Cilt Bakımı

Shea Yağı (Shea Butter) Nedir? Shea Yağı (Shea Butter) Nasıl Kullanılır?

Shea Yağı ile Cilt Bakımı

Reklamlar

Shea yağı yıllardır en favori cilt bakımı ürünlerinden birisidir. Ciltte ve saçlarda kullanmak için bir başka all-star doğal nemlendirici shea yağıdır. Bu lüks shea yağı, oda sıcaklığında çok yoğun ve katıdır ancak onu doğal bir göz kremi, dudak kremi veya vücut yağı olarak kullanım için ideal kılan tereyağlı bir kıvama sahiptir. Birçok çalışma, cilde nüfuz etmede özellikle iyi olduğunu ve yüzde 60 yağ içerdiğini ve bu da onu oldukça yumuşatıcı yaptığını göstermektedir. Diğer bazı özel özellikleri sayesinde, shea yağı nemlendirmekten daha fazlasını yapar ve önemli anti-inflamatuar ve anti-aging yağ asitlerini doğrudan cilde iletir.

Shea yağı ya da shea butter, karite ağacının meyvesinin tohumlarından elde edilen bir deri süper besindir. Hafif UV koruması sağlayabilir (SPF ~ 6’ya kadar) ve cilde gerekli yağ asitlerini ve kolajen üretimi için gerekli besinleri sağlar.

Shea yağı Afrika’da ve diğer birçok yerde cilt ve saçı iyileştirmek için yıllardır kullanılmaktadır. Ayrıca yara bakımı ve hatta cüzzam tedavisi gibi uzun bir tıbbi kullanım geçmişine sahiptir.

Reklamlar

Ayrıca, ürünlerde hurma yağı kullandığımız gibi, dünyanın o bölgesinde shea yağı yemek de alışılmadık bir durum değildir. Yemek yemenin sağlıklı olup olmadığı konusunda farklı görüşler var ve bazı araştırmalar shea yağının diğer proteinlerin sindirimini engelleyebileceğini öne sürdüğünden, onu yalnızca harici olarak kullanmanız gerekir.

Shea Yağı Fiyatı

Shea yağının fiyatları 20 lira ile 120 lira arasında değişir.

Shea Yağı Faydaları
Shea Yağı Faydaları

Shea Yağı Faydaları

Shea yağının faydalarını bu bölümde bulabilirsiniz.

Shea yağı cilt i̇çin mükemmel bir nemlendiricidir

Shea yağı, cilt bakım maddesi olarak çalışır. Bu nedenle, cildi donuk ve kuru olan biriyseniz, cilt bakımı rutininize shea yağı ekleyebilirsiniz. Birçok niteliği arasında, shea yağı cilt üzerinde koruyucu bir tabaka oluşturma ve suyu tutma özelliğine sahiptir. Bu, cildinizin nemli kalmasını sağlar.

Reklamlar

Shea yağı hassas ciltler i̇çin uygundur

Cildinizi daha fazla tahriş edebileceğinden, hassas cilde sahip olanlar için süslü losyonlara veda etmek iyi bir fikir olabilir. Bunun yerine shea yağı seçin. Doğal shea yağı bulursanız, cilt tahrişi için en iyisidir. Diğer seçeneklerden çok, doğal rota güvenilir bir seçimdir.

Shea yağı cildi rahatlatır

Shea yağı, A ve E vitaminleri gibi bileşenlerle dolu olduğundan, hassas ve tahriş olmuş cildi tedavi etmek için faydalıdır. Ne zaman güneş yanığı, kuru lekeler, rüzgar yanıkları, sıyrıklar olsa veya bebek bezinde kızarıklık olsa bile, o bölgeyi shea yağıyla örtün ve büyüsüne bırakın. Birkaç gün içinde cildiniz yenilenmiş hissedecek.

Shea yağı enflamasyonu kolaylaştırır

Sedef hastalığı, rosacea ve egzama gibi ciltle ilgili sorunlardan hızlı bir şekilde kurtulmak istiyorsanız, karite yağını tercih ettiğiniz ürün yapın. Shea yağının cilde hızla nüfuz etme yeteneği, sinnamik asit ve yağ asitleri gibi bir anti-enflamatuar ajanın varlığıyla birlikte, iltihabı yatıştırır ve sizi rahatlatır.

Ayrıca cilt rahatsızlıklarına ve tahrişe katkıda bulunan iltihaplı hücrelerin üretimini yavaşlattığı da bilinmektedir. Bu çalışma, shea yağının egzamayı tedavi ederken ilaçlı kremler kadar işe yaradığını göstermektedir.

Genç ciltler i̇çin shea yağı kullanın

A vitamini ve E vitamini sadece cildinizi yatıştırmakla kalmaz aynı zamanda daha sağlıklı, daha genç görünen bir cilt sağlar. Shea yağının hücre yenilenmesini destekleme yeteneği, kırışıklıkları ve ince çizgileri azaltmaya yardımcı olur. Kolajen artırıcı özellikleri size dolgun görünümlü bir cilt sağlayacaktır.

