Cilt Bakımı

Yüzde Oluşan Delik ve Çukurların Sebepleri Nelerdir? Nasıl Tedavi Edilir?

Yüzde Oluşan Delik ve Çukurlar Nasıl Tedavi Edilir?

Reklamlar

Yüzde oluşan delik ve çukurlar pek çok insanın muzdarip olduğu dermatolojik bir rahatsızlıktır. Yüzde oluşan delik ve çukurlar nedir, neden oluşur, profesyonel tedavi yöntemleri, ev yapımı bitkisel tedaviler ve ev yapımı maskeler nelerdir gibi soruların cevaplarını burada bulacaksınız.

Yüzde Oluşan Delik ve Çukurlar için Tedavi Yöntemleri

Yüzde Oluşan Delik ve Çukurlar Nedir?

Sivilce izleri olarak da adlandırılan çukurlar, ciltte delik veya çukurlar gibi görünebilen içbükey bir şekle sahip lekelerdir. Derinin daha derin katmanları hasar gördüğünde ortaya çıkarlar. Bu daha derin tabakalar iyileştikçe ekstra kolajen üretilir. Bu ekstra kollajen, cildin geri kalanına uymayan yara dokusunu geride bırakabilir.

Çukurlar cildin geri kalanından dışarı çıkma eğilimindedir ve fark edilir. Hatta birkaçı bile cilde düzensiz bir görünüm verebilir ve bu da bazı kişilerin bilinçli olmasına neden olabilir.

Reklamlar

Çukurlardan ve yara izlerinden kolayca kurtulamazsınız. Ancak, onları daha az görünür kılmanın yolları vardır. Kırmızı ve iltihaplı sivilce veya akne ile uyanmaktan daha kötü ne olabilir? Geride bıraktığı fiziksel yara ise daha kötüdür. Sivilcelerinizi patlatmasanız bile, sıklıkla cildinizde çukur olarak bilinen girintiler bırakırlar.

Sivilcelerinizi patlatırsanız her zaman yüzde delik ve çukurlar oluşur. Bunun arkasında birkaç başka sebep var. Yüzde oluşan delik ve çukurların görünümlerini küçültebilir, daha az görünür hale getirebilir ya da yok edebilirsiniz. Bu yazıda, yüzde oluşan delik ve çukurlar hakkında bilmeniz gereken her şeyi ve bunları tedavi etmenin yollarını araştırdık. Okumaya devam edin.

Çukurlar, enfeksiyon, iltihaplı veya kistik akne veya su çiçeği nedeniyle cildiniz hasar gördükten sonra oluşan yara ve girintilerdir. Bunlar genellikle içbükey, sığ deliklerdir ve dermiste daha derin hasar olduğunu gösterir. Cildinizin düzensiz görünmesine neden olurlar.

Bir cilt rahatsızlığı dermişinizin daha derin katmanlarını etkilediğinde çatlaklar oluşur. Cildiniz yarayı kolajen ile kaplayarak kendini iyileştirmeye başlar. Çoğu zaman, ekstra kollajen yara bölgesinde bir yara izi oluşturarak onu cildinizin geri kalanından daha belirgin hale getirir.

Reklamlar
Yüzde Oluşan Delik ve Çukurlar
Yüzde Oluşan Delik ve Çukurlar

Yüzde Oluşan Delik ve Çukurlar Neden Oluşur?

Ciltte lekelere neden olan bozukluklar veya hastalıkların tümü, çukur izlerine neden olma potansiyeline sahiptir.

Akne ve sivilceler

Çukurların en yaygın nedenlerinden biri sivilcedir. Akne, çoğu insan için, özellikle ergenlik çağıyla birlikte gelen hormonal değişiklikler sırasında yaygın bir durumdur. Cilt bu süre zarfında fazladan sebum üretebilir. Bu da gözenekleri tıkar ve sivilcelere neden olur. Sivilcelerin ve sivilcelerin patlaması, daha sonra çukur izlerine yol açabilir. Kişi sivilcenin kendi kendine iyileşmesine izin verse bile şiddetli sivilce vakaları da çukurlara neden olabilir.

Bulaşıcı hastalıklar

Çiçek hastalığı da dahil olmak üzere bulaşıcı hastalıklar, çukurların yaygın bir nedeniydi. Çiçek hastalığı çoğunlukla ortadan kalkmış olsa da, suçiçeği gibi benzer sorunlar da karakteristik yara izlerine neden olabilir.

