Aromaterapi

Udi Hindi Yağı Nedir? Udi Hindi Yağı Covid 19 Hastalığına İyi Geliyor Mu?

Udi Hindi Yağı Faydaları

Reklamlar

Udi hindi yağı son zamanlarda Covid 19 hastalığı sebebiyle pek çok kişi tarafından kullanılıyor. Peki udi hindi yağı nedir, ne işe yarar, faydaları nelerdir, nasıl kullanılır, udi hindi yağı nasıl yapılır ve corona hastalığına iyi geliyor mu? Bu soruların cevaplarını yazımızda bulacaksınız.

Udi Hindi Yağı Nedir? Covid 19 Hastalığına İyi Geliyor Mu?

Udi Hindi Yağı Nedir?

Udi hindi bitkisinin kökünden elde edilen udi hindi yağı, ilaç yapımında kullanılır. İnsanlar pek çok farklı hastalık için bu yağı kullanırlar ancak bu kullanımları destekleyecek bilimsel bir kanıt yoktur. Yiyecek ve içeceklerde aromaterapi bileşeni olarak udi hindi yağı kullanılır. Bu esansiyel yağ, imalatta kozmetikte fiksatif ve koku olarak kullanılmaktadır.

Kusti bahri yağı olarak da bilinen udi hindi yağı sindirim problemleri, gaz, astım, öksürük, dizanteri, kolera, hemoroid, adet sorunları, şeker hastalığı, ağrılı eklemler, böbrek sorunları, karaciğer sorunları, deriye uygulandığında deri döküntüleri, cilde uygulandığında baş ağrısı ve cilde uygulandığında cilt hastalıklarını iyileştirir.

Reklamlar

Udi Hindi Yağı Fiyatı

Udi hindi yağının fiyatı 21 lira ile 175 lira arasında değişiklik gösterir.

Udi Hindi Yağı
Udi Hindi Yağı

Udi Hindi Yağı Faydaları

Udi hindi uçucu yağı, sarı veya açık kahverengi renkte odunsu ve grenli bir kokuya sahiptir. Antiseptik, antiviral, antispazmodik, bakterisidal, sindirim, gaz giderici, balgam söktürücü, hipotansif, ateş düşürücü, uyarıcı, tonik ve mide özelliklerine sahiptir. Alkollü içeceklerde, şekerlemelerde ve alkolsüz içeceklerde aroma verici olarak kullanılır. Bunun dışında udi hindi esansiyel yağının pek çok farklı faydası vardır.

Bağışıklık sistemine yardımcı olur

Udi hindi uçucu yağı, bakterileri, kötü mikropları ve enfeksiyonları ortadan kaldırarak bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur. Ayrıca astım, bronşit ve kronik öksürükler için de faydalıdır. Kan basıncını hafifçe yükseltir, kasılma kuvvetini ve ventrikül genliğini artırır.

Sindirime yardımcı olur

Udi hindi esansiyel yağı, sindirim sistemini temizler ve sindirimi destekler. Ilık bir çayda bu yağın birkaç damlasının kullanılması sindirim işlevlerine yardımcı olur.

Reklamlar

Cilt sağlığına iyi gelir

Udi hindi esansiyel yağı, yaşlanma sürecini yavaşlatmaya yardımcı olur. Yüzdeki ince çizgilerin, kırışıklıkların, sarkmanın ve yaşlılık lekelerinin nedeni olan serbest radikalleri yok eder. Egzama, sedef hastalığı ve kepek gibi cilt rahatsızlıklarında da faydalıdır. Cilt iltihabının iyileşmesine yardımcı olur.

Merhem olarak kullanılır

Udi hindi uçucu yağının iyileştirici özellikleri, sıyrıkları, kesikleri, çizikleri, kabuklanmaları, batık ayak tırnaklarını ve böcek ısırıklarını tedavi etmeye yardımcı olur. Açık yaralardaki bakteri ve enfeksiyonları yok eder.

Kolerayı önler

Bir gram kakule, üç gram udi hindi yağı ve 120 ml suyu kaynatın. Bu çay, koleranın tedavisine yardımcı olur. Uyarıcı özelliklerinden dolayı refleks inhibisyonu üretir. Depresan özellikleri bu spazmdan kurtulma sağlar.

