar shea yağı ile cildinizi nemlendirin. İleride kullanmak üzere fazla maskeyi buzdolabında saklayın.
Cilt Bakımında Jelatin Nasıl Kullanılır?
Jelatin ile cilt bakımında hafif ve haklı saplantı devam ediyor. Jelatinin onlarca faydası vardır. Aslında saç, cilt ve tırnakları güçlendirmek için inanılmaz özelliklerini düşündüğünüzde tam vücut bakımıdır. Yakında nedenlere daha fazla değineceğiz. Bugün, jelatini saç ve cilt için ev yapımı güzellik rutininize dahil etmenin birkaç yolunu ele alıyoruz.
Evde kendi ürünlerinizi yaparak kendinizi şımartmaya karar vermek, zehirli maddelerden ve kimyasallardan kaçınmak için para tasarrufu sağlar çünkü bunları içte veya dışta kullansak iyi olmadığının farkındayız!
Jelatin tüm amino asitleri içerir. Proteinin yapı taşları, bilirsiniz… Cildimiz ve saçlarımız sağlıklı, güçlü bir temel üzerine inşa edildiğinden bu önemlidir.
Cilt ve tırnaklarla ilişkili kolajen kelimesini sık sık duyacaksınız. Jelatin bir kollajen formudur (jel olan tür) ve cildimizden yapılan şeyin beslenmesinin bazı ciddi faydaları olduğunu söylemeye gerek yoktur. Vücuttaki en bol proteindir ve kemikler, eklemler ve aradaki her şey dahil tüm bağ dokularımızı destekler.
Jelatin cildi sıkılaştırmaya yardımcı olur. Bileşikleri kırışıklıklarla savaşmaya, gevşek cildi sıkılaştırmaya ve genellikle taze, genç ve canlı görünmenize yardımcı olabilir. Ek olarak veya doğrudan cilt üzerinde kullanılan kollajen, dokularımızı güçlü tutarak elastikiyeti arttırır.
Güçlü saçlar için jelatin maskesi
Jelatin, saç maskesine harika bir katkı yapar. Sadece saçlarınızı nemlendirmeye yardımcı olmakla kalmaz aynı zamanda saçların hızlı uzamasını sağlar. Saçlarınızı güçlü tutmak, kırılmayı önlemek ve saçlardaki kırıkları onarmak için jelatin harikadır. Diğer sağlıklı saç malzemeleri ile birlikte, saçlarınıza biraz ışıltı ve parlaklık sunar.
Bir tencereye bir yemek kaşığı toz jelatin, yarım çay bardağı su, bir tatlı kaşığı elma sirkesi ve bir tatlı kaşığı balı alın. Malzemeleri iyice karıştırarak ısıtın ve jelatinin tamamen çözünmesini sağlayın. Bu maske kıvama gelince ocaktan alın. Maske soğuyunca saç derisine fırçayla sürün ve saç uçlarına kadar uygulayın. Saçlarınıza bir duş başlığı ya da bone kapatın. Bu maskeyi saçlarınızda otuz dakika bekletin. Daha sonra şampuan ve bol suyla saçlarınızı durulayın.
Gözenekleri temizleyen jelatinli yüz maskesi
Bu maske gözeneklerin derinliklerine inmek ve kir, toksinler ve hatta siyah noktaları çıkarmak için mükemmeldir. Evde sadece iki bileşenle maske yapmanın harika bir yoludur.
Burun bantları aslında gözenekleri şişirir ve büyütür. Bu da zaman içinde gözenekleri daha büyük hale getirir bu yüzden burun bantları geçici çözümlerdir. Tamamen doğal versiyon olan bu maske uzun süreli hasara neden olmaz.
Ayrıca burun bantları genel olarak cilt üzerinde gerçekten sert ve sinirli olabilirler bu nedenle çok hassas bir cildiniz varsa kızarıklık ve potansiyel yara izi olmadan çok sık kullanamazsınız. Bu yüzden bu doğal maskeyi kullanabilirsiniz.