Suçiçeği, vücudun her yerinde görülen küçük kaşıntılı kabarcıklara neden olur. Kabukları tamamen iyileşmeden kaşımak bir çukur bırakabilir.

Diğer enfeksiyonlar

Staphylococcus veya streptococcus bakterisinden kaynaklananlar gibi diğer enfeksiyonlar, arkasında bir çukur bırakabilen yaralara neden olabilir.

Bu enfeksiyonlar, kaynama oluşturabileceği bir saç kökünde meydana gelebilir. Yeni bir kesik de enfekte olabilir.

Yüzde Oluşan Delik ve Çukurlar
Yüzde Oluşan Delik ve Çukurlar

Yüzde Oluşan Delik ve Çukurlar İçin Profesyonel Tedavi Yöntemleri

Çukurlar için, her biri farklı sonuçlara sahip birkaç tedavi vardır. Bazı cilt tipleri bazı tedavilere daha az tahammül edebilir bu nedenle kişi seçeneklerini bir doktorla tartışmalıdır.

Kimyasal peeling

Düzenli kimyasal peeling, yara izini azaltmaya yardımcı olabilir. Çukurları olan birçok insan, yara izini azaltmak için kimyasal bir peeling işlemi yapmayı tercih eder. Kimyasal bir peeling sırasında yüze bir asit tabakası uygulanır. Benzer sonuçlar elde etmek için bir enzim de kullanılabilir.

Bu tedaviler cildin dış katmanlarını kaldırır ve cildin yenilenmesine neden olur. Kabuk soyulduktan sonra cilt kızarabilir ve tahriş olabilir ve dökülebilir.

Kimyasal peelinglerin etkili olabilmesi için düzenli olarak yapılması gerekebilir ancak bunlar genellikle eşit, esnek bir cilt ve görünür çukurlarda gözle görülür bir azalma ile sonuçlanır.

Dermabrazyon

Dermabrazyon seansları, kimyasal kullanmadan kimyasal peeling ile benzer sonuçlara ulaşır. Üst katmanları kazımak için etkilenen derinin üzerinden küçük, dönen bir tel fırça geçirilir.

Bu dermabrazyon veya kazıma, tedavi gerektiren bölgenin büyüklüğüne bağlı olarak lokal veya genel anestezi altında yapılır. Cilt daha sonra iyileşmeye bırakılır. Dermabrazyon, cilde daha eşit bir görünüm kazandırmaya ve çukurların belirtilerini azaltmaya yardımcı olabilir.

Bazı durumlarda dermabrazyon, yeni yara izleri veya genişlemiş gözenekler oluşturma riskini artırabilir. Dermisin daha derin katmanları çıkarıldığı için, kişiyi cilt enfeksiyonları için risk altına da sokabilir.

Mikrodermabrazyon

Mikrodermabrazyon tedavileri yine cildin en dış katmanlarını kaldırarak çukurları azaltmayı amaçlamaktadır.

Bu işlem için kimyasal veya tel fırça kullanmak yerine cilt bakımı uzmanları, cildin dış katmanlarını temizlemek için küçük bikarbonat kristalleri veya alüminyum oksit gibi aşındırıcı bileşenler kullanacaktır. Bu, küçük yüzey izleri için en iyi sonucu verir ve genellikle birkaç tedavi gerektirir.

Dermal dolgu maddeleri

Doktorlar ayrıca çukurları tedavi etmek için yüz dolgusu önerebilirler. Bunlar, çukurları yüzdeki cildin geri kalan kısmına kaldıran ürünlerin enjeksiyonlarıdır. Piyasada kullanılabilecek hyaluronik asitler ve kalsiyum hidroksilapatit dahil olmak üzere çeşitli ürünler bulunmaktadır.

Dermal dolgu maddelerinin etkisi geçicidir ancak ürüne bağlı olarak genellikle birkaç aydan bir yıla kadar sürer. 

Fraksiyonel lazer

Fraksiyonel lazer tedavisi, yara izlerinin kendisinde yenilenmeyi teşvik etmeyi amaçlar. Lazer ışığı, çukurların yara dokusuna yönlendirilir.

Bu lazer tedavisi, yaralı cildin dış tabakasını yakar ve yeni hücre büyümesini uyarır. Bir iyileşme döneminden sonra, çukurlar genellikle fark edilir şekilde daha az görünür hale gelir.

