Cilt Bakımı

Zeytinyağlı Sabun Nedir? Zeytinyağlı Sabun Nasıl Kullanılır?

Zeytinyağlı Sabun Cilde Faydaları

Reklamlar

Zeytinyağlı sabun, doğal sabun kullanımı trendi ile birlikte yeniden popüler hale geldi. Pek çok sabun paketinin etiketinde bulunan, telaffuz edilmesi zor bileşenlerin uzun listesinden bıkan alışveriş yapanlar, doğal sabunlara geri dönüyor. Cilt alerjisinden muzdarip birçok insan hassas ciltler için kalıp sabunlar arar. Bu arada, yerel artizan sabunları geri dönüyor ve birçok yerel dükkanda, çiftçi pazarında ve sağlıklı gıda mağazalarında ve son on yılda talebi karşılamak için büyüyen büyük ve başarılı sabun markalarında sık sık görülebilir.

Gittikçe daha fazla tüketici, bitki bazlı içeriklerden yapılmış doğal sabunlar arıyor. Zeytinyağı sabunu yapımında kullanılan en faydalı ve yararlı bitkisel yağlardan biridir. Kökleri Akdeniz bölgesinde çok eskilere dayansa da, artık dünya çapında bulunabilen bu sabunlar, ek kimyasal katkı veya stabilizatöre ihtiyaç duymadan besleyici vitaminler içermesinin yanı sıra tüm cilt tiplerini temizleme ve nemlendirme özelliği ile çok beğeni topluyor.

Zeytinyağı genellikle kalıp sabunda kullanılır, ancak sıvı formatta, jellerde, vücut yıkamalarında ve şampuanlarda da bulunur.

Reklamlar

Zeytinyağı sabunu ilk nerede ortaya çıktı? Eski Yunanlıların ve Mısırlıların zeytinyağını sadece mutfak uygulamalarında değil aynı zamanda bir güzellik ürünü olarak da kullandıkları söylenir. Daha parlak ve daha yumuşak saçlar elde etmek ve erken yaşlanma belirtileriyle savaşmak için kullandılar. Zeytinyağı, A ve E vitaminleri ve diğer antioksidanlar açısından zengindir, bu da onu harika bir temizleyici ve nemlendirici yapar.

Doğal zeytinyağlı sabunlar, ciltte doğal olarak bulunan yağları yenileyerek cildin korunmasına ve dengenin yeniden sağlanmasına yardımcı olur. Günümüzün ticari sabun kalıplarında yaygın olarak bulunan suni kokular ve zararlı kimyasallar içermez.

Zeytinyağlı sabunun faydaları, düzenli olarak kullanıldığında, size daha sağlıklı bir cilt, parlak bir cilt ve çok daha fazlasını vererek yaşamınız üzerinde büyük bir etkiye sahip olabilir.

Zeytinyağlı Sabun Faydaları
Zeytinyağlı Sabun Faydaları

Zeytinyağlı Sabun Faydaları

Antik Yunan’dan beri insanlar, zeytinlerden elde edilen yağlı sıvı olan zeytinyağını bir çeşit vücut yıkama veya şampuan olarak kullanmışlardır. Kastil sabunu olarak da bilinen zeytinyağlı sabun, yüzyıllardır Akdeniz’de üretilen zeytinyağından elde edilen popüler bir sabun türüdür. Marsilya sabunu, geleneksel olarak Fransa’da yapılan ve yoğun olarak zeytinyağı içeren sert bir bitkisel yağlı sabun kalıbıdır. Halep ve Nabulsi sabunları da Orta Doğu’da yapılan zeytinyağlı sabunun bölgesel versiyonlarıdır. Zeytinyağlı sabun kullanmanın en önemli faydalarına bir göz atalım.