Bir yemek kaşığı jelatin tozu ve iki yemek kaşığı süt ya da tam yağlı hindistan cevizi sütünü bir cam kaseye alın ve iyice karıştırın. Karışımı 15 saniye mikrodalgada ısıtın ve tekrar karıştırın. Ardından, reaksiyonun olmadığından emin olmak için maskeyi bileğinizin içine biraz uygulayın. Biraz bekleyin. Eğer çok beklerseniz maske katılaşır. Cilde maskeyi uygulayın. On beş dakika bu maskeyi yüzünüzde bekletin ardından cildinizden bu maskeyi soyun. Daha sonra cildinizi bol suyla durulayın ve nemlendirici uygulayın.
Saçlarınızı güçlendiren ev yapımı jelatinli şampuan
İşte şampuanınızı zenginleştiren ve saçınızı güçlü tutmaya yardımcı olan kolay bir tarif daha… Ayrıca, günlük olarak kullanabilirsiniz veya saçınızı bundan daha fazla çaba harcamadan yıkarsınız. Bir başka bonus, jelatinin yoğunlaştırma özellikleriyle her duş sırasında daha fazla köpürme gücü ile daha az şampuan kullanmanızı sağlar. Bu bütçeye duyarlı güzellik guruları için idealdir.
Bir temiz şişede iki yüz yirmi dört gram şampuan, bir buçuk tatlı kaşığı toz jelatin ve bir çay bardağı suyu karıştırın. Bu şampuanı her duşta saçlarınızı temizlemek için kullanın ve saçlarınızı suyla durulayın.
Jelatin ve kömür maskesi
Aktif kömür, gözeneklerdeki kirleri dışarı atmak için inanılmaz ki bunu herkes biliyor! Jelatin ile birleştirildiğinde, gözeneklerin boyutunu küçülterek ve ciltten toksinleri ve kiri çekerek siyah noktalarda çalışmak için bu maske inanılmaz bir detoks maskesidir. Cildimiz günlük olarak kirletici çevresel etkenlere çok fazla maruz kalmaktadır bu yüzden biraz destek vermek önemlidir!
Bir geniş kaseye bir yemek kaşığı toz jelatin ve 2 yemek kaşığı arıtılmış suyu iyice karıştırın. Ardından bir tatlı kaşığı aktif kömürü ve bir çay kaşığı bentonit kili ekleyin ve tekrar iyice karıştırın. Bu maske pürüzsüz olmalıdır. Karışımı hafifçe kaynar su kabının üzerinde metal bir kapla ısıtın veya mikrodalga fırınında yaklaşık on dakika boyunca maskeyi ısıtın. Tekrar karıştırın, daha sonra koyulaşana ve sertleşene kadar dondurucuda dört dakika bekletin.
Saçlara ve cilde bu maskeyi uygulamak için bir fırça kullanın! 45 dakika kadar bekletin. Ardından saçlarınızdan ve cildinizden soyarak çıkarın. Leke tedavisi veya siyah nokta tedavisi olarak kullanmak istiyorsanız, problemli alanlarda yani burun ve çene bölgesinde kullanabilirsiniz.
Yaprak Jelatin Cilt Bakımı İçin Nasıl Kullanılır?
Jelatin, bir jöle oluşturmak için tatlı veya tuzlu sıvıları ayarlamak için kullanılan bir hayvan ürünüdür. Jelatin alırken, yaprak ve toz olmak üzere iki farklı formda bulabilirsiniz.
Her iki versiyon da hayvan kollajeninden yapılmış olsa da, farklı muamele görmeleri gerekir. Her biri çanakta biraz farklı bir sonuç yaratacaktır bu nedenle belirli tarifler için bir tür diğerine önerilebilir. Hayvan ürünlerinden kaçınan özel diyetler için mükemmel olan jelatine alternatifler de vardır.
Jelatin tabakaları olarak da adlandırılan yaprak jelatin, çok ince tabakalar halindedir. Jelatin düz bir tabaka halinde kurutulduğunda yaprak jelatin yapılır. Bazıları yaprak jelatini çok net, temiz, tatsız bir set verdiği için jöle yapımında daha çok tercih edilen ayar maddesi olarak görür. Aşçılar da kullanımı daha kolay bulabilir çünkü ölçüm, tartı miktarlarındaki tozlara karşı tabakaları sayar.