Cildi harika bir şekilde nemlendirir

Shea yağı, kuru ve çatlamış cildi sağlıklı, nemli bir cilde dönüştürebilir. Bir kez uyguladığınızda, shea yağı cildinize yağ benzeri bir doku verir ve cildiniz neredeyse anında emer. Ürünün anında emilmesi, kaybedilen nemi geri kazandırdığı gibi cildin gerginliğini de azaltır.

Yıl boyunca shea yağı kullanabilirsiniz. Yaz aylarında, güneşte sıcak bir günün ardından cildinizi nemlendirmek ve sakinleştirmek için shea yağı kullanın. Kış aylarında cildiniz kuru ve pul pul olma eğilimindedir. Yine, shea yağı nemlendirmeyi geri kazandırarak çalışır ve tahriş olmuş cildi rahatlatır.

Çatlamış dudakları rahatlatmak i̇çin kullanılır

Çatlamış dudaklar sonsuz bir sorundur. Shea yağı dudak kremi dudaklarınızın esnek ve yumuşak görünmesine yardımcı olabilir. Çatlamış dudaklarınızın veya cildinizin pürüzsüz ve yumuşak kalmasını sağlamak için dudaklarınıza bir tutam shea yağı sürün.

Daha yumuşak eller i̇çin kullanılır

Elleriniz günlük aşınma ve yıpranma nedeniyle kuruysa, iyi dozda shea yağı el kremine ihtiyaçları vardır. Shea yağının temel faydalarından biri cildi nemlendirmek ve nemlendirmektir. Ellerinizi shea yağıyla sıkın ve ipek kadar yumuşak ellerinize uyanın.

Shea Yağı Faydaları
Shea Yağı Faydaları

Shea Yağı Saça Faydaları

Tahriş ve kepekle mücadele etmek i̇çin shea yağı idealdir. Özellikle kuru bir saç derisi sorunu yaşıyorsanız, shea butterın yatıştırıcı özellikleri saç derinizi sakinleştirmeye yardımcı olur. Saçınızı bölümlere ayırın, az miktarda shea yağı alın ve dairesel hareketlerle saç derinize masaj yapın. Tekrar tekrar kullanın ve birkaç gün içinde farkı göreceksiniz.

Kıvırcık saçlar i̇çin pürüzsüzleştirici krem olarak shea yağı en iyisidir. Donuk, kuru ve kıvırcık saçlar gibi sorunlarla mücadele etmek için shea yağı kullanabilirsiniz. Saçınızın kuru veya yönetilemez olduğunu hissettiğinizde, sorunlu noktalara shea yağı ile rötuş yapın. Alternatif olarak, saçınızı tarayabilir ve şampuanlamadan önce bir saat bekletebilirsiniz.

Shea Yağı Zararları

Shea yağı, gıdalarda doğal olarak bulunan miktarlarda oral tüketim için FDA tarafından güvenli kabul edilir. Topikal uygulama da güvenlidir ve iyi tolere edilir. Daha önce belirtildiği gibi, ürünün kalitesine bağlı olarak birkaç çeşit shea yağı vardır. A, B, C ve F Sınıfları, en yüksek kaliteden en düşük kaliteye doğru listelenmiştir.

Shea Yağı Cilt Bakım Maskeleri
Shea Yağı Cilt Bakım Maskeleri

Shea Yağı Cilt Bakım Maskeleri

Shea yağı cilt bakım maskeleri ile cildinizin güzelliğini yeniden kazanabilirsiniz.

Shea yağı losyon çubuğu

Banyonuz, muhtemelen yüzlerce kimyasalla dolu düzinelerce saç ürünü, cilt ürünü ve makyajla dolu… Peki biraz doğadan gelen sağlıklı ve şifalı maddelere yer vermeye ne dersiniz? Losyon çubukları genel olarak favorilerimden bazılarıdır ve kullanımı normal losyondan çok daha kolaydır, ancak bunları plastik deodorant kaplarında yapabilirsiniz. Bu da uygulamalarını daha da kolaylaştırıyor.

Sonbahar ve kış mevsiminde shea yağı losyonu kullanmayı seviyorum, çünkü cildi doğal olarak kuru ve soğuk havalardan koruyor ve cildin doğal olarak kolajen üretmesine yardımcı olduğu söyleniyor. Pek çok yerde, cildin genç görünmesini sağlamak için saygı duyulan bir çaredir ve cildi gerçekten, bebek cildi haline getirir. 

Bunu tüm cilt besleyici bir çare haline getirmek için en sevdiğim uçucu yağları eklemeyi seviyorum. 

Bir tencerede su kaynatın. İki yemek kaşığı çiğ organik shea yağı, iki tatlı kaşığı zeytinyağı veya hint yağı, iki tatlı kaşığı balmumu ve bir yemek kaşığı oda sıcaklığında katı (hindistan cevizine alerjiniz varsa ekstra shea yağı kullanabilir) rafine edilmemiş hindistan cevizi yağını bir ateşe dayanıklı bir kaseye alın. Bu kaseyi, bir tencereye alın ve tahta kaşıkla eriyene kadar karıştırın.

