Cilt Bakımı

Sir Ağda Nedir? Sir Ağda Çeşitleri

Reklamlar

Pürüzsüz cilde sahip olmak için çeşitli yollar keşfedildi. Sir ağda ise yıllardır kullandığımız, kılları en temiz ve en pratik yöntemdir. Ağdanın özellik ve kullanım alanı olarak değişen yöntemleri vardır.

Sir Ağda Nedir?
Sir Ağda Nedir?

Sir ağda kılların en sağlıklı ve sorunsuz alınabilmesini sağlayan ağda çeşididir. Çam reçinesinin özünden üretilen, tamamen doğal, akışkan yapıda bulunan zaman zaman ısıttığımız, zaman zaman iki bandın arasında bulduğumuz, bal mumu hissinde bir maddedir.

Şeker içermeyen yapısından dolayı en fazla tercih edilen ağdadır. Kıl köklerini beslemez ve uzun süreli pürüzsüz cilt deneyimi yaşatır. Acısı, çeşidine göre değişir ancak hassas bölge ve ciltliler için de acıyı minimuma indiren çeşitler de bulunur.

Reklamlar
Sir Ağda Nasıl Yapılır?
Sir Ağda Nasıl Yapılır?

Sir Ağda Nasıl Yapılır?

Kullanımı için çeşitlerine göre yöntemleri de değişiklik gösterir demiştik. Genel olarak ele alırsak, ısıttığımız, akışkan hale gelen ağdayı, kuru ve kremlerden arındırılmış cildimize sürerek veya yapıştırarak gerçekleştiririz. Ağdayı sürerken ya da yapıştırırken, kıl köklerinin çıkış yönüne doğru sürdüğümüzden emin olmalıyız.

Donan ağda çeşidini kullanmıyorsak, ağda bezini, ağdanın üzerine hava kabarcığı kalmayacak şekilde yapıştırıyoruz. Birkaç kere ovalayıp iyice yapıştığından emin oluyoruz. Bezi, tutabileceğimiz bir alan kalacak şekilde yapıştıralım. Ağdasız bölümden tutup kıl köklerinin çıkış yönünün tersine doğru hızlıca çekiyoruz.

Ağda işlemi sonrasında 6 saat kadar su ile temastan kaçınalım. Kalan ağdayı temizlemenin en iyi yolu yağ içerikli mendillerdir. Organik yağlar, masaj yağları da tercih edilebilir.

Sir Ağda Nerede Kullanılır?
Sir Ağda Nerede Kullanılır?

Sir Ağda Nerede Kullanılır?

Hassas cildimiz, hassas bölgelerimiz unutulmadı… Sir ağda çeşitleriyle her yüzeye, her kıl tipine uygundur. Kol ve bacaklarımız için normal ağda tercih etsek de, hassas bölgeler için pudralı tercih edilmesi her yönden daha iyidir. Pudralı ağda, içerisindeki pudra sayesinde cildi tahrişten korur acıyı hafifletir. Hassas ciltler için uygun olan ağda yüzümüz için de kullanılabilir.

Reklamlar
  • Kollar ve bacaklarda
  • Genital bölgede
  • Sırtta
  • Göbekte
  • Yüz ve dudak üstünde kullanıma uygundur.

Uygulanmaması gereken bölgeler, saçlar, erkeklerde sakallar, meme uçları ve kirpiklerdir.

Ağda Kılları Yok Eder Mi?
Ağda Kılları Yok Eder Mi?

Sir Ağda Kılları Yok Eder Mi?

Şekersiz sir ağda mucizesi uzun süreli kullanım sonrasında kılların incelmesini ve zamanla seyrelmesini sağlar. Şekersiz yapısı sayesinde kıl köklerini beslemez. Zamanla kıl kökleri zayıflamaya başlar. Ağda sonrası yaklaşık 3 hafta kadar pürüzsüz cilde sahip oluruz.

Sir Ağda Çok Acıtır Mı?

Merak ettiğimiz ve oldukça korku veren bu durum sanıldığı kadar korkutucu değildir. Ağda çeşidine göre acı riski değişkenlik gösterir. Ancak genel itibariyle, kılları kökünden çektiği için acıtır. Ancak kısa süreli bir acı hissi yaşanır ve sonrasında uyuşukluk yerini alır.

Ağda Acı Verir Mi?
Ağda Acı Verir Mi?

Kol ve bacaklar diğer bölgelere nazaran daha az acı verici bölgelerdir. İlk kez yapıyorsanız bir profesyonelden yardım almanızda fayda var. Genital bölge ve yüzde tahriş olma riski yüksek olduğundan dolayı daha dikkatli olmalıyız.

Uygun boyutlarda ağda bezleri ya da bantları kullanabiliriz. Acısının daha az olması için, soğutucu kremlerden yararlanabiliriz ancak ağda işleminden bir yarım saat önce kullanmalı sonrasında cildimizi kremden arındırmamız gerekir.