Reklamlar

Hipoalerjenik özelliklere sahiptir

Zeytinyağı sabunu hipoalerjeniktir ve bu nedenle alerjik reaksiyonlara neden olma veya hassas cildi tahriş etme olasılığı çok daha düşüktür. Ticari sabun genellikle potansiyel bir toksin ve bilinen tahriş edici olan sodyum defne sülfat gibi bileşenler içerir. Mağazalarda satılan zeytinyağı sabunu genellikle sadece doğal maddeler içerir. Zeytinyağı da o kadar hafiftir ki, çocuk doktorları tarafından bebek cildinde kullanımı onaylanmış bir bileşendir.

Süper nemlendiricidir

Yüksek pH seviyeleri ve yağ sökücü formülleri ile cildi kurutabilen ticari sabunların aksine, zeytinyağı sabunu cildinizin sebumunu korur. Sebum, cildinizin nemli kalmasına yardımcı olan ve bakteriyel enfeksiyonları önlemeye yardımcı olan çok ince doğal yağ tabakasıdır. Yapılan bir bilimsel araştırma, zeytinyağının diğer sabunlar kadar yoğun köpürmemesine rağmen ciltteki nem emilimini iyileştirdiğini gösteriyor. Birçok insan, cildinizi kuru ve korumasız bırakabilecek tüm yağı gözeneklerinizden ve cildinizden çekmek için tasarlanmış sert ürünlerle aşırıya kaçar. Zeytinyağı sabunu, cildinizin doğal yağlarını dengede tutarken kir ve pislikleri temizler. 

Antioksidanlar açısından zengindir

Tarihsel olarak, kadınlar binlerce yıldır ciltlerinde zeytinyağı kullandılar çünkü cildin genç ve esnek görünmesine yardımcı olmak için gerçekten işe yarıyor. Bunun bir kısmı, cildin doğal yağlarını tutma yeteneğidir. Bununla birlikte, zeytinyağı sabunu aynı zamanda güçlü serbest radikal savaşçıları olan yüksek dozlarda E ve A vitamini içerir. Zeytinyağı ayrıca cilt tonunu ve dokusunu dengelemeye yardımcı olabilecek anti-inflamatuar bileşikler içerir.

Daha uzun kullanım sunar

Ticari güzellik sabunları, yalnızca birkaç kullanımdan sonra tamamen çözülmüş gibi görünebilir. Zeytinyağı sabunu ticari sabun kadar köpürmez bu nedenle daha uzun süre dayanır. Birçok insan zeytinyağı sabununu tercih eder, çünkü sadece uzun bir ömre sahip olmakla kalmaz, aynı zamanda çoğu zeytinyağı sabunu da kokusuzdur, bu da onu parfüm hassasiyeti olan insanlar için daha az rahatsız edici bir seçim haline getirir.

Zeytinyağlı Sabun Yüze Faydaları
Zeytinyağlı Sabun Yüze Faydaları

Zeytinyağlı Sabun Yüze Faydaları

Zeytinyağı, esas olarak doğal besleyici ve nemlendirici özelliklerinden dolayı günümüzde pek çok sabunun ortak bir bileşenidir. Tek başına saçı tedavi edebilir ve cilt kuruluğunu giderebilir. Sabun formunda, kuru ve pul pul dökülen ciltler için en iyi tedavi olarak kabul edilir. Cildi doğal cilt fonksiyonlarından ayırmadan besler.

Hassas cilde sahip kişiler için vücut yıkama ürünü olarak da kullanılabilir. Ticari sabunlardan daha düşük bir pH’a sahiptir çünkü sıfır petrol yağı, hayvansal yağlar ve köpürtücü maddeler içerir. Bu maddelerin hepsi ciltte tahrişe ve kuruluğa neden olur.

