Pratik Bilgiler

Mobilyalardaki Küf Kokusu Nasıl Giderilir?

Reklamlar

Küf kokusunu engellemek için birkaç basit yöntem kullanabilirsiniz. Küf kokusunun oluşmasının asıl nedeni rutubettir. Rutubet oluşturan bazı şeyler kıyafetlerin dolaba tam kurumadan konması, ahşap kaplamaların ıslak kalması, mobilyaların eski olması küf kokusuna neden olabilir. Küf kokusuna neden olan şey bulunmayıp sıkıntı büyürse küf yayılır ve eşyalar çürüyebilir.

Mobilyalardaki Küf Kokusu Nasıl Giderilir?

Küf Kokusu Nasıl Giderilir?

Küf kokusunu gidermek için kısa süreli çözüm oda spreyidir. Kokuyu tamamen ortadan kaldırmasa da acil zamanlarda mutlaka işinize yarayacaktır. Hafif bir koku varsa spreyin faydasını göreceksiniz. Depolama alanı ve kiler gibi yerler nemliyse küf kokabilir bu durumda zemine kireç serpilir ve havalandırılırsa küf kokusundan kurtulabilirsiniz.

Küf kokusuna karşı etkili yöntemlerden birisi de sirkedir. Sirke küflerin oluştuğu yerlere dökülüp kısa sürede çözülmesine yardımcı olur. Küfleri sirke yardımı ile çözüldükten sonra evi havalandırmak gerekir. Evi havalandırınca küf kokusundan kurtulabilirsiniz.

Reklamlar

Küf mobilyada dolaplarda oluştuysa dolabı boşaltarak başlamalısınız. Dolabın içine bir kase yada bir tabağın içine beyaz sirke koyularak yerleştirilir ve dolabın kapağı kapatılır. Bir gün bu şekilde geçmesini bekletilir. Bir günün sonunda kapakları açınca kokunun kalmadığını göreceksiniz.

Küf kokusunda sirke gibi etkili olan yöntemlerden diğeri de limondur. Kıyafetlerde küf kokusu varsa ya da sarardıysa sararan bölgeye limon suyu sıkılarak biraz bekletilir. Kıyafetler çamaşır makinesinde yıkanmalıdır.

Küf banyoda fayanslarda, duşakabinde ve lavaboların etrafında olabilir. Oluşan küfleri çamaşır suyu ile temizleyebilirsiniz. Küf olan yere çamaşır suyu döktükten sonra 3-4 saat bekletip iyice suyla durulayabilirsiniz.

Eğer küf kokusu mutfakta kullandığınız tabak, tencere ve bıçak türü eşyalara sindiyse bu kokuyu yok etmek için kahve telvesi ve toz hardalı kullanabilirsiniz. Kahve telvesi ve hardal ile bir karışım elde edip küf kokusu olan eşyalarınızı ovabilirsiniz. Küf kokusuna çözüm bulabileceksiniz.

Reklamlar

Küf Lekesi Nasıl Çıkar?

Eğer çamaşırlarınızda küf lekesi varsa çamaşırlarınızı amonyaklı su ile yıkayabilirsiniz. Küf lekesinin üzerine limon ve tuzla ıslatıp güneşte kurutunuz.

Küf kokusunu kimyasal madde olan lizol ile yıkayabilirsiniz. Yarım su bardağı lizolü çamaşırlarınıza uygulayabilirsiniz. Lizol yağa benzeyen, koyu kıvamlı asıl maddesi katrandır. Katrandan elde edilir. Lizol mikropkıran olarak tanınır.

Deri alanın üzerinde küf lekesi varsa alkollü su kullanabilirsiniz. Deri alanın üzerine alkolün üzerine su ekleyerek küf oluşan yerleri silebilirsiniz. Deri için bir diğer yöntem de gliserindir.

Dolapta beklerken kıyafetlerinize küf kokusu sindiyse kıyafetlerinizi kaynar sütte bekletip yıkayabilirsiniz. Kıyafetinizde koku kalmadığını göreceksiniz.

Mobilyanızdaki Küf Kokusu Nasıl Giderilmelidir?

Mobilyanızdaki küf kokusunu gidermek için küf kokusu sıcak zeytinyağı ile ovularak çıkartılabilir. Evde yemek artıkları bırakırsanız mobilyalarınız uzun ömürlü kullanımını olumsuz etkiler. Eşyalarınızı depolarken rutubet giderici kullanırsanız küf kokularının etrafa yayılmasını ve mobilyalarınızın olumsuz etkilerini engellemiş olursunuz.

Küfe Karşı Alınacak Tedbirler

Küf olmaması için evin temiz tutulması ve düzenli olarak havalandırılması gerekmektedir. Banyoda nem sürekli olduğu için küf oluşumuna çok sık rastlanılır. Banyodan sonra buharın çıkması için banyonuzu havalandırmanız gerekmektedir. Eğer banyonuzda pencereniz yoksa havalandırma cihazı taktırabilirsiniz. Böylelikle nemli havayı alacağı için küf ve bakteri kokusunu engellemiş olursunuz.

Küf kokusunu kaldırmak için öncelikle küf kokusunun nedenini bulmalıyız. Aksi taktirde yaptığınız uygulamalar geçici çözüm olacak ve küf kokusu bir süre sonra tekrar başa dönecektir. Mutlaka küfe sebep olan etken bulunmalıdır.

Küf olmaması için kıyafetlerinizi dolaba yerleştirmeden önce tamamen kurumuş olduğunu dikkat edilmelidir. Kirli sepetine attığınız eşyalarında kuru olması çok önemlidir. Mutlaka kirli sepetine attığınız eşyalar kuru olmalıdır.

Mobilyalardaki Küf Kokusu Nasıl Giderilir? 2024 mobilyalardaki küf kokusu nasıl giderilir
İlknur Gülhan

Reklamlar
Abone ol
Bildir

0 Yorum
Eski
Yeni Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
Yorumları Görüntüle

İlgini çekti mi? Bunlara da bakabilirsin

Reklamlar
Başa dön tuşu
0
Düşüncelerinizi yazabilirsinizx