Yaprak jelatin cilt bakımında nasıl kullanılır?
Jelatin, hayvan derisinde, kemiklerde ve ette bulunan kolajenden türetilir. Bu nedenle, gıdaya eklemek vejetaryenler ve veganlar için uygun olmayabilir. Bu bir sorun yaratırsa, bitki bazlı bir sakız olan agar-agar, jelatin yerine kullanılabilir.
Toz jelatin soğuk suda çözülmelidir. Sıcak su kullanırsanız, parçacıklar dışarıda şişer, suyun merkeze girmesini önler ve son yemeğinizde grenli bir doku oluşturur.
Jelatini yumuşatmak ve kolayca çözünmesi için gerekli yaprakları en az dört dakika soğuk suda bekletin. Şimdi bükülebilen yaprakları sudan çıkarın ve fazla suyu iyice sıkın. Jelatin sıcak bir sıvı içinde kullanılacaksa, sıcak sıvıya ekleyin ve tamamen çözünmesini sağlamak için karıştırın.
Jelatin soğuk bir sıvıya ilave edilmesi gerekiyorsa, eritmeniz gerekir. Hafif bir ateşin üzerinde bir tencereye koyun. Jelatini yaklaşık otuz saniye yavaş yavaş erimeye bırakın. Tavaya yapışmamasını sağlamak için bir veya iki kez karıştırın. Eridiğinde, ocaktan alın ve soğuk bileşenlere ilave edin iyice karıştırın.
Ardından jelatini süt, hindistan cevizi sütü, bal, zeytinyağı, lavanta yağı veya jojoba yağı gibi bileşenler ile karıştırarak cilt maskeleri ve saç maskeleri hazırlayabilirsiniz.
Sığır Jelatini Cilt Bakımı İçin Nasıl Kullanılır?
Bir cilt bakım ürünü olarak jelatin nasıl faydalı olabilir? Daha spesifik olarak, neden bir yüz maskesinde yararlı olur?
İlk soruyu cevaplamak için, jelatin bir cilt bakım ürünü olarak yararlıdır çünkü cildinize yeni kolajen ekler ve halihazırda orada bulunan kolajenin büyümesini teşvik eder. Neden bunu yapıyor? Çünkü jelatinin kendisi kurutulmuş hayvan kollajenidir. Doğru, jelatin balık, sığır, inek ve tavuk gibi hayvanların derisinden, kemiklerinden ve bağ dokusundan çıkarılan kolajendir. Jelatin yiyerek en fazla yararı elde edersiniz ancak doğrudan cildinize uygulayarak bazı ödüller de alabilirsiniz. Bu nedenle birçok yaşlanma karşıtı krem, losyon ve balsamın içine jelatin eklenir.
Jelatin bir yüz maskesi olarak yararlıdır çünkü bir sıvı ile karıştırıldığında ve kurumaya bırakıldığında birbirine bağlanır. Jelatin ayrıca yapışkan olma eğilimindedir ve birkaç dakika boyunca ciltle yapışır. Jelatini bir yüz maskesi bileşeni olarak kullandığınızda önemli olan bu yumuşak yapışkan özelliktir. Bu bizi bir sonraki ilgili soruya getiriyor.
Jelatin Yüz Maskesi Nasıl Çalışır?
Jelatin yüz maskesi diğer yüz maskelerine aslında benzer bir biçimdedir. Bazı şeyleri cilde ekler ve başka şeyleri ciltten arındırır. Jelatin yüz maskesi kurudukça, cildinizde kollajen büyümesini destekler. Ayrıca hasarlı cildi onarır, elastikiyet kazandırır ve dolgunluk kazandırır. Cildi neme doyurur ve jelatinin içindeki yararlı besinler cilde geçer.
