Hayvanlar Alemi

Snowshoe Kedisi Bakımı ve Özellikleri

Reklamlar

Snowshoe kedisi veya Karayak kedisi, her iki ismi ile tanınan tüyleri ve görüntüsü Siyam kedisini andıran huysuz bakışlı bir kedidir. Kocaman mavi gözleri ve beyaz ayakları, Snowshoe kedisinin en beğenilen özellikleridir, ancak kesinlikle tek farkı bunlar değildir. Gelin Snowshoe kedisinin ideal beslenmesi ve bakımdan, ırkın özellikleri hakkında detaylı bilgilere göz atalım.

Snowshoe Kedisi Özellikleri
Snowshoe Kedisi Özellikleri

Snowshoe Kedisi Özellikleri (Karayak Kedisi Özellikleri)

Menşei Amerika Birleşik Devletleri olan Snowshoe kedisine bu ülkede beyaz çoraplı kedi veya beyaz ayaklı kedide denilmektedir. Uzun bir yaşam süresi olup, 12-15 yıl arası yaşam sürebilirler. Karayak kedisi orta beden kedi ırkına girer ve 3 ila 6 kg arası bir ağırlığa sahiptir.

Snowshoe kedisi, bakarken en dikkat etmeniz gereken üç konu vardır. Fırsat bulursa kaçma eğilimi vardır, beslenmesine dikkat edilmezse kilo alma eğilimi vardır ve miyavlama huyu vardır.
Snowshoe kedisinin en güzel yanlarından biri yalnız kaldığında bunu sorun etmemesidir. Ayrıca çocuklarla çok iyi geçinirler ve evde başka evcil hayvanlarınız varsa onlarlada iyi geçinirler.

Snowshoe kedisi, düşük sıcaklıklarda huzursuz olur ve hastalanır. Bu kediye bakarken evinizin en kötü orta sıcaklıkta olması gerekir.

Reklamlar

Snowshoe Kedisi İdeal Yaşam Alanı

Snowshoe kedisi canlı, meraklı ve hareketli bir kedidir. Bu nedenle ideal olan, ona açık havada oynayabileceği, zıplayabileceği, tırmanabileceği bir alan sağlamaktır.

Bahçeniz veya terasınız yoksa evinizde ona özel bir ayarlayabilirsiniz. Kediniz için oyuncaklar tırmalama tahtası ve tırmanma direkleri ayarlamanız onun günlük rutini için çok önemlidir. Yalnız kaldığında hiç sorun etmeden kendisini bu şekilde oyalayabilir.

Snowshoe kedisi, evde sık zaman geçiremeyenler için ve yaşlı insanlar için ideal bir seçimdir. Ne olursa olsun bu kediye ayıracak yeterli zamanınız ve enerjiniz olması önemlidir.

Snowshoe Kedisi Kökenleri
Snowshoe Kedisi Kökenleri

Snowshoe Kedisi Kökenleri

1970’lerde, bir yetiştirici, Viktorya dönemi fotoğraflarında tasvir edilen bazı beyaz ayaklı Siyam kedisi fotoğraflarından büyülendi. Böylece, Siyam, American Shorthair ve Birman kedisi dahil olmak üzere farklı kedi ırklarını melezlenmesi sonucu, Snowshoe kedisi ortaya çıkmış oldu.

Reklamlar

1983 yılında Snowshoe kedisi resmen tanındı, ancak hala çok nadir bulunur.

Snowshoe Kedisi Fiziksel Özellikleri

Snowshoe kedisi, orta büyüklükte olup, maksimum 35 cm uzunluğunda 3 ila 6 kg arasında bir ağırlıktadır. Snowshoe kedisinin yapısı yalın ve kaslı olup, kediye çevik ve kıvrımlı bir görünüm kazandırır.

Bu kedinin başı, yumuşak ve yuvarlak hatlara sahip üçgen şeklindedir. Kulaklar orta büyüklükte, gözler büyük ve delici bakışlara sahiptir. Gözlerin alabileceği renkler mavi veya mavinin tonu olan akuamarin rengidir.

Snowshoe kedisi, kısa, kalın ve yumuşak bir tüy yapısına sahiptir. Tüy tipine bağlı olarak, cinsin iki çeşit  renk türü vardır ve bu renkler ana renkleri kabul edilir.

  • İlkinin dört beyaz ayağı da vardır
  • İkincisinin burnunda ters bir V vardır.