Ardından kasenin içine beş damla papatya esansiyel yağı, beş damla portakal esansiyel yağı ve sardunya esansiyel yağı ekleyin ve tekrar karıştırın. Karışımı boş bir roll on kabına alın ve buzdolabına yerleştirin. Bir gece boyunca dondurun. Bu tarif 120 gram losyon çubuğu içindir. Daha çok bir losyon çubuğu için daha fazla balmumu kullanın. Daha pürüzsüz bir losyon çubuğu için daha az balmumu ve daha fazla hindistan cevizi yağı veya zeytinyağı kullanın.

Hamilelik çatlakları için merhem

Oh çatlaklar… Hamilelikten dolayı oluşan çatlakları pürüzsüz hale getirmenin yollarını arıyorsanız bu merhem size göre… Bu merhem, cildi esnek tutacak ve böylece büyüyen bir göbeğe uyum sağlayacak, aynı zamanda hamileliğe eşlik eden herhangi bir cilt tahrişini yatıştıracak şekilde tasarlanmıştır. Yapması da çok basit.

Büyük bir tencerede su kaynatın. Bir çorba kaşığı aynısefa çiçeği, yarım çay kaşığı zencefil tozu ve üç yemek kaşığı kayısı çekirdeği yağını bir ateşe dayanıklı kaseye alın. Kaseyi, tencerenin içine alın. Otların özelliklerini birleştirmek için orta kısık ateşte otuz dakika kaynatın ve ısıtın.

Bitkileri çıkarmak için tülbent veya metal süzgeçten geçirin. Hâlâ en az iki yemek kaşığı sıvı yağın kaldığından emin olmak isteyeceksiniz.

Ateşe dayanıklı kasenin içine üç yemek kaşığı shea yağı ve üç yemek kaşığı hindistan cevizi yağını ekleyin. Yağlar eriyene kadar ısıtın ve birleştirmek için karıştırın. Ateşten alın ve küçük bir cam kavanozda saklayın. İsterseniz hamilelik için güvenli uçucu yağları ekleyin. Gerektiğinde hamilelik öncesinde, sırasında veya sonrasında cilt üzerinde gerektiği gibi kullanın.

Shea yağı göz kremi 

Gözlerinizden bıktınız mı, gözleriniz yorgun mu? Daha genç görünen bir cilt vaat eden çok sayıda geleneksel göz kremi bulacaksınız. Bununla birlikte, bu ev yapımı shea yağı göz kremi, shea yağının doğal olarak koruyucu faydalarını, yanlarında ağır dozda zararlı kimyasallar olmadan sunar. Zararlı bileşenleri atlamak, mağazadan satın alınan bir ev yapımı göz kremini seçmenin avantajlarından sadece bir tanesidir. Geleneksel göz altı kremlerinin bazı dezavantajlarına bakalım.

Geleneksel göz kremleri, kan damarlarını geçici olarak daraltarak veya cildi yapay olarak tonlamak için bir film halinde kaplayarak çalışır. Bu, gözlerinizi gün boyu canlandırabilir, ancak ciltte derin sonuçlar vermeyebilir.

Aksine, shea yağı, uzun vadede sonuçlar için anti-enflamatuar bileşikler (sinnamik asit), doğal vitaminler ve derinlemesine nemlendirici yağ asitleri ile nüfuz eder. Ayrıca diğer formüllerin aksine bu göz kremi su içermez. Su bazlı kremler cildinizi ilk başta nemlendirirken, hassas göz altı bölgesini kurutur. Susuz bir göz kremi ayrıca çok daha uzun bir raf ömrüne sahiptir (ve yapımı daha kolaydır!).

Araştırmalar, shea yağının cildin sıkılığını artırmak için doğal olarak kolajen üretimini uyardığını gösteriyor. Bu, göz çevresindeki kırışıklıkların görünümünü iyileştirebilir. Daha da iyisi, şişkinlikle savaşmak için iltihabı azaltmaya yardımcı olur. Daha sağlıklı bir cilt için besleyici bir dozda A vitamini ve E vitamini alıyorsunuz.

Bu shea yağı göz kremi tarifine hindistan cevizi yağı da ekliyorum. Hindistan cevizi yağı, laurik asit ve temel yağlar açısından zengin olduğu için cilt için de harikadır. Sadece göz altı halkalarını temizlemek için dolaşımı artırmakla kalmaz, aynı zamanda bağ dokusunu güçlü ve esnek tutar. Bu, daha az ince çizgi ve kırışıklık anlamına gelir.

Son olarak, birkaç başka cildi yatıştırıcı bileşen ekliyoruz. Bu tarifte yer alan balmumu, kırışıklıklara neden olabilecek nem kaybını önlemektedir. Kuşburnu tohumu yağı yaşlanan ciltler için çok besleyicidir. Kuru bir yağ olduğu için, bu göz kreminin genel yağlılık hissini azaltmaya yardımcı olur. Bitirmek için, kırışıklıkları ve iltihabı azaltmaya ve koyu halkaları temizlemeye yardımcı olma yeteneği için sardunya esansiyel yağı kullanıyoruz.