Ablatif cilt yenileme

Ablatif lazer yenileme, lazer kullanarak cilt katmanlarını ortadan kaldıran invazif bir lazer tedavisi şeklidir. Prosedür tipik olarak birkaç haftalık tıbbi bakım ve iyileşme gerektirir, ancak sonuçlar herhangi bir ek tedavi olmaksızın yıllarca sürebilir.

Ablatif cilt yenileme, cilt rengindeki değişiklikler, kızarıklık ve şişme gibi bazı risklere sahiptir. Bazı durumlarda ablatif lazer tedavisi akne veya yara izini daha da kötüleştirebilir.

Microneedling

Kolajen indüksiyon tedavisi veya microneedling, küçük iğneler kullanarak çukurun olduğu yerde cildi delmeyi içeren bir tedavidir. Bu delikler iyileştikçe cilt, çukurları doldurmak için daha fazla kolajen üretir.

Birkaç haftada bir tekrarlanan tedaviler gerekebilir ve önemli sonuçlar genellikle bir yıl içinde görülür.

Yüzde Oluşan Delik ve Çukurlar
Yüzde Oluşan Delik ve Çukurlar

Yüzde Oluşan Delik ve Çukurlar İçin Bitkisel Yöntemler

Akne izleri en kötüsüdür. Bence hepimiz bunda anlaşabiliriz. İşte şu anda evde sahip olduğunuz, koyu lekelerinizi ve sivilce izlerinizi hızla gidermenize yardımcı olabilecek on çare.

Aloe Vera

Tedavinizde nemlendirici ve yatıştırıcı özellikler mevcut olduğunda yara izleri iyileşir. Aloe vera bu ikisini içerir. Aloe veradaki antioksidanlar şişlik ve kızarıklığı azaltırken, doğal büzücü aşırı yağı ve ölü hücreleri giderir. Aloe vera ayrıca güneş yanıkları için harikadır ve hatta uygun şekilde seyreltildiğinde yutulabilir.

Aloe ile ilgili en güzel şey, gerçekten ölçülere ihtiyaç duymamasıdır. Bitkiyi bulabilirsen, daha da iyi! Yapraktan kazıyın ve yaraya aloe vera jeli sürün ve plastik bir örtü ile örtün. Garip ve yapışkan gelebilir ama cildiniz size teşekkür edecek.

Hindistan cevizi yağı

Gerçekten, herhangi bir yağ cilde nüfuz etmek ve nemlendirmek için omega yağ asitleri bakımından zengin olduğu sürece işe yarayabilir böylece cildinizin ışıltısını geri kazanabilir.

Hindistan cevizi yağı bunun için özellikle harikadır ve hatta hevesli kullanıcılar tarafından onları günlük rejiminizin bir parçası haline getirmeleri önerilir.

Hindistan cevizi yağı kullanmanın en sevdiğimiz yolu? Yüzünüzün doğal olarak taze görünmesini sağlamak için sabahları göz altlarınıza, dudaklarınıza ve kaşlarınıza hafifçe vurun.

Nemli güzellikler için bir uyarı, hindistan cevizi yağını sadece tedavi etmek istediğiniz alanda kullanın. Çok fazla hindistan cevizi yağı, kullanımınızı kontrol etmezseniz, akne ve sivilcelere neden olabilir.

Karbonat veya kabartma tozu

Kabartma tozu yara izlerini gidermeye tam olarak nasıl yardımcı olabilir? PH’ınızı dengeler ve doğal bir soyucu görevi görür. Bunu yaparken ölü deri hücrelerini yok eder ve yara çevresindeki cilde zarar vermeden sizi tazelenmiş bırakır.

İki ölçek su ve bir ölçek karbonat kullanarak bir karışım yap ve etkilenen bölgeye sür, bir dakika sonra iyice ve nazikçe durulayın.

Elma sirkesi

Daha fazlasını söylememize gerek var mı? Elma sirkesi, temizlik solüsyonlarından cilt bakımına kadar her şey için çok yönlü doğal bir bileşen olarak lanse edildi. Yara izlerini tedavi etmeye gelince, balla elma sirkesini karıştırın ve bölgeye uyguladıktan sonra on dakika bekletin. En iyi sonuçlar için bunu günde üç defa uygulayın.

Bir sivilce mi geliyor? Bir kulak çubuğu alın ve elma sirkesine batırın ve sonra biraz seyreltmek için suya batırın ve çubuğu hemen görünen sivilceye hafifçe vurun. Kızarıklığı azaltmaya ve beyaz noktalar ile siyah noktaların oluşmasını önlemeye yardımcı olur.

