Vivet Kalıp Ağda Nasıl Kullanılır?
Pürüzsüz cildin acısız ağdası Vivet kalıp ağda nedir, nasıl kullanılır, nelere dikkat edilmelidir sorularının cevaplarını merak ediyorsanız yazımızı inceleyerek meraklarınızı giderebilirsiniz. Diğer ağdalardan ayrılan özellikleri vardır. Balmumu yapısıyla ele kolay gelir, çekimi daha acısızdır.
Vivet Sir Ağda Kullanımı
Vivet kalıp sir ağda ısıtılarak kullanılan sir ağda çeşididir. Ağda bezi kullanılmadan, elle çekilerek uygulanır. Ağdanın kullanımı için ısıtma yöntemleri vardır. Bunlar makine ile ısıtma ve makinesiz ısıtma yöntemidir.
Öncelikle vivet kalıp ağda kullanımı için makine ile nasıl ısıtırız bakalım. Kalıp ağda ısıtıcı, kalıp olan ağdanın içine atılıp, yeterli ısıya getirilmesiyle ağdanın yanmadan akışkan ve yapışkan hale gelmesini sağlar.
Kullanımı süresince sıvı halde kalmasına yardımcı olur. Parçaladığımız ya da tüm olarak attığımız ağda akışkan hale geldiğinde, kullanıma hazır demektir. Tahta bir spatula ile ağdayı iyice karıştırıp, kuru ve kremlerden arındırılmış cildimize sürüyoruz.
Sürerken kıl köklerinin çıkış yönüne doğru sürmeye dikkat edelim. Sürdüğümüz vivet kalıp ağda, hava ve cildimizle olan temasından dolayı donmaya başlayacaktır. Donduktan sonra spatula ile ucunu biraz kaldırıp, kıl köklerinin çıkış yönünün tersine doğru çekiyoruz.
Bu işlem batık oluşumunu engeller ve daha verimli sonuç almamızı sağlar. Birden çekmeye gerek yok, adım adım kaldırabiliriz. Sir ağda donduğu için kıllarımız içinde kalır ve biz onu kaldırırken kılları da beraberinde alır. Ardından kalan ağdaları temizleme yağı ile temizleyebiliriz.
Vivet Kalıp Ağda Kullanırken Dikkat Etmemiz Gerekenler
- Ağda işleminden sonra bir süre su temasından kaçınmalıyız.
- Cildimizin kuru ve temiz olmasına özen göstermeliyiz. Bundan dolayı duş sonrası cildimizin rahatlaması nedeniyle ağda yapmak daha verimli olacaktır.
- Sir ağda donmadan, çok da yakmayacak haldeyken kullanmalıyız.
- Sürerken kıl kökü yönüne, kaldırırken kıl kökünün tersine işlem yapmalıyız.
- Ağda içerisine yağ ya da su girmemesine dikkat etmeliyiz.
- Ağda sonrası dar kıyafetler cildi tahriş edebilir, bol ve pamuklu kıyafetler tercih edebiliriz.
Vivet Kalıp Sir Ağda Makinesiz Isıtma Yöntemi
Makinemiz yoksa endişelenmeye gerek yok. Vivet kalıp ağda boyutuna uygun kaynar su ile doldurulmuş tencere bizim işimizi görecektir. Kalıp ağdayı parçalara bölerek bir cezvenin içerisine koyalım. Ancak dikkat edilmesi gereken bir şey var. Sir ağdanın su ile temas etmemesi gerekiyor.
Suyun sıcaklığıyla belli bir süre sonra akışkan hale gelecektir. Ardından kullanıma hazırdır. Aynı zamanda evinizde mikrodalga fırın varsa ne ala. Çok kısa bir süre mikrodalga fırın içerisinde ısıtabiliriz. Ancak yoğun yapıdaki sir ağda yanmaya oldukça müsait bu yüzden ısıtırken gözlemleyerek yaparsak çok daha iyi olacaktır. Akışkan halini korurken ağda işlemini gerçekleştirebiliriz.
Vivet Kalıp Ağda Nerelerde Kullanılır?