Bu tamamen doğal tarifle kendi lüks shea yağı ve hindistan cevizi yağı göz kreminizi yapın. Birçok pahalı göz kremi, işe yaramayan bileşenler içerir! Bunun yerine ev yapımı bu kremi kullanabilirsiniz!

Geniş ağızlı bir cam kavanozda iki yemek shea yağı, bir yemek kaşığı hindistan cevizi yağı ve bir tatlı kaşığı balmumu karıştırın. Bir tencereyi yarısına kadar suyla doldurun ve ocağın üzerine koyun. Cam kavanozu, su dolu bir tencereye alın. Kavanozdaki malzemeleri eritmek için suyu hafif bir kaynamaya getirin, malzemeleri nazikçe karıştırmak için kavanozu sık sık karıştırın. Malzemeler erir ve birleştirilir karıştırılmaz, kavanozu su banyosundan çıkarın.

Karışımı küçük bir karıştırma kabına dökün ve beş dakika soğumaya bırakın. Bir çay kaşığı kuşburnu yağı ve dört damla sardunya yağını karıştırın. Karışımı bir cam kavanoza koyun ve geceleri çok az miktarda kaş altı ve göz altı bölgesi kullanın. Balmumu yok mu? Ekstra shea yağı ile değiştirin. Sonuç daha yumuşak ama yine de besleyici olacak! Bunu doğal bir göz makyajı temizleyici olarak da kullanabilirsiniz. Bu kremi kesinlikle gözlerinizle temas ettirmeyin.

Lüks ev yapımı vücut yağı

Doğal güzellik ürünlerini hediye olarak yapmayı seviyorum ve ev yapımı vücut yağı bir arkadaş ve aile her zaman almayı sever. Özel doğal kokularla kişiselleştirmesi kolay bir hediyedir ve biraz magnezyum eklerseniz uykuya bile yardımcı olabilir. Bitmiş ürünü şerit ve etiketli sevimli bir cam kavanoza koyun ve aylarca şımartılmış hissetmelerini sağlayacak düşünceli ve güzel bir hediyeniz olsun. Genelde kendi hediyenizi yapacak türde olmasanız bile, bu tarifi ev yapımı cilt bakım ürünlerine yeni başlayanlar için kolay ve hazırlaması eğlencelidir. Bir şans verin!

Vücut yağı losyondan daha yoğundur ve daha az su içerir. Bu, cilde nüfuz etmenin daha uzun sürdüğü anlamına gelir. Ayaklarınıza vücut yağı uyguladıktan sonra çıplak ayakla yerde yürümeyin! Ama çok nemlendiricidir ve dizler, dirsekler ve ayaklar gibi daha sert, çok kuru noktaları bile yumuşatır. Vücut yağını çırparak, yumuşak ve uygulaması kolay ama yine de ekstra nemlendirici olduğu için her iki dünyanın da en iyisini elde edersiniz.

Bu yeni tarif, bu ev yapımı losyon çubuklarına benzer bileşenlere sahiptir ancak balmumunu çıkarır ve son derece besleyici bulut benzeri bir losyon oluşturmak için soğurken karışımı iyice çırpmak gerek! Bu vücut yağı, bebekler veya hassas ciltler için harikadır ve herhangi biri için özel bir hediye haline getirmek veya kendinize saklamak için! Ayrıca içine harika kokular eklenebilir.

Shea yağı ve kakao yağının iki besleyici yağ ile kombinasyonu, oldukça nemlendirici bir kombinasyon oluşturur, ancak karışımı çırpmak, yağlı olmadan pürüzsüz bir şekilde devam etmesine yardımcı olur.

Bu tarifte kakao yağı, shea yağı ve mango yağı birbirinin yerine kullanılabilir. Elinizde yalnızca bir veya iki tane varsa, farklı oranlarla değiştirmekten veya oynamaktan çekinmeyin.

Bir tencerede su kaynatın. Ateşe dayanıklı bir kasede bir çay bardağı shea yağı, bir çay bardağı kakao yağı, bir çay bardağı hindistan cevizi yağı ve bir çay bardağı badem yağı, jojoba yağı veya zeytinyağı gibi bir taşıyıcı yağ alın. Ateşe dayanıklı kaseyi, tencereye alın. Orta ateşe getirin ve tüm malzemeler eriyene kadar sürekli karıştırın.

Ateşten alın ve biraz soğumasını bekleyin. Kullanıyorsanız yirmi damla lavanta yağını ekleyin. Buzdolabına koyun ve bir saat daha veya kenarlarda sertleşmeye başlayana kadar soğumaya bırakın, ancak yine de biraz yumuşak kalmalıdır. Yumuşayana kadar on dakika çırpmak için bir el mikseri kullanın. Donması için on ila on beş dakika buzdolabına geri dönün.

Kapaklı bir cam kavanozda saklayın ve normal losyon veya vücut yağı gibi kullanın. Bu kremi mutlaka buzdolabınızda saklayın ve zevkle kullanın!