Bu devam ederken, jelatin ayrıca cildinizin yüzeyindeki kir, yağ, ölü hücreler ve toksinlere hafifçe bağlanır. Kuru maskeyi soyduğunuzda, kir, yağ, ölü hücreler, toksinler ve hatta cildinizin küçük bir tabakası onunla birlikte gider. Bu pul pul dökülme özelliği sayesinde altındaki daha yeni, daha yumuşak cildi ortaya çıkarır. Bu yüzden kozmetik maskeyi çıkardıktan sonra cildiniz her zaman daha pürüzsüz hisseder. Bu cilt bakımı seçeneğini denemeden önce bilmeniz gereken bazı önemli şeyler vardır.
Jelatin Yüz Maskesi Denemeden Önce Bilmeniz Gerekenler
Jelatin yüz maskesini soymak bazen çok acıtabilir. Jelatin yüz maskesi soyuldukça cildi çıkardığı için işlem kırmızı lekelere neden olabilir. Bu renk değişikliği sadece geçicidir ancak ilk maskenizi yatmadan önce gece yapmanızı öneririz. Bu şekilde, hiçbir yere gitmenize gerek kalmaz ve cildinizin kendini tam olarak tamir etmek için zamanı olur.
Aromalı veya renkli jelatin kullanmamanız da önemlidir. Bu katkı maddeleri cildinizi lekeleyebilir ve tamamen çıkarılması birkaç gün sürebilir. Sade, renksiz ve aromasız jelatine sadık kalın ve iyi olacaksınız.
Jelatin Cilt Maskesi Tarifleri
Jelatin ile cilt bakımı yaparken bu maske tariflerini deneyebilirsiniz.
Anti-Aging jelatin yüz maskesi
Kendi jelatin yüz maskenizi yapmak kadar eğlenceli bir şey yok! Bazen cildinizi pürüzsüz, sağlıklı ve kırışıklıklardan uzak tutmak için daha güçlü bir yola ihtiyacınız vardır. Bu, bizi bir sonraki bölümümüze götürüyor.
Jelatin maskesini yapmak için bir yemek kaşığı renksiz, kokusuz, aromasız ve sade gıda sınıfı jelatini ısıya dayanıklı bir kaseye alın. Kaseye iki yemek kaşığı süt ekleyin ve iyice karıştırın. Karışımı on beş saniye mikrodalgada ısıtın. Kabı mikrodalgadan çıkarın. Dikkatli olun, sıcak olabilir.
Karışımın içine bir parmağınızı daldırın ve test edin. Dokunduğunuzda sıcak olmalı ancak yanacak kadar sıcak olmamalıdır. Aynı zamanda, çok soğuk olmamalıdır. Karışım çok sıcaksa, tekrar test etmeden önce soğumasını bekleyin. Karışım çok soğuksa, doğru olana kadar beş saniye aralıklarla mikrodalgada ısıtın. Ardından bir yemek kaşığı bal ekleyin. Balın tamamen çözünmesi için iyice karıştırın.
Karışım kalınlaştığında ve yapışkan olduğunda, yüzünüze uygulama zamanı gelmiş demektir. Parmaklarınızı veya eski bir makyaj fırçası kullanarak jelatin maskesini yüzünüzün her tarafına yayın. Kaşlarınızdan, göz çevrenizdeki ciltten, doğrudan dudaklarınızdan ve yırtılmasını istemediğiniz için saçlarınız olan yerlerden kaçının. Bir jelatin maskesini soymak yüzünüze ağda yapmak gibi olabilir bu yüzden buna göre uygulayın.
Karışımı on beş dakika kurumaya bırakın. Ayrılan süre geçtikten sonra, alttan başlayın ve maskeyi yukarı doğru soyun. İşiniz bittiğinde, yüzünüzü ılık suyla durulayabilirsiniz. Hassas cildi tahriş edebileceği için bu noktada herhangi bir yüz temizleme ürünü kullanmamanız önerilir. Gözenekleri kapatmak ve sıkmak için yüzünüzü soğuk suyla yıkayarak işlemi bitirin. Jelatin yüz maskesini soyduktan sonra dışarı çıkmak zorunda kalırsanız, yenilenmiş cildi korumak için bir SPF 30 veya 45 güneş koruyucu kremi uygulamanız önerilir.