Zeytinyağı denilince akla ilk gelen muhtemelen Akdeniz mutfağı oluyor ve bu doğru. Bununla birlikte, aynı zamanda bir cilt bakım ürünü olarak da hizmet eder. Aslında, dünyadaki güzellik ve cilt bakım mağazalarında bulunan yaygın bir üründür. Nedeni şaşırtıcı değil. Cildi doğal olarak besleme şekli nadir görülen bir başarıdır. Zeytinyağlı sabun kullanmanın daha fazla faydasını görmek için okumaya devam edin.

Cilt bakımı ve güzellik ürünleri endüstrisi bugün büyük bir iştir. Sadece kadınlar değil, birçok insan genellikle bir sonraki en iyi şeyin arayışı içindedir. Ve eğilim, ne kadar doğal, o kadar güvenli, o kadar iyi. Bu yüzden zeytinyağı sabunu çok popüler ve sevilir.

Sadece salata sosu veya kızartma için yağ değil. Sabunlar, kremler, losyonlar, şampuanlar ve diğer banyo ürünleri gibi güzellik bakım ürünleri için harika bir bileşendir. Gelin hep birlikte zeytinyağı sabununun faydalarına bir göz atalım. Burada, düzenli olarak doğal zeytinyağı sabunu kullanmanın en önemli faydalarının altını çiziyoruz.

İlginizi çekebilir: Peeling Nedir?

Zeytinyağlı Sabun Tamamen Doğaldır

Bahsedildiği gibi, zeytinyağı zeytin ağacından gelir. Geldiği kadar doğaldır. Yaşlanma sürecine katkıda bulunmak yerine cilt tonunu ve dokusunu iyileştiren doğuştan gelen yaşlanma karşıtı özellikler içerir. Yapay yağlar, hayvansal yağlar ve diğer zararlı kimyasallar içerdikleri için bu, günümüzde çoğu ticari cilt bakım ürünü için bir sorundur. Zeytinyağı sabunu ise cildin doğal yapısına zarar vermeden pürüzsüz bir cilt ve sağlıklı bir cilt sağlar.

Zeytinyağlı Sabun Tüm Cilt Tipleri İçin Güvenlidir

Doğal bir bileşen olarak, zararlı özelliklere sahip değildir. En hassas olanlar dahil tüm cilt tipleri için güvenlidir. Tüm aile için kullanabilirsiniz, bebeklerde bile! Sert değil, süper hipoalerjeniktir ve sık sık kafanıza takmadan kullanabilirsiniz.

Zeytinyağlı Sabun Antioksidanlar Açısından Zengindir

Zeytinyağlı sabun doğal olarak antioksidanlar açısından zengindir. Zeytinyağı sabunu genel olarak oksidasyonu tersine çevirir. Bu yüzden daha sağlıklı ve parlak bir cildinizin olmasını sağlar. Ayrıca, cilde zarar veren serbest radikallerle de savaşırlar. Bu da sivilceleri, cilt tahrişlerini ve diğer sağlık sorunlarını ortaya çıkmadan önce engellediğiniz anlamına gelir.

Zeytinyağlı Sabun A ve E Vitaminleri Açısından Zengindir

Zeytinyağlı sabun, antioksidanların yanı sıra birçok A ve E vitamini içerir. Bunlar sağlıklı hissetmenize ve görünmenize yardımcı olur. Cildin görünümünü iyileştirirler. Ayrıca bağışıklığınızı da güçlendirirler! Zeytinyağı beta karoten açısından da zengindir, bu da yeni hücre oluşumunu destekler, böylece hasarlı olanlar değiştirilir ve cildiniz genç kalır.

Zeytinyağlı Sabun Cilt Sorunlarına Çözümdür

Zeytinyağı sabununun iyileştirici özellikleri cilt komplikasyonları için bir çare olabilir. Cilde nüfuz ettiğinden ve kuru lekeleri nemlendirebildiğinden, cilt sorunları, egzama ve diğer sorunlar için iyi bir tedavidir.

