Şems Arslan Kolajen Maskesi Nasıl Yapılır?
Şems Arslan kolajen maskesi, genel olarak yaşlanma karşıtı bir maskedir. Yüz bölgesinin sıkı, gergin ve daha genç görünmesini sağlayan bu maske, cildin esnekliğini artırır ve cilt dokusunu yeniler.
Şems Arslan kolajen maskesi, genel olarak yaşlanma karşıtı bir maskedir. Yüz bölgesinin sıkı, gergin ve daha genç görünmesini sağlayan bu maske, cildin esnekliğini artırır ve cilt dokusunu yeniler.
Son zamanlarda verdiği mucize güzellik reçeteleriyle ünlü olan Şems Arslan kolajen maskesinin nasıl yapıldığı herkes tarafından merak ediliyor. Şems Arslan’ın verdiği kolajen maskesi için yazımızı okumaya devam etmelisiniz.
Kolajen Nedir?
Yaşlandıkça, özellikle cildimizde gözle görülür değişikliklerin meydana geldiği bir sır değildir. Peki perde arkasında tam olarak neler oluyor? Birçok biyolojik ve çevresel faktör söz konusu olsa da, bir şey kesinlikle açıktır. Kollajen seviyeleri genellikle insanların 20’li ve 30’lu yaşlarında düşmeye başlar. Bu durum sadece görünüşü değil, vücudumuzdaki bazı şeyleri de etkiler.
Ortalama bir kadın, her yıl 30’ların ortalarından başlayarak vücudunun kollajeninin yaklaşık yüzde 1 ila 2’sini kaybedebilir ve bu oran genellikle 40’lı, 50’li ve daha ileriki yaşlara doğru ilerlerken artar.
Yaşlı yetişkinlerin (80 yaş üstü) güneşten korunmuş ve bakımlı cildinde kollajen üretiminin, genç yetişkinlerin cildindeki (30 yaşın altındaki) üretimden yüzde 75’e kadar daha az olduğuna dair kanıtlar vardır. Doğru okudunuz. Yaşlı yetişkinlerde genç yetişkinlere kıyasla yüzde 75’e kadar daha az kolajen vardır. Bu şaşırtıcı bir sayıdır.
Kolajen Cilde Faydaları Nelerdir?
İnsan vücudunu neyin bir arada tuttuğunu hiç merak ettiniz mi? Kollajen, diğer birçok işlevle birlikte vücudun eklemlerini, kemiklerini, bağlarını ve tendonlarını etkileyen önemli bir rol oynar. İnsanlardaki kemikleri ve eklemleri bir arada tutmaya yardımcı olur.
Aslında, kolajen insan vücudundaki tüm proteinlerin yaklaşık yüzde 30’unu oluşturur ve amino asitler olarak bilinen yapı taşları tarafından oluşturulur.
Bizi bir arada tutan “tutkal” gibi davranmanın yanı sıra, kan pıhtılaşması, sindirim ve insan hareketi gibi normal vücut işlevleri için kolajen de gereklidir. Protein pek çok farklı fonksiyon için hayati önem taşıdığından, aslında hem fonksiyonel hem de yapısal protein olarak kabul edilir.
Normal yaşlanma sürecinin yanı sıra, yetersiz uyku, çok fazla şeker kullanımı, yaralanmalar, duygusal stres nedeniyle yüksek kortizol, güneşe maruz kalma, antioksidan içerikli yiyecekleri az tüketme, bütün gün oturmak ve hareket eksikliği, kötü bağırsak sağlığı, c vitamini ve çinko besin eksiklikleri ve serbest radikaller gibi faktörler de vücuttan kollajenin azalmasına neden olur.
