Zeytin Yaprağı Sabunu Nedir? Zeytin Yaprağı Sabunu Nasıl Kullanılır?
Zeytin Yaprağı Sabunu Nasıl Yapılır?
Zeytin yaprağı sabunu, zeytinyağlı sabundan farklıdır ve onun bütün faydalarını içinde taşır. Yüzyıllar boyunca ayakta kalan zeytin ağaçlarından üretilen zeytin yaprağı sabunu, uzun ömürlü olmanın ve zamana karşı durmanın bir sembolüdür. Bu yazımızda zeytin yaprağı sabunu ne işe yarar, zeytin yaprağı sabunu faydaları nelerdir, zeytin yaprağı sabunu nasıl kullanılır ve zeytin yaprağı sabunu nasıl yapılır gibi sorulara cevap bulacaksınız.
Zeytin Yaprağı Sabunu Ne İşe Yarar?
Doğal temizleyici ve nemlendirici zeytin yaprağı sabunu, zeytin yaprağı özü içerir. Antik Yunan bahçelerinden hasat edilen bu geleneksel sabunun içindeki zeytinyağı, mükemmel bir şekilde nemlendiricidir ve antioksidanlarla yüklüdür. En iyi zeytinyağı ve aloe özü ile zenginleştirilmiş lüks ve cilt besleyici sabun cildi pürüzsüz bir şekilde güzelleştirir.
Zeytin Yaprağı Sabunu Faydaları
Doğal cilt yumuşatıcılar, zeytinyağı ve zeytin yaprağı özleri açısından zengin bu üç öğütülmüş, tamamen bitkisel kalıp sabunla, cildinizi saf lüks temizleyin. Bu formül ve otsu koku, taze bir banyo deneyimi sunmak için bir araya gelir.
Zeytin yaprakları, vücudumuza sayısız faydalar sağladığını bildiğimiz zeytinlerle aynı bileşiklerin çoğunu içerir. Bu yüzden, bu harika zeytin yaprağı içeren bu tamamen doğal sabunu ekstra özel kılmak için birkaç besleyici bileşen daha eklenmiştir.
Zeytin ağacının sağlık ve uzun ömür sembolü olması tesadüf değildir. Zeytinin her parçası, sağlık ve zindelik için canlılık ve beslenme sağlayan vitaminler, besinler ve antioksidanlarla doludur. Akdeniz diyeti zeytinyağının harikalarını sergiledi ve şimdi bilimsel araştırmalar zeytin yaprağının nutrasötik faydalarına ışık tutuyor. Modern bilim, eski şifacıların zaten bildiklerini doğruluyor: Zeytin yaprağı bir sağlık ve koruma kaynağıdır.
Besin değeri yüksek zeytin yaprağı özünden yapılan bu sabun, fenolik içeriğin hızlı bir şekilde çıkarılması için hidro-gliserin içine daldırırarak yapılır. Bu öncü teknoloji, biyoaktif maddeleri korumak için ses dalgalarını kullanır ve ekstrakte edilen bileşenlerden antioksidanların ve besinlerin tam gücünü korur. Zeytin yaprağı sabunu, nemi söndürürken güçlü antioksidanlarla korur. Cilt için biyoaktif bir süper maddedir.
Serbest radikalleri önler
Zeytin yaprağı sabunu, cildi çevresel stres faktörlerinin zararlarına karşı korur. Serbest radikal oluşumunu engeller ve serbest radikal hasarını yüzde 100 engeller.
Olağanüstü bir çok görevli olan zeytin yaprakları, serbest radikalleri engellemekten iltihapla mücadeleye kadar pek çok güzellik avantajı sunar. Zeytin ağacının tüm farklı kısımları arasında en yüksek serbest radikal temizleme gücüne sahiptirler ve flavonoidler, fenoller ve oleuropeinin birleşik kuvvetleri sayesinde sinerjik bir antioksidan etki sağlarlar. Oleuropein cildi arındırdığı, koruduğu ve sakinleştirdiği bilinen güçlü bir fito-besindir. Zeytin yaprağının tahrişi yatıştırması ve iyileşmeyi kolaylaştırması için iltihap önleyici özelliğinden sorumludur. Ek olarak, zeytin yaprakları şimdiye kadar keşfedilen en yüksek antioksidan özelliklerden bazılarına sahip bir fito-bileşik olan hydroxytyrosol içerir.