Yukarıdaki nedenler yeterli değilse, o zaman daha fazla kadın ve erkeğin doğal zeytinyağı sabununa geçiş yaptığını bilmelisiniz. Faydaları sayabileceğinizden çok daha fazladır. Sağlıklı, güzel, genç ve parlak bir cilt mi istiyorsunuz? Deneyin ve harika etkilerini kendiniz görün.

Zeytinyağlı Sabun Saça Faydaları
Zeytinyağlı Sabun Saça Faydaları

Zeytinyağlı Sabun Saça Faydaları

Doğal mucizelerin en başında gelen zeytinyağının cilde ve saça birçok faydası olduğunu biliyoruz. Daha önce sitemizde yazdığımız ve sizlerle paylaştığımız birçok cilt bakım maskesi ve saç bakım maskesi tarifinde zeytinyağına rastlayabilirsiniz. Zeytinyağı sabunu, yeni popüler olmaya başlamasına rağmen Eski Yunanlılar ve Mısırlılar tarafından kullanılan çok eski bir doğal sabundur.

Zeytinyağı sabunu genel olarak saçları nemlendirir ve derinlemesine temizler. Üstelik zeytinyağlı sabun A ve E vitaminleri olmak üzere dört temel antioksidan içerir. Bu sayede cildinizin ürettiği doğal koruyucu yağların yenilenmesine ve artmasına katkı sağlar. Bu aynı zamanda saç deriniz için de geçerlidir.

Birçok doğal sabun, derin nemlendirici ve besleyici özelliklerinden dolayı temel bileşen olarak zeytinyağı içerir. Zeytinyağı sabunu, ciltteki kuruluğu tamamen iyileştirir ve ciltteki kırışıklıkları açarak pürüzsüz hale getirir. Üstelik saçlardaki nemi arttıran ve nemi hapseden bu doğal sabun, saç köklerini besler. Saçınızı yumuşatır ve daha kolay taranmasını sağlar. Saçınızın parlaklığını artırır. Saçlarınız kolayca şekil alır. Kepeğe neden olmaz. Besleyicidir ve saçınızı daha hızlı uzatır. Zeytinyağı sabunu doktorların tavsiye ettiği doğal sabunlardan biri olarak kullanılabilir. Saç dökülmesini önleyici özelliği vardır. Elma sirkesi ile birlikte kullanıldığında sertlik sorununu ortadan kaldırabilirsiniz.

Zeytinyağlı Sabun Kullananlar
Zeytinyağlı Sabun Kullananlar

Zeytinyağlı Sabun Kullananlar

“yaklaşık 2 yıldır her banyomda vücudumu ilk zeytinyağlı sabunla yıkıyorum. ardından sırf koku bazında tatmin olabilmek için duş jeli kullanıyorum. önceleri dalan markasının sabununu kullanıyordum. yıkamanın hemen ardından vücudumda hafif kuruluk hissine neden oluyordu. fakat sonradan eski ev arkadaşımın ailesinin kendi zeytinlerinden yaptırdıkları sabunu kullanmaya başladım, aşırı kuruluktan da kurtuldum.

yıllarca ananemin neden hep zeytinyağlı sabunla yıkandığını anlayamamıştım. sizin de sabun ne alaka dediğinizi duyar gibiyim ama bir kez deneyin, “yıllardır temizlenmemişim resmen” hissi yaşayacaksınız. hem doğal, hem sağlıklı, cildimi de besliyor. ha kokusu duştan sonra pek kalmıyor ama onun da çözümü basit, en sevdiğiniz duş jeliyle ikinci defa vücudunuzu köpüklerseniz hem misss gibi kokan hem tertemiz bi cildiniz olur. ooooh!”

“gözenekleri küçülttüğü ve yağlanmayı azalttığını duyduğumdan yüzümde aktardan aldığım zeytinyağlı sabunu kullandım ama sonuç yok aksine bende yağlanmayı arttırdı. bir de bir süre sonra sabunluktan çıkıp balçık gibi yapış yapış bir kıvama dönüşüyor. beyaz sabunun kokusuna ve duruşuna aşık biri olarak hiç sevemedim.”