Shea yağı doğal deodorant 

Bugün kimsenin gerçekten konuşmak istemediği bir konuyu ele alıyorum: vücut kokusu. Daha da önemlisi, bunu doğal bir şekilde ele alacağım. Muhtemelen bir noktada vücut kokusu yaşamışsınızdır. Bunu uzun süredir benim için hassas bir konu olduğu için gönderiyorum ve (utanç verici) durumumun size yardımcı olabileceğini umuyorum!

İyi bir diyet yemek ve yeterince su içmek kokuyu gerçekten azaltabilir, ancak bazen başka bir şeye ihtiyacınız vardır. Elbette, koltuk altlarınıza alüminyum ve diğer katkı maddeleri aşılamaktan çekinmiyorsanız, geleneksel deodorant antiperspiranlar harika çalışıyor!

Daha doğal bir seçenek arayan bizler için, toplama işlemlerinin oldukça zayıf olduğunu fark etmiş olabilirsiniz. Dışarıda bir sürü doğal deodorant var, sadece bu, çoğu iyi çalışmıyor. 

Maalesef mağazaya gitmekten daha fazla zaman alıyor ama çok daha uzun sürüyor ve çok daha sağlıklı! Sağlıklı koltuk altı arayışımda nihayet işe yarayan ve hala doğal olan doğal bir ev yapımı deodorant tarifi buldum. Bu, bulabildiğim her doğal varyasyonu denedikten sonra işe yaramadı veya kızarıklığa neden oldu ve onu yapmak için çok başarısız birkaç denemeden sonra başardım.

Bu süreçte saf karbonat veya sade hindistan cevizi yağının oldukça işe yaradığını buldum, bu yüzden kendinizinkini yapmak istemiyorsanız, belki deneyebilirsiniz. Bazı insanlar karbonattan kızarırlar, bu yüzden önce bunu küçük bir cilt bölgesinde test edin. Ayrıca son zamanlarda bu kendin yap tariflerine çok benzeyen ve harika kokan ve iyi çalışan bu önceden hazırlanmış doğal deodorantı kullanıyorum! Aşağıdaki tarif gerçekten etkilidir. İsterseniz esansiyel yağlarla deodorantınızı koku tercihlerinize göre özelleştirebilir veya kokusuz bir versiyon için atlayabilirsiniz. Deodorant birçok zararlı kimyasal içerebilir. Hindistan cevizi yağı, kabartma tozu ve yağlarla bu doğal ev yapımı deodorantı yaparak zamandan ve paradan tasarruf edin.

İki yemek kaşığı shea yağı ve üç yemek kaşığı hindistan cevizi yağını ateşe dayanıklı bir kaseye koyun. Kaseyi, suyla dolu bir tencereye koyun ve shea yağı ve hindistan cevizi yağı eriyene kadar kısık ateşte ısıtın. Ateşten alın ve kullanıyorsanız üç yemek kaşığı kabartma tozu ve iki yemek kaşığı ararotu ekleyin ve iyice karıştırın. Kullanıyorsanız beş damla yasemin esansiyel yağı ekleyin ve saklama için bir cam kavanoza dökün. Buzdolabında saklanmasına gerek yoktur. Tercih ederseniz, soğumaya bırakabilir ve daha kolay kullanım için eski bir deodorant kabına dökebilirsiniz ancak yazın eriyebilir! Tamamen sertleşmesi birkaç saat sürebilir. Buzdolabına birkaç dakika koyarak bu işlem hızlandırılabilir.

İmitasyon Burt’s Bees dudak balsamı

Burt’s Bees Original Balmumu Nane Dudak Balsamı harika bir üründür. Başlamadan önce, malzemelerin ve ekipmanın hazır olduğundan emin olun. Balmumu, hindistan cevizi yağı, shea yağı ve nane özü yağı içerir. Bu tarifi boş bir lip balm kutusunda ya da mini bir cam kavanozda saklayabilirsiniz.

Geleneksel rujdan geçiş yapıyorsanız ve doğal olarak biraz renk ve ışıltı istiyorsanız, bunun gibi küçük bir miktar yani bir çay kaşığı mika tozu eklemenizi tavsiye ederim. Doğal renk ve ışıltıya sahiptir ve mükemmel uyum sağlar. 

Büyük bir tencerede su kaynatın. İki çorba kaşığı balmumu, iki yemek kaşığı hindistan cevizi yağı ve iki yemek kaşığı hindistan cevizi yağını bir ateşe dayanıklı kaseye alın. Kaseyi, tencerenin içine alın. Orta ateşte tahta kaşıkla karıştırarak ve tüm yağlar eriyinceye kadar ısıtın. Ardından ocaktan alın ve karışımın içine otuz damla nane yağı ekleyin ve tüm malzemeleri iyice karıştırın. Bu balsamı kullanmadan önce mutlaka yama testi yapın.