Rahat Ağdanın Sırrı
Rahat Ağdanın Sırrı

Rahat Ağdanın Sırrı: Sir Ağda Bandı

Ağda kullanımını kolaylaştırmak için üretilmiş, hazır ağda bandıdır. Ağda yapmanın en pratik yöntemlerinden birisidir. Yumuşak yapısından dolayı cilde zarar vermez. Kopmaz ve yıpranmaz yapısıyla, ağda yaparken sorun yaşamayız. Ağda bandı çeşitleri de, ağdanın kalitesine göre değişim gösterir. Damarsız olan tercih edilmelidir. Esnememesine, yumuşak olmasına özellikle dikkat etmeliyiz. Batık ve tahriş oluşumunu engeller.

Sir Ağda Bezi Yerine Ne Kullanılır?

Ağda bezi almaya vakit bulamadık. Peki ağda yapamayacak mıyız? Tabii ki yapabiliriz! Ancak mümkünse en verimli ağda için ağda bezi edinmeliyiz. Evimizde pamuktan eski bir tişört, çarşaf parçası ya da kumaş işimizi görür. Önemli olan ağdayı çekebilmesi için pamuklu olmasıdır. Edindiğimiz kumaş parçasını kullanacağımız yüzeyin boyutuna göre keselim. Ardından ağda üzerine yapıştıralım.

Sir Ağda Çeşitleri
Sir Ağda Çeşitleri

Çeşitleri

Çeşitleri olduğundan söz etmiştik. Çeşitleri nelerdir, kullanımları nasıldır bir bakalım

Yeşil Azulen Sir Ağda

Her cilt yapısına uygun, genellikle tercih edilen sir ağda çeşididir. Tamamen doğaldır ve şeker içermez. Kıl köklerini beslemez, uzun süreli kullanım sayesinde zamanla kılların azalmasını sağlar.

Pembe Pudralı Sir Ağda

Hassas ciltler ve hassas bölgeler için birebir ağda çeşididir. Pudralı içeriği ile minimum acı yaşanır. Tahrişi ve batık oluşumunu önler. Pudralı yapısı ter oluşumunu en aza indirir.

Sarı Naturel Sir Ağda

Sert kılları almak için kullanılan ağda çeşididir. Erkekler tarafından ense, kulak etrafı ve sırt için kullanılır. Şeker içermeyen yapısıyla kılların seyrelmesini sağlar. Hassas ciltlerin pembe pudralı ağda çeşidini kullanması önerilir.

Siyah Sir Ağda

Siyah ağda, peeling etkisiyle siyah nokta ve batık oluşumu engeller. Olan batık ve siyah noktaların azalmasını sağlar. Cildi yeniler ve nemlendirir. Şeker içermez kıl köklerini beslemez.

Ağda Makinesi
Ağda Makinesi

Ağda Makinesi

Ağdaların bazıları ısıtılarak kullanılır. Kartuş ağda ve kalıp ağda için makineler bulunur. Kalıp ağda makinesi, ağdanın kazan içine atılıp erimesini, ısınmasını ve sıcak kalmasını sağlar. Kartuş ağda için, kartuşu makinenin içine yerleştirerek ısıtırız. Yaklaşık 30 ya da 40 dakikada istenilen akışkanlığı sağlar.

Kalıp Ağda Makinesi
Kalıp Ağda Makinesi

Sir Ağda Fiyatları

Ağda fiyatları çeşitlerine, markalarına göre değişiklik gösterir. Örneğin ağda bantları pratik olduğu kadar ekonomiktir. Ulaşımı oldukça kolaydır. 5 TL ile 20 TL arasında fiyatlandırılır. Kartuş ağdalar daha uzun süreli kullanım içerir. Set halinde ya da tekli olarak bulmamız mümkündür.

Ulaşımı, ağda bantları kadar kolaydır. Fiyatları 6 ile 20 TL arasında değişir. Kalıp ağdalar, aynı şekilde uzun ömürlüdür. Fiyatları 30 ile 50 TL arasında değişir. İçlerine yağ ya da su temas etmediği müddetçe yapıları bozulmaz.

Bizi İnstagram da takip edebilirsiniz.

Sir Ağda Nedir? Sir Ağda Çeşitleri 2025 sir ağda
Banu Horoz

Hem alaylı hem okullu, edebiyat fakültesinden kelam aşığı olarak mezun olmuş kadın yazar. Dünya üzerindeki her şey kelimelerle resmedilebilir .

Reklamlar
Abone ol
Bildir

0 Yorum
Eski
Yeni Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
Yorumları Görüntüle

İlgini çekti mi? Bunlara da bakabilirsin

Reklamlar
Başa dön tuşu
0
Düşüncelerinizi yazabilirsinizx