Zengin antioksidanlarla doludur
Zeytin ağacının yaprakları ilk olarak Eski Mısır’da tıbbi amaçlar için kullanılmıştır. Göksel gücü sembolize ettiği düşünülen zeytin yaprakları, o zamandan beri bitkisel çay, ekstrakt veya toz olarak yiyeceklere terapötik olarak dahil edilmiştir. Yapraklar, bazı anti-inflamatuar, hipoglisemik ve antioksidan/anti-hipertansif özelliklere sahip olabilen, potansiyel olarak biyoaktif olan bileşikler açısından zengindir.
Enerjiyi artırır
Zeytin yaprağı ekstraktının tıbbi kapasitesini araştıran, kan basıncını düzenleme, enerjiyi artırma ve bağışıklık sistemini desteklemedeki faydalarını vurgulayan artan sayıda çalışma var. Bu umut verici bilimsel bulguların bir sonucu olarak, birçok kişi geleneksel ve modern tıpta giderek popülerlik ve tanınırlık kazandığı için zeytin yaprağı ekstraktının tıbbi potansiyelini araştırıyor.
Zeytin yaprağı ekstraktı, zeytin ağacı (Olea europaea) yapraklarından elde edilir. Ağaç, yasemin, leylak, gerçek dişbudak ağacı ve hor çiçeğinin ayrı olduğu Oleaceae familyasına aittir. Yaprak dökmeyen çalı veya ağaç doğal olarak Afrika, Akdeniz ve Asya’da bulunur. Araştırmacılar, ağacın, eski Mezopotamya ve Pers’in olduğu yerde, altı bin ila yedi bin yıl önce ortaya çıkmış olabileceğine inanılıyor.
Ağacın boyu genellikle kısadır ve yüksekliği nadiren sekiz metre ila on altı metreyi aşacaktır. Küçük çiçekleri tüylü ve beyaz renklidir ve yaprakları gümüş-yeşil renktedir. Zeytinler genellikle yeşilden mora döndüğünde hasat edilir. Seksenlerin başlarında, ateşin düşürülmesine yardımcı olmak için ağacın ezilmiş yaprakları kullanıldı. Birkaç on yıl sonra, yapraklar artık çay karışımları yoluyla sıtma tedavisinde kullanılıyor.
Kan şekerini dengeler
Fas’ta, yapraklar diyabetin kontrolüne yardımcı olmak ve kan şekerini düzenlemek için de aşılanır. Yaprak ekstraktının sayısız tıbbi özelliği, bitkinin sahip olduğu çok sayıda güçlü bileşiğe borçludur.
Zeytin yaprağında bulunabilen flavonoidler, sekoiridoidler ve triterpenler dahil olmak üzere çeşitli başka biyoaktif bileşiklerin de bulunduğunu belirtiyor. Bitki metabolitleri olarak bilinen bu bileşenler, antioksidan etkileri ve hücrelere sinyal gönderen yollar aracılığıyla bir dizi fayda sağlar.
Cilt kanserini ve tümör büyümesini önler
Zeytin yaprağının bir diğer önemli bileşeni olan oleuropein, antifungal, antibakteriyel ve antiviral özellikleri nedeniyle 1900’lü yıllardan beri ilgi görmüştür. Polifenol oleuropeinin, kan basıncını doğal olarak düşürmede ve kardiyovasküler hastalıkları önlemede etkili olabilecek güçlü bir antioksidan olduğunu ortaya koyan çalışmalar var. Bileşik ayrıca, hayvan tümörlerinin tamamen kaybolmasa bile gerilemesine yardımcı olduğu göründüğü için kanser önleyici işlevler de sergilemiştir.