Dudak kremi tüplerini doldurmak için pipet veya damlalık kullanın. Karışım ocaktan alır almaz sertleşmeye başlayacağı için bu işlem hızlı bir şekilde yapılmalıdır. Kapatmadan önce tüpleri soğuyana ve tamamen sertleşene kadar birkaç saat oda sıcaklığında bekletin.

Daha yoğun ve daha uzun ömürlü bir dudak kremi tercih ediyorsanız fazladan bir veya iki balmumu kullanın veya daha pürüzsüz ve daha yumuşak bir dudak kremi tercih ediyorsanız biraz daha az. Su bazlı içerik olmadığından, istediğiniz tam dokuyu elde edene kadar eritme işlemi sırasında her bir malzemeyi yeniden eritebilir ve daha fazlasını ekleyebilirsiniz. Onunla iyi eğlenceler! Bu on iki ila on dört tüp yapar.

Shea Yağı Saç Bakım Maskeleri
Shea Yağı Saç Bakım Maskeleri

Shea Yağı Saç Bakım Maskeleri

Shea yağı yalnızca cilde değil saçlara da iyi gelir. Bu bölümde muhteşem saç maskeleri ile saçlarınızı iyileştirebilirim.

Hint yağı ve shea yağı saç maskesi

Hint yağı saçlarımız için büyük nemlendirme faydalarına sahiptir. Kuru ve susuz kalmış saçları tedavi etmek ve onarmak için derin bakım faydaları sağlar. Havadaki nemi emmeye yardımcı olan ve saç tellerine hapseden doğal nemlendirici özelliklere sahiptir. Bu, kuru ve donuk kilitlere nemlendirme eklemeye yardımcı olur. Ayrıca saç tellerini de kaplayarak nem kaybını önlemeye yardımcı olur.

Hint yağı, doymamış omega 9 yağ asidi ve bir hidroksil asit olan risinoleik asit açısından zengindir. Bu bileşen, sağlıklı bir saç derisinin korunmasında çok etkilidir. Saç derisinin pH seviyesini dengelemeye yardımcı olur ve kepek ve diğer kafa derisi koşullarını azaltır.

Hint yağı, sağlıklı bir saç derisinin korunmasına yardımcı olan doğal antiviral, anti bakteriyel ve hint yağının mantar önleyici özellikleriyle birlikte gelir. Bu nedenle, hint yağının saç derisini sağlıklı tutmak için çok faydalı olduğunu ve böylece saç uzamasını kolaylaştırdığını görebilirsiniz.

Hint yağı ile yapılan düzenli kafa derisi masajı, kafa derisindeki kan dolaşımını iyileştirir. Bu da oksijen ve diğer besin maddelerinin saç köklerine daha iyi taşınmasını sağlar, onları besler ve sağlıklı saç büyümesi için onları uyarır. Ayrıca saç tellerini güçlendirerek kırılmaya karşı daha dirençli hale getirir.

Hint yağının antioksidan faydaları da vardır. Saçı serbest radikal hasarlarının yanı sıra çevresel unsurlardan (kirlilik, UV ışınlarına maruz kalma, sert hava koşulları vb.) Korur, böylece daha az kıvırcık, parlak ve yumuşak saçları korumamıza yardımcı olur.

Geniş bir tencereye su alın. Bir ila iki yemek kaşığı shea yağını ateşe dayanıklı bir kaseye alın ve kaseyi, tencerenin içine yerleştirin. Ateşten alın ve eritilmiş shea yağını bir kaseye aktarın. Buna eşit miktarda hint yağı ekleyin ve shea yağı saç maskesini hazırlamak için karıştırın. Bunu saç derinize masaj yapın ve ayrıca saçınızın uzunluğuna uygulayın. Bir saat bekletin ve ardından hafif bir şampuanla yıkayın. Bu nemlendirici shea yağı saç maskesini haftada bir ila iki kez tekrar uygulayın.

Aloe vera, E vitamini yağı ve shea yağı saç maskesi

Aloe veranın saçlarımıza harika faydaları vardır. Doğal bir saç kremi olarak çalışır ve saçı yumuşak ve pürüzsüz tutar. Ayrıca aloe vera, kaşıntılı, pullu saç derisini yatıştırmak için harika bir doğal çare olarak kabul edilir. Saç derisindeki ölü hücrelerin onarılmasına yardımcı olan ve kaşıntıyı azaltan proteolitik enzim olarak bilinen bir madde içerir.

Ayrıca aloe veranın antiviral ve antibakteriyel faydaları saç derisinin sağlıklı kalmasına yardımcı olur. Aynı zamanda kepekten kurtulma sağlar. Aloe veranın mantar önleyici özellikleri, saç derisinde mantar ve mayaya neden olan kepeği uzaklaştırır. Ayrıca gelecekteki kepek oluşumunu önlemek için saç derisini güzelce nemlendirir ve nemlendirir. Ayrıca aloe veranın anti inflamatuar faydaları da kepek nedeniyle oluşan aşırı kaşıntıdan kurtulma sağlar.