Kolajen, esneklik ve ince çizgilerin ve kırışıklıkların görünümünü azaltma yeteneği için önemli bir yapı taşıdır. Bu protein ayrıca sarkan cildi sıkılaştırmak için gereklidir ve hatta cilt tonunu eşitlemek için bile yardımcı olabilir. Cildinizi kusursuz tutmaya yardımcı olmanın yanı sıra, kolajen eklem ve doku sağlığını da iyileştirebilir. Yaşlanma sürecinden kaçınılamazken, rutininize kolajen takviyeleri ekleyerek sağlığınızı iyileştirebilir ve kusursuz bir cilde sahip olabilirsiniz.
Yaşlanma ve derideki doğal kolajen kaybıyla ilişkili en yaygın şikayetlerden biri, kırışıklıkların ve ince çizgilerin ortaya çıkmasıdır. Güneşe maruz kalma, kirlilik, kötü sağlık seçenekleri ve yaşlanma, deride kolajen düzeylerinin düşmesine neden olabilir. Cildinizdeki ana bileşenlerden biri kolajendir ve esas olarak dermiste bulunur. Dermis cildinizin alt tabakasıdır ve elastikiyetini korumaktan sorumludur. Kollajen seviyeleri düşmeye başladığında, ağzınızın ve gözlerinizin etrafında ince çizgiler ve kırışıklıklar olduğunu fark etmeye başlayacaksınız. Kolajen takviyeleri eklemek, dermisin cildinizi sağlam ve pürüzsüz bir cilt için esnek tutmasına yardımcı olabilir.
Kusursuz bir cilde sahip olmak sadece genç görünmekle kalmaz aynı zamanda genel zihinsel sağlıklarını da geliştirebilir. Kolajen esas olarak dermiste bulunurken, proteinde bulunan amino asitler cildin dış katmanlarını pürüzsüz ve sağlıklı tutmaya yardımcı olur.
Şu içerik de ilginizi çekebilir: Retinol (A Vitamini) İçeren Tüm Kremler
Kolajen Hangi Besinlerde Bulunur?
Neyse ki, kolajen seviyenizi artırmanın doğal yolları vardır, bunlar arasında tavuk kemiği suyu birinci sıradadır. Tercihen en fazla kolajen için tendonlar ve bağlarla birlikte kemiklerle 48 saat pişirilmelidir.
Ashwagandha, kutsal fesleğen, ginseng ve fo-ti dahil adaptojenik otlar, kivi, narenciye, camu camu, brokoli, biber ve lahana gibi C vitamini açısından zengin besinler yine yüksek kolajen içeriğine sahiptir.
Sarımsak, soğan, yumurta sarısı ve sebzelerden oluşan kükürt açısından zengin besinler ile antioksidan açısından zengin otlar, baharatlar ve zerdeçal, biberiye, yeşil çay, acai berry ve goji berry gibi yiyecekler kolajen bakımından oldukça zengindir.
Yine de, meşgul insanlar için, kolajen takviyesi genellikle ek kollajen desteği almanın en hızlı ve en kolay yoludur.
Şems Aslan Kolajen Maskesi Tarifi
Ciltteki ince çizgileri ve kırışıklıkları gideren bu maske cildin daha genç, sağlıklı ve gergin görünmesine yardımcı olur. Şems Aslan kolajen maskesini hazırlamak için 1 çay kaşığı bal, 1 yemek kaşığı patates nişastası, 1 yemek kaşığı sıvı moomyo, 1 çay kaşığı süt kaymağı, 2 su bardağı ılık süt ve 5 çay kaşığı havuç suyu bir cam kasede iyice karıştırın.
Yağlı kağıdı alın ve yağlı kağıdı yüz maskesi şeklinde kesin. Bu yüz maskesini sıcak sütün içinde ıslatın. Tamamen temizlenmiş yüzünüze kolajen maskesini uygulayın. Ardından süte batırdığınız yağlı kağıdı yüz maskesi olarak yüzünüze kapatın. Bu maskeyi cildinizde 25 dakika kadar bekletin. Daha sonra yüzünüzü ılık suyla durulayın ve kurulayın. Son olarak nemlendirici krem uygulayın. Bu maskeyi haftada iki kez uygulayabilirsiniz.