Zeytin yaprağı sabunu cilt üzerindeki etkileri ile ilgili bir dizi çalışma yapıldı ve sabun, cildin daha hızlı iyileşmesine yardımcı olabileceği ortaya çıktı. Ayrıca cilt kanserini ve tümör büyümesini engellemeye yardımcı olabileceğini bulmuşlardır. Bugün piyasada bulunan zeytin yapraklarından elde edilen özü kullanan cilt bakımı için çok sayıda ürün var. Bu ürünler cildi nemlendiren ve nemlendiren ürünlerden oluşur.
Cildi nemlendirir ve yatıştırır
Topikal olarak uygulandığında, yatıştırıcı ve nemlendirici özellikleri kan akışını ve kızarıklığı azaltmaya yardımcı olur ve hatta E vitamini daha etkili olduğu kabul edilir. Polifenol oleuropein bu özel özelliğiyle tanınır. Bilim insanları onu tanımlayıp izole ettikten sonra, en kaliteli zeytinyağının sahip olduğu çok tanıdık acı tadın aynı kaynağı olduğunu belirlediler ve bu, sahip olduğu birçok tıbbi özelliğin üstündedir.
Yaprakların ayrıca kaempferol, rutin ve kersetin gibi flavonoidler içerdiği bilinmektedir. Bu bitkisel besinlerin, cildi çevredeki çeşitli sert elementlere karşı korumaya yardımcı olduğu bilinmektedir.
Zeytin yaprağı sabunu kullanımından herkes yararlanabilir. Yüzeysel yaraları olanlar kadar sivilce izi olanlar da bu ürünlerden faydalanabilir. Antibakteriyel ve tahriş edici olmayan sabun, egzama veya akne gibi durumlarla dolu hassas ciltleri bile nemli tutmak için idealdir. Yağ, cildi korumak ve nemlendirmek için topikal uygulama yoluyla bir tedavi olarak kullanılabilir.
Bu harika süper cilt bakım ürünü, herkesin tüketmesi için güvenli olmalıdır. Cilde birçok faydasının yanı sıra, bu sabun aynı zamanda bir dizi sağlık sorununu ele almada harikalar yaratmasını sağlayacak anti-inflamatuar ve antiviral özellikleriyle de bilinir.
Zeytin Yaprağı Sabunu Nasıl Kullanılır?
Zeytin yaprağı sabununu suyla köpürtün ve cildinize masaj yaparak uygulayın. Bir ila iki dakika bekletin. Ardından cildinizi bol suyla durulayın.
Zeytin Yaprağı Sabunu Nasıl Yapılır?
Sabun yapmadan önce, kazayla kendi üzerinize dökmeniz veya sıçratmanız durumunda kostikten kaynaklanan yanıkları önlemek için eldiven ve koruyucu gözlük takmanız şarttır. Ayrıca uzun kollu bir tişört ve pantolon giymeniz de önemlidir. Eğer kostik sıçrarsa, panik yapmayın. Cildinizi ya da herhangi bir şeyi eritmeyecek. Sadece suyla yıkayın ve sabunla yıkayın. Asla gözünüze sokmamak için ekstra dikkatli olun. Gözünüze kaçarsa, derhal tıbbi yardım almalısınız. Cildinize kostik bulaşırsa, cildinizi bol suyla yıkamalısınız ve küçük bir yanık görürseniz aloe vera jel gibi bir şey sürmeniz gerekir.
Zeytin yaprağı sabununuzu yapmak için istediğiniz her türlü kalıbı kullanabilirsiniz. Artık çok sabun yaptığım için mağazamdan aldığım silikon kalıplar kullanıyorum ama siz bir kutu, karton kutu, çekmece düzenleyici veya bunun gibi bir şey kullanabilirsiniz.