Saç derisinin ideal pH dengesini korumak, sağlıklı saçlar ve sağlıklı saç derisi elde etmenin anahtarıdır. Doğası gereği alkali olan aloe vera, kafa derisinin asit-alkali seviyesini korumaya yardımcı olur, böylece bakteri ve mantarların hayatta kalmasını zorlaştırır.

Aloe vera, A vitamini, B12 vitamini, folik asit, C vitamini ve E vitamini gibi saç dostu besinler için harika bir kaynaktır. Saç tellerini beslemek ve güçlendirmek ve saç dökülmesini önlemek için birlikte çalışırlar.

Aloe veranın sıkılaştırıcı faydaları, saç derisinin derinlemesine temizlenmesine ve fazla sebum ve diğer safsızlıkların ortadan kaldırılmasına yardımcı olur. Bu, saç derisi sağlığının artmasına ve saç uzamasının desteklenmesine de yardımcı olur.

Sağlıklı, yumuşak, parlak saçlar istiyorsanız saç bakım rejiminize E vitamini eklemelisiniz. Saç derisindeki kan dolaşımını teşvik eder. Bu, oksijen ve diğer besin maddelerinin saç köklerine daha iyi taşınmasına, hasarların onarılmasına ve yeni saç büyümesinin tetiklenmesine neden olur.

E vitamininin antioksidan faydaları vardır. Serbest radikallerin saç hücrelerine verdiği oksidatif hasarı azaltmaya ve saç büyümesini hızlandırmaya yardımcı olur. E Vitamini ayrıca çevresel unsurlarla savaşır ve bunların neden olduğu hasarı tersine çevirir. Ayrıca erken gri saçları önlemek için harika çalışıyor.

Sağlıklı saçlar, sağlıklı saç derisinden büyür ve E vitamini, saç derisi sağlığını iyileştirmek için harika bir besin maddesi olarak kabul edilir. Saç derisinin ideal pH seviyesini koruyarak saç derisinin aşırı kuruluğunu ve yağlılığını önler.

Saç derisi aşırı derecede kurursa, yağ bezleri nem kaybını telafi etmek için daha fazla yağ üretir. Bu, kafa derisinde aşırı yağ birikmesine ve saç köklerinin tıkanmasına neden olur. Yeni saç çıkmasını durdurur ve ayrıca kepek ve saç derisinin kaşınmasına neden olabilir.

E vitamini saç derisine kaybedilen nemi yenileme ve kuruluğu önleme özelliğine sahiptir. Bu, yağ bezlerinin aşırı aktivitesini durdurur ve kafa derisinin pH seviyesini dengeler. E vitamininin derin iyileştirici faydaları da vardır. Yumuşatıcı olan E vitamini yağı, saç şaftındaki nemi kapatır ve kırık uçları, donukluğu, kuru ve yıpranmış saçları etkili bir şekilde önler.

Bunlar, evde kolayca deneyebileceğiniz altı basit ama etkili shea yağı saç maskesi tarifiydi. Burada kullanılan malzemeler ucuzdur ve kolayca elde edilebilir. Peki ne bekliyorsunuz? Saç bakım rejiminize shea yağı ekleyin ve cebinizde bir delik açmadan yumuşak, ipeksi saçların tadını çıkarın.

Geniş bir tencereye su alın. Bir ila iki yemek kaşığı shea yağını ateşe dayanıklı bir kaseye alın ve kaseyi, tencerenin içine yerleştirin. Ateşten alın ve eritilmiş shea yağını bir kaseye aktarın.  Üzerine bir yemek kaşığı aloe vera jeli ve iki çay kaşığı E vitamini yağı ekleyin. Shea yağı saç maskesini hazırlamak için tüm malzemeleri karıştırın. Tüm saç derisine ve saça uygulayın ve otuz ila kırk dakika bekleyin. Sade su ve yumuşak bir şampuanla yıkayın. Haftada bir veya iki kez tekrar uygulayın.

Hindistan cevizi yağı, shea yağı ve argan yağı i̇çeren ev yapımı saç kremi

Yaza gidiyoruz ve en sevdiğimiz güzellik yağlarını kullanarak bu hasarlı saçları bir ev yapımı derinlemesine nemlendiren saç kremi ile tamir etme zamanı… Havuzda saç bakımı konusunda gayretli olsanız bile, klor, güneş ve tuz üçlüsü nemi çekerek saçınızı kuru ve kırılgan hale getirecektir.

Denize veya havuza girmeseniz bile, yazın güneşinden ve musluk suyundaki klordan kaynaklanan bol miktarda UV ışığı hasarı vardır bu nedenle saçınızı derinlemesine bir saç kremi ile tazelemek herkese iyi gelir.

Hızlı ve rahat bir saç kremi için hindistan cevizi yağını istediğiniz zaman doğrudan saçınızın uçlarına masaj yapabilirsiniz. Kumsalda bir gün gibi nemlendirir ve kokmasını sağlar. Çocuğunuzun karışık saçlarına tarak bile geçiremediğinizde bunun özellikle işe yaradığını düşünüyorum.