Ülser tedavisinde kullanılır

Udi hindi uçucu yağı, şiddetli ülserlere yardımcı olur. Toz haline getirilmiş ve kurutulmuş kök ya da yağ uyarıcı ve büzücü bir merhem olarak kullanılır.

İyileşme sürecini hızlandırır

Udi hindi yağının lokal olarak kullanılması yara iyileşmesi sürecini desteklemeye ve enfeksiyon olasılığını önlemeye yardımcı olur.

Udi Hindi Yağı
Udi Hindi Yağı

Udi Hindi Yağı Nasıl Kullanılır?

Baş geriye doğru eğik olarak sırt üstü uzanın ve udi hindi yağı beynin arkasına ulaşana kadar koklayın. Böylece solunum yolları rahatlar ve burun tıkanıklığı açılır.

Udi hindi esansiyel yağı genel olarak sindirimi destekler, vücuttaki toksinleri temizler, ağrıyı azaltır ve doğurganlığı artırır. Saç bakım kremi olarak da kullanılır. Öksürük, astım ve bronşit gibi solunum rahatsızlıklarının tedavisine yardımcı olur.

Yaraları, açık kesikleri, dikiş izlerini tedavi etmeye yardımcı olur ve ayrıca antiseptik görevi görür. Ayurveda’da artritik durumları ve iltihapları iyileştirmek için kullanılır. Bu yağ astım, kolera, gaz, öksürük, tifo ve dizanteri tedavisinde kullanılır. Kusma, iştahsızlık, karın ağrısı ve mide bulantısı için bir tedavidir. Ayurveda’da cilt hastalıkları ve gut tedavisinde kullanılır.

Birkaç damla udi hindi yağını bir su bardağı suya karıştırarak tüketebilirsiniz ya da bir pamuk yardımıyla cildinize uygulayabilirsiniz.

Şifa Hanım Udi Hindi Yağı

Bu udi hindi yağının güncel fiyatı 130 liradır. Bu linke tıklayıp satın alabilirsiniz.

Udi Hindi Yağı Nasıl Yapılır?

Udi hindi bitkisini büyük bir cam kavanoza alın ve üzerine cam kavanozun sonuna kadar zeytinyağı ekleyin. Cam kavanozun kapağını sıkıca kapatın ve üç hafta serin ve kuru bir yerde saklayın. Her gün cam kavanozu sallayın. Üç hafta sonra bu yağı ince bir tülbent yardımıyla süzün ve başka bir cam kavanoza alın.

Udi Hindi Yağı Ateş Düşürür Mü?

Evet, bu yağın ateş düşürücü özelliği vardır.

Udi Hindi Yağı Alerji Yapar Mı?

Nadir durumlarda udi hindi yağı alerjiye neden olabilir. Bu yüzden kullanmadan önce mutlaka yama testi yapın.

Udi Hindi Yağı Aktarlarda Bulunur Mu?

Evet, bu yağı aktarlarda bulabilirsiniz.

Udi Hindi Yağı Corona Hastalığına İyi Gelir Mi?

Udi hindi yağının Corona virüsüne iyi geldiği biliniyor. Fakat bu yağı kullanmadan önce mutlaka doktorunuza danışmalısınız.

Udi Hindi Yağı kullandınız mı? Faydalı oldu mu? Düşüncelerinizi yorum yazın.

Sonuçları görüntüle

Yükleniyor ... Yükleniyor ...
Udi Hindi Yağı Nedir? Udi Hindi Yağı Covid 19 Hastalığına İyi Geliyor Mu? 2024 Udi Hindi Yağı
Selma Ulusoy

9 yıldır metin yazarlığı yapıyorum ve hikaye anlatmayı çok seviyorum. Her kadın gibi cilt bakım ve kozmetik ürünlerine bayılıyorum. Herkesin içinde var olan ışığın ve güzelliğin ortaya çıkmasına katkı sağlamak için bu yazıları keyifle yazıyorum. Umarım siz de keyifle okursunuz. İç güzelliğinizi dışınıza yansıtabilmeniz dileğiyle...

Reklamlar
Abone ol
Bildir

0 Yorum
Eski
Yeni Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
Yorumları Görüntüle

İlgini çekti mi? Bunlara da bakabilirsin

Reklamlar
Başa dön tuşu
0
Düşüncelerinizi yazabilirsinizx