Kriyoterapi ile Leke Tedavisi Nasıl Yapılır?
Kriyoterapi ile Leke Tedavisi Hakkında Bilgiler
Kriyoterapi ile leke tedavisi sayesinde cildinizdeki inatçı ve koyu lekelerden kurtulmanız mümkündür. Kriyoterapi gelişen son teknoloji ile yapılan bir tedavi yöntemidir. Bu yazımızda kriyoterapi nedir, kriyoterapi nedir nasıl uygulanır, kriyoterapi leke tedavisi nasıl yapılır ve kriyoterapi sonrası leke tedavisi nasıl olur gibi soruların cevaplarını bulacaksınız.
Kriyoterapi Nedir?
Aslında tam olarak soğuk terapi anlamına gelen kriyoterapi tekniğin, vücudun iki ila üç dakika boyunca aşırı soğuğa maruz bırakıldığı bir tekniktir. Kriyoterapi aslında tek bir bölgeye verilebilir veya tüm vücut kriyoterapisini tercih edebilirsiniz. Bir dizi sağlık yararına sahip olacağınız için vücudunuzu birkaç dakika boyunca aşırı soğuk havada kalmalıdır. Tüm vücudunuzu çevreleyen ancak başınız için bir açıklık ve serin hava olan kapalı bir odada durursunuz. Alternatif olarak sıvı nitrojen buharı, iki ila üç dakika boyunca odanın içinde vücudunuzun etrafında dolaşır. Soğuk hava, -120˚C ile -160˚C arasında değişen bir sıcaklıkta sıvı nitrojen buharlı bir silindir aracılığıyla odaya verilir.
Kriyoterapide genel olarak soğuk hava nem içermez ve bu yüzden çok daha tolere edilebilir. Bu, kas ve kemik gibi diğer dokulara derinlemesine nüfuz etmediği ve dolayısıyla cildin yüzey alanında çalıştığı anlamına gelir. Bu nedenle tedaviden sonra oldukça hızlı bir şekilde tekrar ısınabilirsiniz.
Kriyoterapi Nedir Nasıl Uygulanır?
En yaygın kriyoterapi yöntemidir. Buz paketlerinde kullanılan farklı buz türleri vardır. En yaygın türler küp şeklinde, kırılmış ve ıslatılmış buzdan yapılan buz paketleridir. Islatılmış buzun, işlem sırasında yüzey sıcaklığını düşürmek ve geri kazanım sırasında daha düşük sıcaklığı korumak için daha iyi olduğu keşfedildi. Ayrıca tedavi sırasında kas içi sıcaklığın düşürülmesinde daha etkilidir. Buz spreyi, benzer bir etki için soğutma etkisi üretilebilir. Daldırma tekniğinde basit veya jakuziye daldırma işlemi yapılır. Buz masajında ise beş ila on dakika boyunca dairesel hareketlerle yapılır.
Daha yakın zamanlarda tüm vücut kriyoterapisi, sporcular için, iyileşmeye yardımcı olmak için ve romatolojik durumlar gibi inatçı ağrı hastalarında popüler hale geldi. Vücut üzerindeki etkiyi ve ağrıyla ilişkisini anlamak için daha fazla araştırmaya ihtiyaç vardır.
Kriyoterapinin ağrı kesici, şişlik azaltıcı, ateş düşürücü ve yumuşak dokuları onarıcı etkileri vardır. Kriyoterapi sayesinde ayak bileği burkulması, kas burkulması, bağ burkulması gibi akut yumuşak doku yaralanmalarını tedavi eder. Miyofasiyal tetik noktaları, tendinit, akut şişlik, bursit, ortopedik cerrahi sonrası artroskopik omuz cerrahisi ve akut spor yaralanmaları gibi rahatsızlıkları iyileştirir.
Ayrıca kriyoterapi ile leke tedavisi yapılabilir. Et beni, siğil ve nasır gibi dermatolojik hastalıkların tedavisinde de kullanılır.
Kriyoterapi ile Leke Tedavisi
Hiperpigmentasyondan veya güneş lekelerinden kurtulmak istediniz ancak bunlar yok olmuyor mu? Boyut olarak küçük olsalar da, cildinizin geri kalanının görünümünü bozabilirler. Makyajla bile gizlenmeleri zor olabilir. Neyse ki, kriyoterapi tedavisi koyu lekelere hızlı ve kolay bir çözüm sunar.
Kriyoterapi, cildin düşük sıcaklıklara maruz kalmasıdır ve koyu lekeler ve et benleri de dahil olmak üzere cilt lezyonlarını tedavi etmek için kullanılır. Termal şok olarak da adlandırılan aşırı sıcaklık düşüşü yoluyla istenmeyen hücreleri yok eder. Tedavinin her türlü koyu lekelerini aşırı hassasiyet ve kontrolle etkili ve güvenli bir şekilde ortadan kaldırdığı klinik olarak kanıtlanmıştır.
Kriyoterapi ile leke tedavisi, istenmeyen yaşlılık lekelerini, güneş lekelerini ve hiperpigmentasyon lekelerini yüzden, ellerden ve vücuttan nazikçe dondurmak için hassas bir sıvı nitrojen akışı salan bir soğutma tekniği kullanılır. Tüm süreç yalnızca birkaç dakika sürer. Bu terapi tekniği kullanılarak, koyu lekeler sadece birkaç dakika boyunca donarak cildi koyu bir renge dönüştürür. Bu, yaklaşık iki ila üç hafta içinde dökülen ve yeni ve sağlıklı bir cilt ortaya çıkaran bir kabuk oluşana kadar yaklaşık üç ila beş gün sürer.
Sağlıklı bir cildin iki ila üç hafta sonra ve bazıları için dört ila on iki haftaya kadar sadece bir tedavi seansından sonra ortaya çıktığını göreceksiniz.
Kriyoterapi ile leke tedavisinde en fazla, biraz soğuma ve/veya batma hissi hissedebilirsiniz ancak işlem invazif değildir ve nispeten ağrısızdır.
Kriyoterapi Sonrası Leke Tedavisi
Kriyoterapi ile leke tedavisi yaptıranlar oldukça memnun olduğunu söylüyorlar. Tedavinizden sonra minimum miktarda kızarıklık olabilir ve leke genellikle biraz daha koyu görünür. Sonraki birkaç gün içinde ince bir kabuk gibi bir deri tabakası dökülmeye başlar. Bölgedeki yaraya kesinlikle dokunmamalısınız ve kabuklarını soymamalısınız. Doğal bir şekilde dökülmesine izin vermek önemlidir. Etkilenen bölge daha sonra yavaş yavaş iyileşir. Nadiren, koyu lekeler iyileşmek yerine daha koyu hale gelebilir. Sonuçları ve gelecekteki tedavi önerilerini gözden geçirmek için doktorunuz ile iletişim halinde olmanız gerekecektir.
Yeni lekeleri ve tedavi edilen lekelerin tekrarını en aza indirgemek için önerilen tedavi sonrası Phloretin CF Antioxidant Serum, Discoloration Defense Serum, ve Daily Physical Fusion SPF 50 Sunscreen gibi ürünler kullanmanızı öneriyoruz.
Kriyoterapi ile Leke Tedavisi Nasıl Yapılır? adlı yazımızı okuduğunuz için teşekkür ederiz. Bunun yanı sıra, Güneş Lekeleri ve Sivilce İzleri Tedavisi İçin Soğan Suyu yazımızı da okumanızı öneririz.