Soğan Özü

Biraz acı vermenizin bir sakıncası yoksa (endişelenmeyin, çabuk geçer) o zaman soğan özü sizin için başka bir harika seçenektir.

Sefalin ve kaempferol gibi bioflavonoidler ile soğan özütünün, günlük kullanımla, sadece birkaç hafta sonra yara izlerinin görünümünü önemli ölçüde azalttığı bilinmektedir.

Soğan özü, sivilceyle savaşmak için de mükemmeldir. Enflamasyonu, kızarıklığı ve acıyı azaltan özelliklere sahiptir.

Bal

Bu listede birden çok kez bal görmenizin bir nedeni var. Doğal nemlendirici etkileri ve doku yenilenmesinin uyarılması, onu cilt bakımı rutininize karıştırmak için popüler bir bileşen haline getirir. Ham haliyle bal şaşırtıcıdır ve ne kadar koyu olursa o kadar çok tıbbi özellik içerir. Balı tarçınla karıştırmak, cildin pürüzsüz ve temiz kalmasına yardımcı olabilecek harika bir yenileme tedavisidir.

Limon

Yaranızı hafifletmek istiyorsanız limon harika bir seçimdir. Alfa hidroksi asitlere (AHA) sahiptir yani cildinizin ihtiyaç duyduğu iyileştirici özelliklere sahiptir. Doğal bir ağartıcı olarak bilinen bu açıcı, yeni hücre büyümesine yardımcı olur ve cildinize elastikiyetini geri kazandırır.

AHA alımı için biraz limonu cilde uygulayın. Bir limonu ikiye bölerek başlayın ve yarayı ovalayın, on beş dakika bekletin. Durulamak için soğuk suyla hafifçe vurun.

Limon cildi güneş ışığına duyarlı hale getirebileceğinden, gün içinde dışarı çıkmadan önce SPF’li günlük nemlendirici kullanarak yaranıza iyileşme fırsatı verin.

Uçucu yağlar

Lavanta esansiyel yağından çay ağacı esansiyel yağından, havuç esansiyel yağına kadar uçucu yağın türü, uğraştığınız yaranın türüne bağlıdır. Yağları karıştırmak da harika bir seçenektir. Yara izini iyileştirmeye yardımcı olacak yumuşak ve aromatik bir günlük nemlendirici için kayısı yağını neroli yağı, gül yağı ve lavanta yağıyla karıştırmayı deneyin. Sadece topikal olarak ve bir taşıyıcı yağ ile birlikte uçucu yağları kullanmayı unutmayın.

Shea Yağı

Shea yağının kadınların çatlakları önlemesine veya ortadan kaldırmasına yardımcı olduğunu hepimiz biliyoruz, peki neden yara izlerinde işe yaramasın? Cildinizi aydınlatan nemlendirici etkilerini hissetmek için günlük olarak uygulayın. Filtrelenmemiş ham shea yağı bulabilirseniz, herhangi bir rafine versiyon yerine onu kullanın. Rafine, genellikle herhangi bir besinin parçalandığı veya yok edildiği anlamına gelir. Mağazadan satın alınan markalar genellikle koku ve diğer katkı maddelerini ekledikleri için rahatsız ederler.

Zerdeçal tozu

Zerdeçal özellikle sivilce izleri için harikadır çünkü zerdeçal, aşırı melanin üretimini azaltan antioksidan ve antienflamatuar özelliklere sahip bir bileşik olan kurkumin içerir. Bu da skara pigmentasyon ekler ve onu koyulaştırır. Bu renk değişikliğini tedavi eder ve cildin ışıldamasına yardımcı olur. Aynı zamanda antiseptiktir böylece cildinizi tahriş etmeden pürüzsüzleştirir.

Bir tatlı kaşığı bal ve bir tatlı kaşığı zerdeçalı bir cam kasede karıştırın ve bu maske ile cildinizin pul pul dökülmesine ve ölü deri hücrelerini gidermesini sağlamak için yaklaşık yirmi dakika bekletin. Ardından cildinizi soğuk suyla iyice durulayın.

Esmer Şeker

Esmer şeker ve hindistan cevizi yağı ile bir peeling yapabilirsiniz. Elinizde varsa shea yağı, aloe vera veya avokado ekleyebilirsiniz. Bu kombinasyon cildinizi nemli, dolgun bırakacak ve doğal iyileşme sürecini hızlandıracaktır.

