Teknoloji

VDS Sunucu Nedir?

Sanal tahsis edilmiş sunucu (VDS), kullanıcıların internet üzerinden yalıtılmış bir sunucu sağlamasına olanak tanıyan bir IaaS bulut teklifidir.

Reklamlar

Şirket içi bir sunucuyla karşılaştırılabilir kaynaklar ve işlevsellik sunar; ancak bir bulut hizmet sağlayıcısı tarafından kiralanarak işletilir. Sağlayıcının kaynak ihtiyaçlarına ve yeteneklerine bağlı olarak, bir VDS server, büyük ölçekli sunucu örnekleri sunar.

En sevilen bulut hizmeti seçeneklerinden biri olan VDS, tüketicilere web uygulamalarının oluşturulması, dağıtılması ve barındırılması için yönetilen ancak özel bir sunucu kiralama seçeneği sunar. VDS sunucu, bir müşteriye sağlandıktan sonra çoklu kiracılığı desteklemez çünkü diğer müşterilerle paylaşılmaz.

Bir VDS, işletim sisteminin (OS) yanı sıra tüm sunucu donanımından oluşur ve kullanıcıların internet üzerinden dünyanın herhangi bir yerindeki sunuculara bağlanmasını sağlayan bir uzaktan erişim katmanı ile desteklenir.

Reklamlar

VDS, sanal özel sunucuya (VPS) benzese de aralarında küçük farklar vardır. VPS, VPS server örneklerini barındıran ve ana bilgisayar kaynaklarını paylaşan fiziksel bir sunucunun üzerindeki sanal bir sunucu iken, VDS uzak bir özel sunucu sunar.

VDS sunucu açık bir platform olduğundan, çeşitli davranışları kişiselleştirebilir ve oluşturabilirsiniz. Sonuç olarak, VDS ile yapabilecekleriniz için neredeyse sınırsız olasılık vardır.

VDS Sunucu Nedir? 2024

Aşağıdaki liste VDS’nin şu anda nasıl kullanıldığına dair bir fikir verecektir:

  • Niteliklerin, değerlerin ve son eklerin eşlenmesi,
  • Birden fazla dizini entegre etme,
  • Operasyon hedef yönlendirmesi (örn. okuma isteklerini replikalara, yazma isteklerini ana sunuculara yönlendirme),
  • Tek oturum açma mimarilerinin entegre edilmesi veya etkinleştirilmesi,
  • Operasyon yük dengeleme,
  • Yük devretme,
  • Genişletilmiş çalışma filtreleme,
  • Filtre işleme.

VDS (Virtual Dedicated Server) olarak adlandırılan en etkili sanal sunucu türü, bir sunucunun donanımını birbirinden bağımsız olarak çalışan daha küçük sunuculara böler. Bir web sitesi, VDS üzerinde barındırıldığında, site sahibine diğer site sahiplerinin kullanamayacağı işlemci ve RAM gibi kaynaklara özel erişim verilir. İzolasyon ve performans özellikleri nedeniyle VDS, özel sunucu ortamına en çok benzeyen barındırma seçeneğidir.

Reklamlar

VDS, Virtual Dedicated Server’ın kısaltmasıdır. Bir hizmet olarak bulut altyapısıdır (IaaS) ve kullanıcı tarafından istenen uygulamaların geliştirilmesi ve dağıtılması için kullanılan bir tür yönetilen sanal sunucudur. Bu sunucu türüne sanal adanmış sunucu veya yarı adanmış sunucu denir. VPS ve VDS, farklı şeyler için kullanılsalar da her ikisi de sanal sunucu olarak adlandırılır, bunun nedeni her ikisinin de sanallaştırma kullanmasıdır.

VDS, VPS gibi, fiziksel sunucunun sanallaştırıcılara bölünmesiyle oluşturulur ve her VDS, kullanıcının tercih ettiği işletim sistemini kullanma olasılığının yanı sıra özel yazılım yüklemek için kök erişimine izin verir.