Cildi besleyen jelatin yüz maskesi
Jelatin, cildinizi nemlendirirken, yumuşatma ve yaşlanma karşıtı özellikleriyle yaygın olarak popülerdir. Böylece, birleşik bir etki kesinlikle yüzünüz için en iyi sonuçları gösterecektir. Bu yüz maskesi kuru cildinizi besler, yumuşatır, temizler ve yaşlanma karşıtıdır.
Bu cilt maskesi cildiniz için birçok açıdan faydalıdır. Jelatin temizlik maddesi olmasına yardımcı olurken, süt cildinizi nemlendirmeye ve pürüzsüzleştirmeye yardımcı olur. Bu yüz maskesi, pürüzlü bir yüz cildiniz varsa çok kullanışlıdır.
Bazı insanların jelatin alerjisi vardır. Bu yüzden, bu maskeyi uygulamadan yirmi dört saat önce test denemesi yaparak alerjiniz olup olmadığını görmelisiniz.
İki yemek kaşığı jelatini alın ve bir ısıya dayanıklı kaseye ekleyin. Dört yemek kaşığı sütle karıştırın. Şimdi bu karışımı karıştırırken yaklaşık on beş saniye mikrodalgada ısıtın. Daha sonra soğumaya bırakın ama çok uzun değil. Karışımın uygulanacak kadar soğuk olup olmadığını kontrol etmeye devam edin. Uygun sıcaklıkta olduğunda, hızlı bir şekilde uygulamanız gerekir.
Yüzünüzü ılık su ve uygun bir yüz temizleme ürünü ya da yüz sabunu ile yıkayın. Şimdi yüzünüzü tamamen kurulayın ve sonra maskeyi yavaşça tüm yüzünüze uygulamaya başlayın. Bazı alanlar kuru ise, bu bölgelere odaklanabilir ve biraz daha uygulayabilirsiniz. Bu maskeyi yaklaşık kırk dakika yüzünüzde bırakın. Bundan sonra, maskeyi yavaşça uçlarından soymaya başlayın ve tamamen çıkarın. Bu yüz maskesini en iyi sonuçları görmek için haftada üç kez ve en az iki hafta boyunca kullanabilirsiniz.
Jelatin, bal ve zeytinyağı ile yüz maskesi
Yüz Kırışıklıkları için bal ve jelatin kombinasyonu en iyisidir. Bunun yanı sıra, zeytinyağı cildinizdeki kurulukları giderir, cildi harika bir şekilde besler ve yumuşatır. Bal, jelatin ve zeytinyağının kombinasyon etkisinin kırışıklıkları, kuruluğu ve pürüzlü cildi yok ettiği kanıtlanmıştır. Bu cilt maskesi genel olarak kırışıklıkları gidermek, yeni kırışıklıkları önlemek, siyah noktaları çıkarmak ve ayrıca yaşlanma karşıtı etki içerir.
Bu maskeyi yapmak için önce küçük bir kaseye bir yemek kaşığı toz jelatin alın ve biraz sıcak suyla karıştırarak eritin. Böylece sıvı jelatin elde etmiş olacaksınız.
Bir yemek kaşığı sıvı jelatini bir ısıya dayanıklı kaseye alın. Daha sonra kaseye bir tatlı kaşığı zeytinyağı ve bir tatlı kaşığı sıvı bal ekleyin ve tüm malzemeleri iyice karıştırın. Bu karışımı on beş saniye mikrodalgada ısıtın. Bu karışımı tüm yüzünüze sıcakken uygulayın ve kuruyup sertleşene kadar yüzünüzde bırakın. Tamamen kuruduktan sonra çenenizden yukarı doğru soyarak maskeyi çıkarın. Cildinizi ılık suyla temizleyin. Ardından cildinize nemlendirici krem uygulayın.