“benim anneannem yapar her yıl sabun. yeşilimsi bir krem renginde olur ve içinde koyu renk pütürler-partiküller olur. küçüklüğümden beri kullanırım. az ve zor köpüren taş gibi bir sabundur ama çok bereketlidir. diğer yandan hiç bir zaman saçlarımı ya da vücudumu nemlendirdiğini deneyimlemedim. sabunla vücudumu yıkadığımda tam anlamıyla temizlendiğini hissederim. duş jelleri sanki vücudumda kalıntı bırakıyor gibi geliyor ve sevmiyorum.ikisi arasında gerçekten fark var. ama vücudumda kullandığımda kesinlikle kurutuyor. saçlarımı ergenlikten beri şampuanla yıkıyorum ama o zamanlarda da kuru olduğunu hatırlıyorum. yani bu sabuna karşı ambivalan duygulara sahibim.”

“ne zaman cildimi bununla yıkamaya başlasam karma olan cildim kurumadan derince temizleniyor,siyah noktaları azalıyor,aydınlanıyor.sonra bir yerlerde yok efendim sabun cildi kurutur,doğal dengesini bozar,aman efendim çok zararlı yazıları okuyup korkudan kullanmayı bırakıyorum.bana kalsa hiç bir zararını görmedim.cildimizi bu kadar ucuz,doğal ve kolay bir yöntemle temizlememize mani olmak için kozmetik endüstrisi tüm bunları uyduruyor diye şüpheleniyorum bazen.”

“yeşil değil aksine yeşilimsi bi beyaz gibidir rengi. bu sabunun yeşil olduğu fikri nasıl insanların aklına yerleştiyse artık yemyeşil boya katkılı sabunları doğal zeytin yağlı sabun diye satıyorlar. yıllardır zeytin yağlı sabun kullanıyorum kokusu verdiği his temizlik budur diyo insan resmen. cilde faydası bi yana kesinlikle çok sağlıklı kokusuna bakıldığımız sabunlar ve duş jellerinin bi çoğu maalesef bir numaralı kanserojenler. ayrıca ciddi bi saç dökülmesi yaşayan bi erkek arkadaşımın saçları bu sabun sayesinde yeniden çıktı. ben pazarlarda satılanlara güvenmem derseniz ‘tarişin’ %100 doğal el yapımı zeytinyağlı sabunları var şiddetle tavsiye ederim.”

” yıllardır çözemediğim kepek sorununu kısmen de olsa çözmemi sağlayan doğal sabun.

medikal şampuanlar dahil denediğim türlü türlü yöntemlerin hiç biri fayda etmedi. en sonunda annemin yapıp memleketten gönderdiği zeytinyağı sabununu denedim ve bingo! öyle aman aman bir mucize beklemeyin ama en azından ilk iki günü kepeksiz atlatmayı sağlıyor. saç dökülmesi sorunum zaten yok.

bir de yukarıda da belirtilmiş, ben de söylemiş olayım: bunun katkısız olanı yeşil değil; beyazımsı, bulanık renkli olur. ama bunun bile içinde kostik vardır. hiç kimyasal kullanmadan, tam doğal sabun ancak meşe külü ile elde edilebilir. onun yapımı hem epey zahmetlidir, hem de köpürmesi çok az olur. aklınızda bulunsun. bugünlerde hiç görmüyorum kül ile yapılmış sabun. çocukluğumda anneannem yapardı, içinde kül kalıntıları olurdu ve çok az köpürürdü. artık kimsenin o kadar uğraşacak enerjisi de zamanı da yok sanırım. ayrıca temiz meşe külü bulmak da hiç kolay değil.”

Zeytinyağlı Sabun Nasıl Yapılır?
Zeytinyağlı Sabun Nasıl Yapılır?