Üç yemek kaşığı hindistan cevizi yağını bir yemek kaşığı esmer şekerle karıştırın. Karışıma istediğiniz diğer malzemeleri ekleyin.

Topaksız kremsi bir kıvam elde etmelisiniz. Yüzünüzün her yerine uygulayın ve en çok etkilenen bölgelere odaklanarak dairesel hareketlerle nazikçe fırçalayın. Şeker taneleri ölü deri hücrelerinin atılmasına yardımcı olur, ancak çok sert ovalamayın, aksi takdirde çizikler bırakabilir. Maskeyi on beş dakika cildinize bırakın ve ardından ılık suyla durulayın. Haftada bir kez bu peelingi tekrarlayın.

Yüzde Oluşan Delik ve Çukurlar
Yüzde Oluşan Delik ve Çukurlar

Yüzde Oluşan Delik ve Çukurlar İçin Ev Yapımı Maskeler

Akne ve sivilce bir cilt hastalığıdır. Kronik olarak gerçekleştiğinde cildinizde kurtulması zor izler bırakabilir. Bu nedenle, sivilce izleri için genellikle delik ve çukur olarak bilinen bazı doğal yüz maskeleri önermek istiyoruz.

Akne herkes için farklı şekilde gelişir. Ancak, bu neredeyse her zaman hormonal aktivitenizin ve alışkanlıklarınızın bir sonucudur. Çoğu vaka o kadar agresiftir ki dokularınızı neredeyse kızarıklık gibi etkiler.

Sorun şu ki, herkes sivilcenin nasıl tedavi edildiğini bilmiyor. Buna göre, görünümünü azaltmak için yaptıkları arayışlarda, bazı insanlar onu daha da kötüleştirebilecek kimyasal ürünleri birleştirir.

Elbette, çukurlara yönelik ticari yüz maskelerinin çoğunun istenen azaltma sonuçlarını verdiğini inkar edemeyiz. Bununla birlikte, iyi olanları çoğunlukla çok pahalıdır.

Bunun aksine, keşfetmek üzere olduğunuz doğal tedavileri kullanırsanız, çukurlar için bu yüz maskelerinin yüksek fiyatının yalnızca küçük bir kısmını ödemeniz gerekecektir. Daha da önemli olan, bunların en azından eşit derecede etkili olmalarıdır.

Bileşen kombinasyonları nedeniyle, istenmeyen etkilere neden olmadan etkilenen bölgelerin yenilenmesini teşvik ederler. Peki, çukurlar için bu güvenli ve etkili yüz maskelerini öğrenmeye hazır mısınız?

Yüzde oluşan delik ve çukurlar i̇çin doğal yoğurt ve limon yüz maskesi

Burada sizinle paylaştığımız delik ve çukurlar için yüz maskeleri arasında bu kesinlikle kolay bir kombinasyon. Bu doğal yoğurt ve limon karışımı cildinize sadece laktik asit vermekle kalmaz aynı zamanda C vitamini de verir. Gerçekten, bunlar cildinizi onarmak için anahtar olan iki besindir. Cildinizdeki hücreler, bu bileşenleri uygularsanız her iki besini de emer. Ayrıca, iyileşme yoluna girmemesi için ölü derinin temizlenmesini de teşvik ederler. Bu maske sadece geceleri kullanılmalıdır. Bunun nedeni cildinizi güneşe duyarlı bırakmasıdır. Güneş ışınlarına maruz kalırsanız, leke oluşumuna yol açabilir.

Beş yemek kaşığı doğal yoğurt ve iki yemek kaşığı limon suyunu bir cam kaseye alın. Ardından pürüzsüz bir krem ​​elde edene kadar karıştırın. Maskeyi etkilenen bölgelere yayın. Sonra otuz dakika cildinizde bekletin. Daha sonra ılık suyla durulayın. Bu maskeyi haftada üç kez kullanın.

Yüzde oluşan delik ve çukurlar i̇çin hindistan cevizi yağı ve E vitamini maskesi

Hindistan cevizi yağı ve E vitamini ile yapılan bu doğal krem ​​kesinlikle nemlendirici ve gençleştirici bir üründür. Bu krem ​​antioksidan ve besleyici maddeler bakımından yüksek olduğu için kusurlu cilde birçok fayda sağlar.

Düzenli olarak kullanmak, serbest radikallerin olumsuz etkisini azaltır. Aynı zamanda sivilcelerin bıraktığı lekelerin ve izlerin görünümünü de azaltır.