Jelatin yoğurt ve un ile yüz maskesi
Bu ev yapımı bir maskedir. Yaşlanma karşıtı, cilt yumuşatma gibi elatin özelliklerinin yanı sıra, yoğurt da cildinizi soyar böylece koyu lekeleri, siyah noktaları temizler ve un cildinizi parlatır.
Jelatin yumuşatma ve yaşlanma karşıtı özelliklere sahip olduğundan, yoğurt ile birlikte bu maske mükemmel çalışır. Bu cilt maskesinin faydaları arasında koyu lekeleri, siyah noktaları ve cildinizde pul pul dökülme etkisi bulunur. Ayrıca un yüzünüze bir parlaklık verir. Bu maske cildinizde kuruluğa neden olabilir bu nedenle kuru bir cildiniz varsa kullanmayın. Ayrıca, jelatin alerjisi için yama testi yapın.
Bu maskeyi yapmak için önce küçük bir kaseye bir tatlı kaşığı toz jelatin alın ve biraz sıcak suyla karıştırarak eritin. Böylece sıvı jelatin elde etmiş olacaksınız.
Karıştırma kabına bir tatlı kaşığı sıvı jelatin alın. Şimdi bir tatlı kaşığı yoğurt ve bir tatlı kaşığı unu ekleyin ve uygun şekilde karıştırın. Bu maskeyi yüzünüze uygulayın. Bu maskeyi yaklaşık yirmi dakika yüzünüzde bırakın. Sonra bu maskeyi çeneden başlayarak yukarı doğru soyarak çıkarın. Cildinizi ılık suyla temizleyin. Ardından cildinize nemlendirici krem uygulayın.
Jelatin ve yumurta ile yüz maskesi
Jelatin cildi temizler, yumurta yumuşak pürüzsüz bir doku verir ve cildinizin parlamasını sağlar. Sonuç olarak, yumurta karışımlı jelatin, kesinlikle yüzünüze en iyi sonuçları verecektir. Bu yüz maskesi faydalıdır çünkü hem jelatin hem de yumurta cildinize sağladığı faydalarla ünlüdür. Bu yüz maskesinin faydaları arasında cildinizi beyazlatmak, göz altındaki koyu halkaları yok etmek ve cildinizi yumuşatmak vardır.
Bu maskeyi çıkardıktan sonra, yüzünüzü ılık suya batırılmış bir pamuklu çubukla silin çünkü bu karışım yüzünüzden iyice temizlenmelidir, aksi takdirde yan etkileri olabilir.
Bu maskeyi yapmak için önce küçük bir kaseye bir tatlı kaşığı toz jelatin alın ve biraz sıcak suyla karıştırarak eritin. Böylece sıvı jelatin elde etmiş olacaksınız.
Bir yumurtanın beyazı bir cam kaseye alın ve köpük haline gelene kadar bir çatalla çırpın. Ardından kaseye bir tatlı kaşığı sıvı jelatin ekleyin fakat maskeyi tekrar karıştırmayın.
Yumurta akını çırptığınızda, karışım gibi bir köpük elde edersiniz ve buna jelatin ekledikten sonra karışım gibi pürüzsüz bir köpük elde edersiniz. Bu karışımı tüm yüzünüze katmanlar halinde uygulamanız gerekir. Ancak her katmanı uyguladıktan sonra kurumasını bekleyin sonra diğer katmanı uygulayın. En fazla üç katman uygulayın ve üçüncü katman kuruduktan sonra maskeyi çıkarın. Yüzünüzü ılık suyla temizleyin. Ardından cildinize nemlendirici krem uygulayın.
Jelatin, meyve ve gliserin ile yüz maskesi
Şimdiye kadar jelatinin cilde olan yararlarını öğrendiniz. Ancak bununla birlikte, maske karışımınızda muz veya elma veya çilek gibi meyveleri birleştirirseniz, cildinizi daha fazla beslemenize ve nemlendirmenize yardımcı olacaktır.
Meyveler, jelatin ve gliserinin faydalarıyla birlikte cildinizi temizleyen ve besleyen vitaminler, mineraller ve antioksidanlar açısından zengindir.