VDS ile ilgili en önemli şey ölçeklenebilir, verimli ve güvenilir olmasıdır, bu da onu çok fazla trafiğe sahip siteler için iyi bir seçim haline getirir. Bir VDS sunucusuna sahip olan kullanıcılar tamamen ayrı bir sunucuya sahip olurlar ve sunucunun tüm kaynakları yalnızca kullanıcıya verilir.

VDS, sanal özel sunucu (VPS) ile tahsis edilmiş sunucu arasında bir seçenektir. Kullanıcıların özel kaynaklarını diğer kullanıcılarla paylaşmasına izin vermez ve kaynakları (disk alanı, CPU, bellek, işletim sistemi ve bant genişliği) sabittir, değiştirilemez.

Kişilerin ve işletmelerin ihtiyaçları fiziksel sunucularla birebir aynı olan ve doğrudan yönetici/yönetici yetkisi sağlayan VDS sunucular ile karşılanmaktadır.

VDS sunucuları, kişisel ve kurumsal e-posta hizmetlerinin yanı sıra çok sayıda kullanıcının erişebileceği web uygulamalarını da barındırabilmektedir. İşletmelerin kullandığı muhasebe prosedürleri ve iç iletişim sistemleri VDS paketlerinde güvenlik, etkinlik ve verimlilik korunarak uygulanabilir.

Geniş kapasiteli ve hızlı depolama ünitelerine sahip VDS sunucu çözümlerinin kiralanması, yüksek hızlı internet altyapısına sahip işletmelerin, şirket içindeki masaüstü ve dizüstü bilgisayarların yanı sıra akıllı cihazların yedekleme işlemlerini de üstlenmesine olanak tanımaktadır.

VDS Sunucu Nedir? 2024

VDS Kiralarken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Bir host seçerken şunlara dikkat edilmelidir:

  • Teknoloji: Özel VDS/VPS veya standart paylaşımlı her iki seçenek de vardır. Özellikle özel bir sunucu ile karşılaştırıldığında, avantajlar çok makul bir fiyata gelir.
  • Disk alanı: Bu, tarife planına bağlı olarak seçilebilen miktardır.
  • İşletim kararlılığı ve güvenliği: Sektörde uzun süredir var olan köklü ve kurumsal hosting firması tercih ederseniz, güvenlik sorununu düşünmenize gerek yoktur.

En Avantajlı VDS Sunucular Natro’da!

Natro ile sunucu donanım kaynaklarını ayrılmış ve sanal olmayan kategorilere ayıran bir sistem sayesinde eşsiz performans elde edebilirsiniz. Tüm risk durumları için ağ altyapısı, donanım ve enerji yedeklemelerinden faydalanarak tatsız sürprizlerin önüne geçebilirsiniz. Web sitelerinizi yönetmek için VDS sunucularla birlikte gelen ücretsiz CyberPanel yönetim panelini kullanın.

İhtiyacınız olan sunucu paketini satın alın, ardından donanım ve yazılım gereksinimlerinizi karşılamak için kaynaklarınızı gerektiği gibi genişletin. Temel bir SLA ile sunucunuza her zaman %99,9 ağ ve %99,8 donanım çalışma süresi garantisi ile ulaşabilirsiniz. Garantili donanım, ihtiyaç veya arıza durumunda mümkün olan en kısa sürede ücretsiz olarak kullanıma sunulur. Hemen Natro’nun sunduğu planları inceleyerek VDS alma aşamasında en ucuz VDS seçeneklerini kolaylıkla inceleyebilmeniz mümkün!

VDS Sunucu Nedir? 2024
admin

Reklamlar
Abone ol
Bildir

0 Yorum
Eski
Yeni Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
Yorumları Görüntüle

İlgini çekti mi? Bunlara da bakabilirsin

Reklamlar
Başa dön tuşu
0
Düşüncelerinizi yazabilirsinizx