Snowshoe kedisinin kürkünün herhangi bir rengi olabilir. Ancak en yaygın tonlar, tarçın rengi, kahve tonları ve beyazdır. Bu kedinin kürk deseni renkli veya iki tonlu olabilir. Snowshoe kedisinin bacakları incedir ve vücudun geri kalanıyla iyi orantılıdır.

Snowshoe Kedisi Karakteri
Snowshoe Kedisi Karakteri

Snowshoe Kedisi Karakteri

Snowshoe kedisi, çekici bir görünüme sahip ve aynı zamanda mizacı çok etkileyicidir. Bu kedi, insanlara karşı son derece tatlı ve sevecendir. Canlı ve meraklı bir kedi olup oyun oynamayı seven bir kedidir.

En önemli özelliği sahibi yanında ise onunla vakit geçirir. Yalnız kaldığında kendi kendine oyuncakları ile oyun oynar. Ayrıca biraz meraklı ve keşfetmeye bayılan bu kedi çok zeki ve anlayışlı bir kedidir.

Çocuklar Ve Diğer Hayvanlarla Uyumluluk

Dengeli ve tatlı doğası ile Snowshoe kedisi, küçükler için mükemmel bir arkadaşıdır. Arkadaş canlısı ve girişken olduğu için hem köpeklerle hem de kedilerle iyi anlaşır. Ayrıca yavruluk döneminde sosyalleştirilirse kuşlarla bile iyi geçinebilir.

Snowshoe Kedisi Sağlığı

Bu kedinin ortalama ömrü 12 ile 15 yıl arasındadır. Bu kediler genel olarak sağlıklıdır. Nadir olmaları nedeniyle, kalıtsal veya yaygın hastalıkları bugüne kadar kayıt altına alınmamıştır.

Ancak veteriner raporlarına göre en çok aşağıdaki hastalıklar görülmüştür.

  • Cilt rahatsızlıkları;
  • Alerjiler;
  • Enfeksiyonlar;
  • Ağız boşluğu hastalıkları
Snowshoe Kedisi Tüy Bakımı
Snowshoe Kedisi Tüy Bakımı

Snowshoe Kedisi Tüy Bakımı

Snowshoe kedisi, az tüy döken kedi ırkıdır. Bunun için haftada 2-3 kez taramak fazlasıyla yeterlidir.

Snowshoe Kedisi Beslenmesi

Snowshoe kedisi, çok obur ve açgözlü bir kedidir. Bu nedenle, kedinin enerji ihtiyacını aşırı kilo almasına neden olmadan karşılayabilmek gerekir.

Kediye verilecek besinler ağırlıklı olarak et ve balıktır. Doğası gereği etoburdur. Somon, hamsi, hindi, tavuk gibi besinler ihtiyaçlarını karşılayacaktır. Bu besinleri içeren kaliteli mamalar tercih edebilirsiniz.

Snowshoe Kedisi Üremesi

Yalnızca aynı cins Snowshoe kedileri arasında çiftleşmeye izin verilir. Genel olarak çiftleşmede fiziksel görünümünde 4 ayağı beyaz olan ırklar çiftleştirilir. Gebelik 63 ila 68 gün arasında sürer ve genel olarak 2 ila 4 yavru doğar. Snowshoe kedisi, yavrularına iyi bakar ve büyütür.

Snowshoe Kedisi Hakkında İlginç Bilgiler

  • Bu cinsin adı, İngilizce’den gelir ve “kar ayakkabısı” anlamına gelir.
  • Bu cinsin bir örneği, sosyal medya sayesinde popüler olan çok ünlü somurtkan kedi Grumpy isminde bir kedidir.
  • Çoğu kedinin aksine, Snowshoe kedisi, suya bayılır. Su ile oynamayı ve hatta yüzmeyi çok sever. Bu kediyi yıkamak hiç zor olmayacaktır.

İlginizi çekebilir: Chantilly Tiffany Kedisi Bakımı ve Özellikleri

Instagram hesabımıza buradan ulaşabilirsiniz: https://www.instagram.com/begonyakadin/

Snowshoe Kedisi Bakımı ve Özellikleri 2024 Snowshoe Kedisi
Öner Ünlü

Reklamlar
Abone ol
Bildir

0 Yorum
Eski
Yeni Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
Yorumları Görüntüle

İlgini çekti mi? Bunlara da bakabilirsin

Reklamlar
Başa dön tuşu
0
Düşüncelerinizi yazabilirsinizx