Zeytinyağlı Sabun Nasıl Yapılır?

Sabun yapımında yeniyseniz, temel el sabunu için bu tarif mükemmeldir. Ev yapımı sabunun doğal bileşenleri, genellikle ticari sabunlarda bulunmayan cilt nemlendirici gliserin açısından zengin olan köpüğü üretebilir. Ayrıca, birçok ticari sabun, çeşitli yapay renkler, kokular ve diğer katkı maddeleri kullanır.

Sabun üretilirken farklı yağlar farklı değere sahiptir. Zeytinyağı nazik bir nemlendiricidir, hindistancevizi yağı köpürür ve palmiye yağı iyi sertleşir. Elinizi bu süreçte denedikten sonra, yağları ayarlamayı veya şifalı otlar veya uçucu yağlar ile koku veya doku eklemeyi keşfetmeye başlayabilirsiniz. Sabun yapımının hem sanat hem de bilim olduğunu ve yağ-alkali dengesinden çok uzaklaşmanın istenmeyen sonuçlara yol açabileceğini unutmayın. Deneyimsiz sabun üreticileri, denemeden önce kanıtlanmış tariflerle rahat olmalıdır.

Malzemeleri ve araçları toplayın. Kül suyunun (sodyum hidroksit) aşırı derecede yakıcı olduğunu unutmayın. Sabun yaparken eldivenler, uzun kollu giysiler, koruyucu gözlükler ve iyi havalandırılmış bir çalışma alanı tavsiye edilir.

Tutarlı sonuçlar için tüm malzemeleri hacim yerine ağırlıkla ölçün. Bu sabun için doksan gram kül suyu, iki yüz on gram arıtılmış su, yüz seksen gram palmiye yağı, yüz elli gram hindistan cevizi yağı ve üç yüz gram zeytinyağı kullanılacak.

Bir plastik veya Pyrex kapta, iki yüz on gram arıtılmış suyu alın. Suyun içine doksan gram kül suyunu yavaşça ekleyin (sıçramamasına dikkat ederek) ve birleştirmek için tahta bir kaşık kullanarak karıştırın. Kül suyu ve su birleştirildiğinde sıcaklık hızla, belki de iki yüz dereceye kadar yükselecektir. Yağı hazırlarken dinlendirip soğumaya bırakın.

Yüz seksen gram palmiye yağı, yüz elli gram hindistan cevizi yağı ve üç yüz gram zeytinyağı derin bir tencerede birleştirin ve birleştirmek için düşük ateşte karıştırın. Sıcaklık elli dereceye ulaştığında ocaktan alın.

Kostik çözeltisi elli ila elli beş derece arasında soğuduğunda, yavaş yavaş yağa ekleyin. Elle karıştırarak veya bir el blenderı kullanarak, kalın ve opak hale gelene kadar sabunu karıştırın. Elle karıştırarak, bu kırk beş dakika kadar sürebilir. Bir el blenderı kullanarak, iki ila üç dakika kadar karıştırın.

Kaşığınızdan veya el blendırından çiseleyen sabun izleri yüzeyde görünmeye devam ettiğinde, istenen kıvama ulaşılmıştır. Bu durum “iz” olarak bilinir.

Bir çöp torbası veya parşömen kağıdı ile kaplı küçük bir karton kutuya sabun dökün. Kutunun boyutu, tamamlanmış kalıp sabunun kalınlığını belirleyecektir. Kutuyu bir parça kartonla kapatın ve sabun sertleşip kesilebilir hale gelene kadar yirmi dört ila otuz altı saat dinlenmeye bırakın.

Sertleşmiş sabunu kutudan çıkarın ve kalıplar halinde kesin. Kesildikten sonra, kullanmadan önce dört ila beş hafta kürlenmesi için çubukları serin ve kuru bir yerde saklayın. Kürlenmeyi bitirmeden sabun kullanmayın, çünkü kül suyu aktif olmaya devam eder ve cildinizi tahriş edebilir.