Bu jelatin maskesinin yüzdeki faydaları arasında yaşlanma karşıtı etki, cildi beslemek ve nemlendirmek vardır. Gliserin ise cildinize sıkılık ve parlaklık verir. Böylece, jelatinin yüzünüz için cildinizi yumuşatmak, cildinizi pürüzsüz hale getirmek, kırışıklıkları yok etmek gibi çok çeşitli faydaları olduğunu gözlemlemiş olabilirsiniz. Süt, bal, meyve, yumurta, gliserin gibi maddeleri yüz tipinize ve gereksiniminize bağlı olarak kullanabilirsiniz.
Jelatin ve gliserin alerjisi olup olmadığınızı öğrenmek için bu yüz maskesini uygulamadan yirmi dört saat önce yama testi yapın.
Bu maskeyi yapmak için önce küçük bir kaseye bir tatlı kaşığı toz jelatin alın ve biraz sıcak suyla karıştırarak eritin. Böylece sıvı jelatin elde etmiş olacaksınız.
Bir cam kaseye bir tatlı kaşığı sıvı jelatini, bir elma ya da bir muz ya da iki çilek ve bir çay kaşığı gliserini alın. Bu karışımı blendırdan geçirin. Bu maskeyi tüm yüzünüze uygulayın ve yaklaşık yirmi dakika bekletin. Ardından cildinizi ılık suyla durulayın ve nemlendirici krem uygulayın.
Saç kırıkları için jelatin ile saç maskesi
Jelatin ile saç maskesi ile saçınızı kırıklardan ve hasardan korurken saçınızın gücünü ve parlaklığını artırır.
Bir kaseye bir yemek kaşığı sade jelatin, bir su bardağı su ve bir tatlı kaşığı elma sirkesini ekleyin. Tüm malzemeleri iyice karıştırın. Saçlarınızı şampuanla temizledikten ve yıkadıktan sonra bu maskeyi saçlarınıza uygulayın ve beş dakika bekletin. Ardından ılık suyla saçlarınızı durulayın.
Tırnakları güçlendiren solüsyon
Bu solüsyonu hazırlamak için bir kasede on dört gram sade toz jelatin ve bir çay bardağı sıcak suyu tahta kaşıkla iyice karıştırın. Bu solüsyonun içinde tırnaklarınızı on dakika kadar bekleyin ve sonra ellerinizi ılık suyla durulayın.
Peeling etkili cilt temizleyici maske
Bir karışım oluşturmak için bir çay kaşığı toz jelatine bir çay kaşığı mısır unu ekleyin. Islak yüze bu toz karışımı uygulayın ve peeling etkisi için cilde nazikçe masaj yapın. Birkaç dakika sonra yüzü ılık suyla durulayın.
Jelatin ve muz ile yüz maskesi
Bir kaseye bir tatlı kaşığı jelatin alın ve üzerine biraz ılık su ekleyin. Sonra olgunlaşmış yarım muz ve bir çay kaşığı gliserin ekleyin. Tüm malzemeleri iyice karıştırın ve yüze uygulayın. Bu maske cildinizde tamamen kuruyunca bol suyla durulayın. Bu maske sadece cildinizi yumuşatmaz ve nemlendirmez aynı zamanda parlayan bir cilde sahip olursunuz. Bu maskeye muz yerine başka meyveler de ekleyebilirsiniz.
Saç uzaması için jelatin maskesi
Jelatin, saç dökülmesini giderir bu yüzden bu maske saçlarınızın dökülmesini önler ve saçlarınızın sağlıklı ve hızlı uzamasını sağlar.
Bir kaseye iki yemek kaşığı süt ekleyin ardından iki yemek kaşığı toz jelatin ekleyin ve iyice karıştırın. Bu maskeyi bir kenarda yirmi dakika bekletin. Şimdi bu karışımın içine en sevdiğiniz saç kreminden dolu dolu iki yemek kaşığı ekleyin. Bu maskeyi temiz ve taranmış saçlarınıza uygulayın. Saçlarınızı bir havluyla sarın ve kırk dakika bekleyin. Ardından maskeyi yıkayın ve sonra saçınızı şampuanlayın.