Sir ağda çeşidiyle, hassas ciltler ve hassas bölgeler için kullanıma uygundur. Özellikle yüz, genital ve kolaltı için tercih edilir. Daha az acı vermesi nedeniyle, kullanımı daha kolaydır ve tahriş, batık riskini en aza indirir.
Vivet Kalıp Ağda Özellikleri
- Acısız bir ağda deneyimi sağlar.
- Uzun süreli pürüzsüz cilt için tercih edilir.
- Hassas bölgeler için en uygun ağda çeşididir.
- Kalıp olarak bulunduğundan parça parça kullanılabilir ve uzun sürelidir.
- İçerisine su veya yağ girmediği sürece yapısı bozulmaz tekrar tekrar kullanılabilir.
- Tahriş ve batık oluşumunu engeller.
- Elle çekilir ağda bezine ihtiyaç duyulmaz.
- Çok ısıya maruz kalınmaz.
- Doğal sir ağdadır.
- Şeker içermez, kıl köklerini beslemez. Uzun süreli kullanımın ardından kılların azalmasını ve incelmesini sağlar.
- Hesaplıdır, ulaşımı kolaydır.
- Kullanımı oldukça temizdir.
Vivet Kalıp Ağda Kullananların Yorumları
Ağdaların acısız yöntemi demiştik. Kullanıcılar da bizimle aynı fikirde. Vivet kalıp ağda kırmanın zor olduğunu dile getirenler var ancak sert ve sağlam bir zemine vurarak kırabiliriz. Bu işlemi yaparken mutlaka dikkatli olun. Sir ağdanın en temiz hali diyenler var. Hava ile temasıyla beraber donan sir ağdanın yüzeylere olan yapışkanlığı da azalıyor. Kullananlar tahriş yapmadığını dile getirdi ancak bu hem sir ağdanın çeşidine hem de kişiden kişiye göre değişebilen bir durumdur. Bunun yerine ağda bandı kullanmayı tercih edenlerin sayısı da bir hayli fazla.
Vivet Kalıp Ağda Çeşitleri
Kalıp ağdalar, kullanım alanı ve özellikleri nedeniyle çeşitlere ayrılır. Bu çeşitlerin bazıları sert kıl kökleri alırken, bazıları hassas bölgeler için birebirdir.
Vivet Yeşil Azulen Kalıp Ağda
Genellikle tercih edilen, her cilt tipine uygun ve kılları kökünden sorunsuzca alan sir ağdadır. Şekersiz yapısı nedeniyle kıl köklerini beslemez ve uzun süreli kullanımda kılların seyrelmesini sağlar. Tamamen doğal çam reçinesi özünden elde edilir.
Vivet Pembe Pudralı Kalıp Ağda
Hassas ciltler buraya! Pembe pudralı kalıp ağdaların kullanım yeri ve amacı hassas bölgelere odaklıdır. Pudralı içeriği ile ter oluşumunu azaltır. Acıyı en aza indirir. Cildi besler ve tahriş oluşumunu engeller. Şekersiz sir ağdadır, uzun süreli kullanımda kıl köklerini inceltir.
Vivet Sarı Naturel Kalıp Ağda
En sert kıl köklerini alabilmek için kullanılan ağda çeşididir. Erkeklerin de ense, kulak çevresi ve sırtı için kullanabildiği vivet kalıp sarı ağda acısız bir şekilde sert kılları kökünden alır. Acıyı minimuma indirir. Sert kıl alındığı için hassas ciltlilerin biraz dikkatli olması gerekebilir. Şekersizdir, kıl köklerini beslemez.
Vivet Siyah Kalıp Ağda
Siyah ağda, peeling yapısı sebebiyle batık ve siyah noktaları kıllarla beraber alır. Bu sorunlar için kullanımı önerilir. Her cilt tipine uygundur. Hassas bölgelerde kullanılabilir. Cildi onarıp nemlendirir. Diğer ağda çeşitleri gibi şeker barındırmaz.
Vivet Kalıp Ağda Fiyatları
Set halinde ya da teker teker satımı bulunan kalıp ağdalar çeşitlerine ve miktarına göre değerlendirilerek fiyatlandırılır. Makinesi ile beraber alındığında yaklaşık 50 ile 80 TL arasındadır. Tekli satımı ise 30 ile 50 TL arasında değişir.