Daha yoğun bir saç kremi için, bu saç maskesi bir ton nem ekler ve yağları eritip kremsi bir doku elde etmek için fazladan birkaç dakikaya değer. Daha yoğun kıvam, saç kremini saçınıza uygularken kontrol etmeyi kolaylaştırır. Tek bir yerde tüm yağı toplamak istemezsiniz!

Şimdiye kadar, muhtemelen hindistancevizi yağının hemen hemen her şeyi yapabileceğini biliyorsunuzdur. Argan yağı, elektriklenmeyi kontrol etmek ve donuk saçlara parlaklık katmak için harikadır.

Shea yağı sadece nem ve parlaklık kazandırmakla kalmaz, aynı zamanda kepek ve kuru saç derisinin giderilmesine de yardımcı olabilir. Bu derin saç kreminin ciddi bir bakım gücü var!

Ancak sadece duymaya alıştığımız yağlarla sınırlı değilsiniz. Farklı yağların çeşitli özellikleri vardır, bu nedenle bu tarifi kendi saç tipinize göre uyarlamak istiyorsanız, işte size nasıl yardımcı olacağı…

Kuru veya kıvırcık saçlar için argan yağı, yağlı saç derisi veya gevşek saçlar için üzüm çekirdeği yağı, aşırı kuru veya hasar görmüş saçlar için macadamia yağı, hassas veya pul pul saç derisi için badem yağı, pul ve kepek için shea yağı ve yeni saçların çıkması için zeytinyağı idealdir.

Saçınız için birkaç damla uçucu yağ eklemek, derinlemesine bakım yapan ekstralardır. Biberiye yağı, lavanta yağı ve nane yağı gibi tüm yağların hepsi saçlarınızı güçlendirmenin yanı sıra saç tellerinizin spadan yeni çıkmış gibi kokmasını sağlamak için harika esansiyel yağlardır.

Taşıyıcı yağlarda olduğu gibi, bazı uçucu yağlar saç tellerini nemlendirmede ve saç sağlığını iyileştirmede diğerlerinden daha iyidir. Biberiye yağı, lavanta yağı ve nane yağına ek olarak, işte muhteşem bukleler için sevdiğimiz birkaç tanesi…

Sedir yağı, saç derisindeki yağ üreten bezleri dengelemeye yardımcı olduğu söylenir böylece saçlar daha az yağlı görünür. Limon otu yağı, saç derisi tahrişini ve kaşıntısını hafifletebilir, kepek tedavisine yardımcı olur. Kekik yağı, bakterileri uzak tutmaya yardımcı olan antimikrobiyal bir yağdır. Misk adaçayı yağı, saç derisindeki yağları temizler ve kuru cildi besler. Çay ağacı yağı, antimikrobiyal ve antifungal kepeklenmeye meyilli saçlar için idealdir.

Derinlemesine nemlendiren saç kreminizi, yağları mikrodalgada ısıtarak veya maskeyi her zamanki gibi uygulayıp birkaç dakika dışarıda güneşe çıkarak sıcak yağ tedavisine dönüştürebilirsiniz. Ayrıca onları takabilir ve ardından güzel bir jakuzide veya banyo küvetinde rahatlayabilirsiniz. Sıcaklık saç kütikülünü açar böylece nemlendirici yağlar saç tellerine daha iyi nüfuz edebilir.

İlk önce, saçlardaki düğümleri ve karışıklıkları gidermek için saçınızı tarayın. Ardından saç kremini kökten uca uygulayın ve uygularken saç derinize masaj yapın. Saçınızı ılık ve nemli bir havluya sararak yağın daha da emilmesini sağlayın ve yirmi ila otuz dakika bekletin. Her zamanki gibi şampuan ve saç kremi uygulamadan önce saçları çok iyi bir şekilde durulayın. Daha da fazla saç bakım gücü için harika gece saç maskesini deneyin. Bu saç kremi ile saçlarınızdaki tüm düğümler ve karışıklıklar çözülür. Saçlar harika nemlendirici ve pürüzsüz hale gelir.

Yazımızın faydalı olduğunu umuyoruz. Bunun yanı sıra, Yasemin Yağı Cilde Faydaları adlı yazımız da ilginizi çekebilir.

Bizi Instagram’dan takip etmeyi unutmayın!

Shea Yağı (Shea Butter) Nedir? Shea Yağı (Shea Butter) Nasıl Kullanılır? 2025 Shea Yağı
Selma Ulusoy

9 yıldır metin yazarlığı yapıyorum ve hikaye anlatmayı çok seviyorum. Her kadın gibi cilt bakım ve kozmetik ürünlerine bayılıyorum. Herkesin içinde var olan ışığın ve güzelliğin ortaya çıkmasına katkı sağlamak için bu yazıları keyifle yazıyorum. Umarım siz de keyifle okursunuz. İç güzelliğinizi dışınıza yansıtabilmeniz dileğiyle...

Reklamlar
Abone ol
Bildir

0 Yorum
Eski
Yeni Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
Yorumları Görüntüle

İlgini çekti mi? Bunlara da bakabilirsin

Reklamlar
Başa dön tuşu
0
Düşüncelerinizi yazabilirsinizx