İki yemek kaşığı organik hindistan cevizi yağını benmari usulü eritin. Eritilmiş hindistan cevizi yağını temiz bir kavanoza alın ve içine bir tatlı kaşığı E vitamini ekleyin. Pürüzsüz, kremsi bir ürün elde edene kadar hindistan cevizi yağını E vitamini ile karıştırın.

Maskeyi yüzünüzün her yerine uygulayın. Hasarlı veya yaralı alanlara odaklanın. Sonra otuz dakika cildinizde bekletin. Bu sürenin sonunda fazlalığı ıslak bir bezle alın. Ardından cildinizi ılık suyla durulayın. Bu maskeyi her gece kullanın.

Yüzde oluşan delik ve çukurlar i̇çin salatalık ve gül suyu maskesi

Bu ferahlatıcı salatalık ve gül suyu maskesi, sivilce geliştirme eğiliminde olan yağlı ciltler için bir çözümdür. Su, antioksidan ve vitamin içerir. Birlikte, doku iyileşmesini desteklerken gözeneklerinizi derinlemesine temizlerler.

Yarım salatalığın kabuklarını soyun ve sekiz yemek kaşığı gül suyuyla birlikte blendere koyun. Kalın bir macun elde ettikten sonra maskeyi temiz cildinize uygulamaya başlayın. Ardından maskeyi tedavi etmek istediğiniz alanlara uygulayın. Daha sonra cildinizde otuz dakika bekletin. Bu sürenin sonunda cildinizi bol suyla durulayın. Bu maskeyi haftada üç kez kullanın.

Yüzde oluşan delik ve çukurlar i̇çin aloe vera ve bal maskesi

Bu lekelerin, yara izlerinin ve sivilcelerin azaltılması için inanılmaz bir maskedir. Aloe vera jelini balla karıştırmayı içerir. Bu bileşenlerin antioksidan, antienflamatuar ve nemlendirici özellikleri vardır. Bunlar, hücresel iyileşme sürecinin size yumuşak ve pürüzsüz bir cilt vermesine yardımcı olur.

Üç yemek kaşığı aloe vera jeli ve iki yemek kaşığı balı bir cam kasede karıştırın.  Maskeyi yüzünüzün tamamına uygulayın.  Ardından otuz saniye kurumasını bekleyin. Daha sonra cildinizi ılık suyla durulayın. Bu maskeyi haftada üç kez kullanın.

Yüzde oluşan delik ve çukurlar i̇çin jelatin ve ananas suyu maskesi

Bu jelatin ve ananas suyu maskesi, cilt gözeneklerinizde biriken kirleri gidermenizi sağlar. Ayrıca size gerekli vitaminleri ve amino asitleri verir. Bunlar, kronik aknenin neden olduğu lekeleri azaltmanıza yardımcı olur.

Bir yemek kaşığı tatsız jelatin ve beş yemek kaşığı ananas suyunu iyice karıştırın. Maskeyi yüzünüzün tamamına uygulayın. Sonra yirmi dakika boyunca yüzünüzde maskeyi bekletin. Daha sonra maske kuruduktan sonra ılık suyla dikkatlice çıkarın. Bu maskeyi haftada iki veya üç kez kullanın.

Aynı anda birkaç maske kullanmaktan kaçının. Ek olarak, sonuçları fark etmenizin zaman alabileceğini unutmayın. Bu tedavileri denemeye hazır mısınız? Aknenin bıraktığı çukurlardan kurtulmak istiyorsanız, o zaman bu harika doğal maskelerden birini deneyin!

Yüzde Oluşan Delik ve Çukurların Sebepleri Nelerdir? Nasıl Tedavi Edilir? 2025 Yüzde Oluşan Delik ve Çukurlar
Selma Ulusoy

9 yıldır metin yazarlığı yapıyorum ve hikaye anlatmayı çok seviyorum. Her kadın gibi cilt bakım ve kozmetik ürünlerine bayılıyorum. Herkesin içinde var olan ışığın ve güzelliğin ortaya çıkmasına katkı sağlamak için bu yazıları keyifle yazıyorum. Umarım siz de keyifle okursunuz. İç güzelliğinizi dışınıza yansıtabilmeniz dileğiyle...

Reklamlar
Abone ol
Bildir

0 Yorum
Eski
Yeni Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
Yorumları Görüntüle

İlgini çekti mi? Bunlara da bakabilirsin

Reklamlar
Başa dön tuşu
0
Düşüncelerinizi yazabilirsinizx