Bu zeytin yaprağı sabunu tarifi, yaklaşık yedi yüz gramlık ev yapımı sabun partisi içindir. Yedi yüz gram sabun yapımında kullandığınız yağ miktarıdır. Daha büyük veya daha küçük bir kalıbınız varsa, sabununuzu yapmak için kül suyu hesaplayıcı kullanmanız gerekir. Her yağda farklı kostik kullanılır, bu nedenle tarifinizi her değiştirdiğinizde ve yağ eklediğinizde veya çıkardığınızda bunu yapmanız gerekir.
Silikon kalıp kullanmıyorsanız, kalıbınızı bir çöp torbasıyla veya poşetin içi sabuna bakacak şekilde bir alışveriş torbasına alın. Böylece poşetin üzerindeki baskı sabununuza bulaşmaz. Çanta sabununuzun, kalıbınıza yapışmasını önleyecektir.
Kül suyu ve suyu ayrı kaplarda ölçün. Ateşe dayanıklı bir kabın içine yüz yirmi gram kül suyunu alın. Üzerine yavaşça iki yüz elli sekiz gram suya dökün. Hiçbir zaman suyu, kül suyunun içine dökmeyin. Tehlikeli reaksiyonlara neden olabilir.
Kostik suyu, suya döktüğünüzde karışım çok ısınacaktır ve yaklaşık doksan derece olacaktır. En az kırk sekiz dereceye soğumaya bırakın ancak oda sıcaklığına kadar düşebilirsiniz. Ardından, geniş bir tencerede üç yüz on yedi gram zeytinyağı, iki yüz otuz sekiz gram hindistan cevizi yağı, yüz elli sekiz gram palmiye yağı, kırk gram hint yağı ve kırk gram avokado yağını eritin. Yağ karışımını, kül suyu solüsyonu ile eksi ila artı on derece olacak şekilde, en az kırk sekiz derece içinde olacak şekilde ısıtın.
Ancak hem kül suyu hem de yağlar birbirine en az on derece yakın sıcaklıkta olduğu sürece oda sıcaklığına inebilirsiniz. Örneğin kül suyu çözeltisi kırk sekiz derece ise yağlar otuz sekiz derece ile elli sekiz derece arasında olabilir. Daha hızlı soğuması için kostik solüsyonunuzu buz banyosuna koyabilirsiniz. Aksi takdirde soğuması yaklaşık otuz ila kırk beş dakika sürecektir.
Kül suyunuz ve yağlarınız doğru sıcaklıkta olduğunda, kül suyu çözeltisini yavaşça yağların içine dökün. Kısa bir süre karıştırın. Ardından içine iki yemek kaşığı zeytin yaprağı ekstresi ekleyin. Ardından, el blenderinizi kullanarak iz kalana kadar yaklaşık iki ila beş dakika karıştırın. İz, blenderi kaldırdığınızda ve sabunun blenderden damladığı noktalar gördüğünüzde ve tekrar karışmadan önce bir veya iki saniye üstte kaldığında oluşur. Kül suyu ve yağlar iz bıraktıktan sonra, istenirse esansiyel yağınızı ekleyin. Kıvama gelene kadar karıştırdıktan sonra kalıbınıza dökün.
Sabununuzu çocuklardan ve evcil hayvanlardan uzak bir alana taşıyın. Sonra bir havluyla örtün. Havlunuzun sabunun içine düşeceğini düşünüyorsanız, önce üstüne bir kutu veya ayakkabı kutusu koyabilir ve ardından havluyu tamamının üzerine koyabilirsiniz. Ardından yirmi dört saat bekletin. Daha sonra sabunu kalıbınızdan çıkarıp büyük bir bıçakla kesebilirsiniz. Sabunu kestikten sonra dört ila altı hafta kürlenmeye bırakın, ev yapımı zeytin yaprağı sabununa sahip olacaksınız!
- İlginizi çekebilir: Transparan Sabun Faydaları
Daha fazla içerik için Begonya Instagram hesabımızı takip edebilirsiniz.