Zeytinyağlı Sabun Yapımı
Zeytinyağlı Sabun Yapımı

Zeytinyağlı Sabun Yapımı

Lavanta esansiyel yağı, zeytinyağlı sabuna çok yakışır. Bu tarifimizde lavantalı zeytinyağlı sabun yapımını anlatacağız.

Yüzyıllardır zeytinyağı ve zeytinyağı bazlı cilt bakım ürünlerinin cilde birçok fayda sağladığı bilinmektedir. Zeytinyağı bazlı sabun satın alabilirsiniz, ancak mağazadan satın alınan birçok sabun, cildi kurutabilen ve tahriş edebilen güçlü bir alkali, yakıcı madde olan kostik içerir. Alternatif olarak hazır sabun bazı kullanarak kendi zeytinyağı sabununuzu kül suyu kullanmadan yapabilirsiniz. Kendi zeytinyağı sabununuzu yapmak, onu cildinizin ihtiyaçlarına göre uyarlamanıza olanak tanır.

Bir buçuk su bardağı kokusuz beyaz sabunu, peynir rendesi ile rendeleyin. Rendelenmiş sabunu bir çift kazanın üstüne yerleştirin. Rendelenmiş sabunu bir ateşe dayanıklı kaseye alın. İçine yarım çay bardağı su ekleyin. Karıştırmayın çünkü bu hava kabarcıklarının oluşmasına neden olur. Bir tencereyi suyla doldurun ve kaynatın. Ateşe dayanıklı kaseyi kaynar suyun içine alın ve rendelenmiş sabunu orta ateşte eritin.

Erimiş sabun karışımını ısıdan çıkarın. Sabun karışımına üç yemek kaşığı zeytinyağı dökün ve kokulu sabun yapmak istiyorsanız esansiyel yağı ekleyin. Hafif bir koku için daha az ve daha güçlü bir koku için beş ila on damla lavanta esansiyel yağı kullanın. Malzemeleri iyice karışana kadar yavaşça karıştırın.

Zeytinyağlı sabun karışımınızı, silikon sabun kalıplarına dökün. Kalıpları bir tezgah veya masa üzerine koyun ve kalıpların boyutuna bağlı olarak on iki saate kadar sürebilen katılaşana kadar sabunun kürlenmesine izin verin. Sabun kalıplarını kalıptan çıkarın. Onları bir tel soğutma rafına koyun ve bir ila üç gün oturmalarına izin verin.

Sabunu çıkarmayı kolaylaştırmak için kullanmadan önce tuvalet ispirtosunu sabun kalıplarına püskürtün. Muffin kalıpları ve buz kalıpları da sabun kalıbı olarak kullanılabilir. Sabun kalıplarını, nemin sabunu köpürtmesini önlemek için kullanana kadar streç filme sarın.

Daha fazla içerik için Begonya Instagram hesabımızı takip edebilirsiniz.

Zeytinyağlı Sabun Nedir? Zeytinyağlı Sabun Nasıl Kullanılır? 2025 Zeytinyağlı Sabun
Selma Ulusoy

9 yıldır metin yazarlığı yapıyorum ve hikaye anlatmayı çok seviyorum. Her kadın gibi cilt bakım ve kozmetik ürünlerine bayılıyorum. Herkesin içinde var olan ışığın ve güzelliğin ortaya çıkmasına katkı sağlamak için bu yazıları keyifle yazıyorum. Umarım siz de keyifle okursunuz. İç güzelliğinizi dışınıza yansıtabilmeniz dileğiyle...

Reklamlar
Abone ol
Bildir

0 Yorum
Eski
Yeni Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
Yorumları Görüntüle

İlgini çekti mi? Bunlara da bakabilirsin

Reklamlar
Başa dön tuşu
0
Düşüncelerinizi yazabilirsinizx